Genom eld

Ikväll är det konsert, ingen mindre än Oskar Linnros, skall gå med fröknarna Jessica och Amanda. Fast Oskar, han är min. Men det vet ni ju redan ;)

Elmer & julstrumpan

Jag blir mer och mer osäker på om det blir någon julfrid i år? Elmer verkar tycka att det skall vara fullt ös medvetslös i stugan. Men söt är han ♥ har hotat med att han får kol istället för julklappar om han tuggar sönder sin julstrumpa (jultasstrumpa?!).

Hade lite egotime igår

(Varför ser fingrar alltid så äckliga ut på bild?!)

Igår var jag hos kära Jenny igen och fixade naglarna, för tredje gången i år. I love it! Höll på med det för några år sen också, förstår inte hur jag kunde sluta? Det är ju såå snyggt med fixade naglar och mina blir aldrig sådär bra när jag låter de växa ut. Är extremt nöjd med färgen (är ju trots allt min favvofärg, gammelrosa), den ser inte riktigt ut som på bilden, glittrar massor, mycket finare in real life. Valde dessutom att byta ut tipparna denna gång. Jenny är såå duktig nu!

Idag blir det fullt ös, har lite bråttom så hinner inte skriva så mycket mer. Skall med min mamma till lillstan, Kungälv, och traska runt i affärer. Sen hem och baka för morgondagens fika, skall ha 1a adventsfika här med lite släktingar :) Brutalt mysigt! Sen ikväll blir det en tur hem till Carrolajnen.

Ha en underbar söndag!

Linus, duktiga hund!

Grattis på namnsdagen i efterskott, underbara, älskade och fina hund ♥ min bästa vän!

Nördvarning!

(fotografier kommer från we♥it)

I över fem år nu så har jag velat köpa mig en iMac, men har aldrig känt att pengarna har räckt till för just den iMac jag vill ha. Det kan ju dra iväg lite i priset om man vill ha den mest awesome iMacen. Det jag känner med min MacBook och som jag kände med min iBook är att man blir rätt begränsad när det kommer till t.ex. foto- och designarbete. Det går alldeles för långsamt och skärmen är för liten (visst kan jag ha extern skärm till, men palla!). En annan anledning till varför jag inte har stationär är att jag inte har skrivbord, än, jag skall faktiskt bygga ett på egen hand så fort jag får råd att skaffa virke etc. Men, om 1,5 år, när jag är klar med skolan och har förhoppningsvis ett jobb så skall jag köpa mig min första iMac. Om jag längtar? Oh ja! ♥

Appleprylar som jag har haft genom tiderna:
♥ två olika iPod Nanos (båda rosa såklart)
♥ iBook
♥ MacBook
♥ iPhone

Ser inte så mycket ut men det har ändå knatat iväg i antalet, man är ju rätt begränsad ekonomiskt som student. Sju, snart åtta, år med apple. Grattis till mig!


Kaxig?

...aningens va?

ändrade lite...

Fick ett infall förut och ändrade om lite i designen, är väl inte helt färdig än. Nu återstår det att se hur länge jag har kvar den nuvarande designen. Hmmm....

Ser något konstigt ut så får ni gärna säga till :)

saker som värmer

Titta, såhär ↑ fint har Hanna skrivit. Det värmer extremt mycket i vinterkylan skall jag säga er. Skickar även lite krya-på-dig-tankar till Hanna som opererats nyligen, tur det finns små odjur som piggar upp och får en kry :)

Pyntar!

Igår satte jag upp det första pyntet, en ljusslinga! Haha! Vågar inte riktigt sätta upp ljusstakar och stjärna än, men ser nu att jättemånga grannar har gjort det. Kanske går? Tomtar och annat shit kommer inte upp först närmare jul, typ en vecka innan julafton :P Eller hur brukar man göra? Noll julfeelings iaf.

Har ni börjat pynta än? Alisa vet jag har börjat ;) hihi!

Not much to say

Har inte så mycket kul att berätta nu för tiden känns det som, mina dagar går mest ut på att plugga och hinna med hundarna. Fota gör jag knappt vilket innebär mindre pill i datorn, typ PS och LR. Himla tråkigt. Igår jobbade jag en sväng och blev medbjuden på en utekväll ikväll, konsert på sticky fingers fattade jag det som? Skall bli lattjo! :) Undrar om man klarar det utan alkohol? Har inte druckit nu sen 5e November. Hade tänkt att hålla mig i en månad åtminstone :P Ja, ja, vi får väl se.

Håller på och tvättar nu, tänkte ta tag i städning med. Sådär laaagooom kul.

OBS! Läs med en nypa salt!!

