Ny design

Jag tröttnade på det svarta och ville ha något glatt och vårigt. Rosa var väl ändå ett självklart val kände jag med tanke på att det är min signaturfärg och bloggnamnet. Hade egentligen velat ha något ljusrosa alt. gammelrosa men det känns som varenda blogg har det just nu, gammelrosa är ju min färg! Grrr...

Vad tyckte ni var finast, före eller efter?

Två godingar :)

Alva & Miranda

Måste bara visa dessa bilder på två väldigt söta tjejer som var här i veckan och hälsade på. Tycker tiden går väldigt fort, känns inte som det var längesen som jag träffade Alva första gången och hon var en liten busunge på typ 6 år. Alva är lillasyster till min f.d pojkvän som jag var tillsammans med för några år sen. Tycker det är så kul att fortfarande kunna umgås med hans familj, som f.ö är väldigt underbara ;) Alvas mamma Maria föder upp chihuahuas och mina föräldrar har köpt sina 3 chihuahuas från henne. Vissa människor vill man aldrig bli av medfast jag umgås inte med den f.d pojkvännen, de funkar inte.
Tack Maria & Alva för att ni finns!

... blev kanske ett såntdär fjäskinlägg som vi egentligen hatar ;) men jag har lovat att bli bättre på att visa uppskattning så nu gör jag det genom bloggen :)

Förlåt!

Ber om ursäkt - har verkligen inte haft någon lust att blogga. Har haft Alva på besök sen i Tisdags, har varit riktigt roligt och skönt att ha annat att tänka på än jobbigheter. Dock har vi inte kunnat eller hunnit göra så mycket vi har velat. Men vi kom åtminstone iväg till badhuset för att simma och leka lite, jättekul!

Idag var jag, mamma, Alva och två fyrbeningar på hundutställning i ett litet samhälle som heter Sätila. Där mötte vi upp Alvas mamma som också ställde ut, så då åkte Alva hem med henne igen. Dem bor nämligen i Halmstad, en av de bästa städerna!

Nu blir det att ta nya tag, behöver se över vad som behövs köpas till hemmet nu när lite försvinner. Är väl säng, tv och tv-bänk som är de mest akuta. Kändes roligare att köpa de grejerna förut, nu är de mest jobbigt. Dels för att jag gör det ensam och att det är så dyra saker :( Fan!

Lika bra...

-Det är väl lika bra att jag säger som det är på en gång, istället för att ni skall behöva undra.

Jag och Dennis skall gå isär, vi har kommit till en punkt där det inte fungerar längre. Hur mycket jag än önskar att det skall fungera. Satt och läste gamla blogginlägg precis och det är verkligen inte som det var då, tyvärr. Vad som ligger bakom det är komplicerat och jag väljer att inte skriva om det.

Jag kommer att bo kvar i lägenheten, får kämpa och snåla för hyran är allt annat än anpassad för en student. Som tur är har jag världens bästa föräldrar som stället upp i vått och torrt. Älskar er!
Förhoppningsvis kommer jag så småningom kunna klara ekonomin helt på egen hand, men en hyra på ca 5900:-/mån och en inkomst (läs CSN) på typ 7000:-/mån är ju inte helt lätt. Jag hoppas att kunna få ett extrajobb så man kan få in någon tusenlapp extra i månaden, minsta lilla betyder allt nu.

Så nu vet ni vad som händer och sker.

Hate that I love you...

Glada ord?

Har ni några ord som ni blir lite extra lyckliga av? Jag har några och idag kom jag att tänka på ett, C-vitamin! När jag tänker på det så får jag upp glada bilder i huvudet, fina färger, leenden, solstrålar, m.m. Känner mig lite trött och hängig idag så lite C-vitaminer vore kanske inte helt fel ändå. Får nog ta mig en apelsin sen om det finns några kvar, har en sambo som gillar fruktstunder lika mycket som barnen på dagis.

Idag har jag varit på dagis och haft det ganska lugnt, det är så många sjuka och lediga barn att vi bara hade 5 st. Det är både skönt och tråkigt. Skönt att man hinner sitta ner med dem och ta det lugnt, måla lite och pyssla. Men det är ju tråkigt att dagen segar sig lite mer. Fast barnen leker så bra och det är huvudsaken att de har roligt :) Vi har iaf kunnat göra lite påskpyssel, sångsamling och fruktstund. Det kan vi ju annars också men det kändes inte så stressigt idag.

