I don't know about you but I'm feeling 22.

Bjuder på lite bilder från Instagram. Jag minns när ingen knappt visste vad Instagram var för något, jag trodde att det bara var ett "filterprogram". Haha! Har haft mitt konto i säkert två år nu. Galet att det har blivit så sjukt stort! Personligen tycker jag att det blir sämre och sämre för varje uppdatering, vad tycker ni?
 
Imorgon är det f.ö årets sista dag. Vart tog 2012 vägen? När jag ser tillbaka på året så har det hänt otroligt mycket, både bra och mindre bra saker fast mest bra. 2013 skall bli MITT år, här smids det hemliga planer. Och hörrni, om mindre än en vecka fyller jag 26 år. Hur sjutton gick det till?! Det är tur att man fortfarande ser ut som ett litet flickebarn.
 
 
   
 
fleur_rebelle @instagram

Vem fan är Lady Dahmer?

Alltså, den här Lady Dahmer, jag vet inte vem det är eller något men en Facebookvän hade gillat hennes s.k status och då kommer den tydligen upp i min News Feed (som är det sämsta med FB, jag vill inte se vad folk gillar osv). Det gör mig så jävla arg att hon kan uttala sig så, vad fan gör det om folk (jag och många andra) pratar om träning samt kost och vilket resultat det ger? Jag läser många bloggar, följer många instagramkonton som berör just kost och träning för att peppa mig själv och min träning, älskar det! Om det jag skriver/säger ang. dessa ämnen kan hjälpa andra att komma igång för att leva ett mer hälsosamt liv så skulle det göra mig otroligt stolt. Speciellt i dagens samhälle när otroligt många är överviktiga och knappt rör sig under en hel dag. Ätstörd är jag knappast, ätstörd var jag innan när jag misshandlade min kropp genom att dricka massa alkohol och äta onyttigt. Jag tänker Facebooka, blogga och prata om det precis hur mycket jag vill och om den här Lady Dahmer nu känner sig uttömd och våldtagen av det så borde hon söka hjälp. Fast å andra sidan, vad kan man förvänta sig av någon som kallar sig själv för feministfitta? 

strö lite socker på mig.

Ligger just nu i soffan och frossar i rostade majskorn, säkert inte nyttigt men med all säkerhet nyttigare än djungelvrål som jag är sugen på. Har för första gången sen jag började träna blivit sugen på smågodis och då tycker jag inte ens om det speciellt mycket. Man äter bara för mycket tills man mår illa och får ångest, varför ens äta då liksom? Konstigt att jag fått sug efter det nu? Kanske har något att göra med mina p-piller som jag börjat med nu? När jag får onyttighetssug brukar jag hinka i mig vatten, hur gör ni? Står ni emot eller låter suget vinna över er? Får nästan lite abstinens. 
 
Idag hämtade jag ut mitt paket från fitnessguru, en väldigt rosa shaker och fettförbränningskapslar. Har aldrig testat något sånt för att öka förbränningen men nu börjar jag känna mig lite smått desperat. Lår, rumpa och nedre rygg svarar så jäkla segt på träningen och kapslarna är vätskedrivande för att motverka vätskeansamling kring dessa områden. Bara att hoppas på det bästa. Dessutom är de prestationsförhöjande vilket jag kände av idag, 70 minuter morgoncardio kändes nästan som 30 minuter och jag svettades som en gris. Heja heja! Däremot innehåller kapslarna koffein, jag tänkte inte på det när jag efter träningen drack kaffe, satan så illa jag mådde. Jag klarar inte alls av lika mycket koffein längre, kunde dricka hur mycket som helst innan och nu blir det bara en kopp om dagen. Min kropp har nog helt och hållet gjort slut med kaffe. Kanske dags att köpa koffeinfritt kaffe? 
 
Matchar sport-bh och shaker, haha!
 

snygga!

Matthew Mcconaughey & Kate Hudson (min look-alike, hähä!)

be a champion!

 Låt mig klargöra en del saker angående min träning. Jag vet att många tycker att jag tränar för mycket, att jag har blivit ganska manisk kring det och ja, det är kanske så att jag har blivit ett litet freak. Men vad gör det? När jag tränade och tävlade i konståkning som tonåring så var det minsann ingen som klagade men nu helt plötsligt bara för att jag knappt tränat innan sen jag la skridskorna på hyllan så börjas det. Det är så jag fungerar, om jag skall klara detta så MÅSTE jag gå in för det helhjärtat och kämpa. Det är bara mitt eget fel att jag gått upp i vikt och levt ganska ohälsosamt. Alkohol och onyttig mat är farligt för kroppen oavsett om man blir fet av det eller inte. Jag har dessutom ett fysiskt och tungt arbete som jag skall orka med i många år framöver, jag vill inte behöva sjukskriva mig pga ryggvärk eller liknande och jag hade ont i ryggen innan semestern. Nu har jag aldrig ont i ryggen, förutom när jag har träningsvärk då och mina knän värker inte.
 
