Ett mindre glatt inlägg...

Usch, nu börjar det närma sig hemflytt och just nu känns det inte alls bra faktiskt. Börjar inse att jag inte kommer kunna ha samma frihet hemma som här. Livet är så annorlunda här. Alla nya vänner som jag "lämnar". Även om jag skall se det som en erfarenhet och en rolig tid så känns det lite sorgligt. Kommer att sakna mycket och många. Känner mig lite vilsen faktiskt, men jag vet att jag snabbt kommer att landa i vanliga vardagen hemma i Sverige igen. Hoppas jag åtminstone. 
 
Idag skall jag försöka rensa min garderob, se vad som skall med hem och vad jag skall ge bort. Köpte nya skor från Ralph Lauren i helgen, samt jeans från Tiger of Sweden (stötte på svenskar som jobbar på Tiger i Sverige, riktigt roligt!). Har även inhandlat presenter till släkt och vänner hemma, ni som inte får något - bli inte ledsna! Det är svårt att få med allt hem så det är mest släkt som kommer få presenter. Får bara ha 30 kg bagage plus 10 kg i handbagage. Vill sååå gärna få med mig några flaskor vin men det kan jag nog bara drömma om... skit! 
 
Lite instagrambilder.
Nya frillan, nya skor, ny träningstopp m.m.
 
Vilket deppigt inlägg detta blev, men jag är inte så bra med förändringar. En riktig rutinmänniska och just nu känns det äntligen som att jag fått ett bra flow här i Kapstaden (tog bara x antal månader...) och minns knappt hur det var i Sverige. Det är väldigt skönt att jag har kvar min lägenhet och att jag kan gå tillbaka till mitt gamla jobb. Utan det hade jag nog vart väldigt förvirrad. 
 
Nå ja, bara att ta tag i dagen. Städa, rensa, laga mat och träna vid 18-tiden. Har köpt nya pills som skall bränna bort fettet och tona min fula kropp. Det är tur att träning finns, för vet att det kommer att kännas bättre när jag fått röra på mig. Tror jag skall köra kondition idag, på med lurarna och köra bra musik. 
 
Om en stund så känns det nog bättre. 

minihunden

 
Snaaart skall jag äntligen få krama om mitt minsta (men ändå största) hjärta. Denna lilla herren som är så speciell för mig. Det är helt galet att han fyllde 8 år i början av juni, kan inte riktigt ta in att han blivit så gammal. Det innebär ju att även jag måste ha blivit gammal, eller? Men det talar vi inte om, det är bara alla andra som blir äldre, inte jag. Så säger vi att det är.
 
Anyway, det skall bli så roligt att se hur glad han kommer bli när han ser mig för första gången på 9 månader. Kan hända att jag fäller en liten, liten tår också för han är ju ändå det bästa i mitt liv. Lilla lilla Linus 
 

Silver

Okej, mamma, mormor, farmor... håll i er nu för jag har gjort något dumt, igen. Okej, nu kanske ni har vant er eftersom det inte är första gången, men ändå. I lördags skaffade jag mig en ny tatuering, som ett minne från Sydafrika som alltid kommer att sitta på min kropp. Det kändes rätt så det fick bli så. Mycket mycket nöjd! 
 
Det står Silver Lining, vilket betyder ungefär att allt ont för något gott med sig. Vilket kan vara bra att ha i åtanke när allt inte går som man vill. Att flytta till Sydafrika har vart väldigt spännande och lärorikt men det har vart många stunder då det vart jobbigt också. Att flytta från mitt Göteborg är något som är låångt ifrån min comfort zone. Men se så bra det blev ändå! 
 
Och förutom tatueringen så har jag klippt av mitt hår (lite längre än axellängd nu). Kan ju tro att jag fått någon slags identitetkris?
 
Så kan det gå! 
 
Kass bild, men ni fattar grejen ändå antar jag.
 

& other stories

 
Vill ha allt! Blev extra förtjust i skorna, som dessutom är på rea nu, vet inte om jag skall slå till? Risken är att de inte passar och när jag kommit hem till Sverige och då är det försent att skicka tillbaka. ÅNGEST! Kan inte någon säga åt mig hur jag skall göra? Någon som har koll på storlekarna på & other stories skor? 
 
Det är inte bra att vara ledig och ensam hemma, har alldeles för mycket tid att hitta fina saker på nätet. Inte bra för en materialist som jag. Måste nog skaffa hjälp snart.
 