Hur var Er måndag?

Blommigt var det här!

Jag är inte duktig på blommor, inte ett dugg faktiskt, men jag har mina ständiga favoriter och det är rosor, liljor och orkidéer. Just nu har jag bara orkidéer hemma utav mina favoriter. Tyvärr tog granen nästan död på mina två blommande orkidéer, tappade alla fina blommorna :( Men nu, äääntligen har den ena börjat återhämta sig och fått knoppar, till och med så har en knopp slagit ut. FIIIINT! Nu längtar tills min vita med rosa prickar får knoppar och slår ut, även den helvita kan gärna få stänger snart. Fick klippa ner den efter att den nästan avlidit. Note to self: Ställ inte orkidéer i en hall utan bra ljus.

Någon dag måste jag ta och köpa mig lite liljor också, det är ju såå fint! Till sommaren kanske man kan ha rosor på balkongen, går det tro? När det väl är sol så värmer den mot balkongen hela dagen. Jag funderar lite på om man skall ha påskliljor på köksbordet i påsk? Hade gärna haft tulpaner där istället, året runt, men de lever ju i bara några dagar :( jäkla tulpaner!
Vilken (eller vilka) är din favoritblomma?

Till och med min brödrost har favoritblomman på sig

Klagar lite...

SLUTA SNÖA!!!

Nu får det sluta snöa och nu får det vara slut på vinter OS. Hur kul är det egentligen?! Sol, värme, långa sköna promenader med hundarna och uteserveringar, ja tack!

Det var väl mysigt förut med lite snö men nu är det förjävla (ursäkta språket) tråkigt. Kallt, rått och blåsigt. Hundarna fryser och sjunker ner i snön. Linus stod bara ute och skrek förut, Elmer skakar sönder. Hur kul är det?! Stackars små hundar :( och stackars alla fåglar som inte kan hitta mat. Skall lägga ut lite på balkongen sen, får se om det kommer någon liten hungrig fågelstackare. Köra bil är ju ingen idé heller, bussarna är sena, tågen med... gaah! TOKIG!

Det är inte dimmigt ute, det är snön som vräker ner!

Påskpyssel

Min kyckling :P

Häromdagen började jag påskpyssla med barnen på dagis, lite tidigt kanske? Men snart så är vi där! Påsken är ju dessutom så himla kort, därför är det ju lite roligt att pyntet kan hänga upp längre. Fina färger och barnen är såå duktiga! Väldigt roligt att pyssla :)

Annat som vi gör är ägg i lera som skall målas och så har vi börjat måla små frigolitägg som hängs upp på en liten trädpinne :D

Skall nog ta och måla mina naglar nu, det var evigheter sen. Frågan är bara vilken färg? Blir la rosa som vanligt.

Städat!

Har storstädat hela lägenheten så nu är det gaaalet fint här hemma! Hundarna är mindre nöjda för jag har städat undan gosedjuren för tillfället, skall plocka fram snart igen. Då får jag en nöjd Elmer :)

Imorgon kommer Jonas hit, skall käka mat och tjôta! Han skall uppdatera mitt minne lite i gitarrspelning, måste hämta min gitarr innan bara. Har en jättefin gura, den skall jag visa ;) Har inte spelat på säkert 4 år, det är GALET! Kommer inte ihåg något faktiskt.

Vad har Ni andra för planer inför helgen? Tell me! :D

Ups and downs


I want spring!!!

Det är inte ofta jag bloggar om kläder och mer sällan gör jag kollade om kläder, men nu idag blir det de i brist på annat. Har ju dragit på mig en förkylning, dagisbaciller är himla mysiga. Så sitter mest här och bara slappar, kollar på Trinny & Susanna på kanal 5, haha... kul man kan ha det.

Är så sugen på vår nu, har nog aldrig varit såhär sugen innan. Helt sjukt. Och så är jag grymt sugen på att skaffa lite nytt i garderoben, det ovan skulle jag aldrig tackat nej till. Det rosa linnet är yummie, undrar vart man kan hitta sådant? Gina Tricot kanske, för de är väl bra på basplagg? Kavajen skulle jag döda för, har letat efter kavaj i 2 år nu typ och hittar ingen som jag gillar, eller som sitter bra. Hur svårt kan det vara liksom? Tar gärna emot tips på var man kan hitta snygga och prisvärda kavajer :)

Jag och en av mina bästa kompisar, Jonas, pratar om också om våren. Vi skall sitta på uteserveringar och dricka kaffe och öl i solen. Det är grymt lockande! Fattar ni att jag längtar?! Vinter är mysigt men inget slår våren. Det är tur att man har så bra vänner som Jonas, han är den bästa!

