Den där lille W.


Insåg just att det snart är 1 år sedan som jag fotade min brorson Wilmer. Han var så himla liten då, nu är han "stor" och busar runt som en liten tokboll. Så himla rolig nu när det fart i honom, buskillen ♥ Det är även snart 1 år sedan som jag fotade något seriöst, jag känner att jag borde hitta något projekt. Vill så gärna fota mer porträtt - bebisar, barn, vuxna... whatever! Stina, om du läser detta så vill jag fota Albin!


Åh, är egentligen för trött för att skriva mer, vi hade nämligen personalfest igår. Åkte ribbåt, åt kräftor i chefens sjöbod och sedan körde vi klackarna i taket. Eller ja, klackarna var där hela tiden.

Nu: Tv-zappa lite till.



Take a chill pill, lady!


När skall jag lära mig att stressa ner och inte oroa mig för saker som ännu inte har hänt? Det måste vara min sämsta ovana. Det är så sjukt onödigt att lägga energi på det och jag känner att det inte riktigt håller, blir irriterad och snäser ifrån. Så förlåt alla som fått stå ut med mig den senaste veckan! Igår skulle jag lämna in Elmer hos veterinären men ville att hon skulle ta en extra titt på hans knä och hon tyckte inte alls att det var nödvändigt med operation, inte just nu i alla fall. Till skillnad från veterinären förra veckan som absolut tyckte att operation var nödvändigt. Snacka om förvirrande! Är bara glad att veterinären igår avrådde istället för att försöka "sälja på" oss en operation som var onödig. Däremot rådde hon oss till att träna honom ännu mer och ett återbesök den 22 september, så nu skall bebisbaljan fram och flytvästen på för Elmer skall simträna, stackarn som hatar vatten!

Igår hade jag min sista schemalagda dag på jobbet, så får se när jag jobbar nästa gång. Tänkte försöka få tider på helger och sådant när skolan drar igång. Alltid skönt att få lite extra dollars på kontot och inte bara CSN. Dock så får jag träffa kollegorna på söndag igen då vi har personalfest, har hört vad vi skall göra och det lär bli awesome! Hoppas bara att vädret är bra då vi skall vara ute.

Imorgon skall jag föresten på hundutställning, första gången på evigheter. Kommer gå åt skogen, skall ställa ut Elmer och mammas tik Vilda. Elmer går det sällan bra för då han är så liten och tanig jämfört med andra i hans klass och Vilda har fällt all sin fina päls, haha! Får ta det som träning bara. Har knappt övat något med dom. Finner inget större intresse att ställa ut längre, folk tar det så förbannat seriöst och blir sura när det går dåligt. Take a chill pill peeps! ;)

En mysig dag trots regnet

Just nu ♥

Idag har jag och Carro brunchat på Egg & Milk inne i stan, Linné typ. Fantastiskt god brunch i amerikansk anda. Scrambled eggs med bacon, pancakes med lönnsirap och blåbärssylt. Till det fick vi även espresso, apelsinjuice, yoghurt och varsin bagel med philadelphia på. Synd att det var så bullrigt där inne, hade lätt kunnat vara mycket mysigare men roligt med ett annorlunda ställe. Kan lätt tänka mig att gå dit igen!

Sedan gick vi mot Linnégatan och Haga Nygata för att strosa runt lite. När vi ändå var där så passade jag på att slinka in på Stajl som ligger på Linnégatan, hade sett de runda ljuskopparna som är med på bilden är ovanför för längesedan och tänkte att de kanske fanns kvar. Jamenvisst fanns de kvar, så slog till, älskar! Med inspiration från min kära vän Jessica som har likadana. Bloggade om dessa i början av sommaren tror jag, från House Doctor. Sen gick vi bara runt och kollade, håller på att introducerar Carro för Twist & Tango, tror jag börjar lyckas faktiskt ;) Vi avslutade Haga Nygata med varsin latte på Jacob's uteservering.

Nu är jag hemma igen, har promenerat med hundarna och bytt om till myskläder. Nu sitter jag här med en stor kopp blåbärste och den nya IKEA-katalogen, för ingen har väl missat att den har kommit? Skall bli kul att bläddra i den.