Lite litet text men ansträng ögonen i några sekunder, det gör inget.

att ta sig till england

Igår satt jag och kikade på google maps, enligt den sidan så skall det ta 31 dagar att gå till England från mig. Så jag och min kusin inledde en liten diskussion hur man skall ta sig dit lättast, om man inte vill gå (eller ta färjan), vi kom fram till att vi kan hämta lilla ekan från stugan i Gårdsjö (Värmland) och åka över havet. Vi diskuterade även vilken väg som var lättast, valet föll för vägen som ni ser här ovan. Dock insåg jag nyligen att målet visst blev Skottland och inte England. Jaja.. jag ler, spelar dum och låtsas att det är England, fördelen med att vara blond.

Vackert! ♥

Gåshud, gåshud, gåshud, gåshud, gåshud, gåshud, gåshud, gåshud, gåshud, gåshud, gåshud, gåshud!

Morrn!

Sååå... idag är det Fars dag, igen! Herrejösses så fort tiden går, var det inte nyligen Fars dag 2009?! Skall hem till päronen sen och fika lite, det är väl ändå snällt av mig att pappa skall få äran att umgås med sin dotter en stund när det ändå är "hans" dag? :P Jag var där och fick mat igår så jag lämnade kvar min odjur där, grymt tomt och ensamt när jag kom hem på kvällen. Mina små pojkar ♥

Nu skall jag köra en uppdatering på min iPhone, får panik på den, hänger sig hela tiden och är allmänt slö. Längtar tills mitt abonnemang går ut så man kan uppdatera till nyare iPhone. Dröjer väl något år tills det är dags men men. Apple är nog bland det bästa som har hänt i mitt liv, tänk att man kan få sånna känslor för teknik? Haha! Men jag blir ju helt glad i kroppen när jag ser apple-loggan. Me and apple since 2003.
Jag vet, jag är störd.

rosa skall det vara!

Rosa och lukta gott!

Häromdagen fick jag Laban- och Labolinatvålen av mamma, så enormt söt och luktar grymt gott! MUMS! Rock star soap köpte jag för ganska längesen men har inte tagit fram den först nu, den luktar typ som My Little Ponysarna gjorde när jag var liten, snacka om att bli nostalgisk!

Behöver sminkförvaringstips!

Jag har så otroligt mycket smink och allt bara dräller i badrummet, har liksom ingen bra förvaring till de. Jag hade det i olika väskor förut men till slut tröttnade jag på att behöva leta reda på allt varje gång jag skulle ha något. Jag vill att det skall vara lättöverskådligt så att man slipper det där att ta upp varenda ögonskugga för att hitta rätt, det är alltid den sista man kollar på som är rätt dessutom. Bara det tar en evighet och är säkert grunden till varför jag sällan använder t.ex. ögonskugga, vilket är synd för jag har nog en slags kärlek till smink (som ni säkert ser). Vågar inte ens räkna på hur mycket pengar jag slängt ut på alla dessa ögonskuggor...

Så, hit me! Give me your best tips! Jag är desperat :(

Min fina orkidé

Min allra finaste orkidé börjar tappa sina fina prickiga blommor, samtidigt som den får nya knoppar?! Så tror jag inte någon av mina orkidéer har gjort innan. En liten parantes, denna orkidén fick jag av mamma och pappa, de betalade typ 50:- för den, då var den pytteliten och nu har den växt något grymt (bild!) och fått hur mycket blommor som helst. Jättefin! Dessutom har min vita orkidé fått en stängel med knoppar på. Kan knappt vänta på att den skall börja blomma igen, den har legat på vila i 1,5 år typ. I'm excited! :D

Tror mitt blomintresse har gått i arv då både mormor och mamma tycker det är mys med blommor och grönt. Väldigt kul, jag hade kunnat tänka mig att jobba som florist. La petite fleur rebelle!

Ser ni vad jag ser?

Jag förstår inte hur jag, efter två år, kan ha missat att uppmärksamma skolans utrymningsplan. Jag är mycket besviken på mig själv. Dåligt Mikaela, dåligt.

Be your own!

Erkänn frääään vodkaflaska?! Väldigt Mikka!

Vet ni vad jag stör mig på? Att när man läser bloggar så glömmer man nästan av vems blogg man är inne på för att alla, alla, alla ser likadana ut! Jag blandar ihop hur många som helst, får varenda gång kolla två gånger extra för att veta vems jag läser. Är det så illa att nästan alla har samma smak och stil? Guuu va tråkigt.

Jag stör mig också på folk som hela tiden skall göra exakt samma sak som en själv, även på folk som alltid tar det säkra för det osäkra. Folk som inte slänger sig in i nya saker, som inte vågar göra något utan att ha folk vid sin sida som de alltid har haft där. God dammit, ut i världen, lär känna nytt folk men framförallt lär känna Dig själv!