Jonas & jag, 2007
(jag är mupp som alltid)

Fick middag igår :)

Ugnsstekt lax med vitvinssås, stenbitsrom, färska räkor och fänkåls- & saffransrostad potatis.

"Spectaculaires d'avocat" med hallon.

Lite spontant igår så blev jag inbjuden till Jessica för att kolla på Melodifestivalen och äta mat. Det blev inte så mycket melodifestival dock, mest det som tjejkvällar skall innehålla, dvs massa snack och god mat ;) Och som ni ser så var det ruggigt god mat på menyn! Efterrätten var helt fabolous! Det lät väldigt annorlunda när Jess berättade om den men hon sa samtidigt att jag skulle bli förvånad och det blev jag. Så nu skall jag försöka mig på att göra den ikväll till mig och Dennis. Är ju ändå alla ♥ dag.

Tusen tack för igår Jessica, det får vi göra om snart tycker jag! :)

uppskattning & tacksamhet

Tack!

För några dagar sen så uttryckte Alisa sin tacksamhet till vänner, bekanta, familj osv. då slog det mig hur otacksam man kan vara. Jag försöker visa uppskattning och tacksamhet till mina vänner och min familj men kommer det fram till de berörda? Är det bara jag som tror att jag visar det, eller vet de om det? Kan ju vara en svår balans, kan jag tänka mig.

Att visa uppskattning och tacksamhet behöver inte innebära att man köper blommor eller presenter till den andre. En kram, ett tack eller bara att finnas där för någon räcker oftast mycket längre än ting. Personligen så tycker jag det är jättemysigt att få en liten blomma eller present, bara för att, inte för att det är någon speciell dag. Men det kan bli lätt att man förväntar sig att få sådant hela tiden och man glömmer de små sakerna som just en kram kan betyda.

Så gott folk, är ni inte bra på det så tycker jag att ni skall bli det. Och kom ihåg att ett "tack för hjälpen", "tack för att du lyssnade" eller bara ett tack eller en kram räcker långt för att folk skall känna värme.

Lördag igen

Skall snart ta och få i mig lite frukost tänkte jag, blir te och mina egna tekakor gjorda på dinkelmjöl. Efter det så måste jag ta tag i tvätten, vika det som tvättades häromdagen och gå ner till tvättstugan och tvätta de smutsiga. Tvättar minst två gånger i veckan, det blir så när sambon tränar alla dagar utan en i veckan ;) jag tränar ju 1-2 ggr i veckan minst så där blir det lite tvätt med och så slänger jag mer kläder i tvätten nu när jag är på dagis, blir smutsig direkt :D Inte bara barnen som kladdar, jag är en kladdfia med.

Btw, är det bara jag som tycker det är urtråkigt att det alltid är samma personer som är på blogg.se-startsidan? Borde variera sig lite mer så man kan få lite nya bloggtips. Och alla ni som kikar in här kan väl tipsa mig om lite bloggar? Egna och andras, vore väldigt snällt.

Varför försöker jag ens?

Fick mig ett ryck och satte igång Photo Booth förut, vilket man typ bara använder för att fjanta runt med. Jag tänkte att nu skall jag försöka bli lite normal på bild, kan ju öva liksom :P Men varför försöker jag ens? Det är omöjligt för mig att se normal ut, gör bara fula miner för när jag ser "normal" ut så ser det bara muppigt och krystat ut. Finns en anledning till varför jag hellre är den som fotar ;)

Not very normal.

Verkar som att vi skall boka biljetter till The Zone som är i Mars, whoopey!! Så jädra kul va :D Denna gång blir det nog ringside, första gången satt vi ringside med men sist var det läktarplats (=inte lika kul).


Lingonveckan, kul... eller inte

Jag har sån fruktansvärd mensvärk att jag tror jag skall gå av på mitten. Fick ta en ipren förut men den hjälpte aldrig, funderar på om jag skall testa något annat eftersom jag käkat ipren i typ 100 år och kanske blivit typ immun? Är inte så himla kul att ha såhär ont när jag är på dagis och jobbar. Men jag älskar att vara där så jag överlever, i morgon skall vi dessutom på teater! Mamma Mu ;)

När vi var och handlade förut så norpade jag åt mig en 70%-choklad med hallon. Stillar sötsuget som jag får när det är this time of the month. Köpte vaniljte också, var verkligen längesen som jag drack det, galet gott! Tycker det stillar sötsug med faktiskt. Himla bra!

