Minisemester ♥

Det känns som att jag har minisemester, och det bästa av allt är nog att Rickard också är ledig. Eller, snarare att vi faktiskt är lediga ihop. Det händer typ aldrig. Så igår åkte vi till Claremont och besökte en galleria, den var mindre än vi trodde men Rickard fick shoppat på Ralph Lauren bland annat. Jag hittade inget där. Kan bero på att jag hade ångest efter vi ätit på Burger King, haha! Fast sedan drog vi till Waterfront istället och där hittade jag kläder på Zara och nytt fint läppglans på Dior. Blev dessutom sminkad av självaste färgexperten på Dior, han som reser runt och utbildar sådana som jobbar med Diors sminkprodukter. Det var riktigt roligt! Var hemskt nära att köpa ögonskugga för ca 700 rand men jag lyckades undvika detta, så det blev bara läppglanset som jag planerat. Diors läpppglans är de bästa jag testat. Lyxiga och mjuka läppar på några sekunder. 
 
Hemskt mysig dag igår. Åkte hemifrån 11:30 och kom hem efter 21. Kan säga att både rygg och fötter värkte. Huvva! Men värt!
 
Tråkiga instagrambilder på shoppingpåsar
och bevis på att mitt hår blivit så långt
att hårbollen blir enooorm! 

Cravings!

Kaviar.
Äggsmörgås med kaviar på.
 
GE MIG!
 
 

Krasslig

Nu är jag ynklig vill jag lova er. Åkte hem från jobbet igår eftersom jag var helt febrig och idag när jag vaknade förut så hade jag jätteont i min hals. Jag hoppas att det hinner gå över tills jag skall jobba ikväll för jag får väldigt dåligt samvete om jag är hemma från jobbet. Även om jag inte kan hjälpa att jag är krasslig. Säger ju att min kropp blir knäpp av att jobba natt, jag är inte skapt för nattjobb. 
 
Blir en lugn dag idag så håll tummarna att jag mår bättre framåt eftermiddagen! Skall strax försöka sova lite till, men för hungrig för att kunna somna om så var tvungen att koka lite havregrynsgröt, hehe! 
 
Saknaden efter mina vita Converse blev för stor.
Tur min personliga tränare hade ett par i bakfickan till mig.
Wiho!

Rörigt bra vecka

Upp och ner och ingen ordning. Ungefär så är det denna veckan. Skulle ha min första lediga helg på ca 1,5 månad, men eftersom en kollega blev sjuk så fick jag ryka in och jobba på söndagen. Rickard jobbade också eftersom vädret ändå var så tråkigt. Skulle egentligen ha börjat kvällsskift i måndags, men kollegan var fortsatt sjuk så jobbade dagskift två dagar i rad. Kommer försöka ta ledig på fredag så det innebär att jag kommer jobba tre kvällar sammanlagt, sedan väntar förhoppningsvis fyra lediga dagar. Rickard skall också försöka ta ledig på fredag så vi kan åka till Claremont och spana in shoppinggallerian som finns där. Tror inte den är bättre än vår galleria i Century City men är ändå kul att se något annat, hoppas på lite andra butiker också. Blir fint! 
 
Igår jobbade Rickard också kväll så vi fick en mysig dag ihop innan jobbet. Passade på att äta frukost på Petit Fours, mitt favoritställe som ligger nära oss. Åt deras Papaya Delight med citrus. Gillar att de har nyttiga alternativ på frukostmenyn, det får många plus eftersom det är svårt att hitta just nyttiga alternativ i Sydafrika. Bryr mig inte att det kostar mer än "vanliga" menyn, i slutändan är det värt det. Speciellt nu när jag har börjat träna hårt igen. Börjar märka resultat, så roligt! Måste gå ner det som jag har gått upp sen jag flyttade hit, irriterande, men så är det när man bor i ett land där det är MYCKET billigare att äta ute än att åka och storhandla och laga mat hemma. 
 
Men nu järnvägar är jag på väg åt rätt håll igen! 
 
 
Min frukost på Petit Fours. / Strutsfilé - godaste jag ätit på länge. / Jobbläge.

Dagens craving

Att jag är en Odd Mollyholic är varken en nyhet eller en hemlighet. Just denna klänningen MÅSTE jag ha. Very much in love! Jag tänker att den skulle passa mig alldeles utmärkt, speciellt en svensk sommardag. Ännu mer passande vore den en midsommarafton tillsammans med mina blålila gummistövlar från Hunters (eftersom det alltid regnar på midsommar) med en fin vit stickad kofta över.  
 
Jag behöver denna klänningen. Jag måste ha den! Mamma?! 
 
 
♥ Odd Molly 1195:- 
 
 
 
 
 

Russinhjärta

Dessa två ♥ det värker i fasterhjärtat idag. 
Som jag saknar er!
 
Älskar denna bilden som jag tagit på Wilmer och Ella. 
Måste framkalla och hängas upp! 

Långsam frukost

Jag är förstörd. Min kropp skriker efter vila och ledighet. Som jag har berättat förut så fungerar jag inte när jag jobbar kvällsskiften, när jag känner mig färdig med detta jobbet så kommer jag aldrig igen utsätta mig för detta. Jag kämpar mig igenom de fem dagar som jag jobbar kväll. Så är det när man har prestationsångest och en väldig hög arbetsmoral. 
 
Men dessa dagar har varit extra jobbiga. Vi har just nu bara en bil så jag går upp med Rickard på morgonen och skjutsar honom till jobbet. Jag skall inte klaga för mycket, det är inte så mycket att göra åt och eftersom jag vill träna (och komma smidigt till jobbet) så får det bli så. Men att ha somnat runt 3-4 varje natt och gå upp vid 9 på morgonen är tufft för kroppen. Addera träning så kan ni nog tänka er hur fysiskt (och nu psykiskt) trött jag är. Idag blir det däremot vila från träning. Kör styrka imorgon bitti, och på fredag, när jag droppat av herrn i huset på jobbet. 
 