På tapeten


Har en liten minivägg i hallen som tapetserades när jag flyttade in för ca 2 år sedan, har gillat tapeten väldigt mycket men har insett att den är alldeles för mörk för att ha i hallen. Så därför har jag bestämt mig för att byta till en ljusare tapet, beställde hem lite prover från inreda.com, alla är från Pip Studio förutom den som ligger i mitten. Andra nedifrån blev jag lite besviken på faktiskt, den känns så himla platt då det inte är någon lyster i den som det är i de andra. Valet faller nog på andra uppifrån, earlybird från Pip Studio, den är lite pärlemoskimrande. Eller så blir det den som inte är från Pip Studio. Svårt val! Den gula blev jag väldigt besviken på, trodde att den skulle vara mer klargul men den är senapsgul, not good!


Och här är tapeten som skall bytas ut (ursäkta stöket på byrån). Den är mööörk, men fin. Har typ kvar en hel rulle eftersom det knappt behövs något för att täcka den väggen. Kanske är lite onödigt att tapetsera men det är verkligen ett litet lyft för hallen, alla väggar i lägenheten är ju vita annars, blir lite tråkigt i längden.

Återkommer med resultat, måste bestämma mig för vilken tapet bara ;)

Fina ord

Tack Jessica

Den där Elmer


Detta är Elmer. Elmer har skadat sig och skall nästa vecka genomgå en operation. Vilket gör matte väldigt orolig för att sedan göra matte väldigt, väldigt pank. Men vet ni vad? Det kommer att vara värt vartenda jävla öre, för Elmer är det bästa i mattes liv, eller ja, Linus också såklart (den andra vovven).

Ååh... jädra hundar till att göra en orolig då! För några år sedan var det Linus som fick ont i sin rygg, då fick han diagnosen diskbråck. Nu har han inte haft ont på flera månader, peppar peppar, men ändå så är ju oron alltid där. Så fort det blir kallare så verkar det som att han får ont.

Men jag älskar mina hundar och dom betyder så otroligt mycket för mig så jag hade heller aldrig kunnat vara utan dom. Åh, nu blir jag sådär mesigt blödig här, men har man levt med dessa krabater i fem och tre år så är det klart att de får en väldigt stor plats i ens liv. Händer det Elmer något under operationen så kommer jag att bli förkrossad, det är alltid en risk med sövning. Tänk om något händer? Vad gör jag då? Hur tomt skulle det inte bli utan hans upptåg och knasigheter? Har aldrig någonsin träffat en hund som Elmer och kan inte tänka mig att han redan skulle försvinna ifrån mig, det får bara inte hända, aldrig någonsin. Inte Linus heller för den delen.

Ååååh... dumma hundar, varför kan ni inte bara vara friska och glada?

När jag fyller år...

...så kan ni ju ha dessa saker i tankarna. Jag menar, jag fyller ju ändå 25 år och eftersom det är ett tag kvar till 5 januari så borde ni ha hunnit att spara ihop till allt detta. Eller det mesta åtminstone. He he he! Drömma går, har jag hört rykten om. Jag längtar verkligen tillbaka till Paris. Jag vill få råd att åka i höst alt. i vår, vem vill följa med? Kanske nästa höst? Åh, jag vill, jag vill! London funkar också, även Köpenhamn. Köpenhamn känns kanske mer aktuellt. Men ändå... Paris ♥

Men, om ni känner att dessa saker är lite overkill så önskar jag mig även servis från Ittala. Andra grejer från Ittala är ur serien Origo (orange), tallrikar och annat ur serien Korento och ur serien Teema. Så släkt och vänner, dags att ge ur ut för shopping.

OBS! Passar även som julklappar!

*wink wink*

Kan inte hjälpa det...

...men visst känns det nästan som att det är dags att slänga in alla sommarkläder i garderoben? Är sugen på att plocka fram min klänning från twist & tango (den till höger). Visst kan man ha den nu? Eller skall jag vänta lite till? Klänningen till vänster hann jag bara använda en gång i sommar, jättetråkigt! Fast med en kavaj över så kanske man kan ha den ett tag till. Vad säger Ni?

Anyway... regnar som satan ute och jag måste snart traska ut eftersom jag skall ta ena voffen till veterinären. Gillar verkligen inte det, får så ont i magen. Gillar inte när mina hundar mår dåligt. Vad skall man vänta sig för svar från veterinären? Kommer det att behövas operation? Rehab? Nä usch... ingen idé att stressa upp sig nu i förväg. Men ibland går det inte att låta bli... :(

Never fail like common people!

Åh jösses, jag är så trött att ni inte anar! Det gick trots allt bra på jobbet, blev trött när jag kom hem, sov i en timma på soffan. Sen åkte jag och hämtade ut paket från h&m, inget roligare än strumpor och tubhalsduk, klantigt nog köpte jag en grå, har redan en grå från twist & tango. Dumt!