Något jag stör mig mer på är folk på Facebook som uppdaterar sina statusar med typ "ååh, va jag älskar dig min underbara pojk/flickvän, fästman/fästmö" eller klassikern "min lilla prins/prinsessa börjar bli stor och kan nu säga mamma" (fast i själva verket så kan inte barnet det för den är alldeles för liten, utan har bara ljudat fram något som låter som mamma. Det är därför som det heter mamma/pappa, för det ligger så naturligt i barnets mun).

Folk fattar att ni älskar era respektive och era barn, varför måste ni skriva om det på Facebook? Säg det till dem istället. Ingen orkar läsa om barnspyor och att ni skall mysa med er älskade fästman, helt ointressant för alla utom er själva. Jag har valt "dölj" på folk som uppdaterar sina statusar med sådant, för sådana skriver om det varenda jä*la gång. En gång av 10 räcker, för visa uppskattning är bra, väldigt bra... men att skriva om enbart det är inte uppskattning, det är tjötigt.

Jag är inte bitter, bara trött på folk som inte är sina egna, som inte gör saker för sin skull. Lev genom er själva och inte genom andra. Ett tips från coachen ;)

Tips!

Om ni, som jag, älskar mörk choklad så tycker jag att ni skall testa dessa två här ovan. Såå goda att man smäller av, tycker de passar väldigt bra nu i höst och vinter. Lite mysfaktor på de smakerna av någon anledning.

Spring till affären och köp!

jag ser det snöar!


Denna bilden tog jag igår på morgonen från min balkong, det var jättegrått och jag tänkte att nu kommer det nog snart lite snö. Visst kom det snö, inatt så måste det ha snöat något enormt för jag fick en chock när jag såg mellan persiennen att det var lite väl vitt ute. Det är bara att acceptera att vintern är här på riktigt nu, jag vill ha sommar igen :P Eller att tiden går lite fortare så julen kan komma snabbare, det är ju mycket mysigare med vinter när folk pyntar sina fönster med adventsljusstakar, stjärnor och levande ljus. En sak är säker, jag kommer inte ha julgran i år, hade gärna haft men den jag hade förra året tog ju död på resten av mina växter. Plastgran vägrar jag, här kommer det inte in en plastgran, never ever!

Jag var hemma igår från skolan (idag är jag ledig) eftersom jag blev grymt förkyld efter helgen. Kände mig väldigt risig när jag vaknade igår så tänkte att jag går inte till skolan. Sen vid lunch kände jag mig bättre så då slog jag hål på en sak som jag och mamma diskuterade när hon var här på fika. Det var möblering, jag möblerade alltså om här lite, så min lägenhet som kändes luftig och stor innan känns ännu luftigare och större nu :p tog bilder med mobilen igår men man får liksom inte fram känslan. Skall se om jag kan fota med kameran istället. Fick mig ett enormt dansgolv :P

När solen skiner skiner vi

ÅÅh, huuur bra är det inte?!
I Montt

Leffe!

Det var Leffe & jag.

Uff, denna helg blir det inget partaj, är dessutom nog förkyld. River i halsen och huvudet är tungt, så en lugn helg har nog min kropp beställt. Tänkte dra på Hem- & Villamässan imorgon här i Götet, sen kanske ett glas vin på stan med Carrolajnen. Känns lite vemodigt att inte träffa Liz däremot, Liz du får komma hit i helgen!!

Skall jobba imorgon också, på förskolan. Är såå himla kul där, var där i tisdags med.

Nä.. ni får bara en kort uppdatering. Känner mig inte så bloggsugen faktiskt, är ju rätt kass respons nu :(

The best!


1 november - redan?!


Idag är jag ledig och har inget att göra i skolväg, ingen litteratur att läsa, inget arbete att skriva på. Jag är lycklig, för nu kan jag göra det jag tycker bäst om, typ sitta och pilla med foton eller rita. Idag tänkte jag till o med laga mat, skall börja med GI igen, for real! Det är så lätt att komma av sig när man väl börjat slarva en gång. Igår var jag enormt duktig och åt enligt GI trots att jag lätt hade kunnat käka typ pizza och sånt. Istället för snacks till filmen så skar jag upp äpplebitar som jag hällde kanel över, grymt bra om man är sugen på nåt att knapra på till tv-myset. Kanske blir det ordning på mig nu?

Imorgon skall jag till förskolan och jobba, mellan kl 9-16, det ser jag fram emot. Såå härligt att komma dit till alla goa barn och pedagoger :)

Nu blir det dusch!