I solen

Idag tog jag och Carro [blogg] en tur på stan, Carro shoppade och jag dregglade över allt jag inte kunde köpa. Har hittat två fantastiska klänningar som kostar 1500:- stycket. Sååå typiskt! Bara att drömma och glömma. Men men, iaf så skulle Carro bjuda på kaffe, blev två irish coffee på SoHo, vardagslyx. Tack vännen!

Annars är det fortfarande så att jag saknar inspiration till bloggen, är i slutspurten i skolan och försöker fokusera på en analys jag skriver samt att vi har redovisningar imorgon. I helgen har jag dessutom jobbat, är helt slut efter det. Min rygg mår inte bra. Behöver massage och knäcka till den lite.

Skall försöka skärpa mig med bloggen. PROMISE!

Hallååå?

Vart tog sommaren vägen? Överväger att plocka fram vinterjackan igen.

Hemma!

Jag har spenderat tors, fred, lörd och sönd i min absoluta statsdel här i Göteborg - Haga! ♥ Har bott i Jessicas lägenhet och passat hennes übersöta katt. En birma som heter Tilde. Därav tystnaden i bloggen, tog med mig kamera och dator men liksom glömde blogga. Har haft så mycket annat för mig. Igår var det Göteborgsvarvet, rena rama folkfesten. Stod vid målgången och tog emot Simons mamma som sprang, hon hade dessutom fyllt 50 år så fick både öl och lite skumpa :) Mucho trevligt!

Nu är jag hemma i min lägenhet igen här ute på byn. Jag vill tillbaka. Jag vill bo i Haga. Förstår ni hur svårt det är att få lägenhet i Haga? Men jag ger inte upp, jag skall vara envis. En dag, en vacker dag så skall jag bo där!

Hörde föresten att någon skall ha blivit påkörd av en spårvagn inatt vid Haga Kyrka. Någon som hört något angående det? Står inget i tidningarna och jag vill veta.

Gnälligt inlägg.

Längtar efter att få ta på mig denna klänning igen ♥

Inatt måste jag ha haft den mest sjuka dröm på evigheter, drömde att en killkompis var jagad av sin f.d kompis som hade blivit mördare. En mördare i crazy frog-kostym. Hur sjukt? Haha!

Inte nog med den sjuka drömmen så har jag troligen sovit väldigt konstigt inatt och spänt mig. Har otroligt ont i ryggen, nacken och huvudet. Hade behövt massage, borde ha en egen massör som alltid är redo. Det hade varit nåt. Tror också att jag behöver nya kuddar, mina är kassa nu, allt innehåll klumpar sig och lägger sig på ett ställe trots att jag alltid fluffar upp dem.

Ett väldigt kort inlägg såhär på förmiddagen, skall ta tåget snart in till skolan för lite litteraturseminarium. Ett obligatoriskt. Fattar inte hur de tänker, vi skall skriva arbete nu och har en vecka på oss men ändå har de schemalagt skolgrejer nästan varje dag. Det är alltså meningen att vi skall endast skriva på eftermiddagarna och nätterna?! Helt sinnessjukt. Kass skola.

UNDERBAR!

JAG VILL HA!!

I efterskott

Wilmer som pluttsnutt, fotad av mig.

Såhär i efterskott så vill jag gratulera min brorson Wilmer som den 14 maj fyllde 1 år. Tiden går alldeles för fort och han utvecklas mer och mer för varje gång jag träffar honom. Snart kommer man ha svårt att hänga med, än så länge går han inte men snart så lär han kuta runt som en liten dåre. Det skall bli roligt när man kan lattja lite mer med honom men bebistiden kommer man att sakna. Men men... att växa upp tillhör tydligen livet.

Grattis i efterskott världens goaste W!

Sist av alla...