Idag började jag med pulver igen, bortsett från att jag åt lite taco när jag kom hem från jobb men skall köra på med bara pulver nu. Fram till torsdag eftersom vi skall ut med jobbet då. Skall försöka köra så myket som möjligt nu innan skolan drar igång. Så svårt med allt som händer hela tiden, som WayOutWest t.ex. och nu att vi skall ut på restaurang med några tjejer från jobbet. Men det får vara så helt enkelt.

Idag har jag levt på ruset från WayOutWest, jag är fortfarande helt lyrisk och lycklig i kroppen, har lyssnat på WoW-musik på jobbet idag. Det rycker i varenda dansnerv! Lyckliga dagar. Och bara för det så skall ni få lyssna på Pulp - Common People som spelades på WoW, man blir såå glad av Pulp!


f a n t a s t i s k t !

Här har ni den slitnaste tjejen i hela Sverige. Jag är trött brutalt trött efter dessa tre dagar på WayOutWest men satan va roligt det har varit. Helt fantastiskt med underbara vänner, jag är helt lyrisk och har nog inte riktigt tagit in vad som har hänt än. Vädret har varit fantastiskt, allt har varit rätt! Nu får detta året gå fort så att vi kan få njuta av WoW 2012. Jag längtar, längtar, längtar!

Jag får återkomma med blogginlägg, är för trött. Så länge kan ni lyssna på denna grymma låt, Empire of Sun hade lätt en av de bästa showerna. Snacka om att ge allt!

De senaste dagarna...

Senaste dagarna genom instagram.

Jag är en dålig bloggare, den hemskaste, nästan iaf. Och jag har blivit såå dålig på att fota med min kamera, har inte orkat lägga in bilderna på datorn ens. Men någon dag när allt har lugnat sig. Nu blir det ös eftersom det är WayOutWest, skall bli brutalt roligt! Ikväll kommer ju Karolin hit (inte igår som jag trodde först) så skall hämta henne på centralstationen här i Göteborg, byta in biljetterna till armband, åka hem till mig och fixa oss sen lämna av hundarna hos mina föräldrar och sedan dra in till festivalandet. Idag är det dock inget inne i Slottskogen utan mer på klubbar osv. Kan bli kul med men jag har klädångest. Hur kombinerar man utomhusfestivalkläder med klubbkläder? Men antar det är ok att komma som man är, eftersom det just är festival. Är ju van vid att klä upp mig extra mycket eftersom vi alltid partajar på typ Push som är en klubb inom Stureplansgruppen. Converse och chinos, låter som en bra idé? Ungefär som jag har på bild nr två är ovanför, favoritplagget är sjalen från Twist&Tango.

Testade föresten att ha kanel i kaffet som flera av er tipsade i mitt inlägg om kardemumma i kaffet. Det var också gott! Nästa steg blir att testa kanel OCH kardemumma i kaffet ;) Vad tror ni om det?

Fick en fråga ang. min utbildning

Hej! :) jag har funderat att börja plugga igen nästa år så jag har ju ett tag kvar på mig att fundera ut vad det är jag vill men det står mellan Butikschefsutbildning med inriktning mot textil och mode eller bara vanliga utbildningen eller Förskollärare. Ville bara fråga dig vad du tycker om utbildning? För har förstått att du utbildar dig till lärare? Hur länge har du pluggat? Och hur ser du på framtiden?
Tacksam för svar! :) Tack för en bra blogg!

Kramar

Först och främst så ber jag så hemskt mycket om ursäkt för att svaret har dröjt, bloggen överlag har legat lite i bakgrunden och gnagt. Jobbar och står i så när jag väl är ledig har det vart annat på schemat.

Jag tycker att utbildningen som jag går är matnyttig och intressant, det är en annan syn på förskolan nu än när jag själv var liten. Nu leker vi mer för att lära. Den utbildningen jag går är 3,5 år och jag är färdig i maj nästa år (iiih!). Bara för att jag utbildar mig till detta så är det kanske inte något som jag kommer att jobba med i all framtid, jag är väldigt intresserad av reklam osv. Men känner att en lärarutbildning är något väldigt bra att ha bakom sig, att falla tillbaka på om det inte blir som man vill. Jag har även funderingar på att vidareutbilda mig till specialpedagog när jag har jobbat ett tag och känt efter om det är något för mig.

Det beror ju på vad du vill med framtiden, de utbildningarna du räknar upp låter väldigt intressanta också. Men jag själv hade valt en trygg utbildning att vila på och sen utbilda mig till något av de andra alternativen. Om det nu ändå är förskollärare du vill vara :) Så ser jag på det hela. Fördelen med att ha en lärarutbildning är att du kan söka jobb i hela sverige och jag kan nästan garantera att du aldrig är utan jobb. En utbildning ser jag som en investering, inget jag vill vara utan! :)

Kaffetips!