Aja.. nu skall jag slita mig från datorn och sätta igång med dagen, innan jag shoppat mig ännu fattigare...

Vinter... not so much?

Ja, vinter alltså... lagom tills ni i Sverige har sommar. Det känns så sjukt på något vis, fast snart kommer jag hem och då har jag bokat fint och varmt väder. Inte för att vintern här är som hemma, men det är kallt. Aldrig upplevt sånhär kyla innan, det kan vara 15 grader men kännas som nollgradigt. Senaste dagarna har dock vart varmare. MEN! Något de inte kan i det här landet så är det att bygga hus. Ingen isolering, inga element. Husen är enbart anpassade för sommar (om ens det?), så det är just nu varmare ute än inne. Det är tur att jag har en sängkamrat att snika värme ifrån för annars hade jag nog frusit ihjäl. Jag röstar för att vi inför sådan här vinter i Sverige (med isolerade bostäder och element så funkar det)! För seriöst, hade vädret vart likadant i Sverige som det är här så hade Sverige vart världens bästa land. 
 
Vinter?
 
När jag kommer hem till Sverige vill jag sitta på en uteservering, beställa in massa smårätter och dricka gott vin. Vem följer med mig? 

Wellnesshoppat!

 
All shopping är rolig shopping, enligt mig. Okej, nästan all shopping, tycker väl inte det är så kul att t.ex. springa in på Biltema och köpa motorolja. Men det är ju för att jag inte fattar något om det. However, idag åkte jag till Wellness Warehouse. Jag kan spendera en timma där inne och bara titta på allt, trots att butiken är liten, men jag älskar det! Idag fick jag med mig fitnessnudlar och en burk peanut butter. I en annan butik köpte jag chiafrön och dadlar, vilket var dumt för det var mycket billigare inne på Wellness Warehouse... aja. 
 
Idag till lunch blev det kyckling, fitnessnudlar, champinjoner och tomat blandat med massa vitlök och pesto. Sååå gott! Fitnessnudlarna är verkligen bra, de smakar absolut inget men är bra utfyllnad i maten. Bara positivt! 
 
Annars är det lugnt idag för jag jobbade igår till 23:30, hade bytt skift med en kollega och så var det kort om folk så jag gick en mellantid men är ändå helt slut idag. Vilar upp mig för ett tufft gympass sen. Det är roligt nu när jag känner att jag är starkare, lägger på mer och mer vikter nu. Dock har jag kommit från min konditionsträning nu när jag var vrålförkyld, det ger mig lite ångest. Att ha bra kondition är viktigt för mig. Mitt mål är att någon gång springa ett lopp, Göteborgsvarvet hade vart väldigt roligt! Bara att kämpa för det. 
 
Skall nog lägga mig och blunda i en kvart, behöver engergi! 

Wanted!

Zara
 
Igår provade jag denna snygging på Zara, blev väldigt kär! Sålde min gamla skinnjacka eftersom den blev för stor, sedan dess har jag bara haft min puderrosa. Saknar att ha en svart också! Gillade denna för den är lite längre och väldigt tunn i materialet, hur skön som helst med andra ord! Älskar detaljerna. 
 
Nu är det bara att hoppas att den finns kvar den 25e, haha! Är lite halvt fattig nu eftersom flygbiljetten hem gick på en halv förmögenhet. 
 
Must have! 

Restaurangbesök

Igår tog jag och Rickard ett spontant besök på en favoritrestaurang, vi firade min födelsedag där och deras oxfilé är ljuuvlig. Att det inte är knökat där inne, det förstår jag inte. Men till alla som är i Kapstaden eller funderar på att åka hit, ni måste besöka L'apero på Long Street. Ni kommer inte att bli besvikna! 
 
Eftersom jag egentligen hade andra planer än ett restaurangbesök så var finklänningen på och var sminkad upp över öronen, det händer väldigt sällan. Men jag hade en sminklektion på Bobbi Brown, så varför inte slå på stort? Mycket nöjd med kvällen!
 
Rickard åt oxfilé och jag musslor.
Drack ett väldigt gott vin till maten, synd att jag inte minns namnet.
 
Idag blir det den vanliga söndagsrutinen, handla och städa. Fast sen skall vi in til Waterfront, herrn i huset skall shoppa. Mycket trevligt! 
 
Glad 1 juni!