...att testa denna choklad från Marabou. Men god är den, fantastiskt god faktiskt. Jag ääälskar mango! Kanske lite väl söt, men i lagom dos så. Den får ni testa om ni inte redan har :)

Igår var jag på middag hos min mormor, skulle inte göra något speciellt denna helgen mer än att ta det lugnt. Sen när det var dags att åka från mormor så smsade Carro mig. Vi skulle ta det lugnt och tjöta, men det slutade med att vi åkte in till stan för att ta ett glas vin på restaurang Ett. Men det var igenbommat så vi ringde ett samtal och vips så var vi inne på Push, i schletna Converse (på Push är det typ lag på högklackat). Det var längesen som jag skrattade så mycket som igår, spontan och knasig kväll :) Tack ännu en gång Carro! ❥

Nu är det hockey som gäller :)
Ciao!

dagens frukost

danskt mörkt surdegsbröd, gurka, röd paprika, basturökt Emilskinka, ost, blå java-kaffe, dinkelflingor med tranbär, turkisk yoghurt blandat med jordgubbar, krossat linfrö.

Godmorgon!


Nytt i hallen ❥

Jo, jag vet att Hunter är lite överskattat nu för tiden men jag har velat ha ett par i typ tusen år och nu hade jag chansen så jag slog till. Hur snygga? Midnight Blue, metallicfärg. Matchar min ena klänning från Twist and Tango, vilket är P L U S !

Dock tycker jag de är lite tighta upptill, på högra benet. Tänk om man hade haft ännu fetare ben?! Hur tänkte tillverkarna?

V.M

Vem kommer? Jag kommer, jag kommer, jag kommer!

Dagen då björk vann över mig.

Igår må björkpollen ha vunnit, men idag vann jag!

Igår var dagen då björkpollen vann över mig, jag var helt utslagen. Fick smsa med "kollegan" på morgonen när jag skulle ha gått upp, sen somnade jag om igen och vaknade vid 11:30, då hade jag sovit i nästan 12 timmar. Det har nog aldrig hänt innan, men jag var utslagen, medicinen gör det inte bättre. Jag är glad att jag inte mår lika dåligt som när jag var liten när ögonen var svullna och näsan igentäppt, inget hjälpte. Så jag bör inte klaga men det är inte kul att missa en hel dag bara för att man är allergisk. Surt, som räven sade.

Har bestämt mig för att denna vecka cykla till och från jobbet, varje dag (så håll tummarna för fint väder)! Har fått låna mammas cykel, min är kass och däcken är paffa. Gillar mammas tantcykel mycket bättre, med cykelkorg och allt. Förra veckan gick jag en gång till jobbet iaf, hem en gång också, tar väl ca 25 minuter så det är ändå en bra promenad. Nästan en timma per dag.

It's on!



Liseberg

Idag var jag på Liseberg, premiär för i år. Otroligt tidigt måste jag säga, brukar bli i juli-augusti annars, eller inte alls. I helgen har det varit trädgårdsdagar där, fanns mycket fint att kolla på. Söta små montrar med utställare, sånt gillas! Är lite bitter att jag inte hade råd att köpa något. Åkte lite karuseller och sånt med Lovisa, jättekul! Liseberg blir verkligen roligare när man har barn med sig! Extra plus får Liseberg för sina fina planteringar med otroliga växter, blir helt lyrisk! Ett BRUTALT STORT minus är att i vissa åkattraktioner så MÅSTE barn som inte uppnått en viss längd ha med sig en vuxen, en vuxen som OCKSÅ måste betala för att åka. I vissa åkattraktioner så får en vuxen åka med gratis. Så borde det vara på alla "barngrejer" på Liseberg. Otroligt dåligt. Förstår inte alls hur de har tänkt, det lär ju knappast vara så att de går minus på att låta en förälder/vuxen åka med gratis, man betalar ju ändå för barnet redan.

Nu skall jag slänga mig på soffan och vila en liten stund. Är förbenat trött. Nu skulle man haft någon som pyssla om en och fixade käk.

Här bor jag!

Här är en del av min lägenhet, eller ja, en stor del. Det som inte syns är ju sovrum, toalett och hall. Köket ligger i samma rum som matsalen och vardagsrummet. Älskar den öppna planlösningen. Dock så tycker jag att den är väldigt kal, skulle vilja ha något vid soffan, en hylla över kanske? Syns inte så bra på bilderna hur tråkig väggen är vid soffan :P Så, det är här jag huserar, mina egna 62kvm. Nu vet ni det.