För mig handlar det inte bara om att bli fit, det är mer som en bonus, men att leva ett hälsosamt och förhoppningsvis långt liv är väl ändå det finaste man kan göra för sig själv? Sen att man blir snygg är ju bara roligt, för vem vill inte se bra ut? Jag vet att jag vill se bra ut åtminstone. Dessutom så tycker jag att hela jag har fått ett helt annat glow än innan, hyn har blivit bättre, påsarna under ögonen mindre, håret friskare och naglarna starkare och det beror troligen på kosten jag äter. För er som undrar så unnar jag mig visst något gott, ibland då och då. När jag började träna så bestämde jag en dag i veckan då jag fick äta och unna mig extra. Det slutade jag med ganska snabbt eftersom det kändes sjukt onödigt, jag håller mig nu till att unna mig när det händer något speciellt, t.ex. kalas. Alkohol avstår jag nästan helt och hållet ifrån. 
 
Förra vintern köpte jag en jeansskjorta från Desigual trots att jag vid det tillfället bara kunde knäppa knappen unden bröstet, den var ju på rea liksom. Nu kan jag knäppa alla knappar och den sitter faktiskt lite slappt. Finns det någon bättre känsla eller belöning? Jag kämpar nu för att min underkropp skall svara bättre på träningen, kör lågintensiv träning som ingår i det nya träningsschemat som baby hjälpt mig att sätta ihop. Väldigt bra för fettförbränningen! 
 
Jag förstår därför inte hur man kan klaga på någon som kämpar för hälsan och ett långt friskt liv. Ge mig high five och en klapp på axeln istället som inte ger upp.
 

Linus & jag.

 
Vi bara myser vi, eller nja, kanske inte. Jag önskar att jag kunde få ligga inne en hel dag i sängen och bara mysa men tydligen är det någon som har bestämt att man måste jobba när man är vuxen. Nej då, så illa är det faktiskt inte, jag älskar att jobba och hade aldrig i hela mitt liv velat vara utan jobb men jag är väldigt trött och min kropp kräver ledighet. Förkylningen är bättre nu så jag tänker att jag kan träna imorgon, jag måste träna imorgon för jag klättrar på väggarna och är allmänt stissig. Låt denna veckan gå fort så jag får röda och härliga dagar! 
 
Jag måste f.ö sluta kolla på julkalendern, inatt har jag jagat andar (eller spöken) med morötter. Det låter sjukt (och det är det) men jag vaknade av att det var så läskigt. Andra natten med mardrömmar. Stress? 
 
Aja, nu måste jag göra slut på min energi på något vis innan jag skall sova.

make it work!

Nu när jag faktiskt börjar känna att träningen gett resultat så borde jag väl ändå någonstans känna mig lite nöjd över det men jag har bara slutmålet i huvudet hela tiden. Vilket är ganska påfrestande och något som jag måste jobba på och jag får fortfarande dåligt samvete de dagarna jag inte tränar, även vilodagarna. Jag måste lära mig att jag måste ha kortsiktiga mål för att nå de långsiktiga, för de små resultaten är också en del av slutresultatet. Slutresultat låter ju lite fel eftersom jag aldrig kommer att sluta träna men ni kanske hänger med ändå. Oavsett huruvida jag känner inför resultaten som jag har nått än så länge så är jag otroligt stolt som lyckats komma igång med träningen igen och verkligen kör på. Förut har jag kört ett tag och sen slutat, flera gånger om. Det tar ungefär 6 månader innan man verkligen kommer in i det, nu har jag tränat sen slutet av augusti ungefär. Jag är piggare, gladare och säkrare i mig själv, för klarar jag detta så klarar jag allt.
 
Det som jag gör idag kommer min kropp och hälsa tacka mig för i framtiden.
 
 
 

Santa baby, I want a yacht.

 
Nu är det ä n t l i g e n helg och en vecka kvar att jobba innan det blir några dagar ledigt, väldigt skönt! Har dragit på mig en liten förkylning, igen! Mina kollegor bara skakar på huvudet och skrattar åt mig, barnbaciller är extra starka och nu när jag är hyfsat ny på jobbet får jag allt. Jag slarvar väldigt mycket efter träningen också, borde klä på mig varmare kläder när jag åker hem nu när det är så kallt ute. Skärpning Mikaela! 
 
Igår fick jag köpt de flesta julklapparna, passade på att hälsa på min kusin som är butikschef i en accessorizebutik i Göteborg. Älskar den butiken och kan gå runt där hur länge som helst och vilja ha allt, skall dit och shoppa lite till mig själv snart. Fast jag köpte halsbandet på bilden ovan och en snyggt guldkopparglittrigt nagellack till mig själv igår, tyckte att jag förtjänade det. Fick även hem denna klänningen från Nelly häromdagen från F.A.V, har spanat på den tidigare i en annan webshop men där var den slut. Tror den blir skön att ha när jag flyger till Sydafrika, 25 h lång resa kräver sköna kläder. 
 
