Hit me like a ray of sun.

Igår la jag en beställning på eleven och idag kom varorna, snacka om snabba ryck! Jag älskar när det går fort med beställningar eftersom jag är så otålig, kommer definitivt beställa från eleven igen efter detta. I paketet låg nagellack från Ciaté i färgen Halo, sololja från Hawaiian Tropic och en ny plattång. Jag har provat nagellacket och jag älskar det, värt varenda öre och förpackningen är nog den sötaste jag sett. Jag målade ungefär fyra lager för att uppnå den färgen jag var ute efter men tänker nog ändå att i sommar testa ha vitt lack under. Nu är det väldigt pärlemoglittrigt och jag hade velat se hur det blir på vitt, tror det blir ännu finare då.

HÄR är lacket som jag beställde. Vill beställa ännu mer färger!

Bloggtips!

Jag vill ge er ett bloggtips, det är min nyfunna vän Molly som bloggar om mat, bak och dryck. I bloggen delar hon med sig av sina bästa recept m.m. Jag tycker att ni skall kika in och ta er an hennes recept, grymt duktig tjej!
Västerbottenpajen som hon lagt ut recept på åt vi i helgen, den var fantastiskt god!

Så skynda er att klicka in HÄR.

Vilken helg!


Jag har haft det så fantastiskt i helgen tillsammans med fina vänner. Vi har solat, färgat hår, ätit god mat, druckit cava och hemskt många mojitos. För att summera hela denna veckan med ett ord så skulle det vara UNDERBAR. Började mitt nya jobb, fint väder och denna fina avslutning, jag är nöjd!

Vi slängde föresten i mer färg i håret igår på mig så nu är det ännu blondare och jag älskar det! Så skönt att vara jätteljus igen, har saknat det men har inte velat ha det vitblonda som jag hade förr. Känns som ett bra mellanläge nu :)

Nu skall jag bädda ner mig i sängen och se på Änglavakt, en svensk film som börjar nu 21:00 på TV4.

Med färg i håret.

...lurade! Det blev ljusare.

Igår hjälpte min vän Molly mig med att färga håret i en askblond ton och det blev kanonbra! Perfekt nu tills jag har tid att gå till frisören, får ändå gå i juni för att toppa det men nu ser det fräschare ut åtminstone. Jag gillar det jättemycket och förlåt mamma om du blev rädd och trodde att jag är på väg att bli brunett.

Ni som känner mig väl vet att jag aldrig skulle bli brunett även om jag var sugen ett par (eller typ tusen) gånger. Färgade håret brunt några gånger i tonåren och trivdes väl de första veckorna innan jag tröttnade och alla som har gått från brunt hår till blond vet vilken process det är. Tar tid och kostar massor om man skall gå till frisör för att göra det. Så, aldrig igen! Jag trivs bäst blond och jag tror nog de flesta har svårt att tänka mig som något annat än det.

Just nu är jag hund- och kattvakt (och hamstervakt) i Haga i Göteborg då min allra käraste vän Jessica är i Kolmården tillsammans med sin familj. De har den mest fantastiska lägenhet med bästa läget i Göteborg så jag tackar sällan nej till att bo här en helg lite då och nu. På tal om lägenhet så verkar bytet gå igenom, det är godkänt från min hyresvärd och den andra hyresvärden håller just nu på med kreditupplysning. Perfekt! Jag hoppas att flytten blir av i sommar, då får jag också ett fint läge i Göteborg med nära till det mesta men ändå massor av grönområden vilket har varit ett krav med tanke på hundarna. Håll tummarna!

Nu står det en korvformad hund här som ser lite kissnödig ut. Dags att gå ut och promenera bland kullerstenarna.

Two sides.

Har lite tråkigt så knåpade ihop ytterligare en eventuell tavla (den ovanför alltså). Har nu några att välja på men vet inte om jag ens vill ha någon av de jag har gjort. Jag liksom hinner tröttna på allt jag gör under tiden som jag gör dem. Kill your darlings, väldigt väldigt fort? När jag väl tänker på det så är det knappast någon idé att skriva ut och rama in innan jag vet om jag får lägenheten i Majorna (Göteborg), vet inte hur jag skall inreda där osv. Tanken var att jag skulle ha massa tavlor på väggen där jag har soffan eftersom den är väldigt vit och väldigt tråkig.

Nåja, denna blev ändå lite cool på något vis. Än så länge :)

Allt annat än härliga pastellfärger...


...för en gångs skull så redigerade jag bilder med annat än pastellfärger. Tror det beror på vädret och mitt humör. Efter några dagar med sol ute så regnar det och jag sitter inne med hundarna och har huvudvärk. Det är dag två med huvudvärk och jag önskar att det enbart var huvudvärk men jag får även ont i ögonen och mår illa. Fick inte vilat bort det igår som jag verkligen hade behövt. Fast jag tycker att redigeringen på dessa två bilder blev fina ändå så tydligen är regn och huvudvärk inte bara negativt ;)

Som ni har förstått förespråkar jag verkligen snittblommor, det gör så mycket för intrycket i ett hem anser jag. Det piggar upp trötta hem, tycker att min lägenhet kan kännas sådär tråkigt eftersom jag har öppen planlösning (vilket är väldigt fint egentligen) med bara vita väggar. Hem med öppen planlösning kan tappa det mysiga tycker jag och då är blommor och detaljer i inredningen perfekt! Jag har inte lagt ner så jättemycket energi med att få upp tavlor och så vidare på väggarna här eftersom planen ändå varit att flytta och då lägenheten är hyfsat nybyggd måste jag återställa alla hål. Det orkar jag inte.

-----
Jag har fått en del frågor om hur jag gör de små "textrutorna" på mina bilder, ber om ursäkt över att jag inte svarat på det tidigare men det har glömts bort nu när jag är i C-uppsatskoman. Jag redigerar mina bilder i Lightroom och Photoshop. I Photoshop gör jag de små "textrutorna", hur enkelt som helst så det är bara att leka fram om ni har det programmet :)

Har även fått frågor rörande typsnitt och främst typsnittet i inlägget Hej Paris, det typsnittet heter Susie's Hand. En del har även undrat om typsnittet jag använt till "Mikaela" i menyn, det heter HaloHandletter. Inga av dessa igår i standardutbudet och jag minns inte i dagsläget vart jag hittade dessa, google is your friend! ;)

Sånt som gör mig glad!

....
Har inte varit så aktiv med bloggandet det sista, eller ens läst bloggar. Det har varit så himla himla mycket med C-uppsatsen men nu är det snart över och jag hoppas att livet kan återgå till det normala igen. C-uppsatsen är egentligen sista rycket men jag har en redovisning kvar att genomföra också eftersom jag var i fjällen när vi hade den examinationen. Skulle egentligen gjort den i april men pga missförstånd då examinatorerna inte informerar om vissa saker så får jag vänta till juni. Det är riktigt uselt!

Men tillbaka till vad jag skulle skriva om egentligen...
Jag klickade mig in till Marianne Karolin och fick se något väldigt fint, det vill säga texten här ovanför. Sådant är otroligt roligt att läsa och livar verkligen upp i skolångesttider så tusen tack Karro! Jag längtar också väldigt mycket till WoW, det blir en repris på förra året och jag lovar att dansa soldans i år igen för att få lika fint väder som då.

Tack tack tack!