När man har tråkigt...

...så kan man ju översätta sångtexter till svenska. Det blir rätt roligt då.

"Gå kortis, det är din födelsedag. Vi kommer festa som att det är din födelsedag. Vi kommer smutta på en Bacardi som att det är din födelsedag. Och du vet att vi skiter i't, det är inte din födelsedag."

Seriöst, hur tänkte den här snubben när han skrev detta? Haha! Det krävs fan inte ett geni längre för att skriva texter, eller musik överhuvudtaget. Ni vet vilken låt det är va?

Det här med att skaffa barn...

Jag och bebis-Wilmer förra sommaren.

Jag har funderat lite över en sak, det är så himla många i min vänskapskrets som har barn. Innan var jag väldigt säker på att jag ville ha barn, men jag vet ärligt inte längre hur jag känner för det? Måste man skaffa barn? När man säger till någon (för att se reaktionen) att man inte vill ha barn, så kan folk bli sura. Precis som att det är en självklarhet att man skall skaffa barn. Men ingen ifrågasätter när man säger att man vill ha barn. Hur vet man att man är redo för barn? Blir man ens redo? Man har ju absolut ingen aning om vad det är för en liten knodd som tittar ut. Är man redo för just det barnet? Jag menar, barn kan jag ta hand om, det är jag duktig på. Men ingen vet vad för barn man får. Kanske får ett barn som är sjukt, har en utvecklingsstörning osv.

Det kanske är så enkelt att det handlar om att jag är i ett skede i livet där det inte passar att skaffa barn (ja, dels för att jag är singel, hehe), är student och har inget fast jobb. Fast jobb och bra bostad är ett måste innan jag ens tänker på att skaffa barn. För att leva lika fattigt som jag gör nu, med barn... no fucking way! Men vem vet, en dag kanske det känns rätt. Sen en sak till som jag har tänkt på, jag kan mycket väl nöja mig med ett barn, rent egoistiskt. Men man har ju hört att ensambarn gärna hade önskat sig ett syskon, för att ha någon att dela minnen med när de blir äldre. Men jag vet inte... skall man behöva tänka på det med?

Fram tills det blir aktuellt med barn, om det blir aktuellt, så är jag nöjd och glad med att passa kompisars barn. Men OM jag fick välja, så skulle jag välja att kidnappa Lovisa på heltid. Världens grymmaste unge. Och hennes storasyster skulle isåfall vara Alva. Får man göra så? Kidnappa barn. :P

Bara lite flummiga funderingar från en fundersam och flummig Mikka ;)

Fin gårdag ♥

Dagen började med att jag var seg (pga. pollenallergin), sen när jag lyckades ta tag i mig själv så åkte jag till min bror och hans familj för att hjälpa till med flytt. Mitt uppdrag blev att passa brorsonen, Wilmer, som snart är 1 år. Det gick bra, vi lekte i sanden, satt på gräsmattan och lekte lite. Sen efter att han käkat tog vi en liten promenad och han somnade gott i sin vagn :) Vid 14-tiden åkte jag hem och fixade mig lite.

Vid 16-tiden tog jag och kusin vitamin tåget in till stan, mötte upp Carro och Mathias (som vi lärt känna genom twitter). Vi slog oss ner i solen i Slottskogen, satte fyr på engångsgrillen och bara njöt. Sedan anlände även Cecilia (också via twitter, men som även är kompis till en tjej som jag och kusin jobbat med). Mucho bueno!

Sen mot kvällen blev det snorkallt så vi bestämde oss för att gå till något B-ställe för fuldans. Så vi drog till Sticky Fingers (tappade folk på vägen) och shakade loss. Rejält dålig musik dock. De två låtarna som spelades var söndermixade så vi tröttnade rätt tidigt. Inte riktigt vad man är van vid när man skall ge sig ut och dansa loss. Kom hem runt 2-tiden. En lugn och trevlig kväll, i gott sällskap behövs inte mycket mer än en grill och en stor dos med sol :)

Tack för igår peeps!