Just nu sitter jag och lyssnar på musik från Glee, bra serie som går på TV4 på torsdagar, dock missar jag alltid början haha! Får köpa när de kommer ut på DVD, älskar musiken!

Så nu har ni förklaringen till min emotionella berg och dalbana ;) Upp som en sol och ner som en pannkaka skulle man väl kunna säga om humöret med lite inslag av irritation.

Jag vill ha vår!

Är det bara jag eller vill ni också ha vår nu? Jag längtar efter att det blir ljummet ute så man kan gå i tygskor och vårjacka igen, känna pirret i magen och solstrålarna som värmer. Tänk så härligt det är när man ser de första krokusarna slår ut! Knopparna slår ut... åååh! Ge mig vår nu! Jag längtar sååå efter vårenergin som jag får, kan gå runt med ett fånleende hela dagarna och hundarna blir ju så lyckliga också. Vi är trötta allihopa nu. 

Den här vintern känns ovanligt lång med all snö...


Någon som vet...

... om man kan lösenordsskydda bara vissa inlägg på blogg.se? Funderar på att lägga ner allt här och/eller börja skriva dagbok som man gjorde back in the days... papper och penna alltså ;) 
Kanske får lösenordsskydda hela bloggen.

Nya örhängen

Igår innan jag och Dennis var och shoppade slut på presentkortet så var vi och tog en fika i väntan på att affärerna skulle öppna. Vid fiket ligger det en affär med massa roliga saker i, mest smycken, där jobbar en kusin till mig så jag gick in för att hälsa (hon jobbade dock inte då :P). Hittade bl.a. örhängen på bild här nedanför och ett par större hängande som det var 70% rea på :P Blommorna är otroligt söta, kommer att användas flitigt i vår och sommar känner jag på mig. 

Tycker de påminner lite om Marc Jacobs-parfymen Daisy som jag har, fast den svarta flaskan. Me likey! 


Inredningsnytt!

Här var det lite nya saker i vardagsrummet! Jag och Dennis fick presentkort tillsammans i julklapp av kusin och hennes familj så det spenderade vi idag. Blev två stoora kuddar i lila, jättegoa, och så blev det den där brickan till armstödet på soffan (har dem något eget namn?!), perfekt! Vi ställer ju alltid glas och annat på den när det är soffmys och varje gång så tänker man att "snart kommer något välta ut över soffan", nu står allt stabilt! 

Lampan fick jag av mamma igår som en för tidig alla hjärtans dag-present, har pratat om den rätt länge nu. Tanken är att jag skall köpa prismor och hänga i den. Hade en vit där förut med prismor men den passar inte riktigt in längre, så den har flyttat till sovrummet. Äntligen har vi ordentligt ljus där inne med ;) 
Jag älskar prismor!!

Operation "få tillbaka alla program"... jobbigt!

Igår hade jag lite att göra ↑ om man säger så.

Nu har jag min dator igen, mycket större hårddisk och den går fort som tusan! Inte så slö som den var innan. Dock börjar det uuuurtråkiga jobbet nu med att få tillbaka alla program, har varken photoshop eller illustrator nu, hittar inte mina skivor med dem. SUCK! Får nog springa upp till vinden och kolla igenom flyttlådorna, om jag orkar? Men jag måste ha PS och illustrator, annars överlever jag inte. Skall ju visa lite inredningsdetaljer här hemma tänkte jag, jag och Dennis var och shoppade lite förut. Hihi... ovanligt?! 

Lovely!

Idag får jag hem min lilla älskade dator! Wiiie!

Jobbigt

Nu har pappa köpt ny hårddisk till min dator, en mycket större än den krashade. Jag har hittat installationsskivan, nu skall vi se pm det finns något som kan räddas. Får ont i magen när jag tänker på allt som kan ha (eller har gått) förlorats. Bilder, illustrationer, skolarbeten.... Förstår ni hur ont det gör?! :(

En jobbig grej

Det har hänt nåt jobbigt, min dator är död. Rättare sagt så har hårddisken lagt av, helskotta!!! Är så ledsen för jag har inte hunnit göra back up på allt än. Undrar hur mycket, om de finns nåt att rädda, finns kvar? Tur att jag har iPhonen iaf.