Bild från 2009. Nu dricker jag Zoegas Blå Java :)

Här kommer ett litet tips, favorit i repris (bloggande om det för längesedan!). Jag är verkligen en bullmänniska, älskar kanelbullar så det är svårt att hålla sig borta från sånt nu när jag kör på kuren. Men att hälla i lite kardemumma i kaffet fixar verkligen biffen, det blir urgott och man blir inte lika fikasugen. Antingen häller jag det direkt i muggen eller i filtret tillsammans med kaffepulvret när jag kokar kaffet. Ni måste testa! ❥

Sommarens sista månad


Det är lite vemodigt att vi är inne på sommarens sista månad, det känns lite tråkigt eftersom jag inte har hunnit att göra allt jag har velat men så är det alltid. Finns säkert gott om tid för det vid senare tillfälle. Däremot har min sommar några roliga dagar kvar som är planerade sen länge och det är 11-13 augusti, då är det WayOutWest [Klick!] med Karolin [blogg], redan den 10 augusti så kommer hon ner från Uppsala, vilket skall bli fantastiskt. Vi har inte träffats på flera år nu, känns det som, måste vara minst två år?! Jag längtar så att jag nästan spricker!

En grej som är bra med att det snart är höst är att bloggvärlden kanske vaknar igen, tycker att det har varit väldigt dött nu det sista. Förvisso så har väl vädret varit fint över Sverige? Men jag längtar lite efter att få vira in mig i filt, dricka te och läsa bloggar, det är höst- och vintermys! Men nog om höst och vinter, augusti har många dagar kvar och jag skall njuta av varenda en!

Har ni några kul planer för Augusti och är det någon mer som skall på WoW?

Go dag med "dottern"!

-Lovisa, se lite glad ut nu så skickar vi till mamma.
-Nä!

Idag har jag passat lilla godingen Lovisa igen, det är så himla kul! Hon är verkligen som min egna när hon är här, haha! Busar, myser, ser på film, leker och har det skoj! Idag besökte vi en 4h-gård, Kättilsröd som ligger utanför Göteborg. Som sällskap hade vi min mamma och min brorson Wilmer, kollade på getter, kaniner, grisar och hästar. Kaninerna var bäst tyckte Lovisa och det förstår jag, de var så himla ulliga och gulliga. Jag blir nästan (bara pyttelite nästan) sugen på att skaffa kanin igen, jag hade en som yngre som hette Bruno.

När vi åkte hem så började det regna igen så vi kröp ner i soffan och kollade på Skönheten & Odjuret (i vanlig ordning). Jag slocknade en liten stund men Lovisa såg på hela :) skönt att få lite extra energi för att laga middag. Runt 19:30 åkte vi till Lovisas familjs nya lägenhet, en gammal k-märkt underbaring med högt i tak, dubbeldörrar och kakelugn. Om jag är avundsjuk? Brutalt avundsjuk, extremt brutalt förbannat avundsjuk... och då är det milt sagt. Jag vill sååå gärna flytta till den stadsdelen men det är sjukt svårt att få lägenhet där och det är typ bara hyresrätter där.

Nåväl, nu skall tant Mickan skutta i säng för imorgon väntar det jobb igen. Suck...
Sov gott peeps!

Det man inte har i hjärtat...


...får man väl ha i plånboken. Eller vänta, det lät tragiskt. Men oavsett så gillar jag emaljskylten, den passar mig och väggen där jag har tavellisten fick sig ett lyft tack vare den. Mer detaljer så kan nog även min vita och kantiga lägenhet bli mysig, nu närmar jag mig ett resultat. Skylten köpte jag i en otroligt söt butik i Danmark, jag och min kusin Jenny var där idag på en liten dagstur. Himla mysigt. Jenny köpte sig en emaljskylt också och en massa alkohol. Jag köpte ingen alkohol bara skylt och stearinljus, duktig tjej ;) Däremot har jag ätit en del de senaste dagarna, ihop med pulver då men nu skall jag köra på igen, nu jädrar skall benen sticka ut! (skääämt).

Anyway, jag är dödstrött och skall jobba imorgon. Sen är det ledigt på torsdag och fredag, då skall jag ha Lovisa. Får se vad vi skall hitta på för bus :)

...bilden är tagen med appen Instagram och vill ni följa mig där så heter jag fleur_rebelle :)