Fast. Idag är det fredag för mig. Tre dagars ledighet väntar. SKÖN ledighet. Imorgon skall jag förhoppningsvis till stranden med min svenska (norrländska) kollega Cicci. Det ser jag fram emot.
 
Det bästa med att jobba kväll är att jag får de där mysmorgnarna som jag älskar. Långsam frukost i sängen. Det gäller att se det positiva i det mindre positiva. 
 
Min favoritfrukost:
Mixa mosad banan med ett ägg, lite honung, ca 1 dl havre, lite kokosflingor & kanel. 
In i micron i två minuter. 
Toppa med russin, bär, frukt och servera med en klick kvarg/yoghurt
(jag har en skvätt mjölk på eftersom det inte finns kvarg här).
Klart! 

hello gina!

Gina har verkligen ryckt upp sig i vår! Jag önskar verkligen att jag var hemma nu (kläder som dessa går knappt att få tag på här), jag hade frossat i deras vårgrejer. Jag älskar plagg där jag kan mixa och matcha. Jag gillar att ha en garderob där de flesta plaggen går hand i hand ( må vara tråkigt, men ack så praktiskt!). Till dessa kombinationer hade jag haft converse, ballerina eller pumps, beroende på vad jag skall göra. Att kepsen heter "Mickan" gör det inte sämre, eller hur? Som gjord för mig!
 
Mina Ray Ban-solisar passar perfekt till dessa kläder också. Kan se mig själv sitta i solen med en kopp kaffe och njuta av vårvärmen. Vet ni hur avundsjuk jag är på er som är hemma i Sverige nu? Trots att det fortfarande är sommar här så är det få väder som slår första vårstrålarna hemma i Sverige, speciellt i Göteborg. 
 
Jag vill sitta i solen på Da Matteo på Magasinsgatan, med vovven i knät, en vän bredvid mig och en god kaffe i handen. Då trivs jag. Speciellt i dessa fina kläder.
 
 Mamma, du får nog ta dig en tur till Gina Tricot för mig! 
 
Någon är f r u s t r e r a d just nu.

Fairview wine and cheese tasting

När min släkt var här på besök så hade jag bokat in vinprovning på en vingård som jag har hört mycket gott om. Farview heter den och ligger i Paarl. Det jag fastnade mest för var att de har haft en svensk bagare, Johan Sörberg, där som lärt dem att baka bröd, svenskt bröd liksom... MUMS! Så jag bokade in den lite dyrare vinprovningen för oss, då provade man ost med vinerna samt olivolja och bröd. Himmelriket. Jag dör bara av tanken. För mig som älskar både ost och vin (och bröd, hehe) så var detta något av det bästa jag har gjort. Jag måste åka dit någon gång igen, men kanske för att äta lunch då de har en fin restaurang med som vi inte testade. Åh, vad jag önskar att jag hade mina vänner och familj här, då hade jag ordnat ost- och vinkväll som de sent hade fått glömma. Kanske borde importera deras viner och ostar till Sverige? 
 
Det är synd att jag inte tog några bilder på utsidan för det är fantastiskt vackert där. Men jag kommer definitivt åka dit igen och då skall jag vara mer på hugget. 
 
Vill ni läsa mer om Fairview så klicka här.
 
Se och häpna, jag har faktiskt importerat lite bilder till min dator! 
 
Det goda svenska brödet, mums!
Och ostarna... mmm! Godaste jag smakat i hela mitt liv.
Chauffören - gillar man inte vin så ;)

Döda för kanelbullar och kvarg?

Ja just det, jag har en blogg. Hej hej bloggen! Nu skriver jag igen, fastän att jag inte har något att skriva om. Egentligen. Sen senast så har jag jobbat (ovanligt), tränat, vart på konsert (Eminem, det var sjukligt bra!), shoppat, skaffat ny hårfärg (nygammal) och inte så mycket mera. 
 
Imorgon har jag fitnesstest inför mina PT-sessioner, någon är hyfsat nervös eftersom jag är usel på styrketräning. Man kan säga att jag är rädd för styrketräning, så vi får väl se hur det går. Men fläskfia här skall bli fit. Så det så.
Kommer att få en träningsprogram så detta skall nog bli bra, bara jag sänker mina krav några steg. Att vara nybörjare på något och ha extremt höga krav på sig själv är inte en bra kombination eftersom det oftast resulterar i att jag ger upp. Klarar jag inget på en gång så tröttnar jag, nackdelen med att vara sjukt otålig.  
 
Till middag idag blev det kyckling och grönsaker. Gissa vilken mage det är som skriker efter kanelbullar nu? KOLHYDRAAATER!! But no more. Adjöss och goddbaajs! Äter givetvis lite kolisar, men det är för att jag inte har något val då jobbet typ bara serverar fettdrypande smörgåsar. Typ. Gissa vad jag äter till frukost? KESO! Jag gillar knappt keso, men här finns inte kvarg. Jag saknar tysk kvarg från Lidl. Vattnas i munnen när jag tänker på kvargfrukost, kvarg blandat med hallon och en liten skvätt honung. Dumma Afrika! 
 
Nåja, avslutar inlägget med bilder, i vanlig ordning. Ni får nöja er med Instagram, kameran ligger fortfarande och ruttnar i en påse. 
 
Nya träningskläder, ny hårfärg, bananpankaka.
Gym, kaffe och Eminem.
Livet