Jag borde verkligen ta tag i min lägenhet, den behövs städas men jag orkar egentligen inte. Bara att göra det så jag får gjort något vettigt idag eftersom jag inte kan träna. Ikväll skall jag dessutom hem till mina föräldrar och fira minijulafton tillsammans med min bror och hans familj. Mys deluxe! 

sommarens sista smak.

Sista helgen på min semester i somras åkte jag, Jessica, Molly och Jessicas dotter Lovisa upp till Brastad/Lysekil för lite tjejhelg. Bilderna har legat i min kamera sedan dess och jag har inte rört min kamera heller sedan dess, väldigt dåligt! Nu tog jag tag i det eftersom det är bra om kameran är tom när jag åker till Afrikat i januari. Sen är det väldigt kul att se bilderna också som jag tog, fast nu längtar jag efter sol och värme. Vintern är inte my cup of tea, det som är mysigt är julen och att man kan åka skidor men sen finns det inte mycket mer som är bra. 
 
Vi lyckades fånga en solig och varm helg, innan hade det regnat och vart riktigt tråkigt. Snacka om tur och fin avslutning på semestern!
 
Lovisa och Molly plockade bär till efterrätten, jag hatar att bli kletig om fingrarna så jag tittade på ;)
 
Inget regn, då kan vi grilla!
 
Puss puss!

you are the risk I'll always take.

Deborah - Happy Birthday.
Snyggt men jävulskt att få bort.
 
Åh herregud, vet ni om att det bara är 47 dagar kvar tills jag åker till Sydafrika? Jag börjar få resfeber! Det är en väldigt lång flygresa när man åker själv, skall sitta i Istanbul i 7,5 h innan den lååånga flygturen till Kapstaden börjar. Jag är väldigt säker på att det kommer vara värt väntan och all nervositet, har hitills bara hört bra saker om Kapstaden. Hon som vaccinerade mig inför resan har bott där och älskade det, kände sig aldrig otrygg i stan eller så. Så mamma, jag tror att du kan vara lugn och dessutom så är Rickard stor och stark, haha! Den största utmaningen för mig just nu är väl att det inte finns något vass att gömma sig i vid stränderna. Min kropp är inte riktigt bikiniredo än om man säger så, hehe! Förhoppningsvis är det väl så att den är lite bättre tills dess att jag åker, man ligger ju i hårdträning! 

always play to win.

 
Nu kommer ni sucka lite och tänka att jag bara tjatar om träning, det kanske stämmer, men jag gör fasiken inte mycket annat än jobbar och tränar. Sååå here we go...
 
Jag funderar på att plocka ner min våg från vinden, jag har inte vägt mig eftersom jag inte vill bli besatt av siffrorna utan vill se resultatet fysiskt så att säga. Om ni förstår? Men nu känns det som att jag borde väga mig med tanke på att jag räknar kalorier och har kört på vikten som jag vägde senast jag stod på en våg. Hoppas verkligen inte att jag har den vikten nu, det borde jag inte ha med tanke på att kläderna blir större. Ändå vill jag inte veta eftersom det finns en rädsla att bli besviken och låta det ta över istället för det resultat som jag faktiskt ser och känner. Hänger ni med? Någon som kan säga åt mig hur jag skall göra för jag verkar inte kunna ta egna beslut, haha! 
 
En annan sak som jag har tänkt på också är att jag bara känner mig nöjd efter konditionspass när jag är svettig och helt slut. Jag är aldrig nöjd efter ett styrkepass eftersom jag inte är svettig, det känns inte som att jag har jobbat helt enkelt. Vilket är fel, hoppas jag. Jag kör på lättare vikter eftersom jag vill ha långa muskler. Borde jag köra på tyngre vikter för att känna mer resultat? What to do?
 
Köpte föresten träningsbrallor på h&m och en sport-bh, väldigt sköna måste jag säga och mycket billigare än andra sportkläder. Nu behöver jag bara fler ombyten, bättre skor och sköna tröjor att träna i. Vill inte ha tighta överdelar till tighta nederdelar. Vart finner jag sköna träningströjor?

colors and carousels.

 
Igår var jag på Liseberg, det var riktigt kallt men väldigt mysigt. Fattar inte hur det kan vara så mycket folk bara?! Känns som att alla jagar julkänslan trots att det är advent och vinterkallt ute. En grej jag inte förstår när det är så mycket folk på samma ställe är att folk knör för kung och fosterland för att komma fram, istället för att bara följa strömmen och komma in i ett flow. Jag hade dessutom barnvagn så fick trixa fram mellan folk för att inte köra på någon, likt förbannat så skulle folk knö sig förbi mitt framför vagnen. Så sjukt störande! 
 
Idag blir det första adventsfika hemma hos mig. Glögg och lussekatter :)