Pepparkaksmuffins

Här är receptet, hoppas ni ser vad som står? Annars får ni hojta så länkar jag till en större bild. Anyway, muffinsen blev goda, jag körde på dubbel sats och i kesellan som man har till garnering blandade jag i lite vaniljpulver. Vill man ha lite mer pepparkakssmak så ta lite mer utav kryddorna. Piece of cake!


Nu sätter vi punkt!

Idag får lyckopillret, Elmer, sätta punkt för denna dag, har inte blivit något bloggande eftersom det har varit så mycket annat att göra. Har shoppat julklappar till mamma, köpt glögg, bakat pepparkaksmuffins (recept kommer!) och ätit middag hos mormor. Städat har jag inte hunnit göra... eller ja, jag har inte tagit mig tid till det. Dåligt! Får göra det snabbt innan adventsfikat som är kl 13 hos oss.

Första advent i morgon - vart tar tiden vägen?! Var det inte nyss advent 2oo8?

Baby Doll

Nu har jag varit hur duktig som helst, gymmat, städat badrummet (snart klart!), lagat mat, diskat (snart klart!) och så skall jag börja städa lite mer. Hade behövt tvätta fönster men nu börjar det bli mörkt så det får bli en annan dag. Skall gå till affären sen och handla lite nödvändigheter, funderar på att unna mig lite naturgodis? Tåls att fundera på.


Skall ta och hänga upp julstjärnan idag också, får inte glömma att köpa lampa till den. Kommer att glömma det, garanterat!


Imorgon blir det bakning och på kvällen så är det middag hos min mormor, jättemysigt! Skall ta och baka pepparkaksmuffinsen var det tänkt, har köpt prickiga formar till i rött och brunt, juuuligt! Tårtdekor ligger ju bara några minuter härifrån men jag tycker inte att det fanns mycket alls i markbutiken, det blev jag väldigt besviken över.


Vad har ni för planer inför helgen?

Sminket på bilderna kommer ifrån Make Up Store. Var på kundkväll igår och inhandlade lite nytt.


Minus

Inte vilket minus som helst utan det minus som jag vill ha, minus på vågen! Yay! Tänk att ett minus kan få en att bli så glad? För att fira så skall jag och Dennis gå till gymmet nu.

Ja tänk om man kunde skylla på det?!

...när jag kommer hem skall jag nog fota lite.

VARNING! Trååkigt klaginlägg.

Hittade den här bilden från när vi hade kalas för Dennis, vet inte vem som har tagit den men jag misstänker att det är en viss liten kusin, eller en storebror kanske? MEN, herrejäklar va jag ser ut i håret, kolla utväxten! Igår kom jag fram till att sist jag var hos frisören var i augusti. Topparna är ju inte allt för roliga nu heller, slitna som tusan, fy!


Ge mig pengar så jag kan klippa och färga håret! :( Maammaaaa?!



p.s fick förfrågan om jag kunde lägga ut recept på pepparkaksmuffinsen, de kommer till helgen när jag bakat dem! :D Har inte testat att baka dem än nämligen.

min bleka panna skall få vara blek

Häromdagen när jag sminkade mig så insåg jag att jag har absolut ingen färg kvar sen sommaren, inte kul men what the *beep* tänkte jag, det är väl bara att acceptera att man är väldigt skandinavisk. Så jag tog bort solpudret från sminkväskan, det får ligga och vila tills våren och sommaren igen. Eftersom jag är rädd om min hy och vill väldigt gärna ha en framtid så slopar jag att sola solarium X antal ggr i veckan, enda anledningen till att jag skulle sola är för att få lite värme och ljus, dvs. lite ljusterapi. Visst kan jag säkert slänga på lite solpuder men de ser ju mest knäppt ut nu när resten av mig är blek, så jag tänker vara stolt över min bleka hy i vinter.


På torsdag skall jag och C på kundkväll hos Make Up Store, deras nya kollektion heter som ni kanske redan vet Baby Doll och dockor har ju ljus hy så man kanske kan snappa upp lite tips där hur man kan ha nytta av ett blekt nylle ;) Det är f.ö en helt gorgeous kollektion, var inne och pillade lite på ögonskuggorna idag. Vääldigt rosa och väääldigt gulligt, passar mig som handen i handsken. Hoppas, hoppas att de hinner få in den där pudervippan tills dess!!!


Längtar!

Såhär mycket som jag längtar efter jul har jag nog aldrig längtat innan. Vet inte vad det är? Kanske uppskattar jag gemenskapen med familjen ännu mer i år när jag inte bor hemma längre? Eller för att jag får julpynta ett helt eget hem, tillsammans med Dennis såklart. Är nog båda anledningarna som gör att jag längtar lite extra mycket.


Idag kom mamma förbi med en liten present, en adventsljusstake från Cult Design. Själva "grunden" är från deras changeserie och så är det två vita brickor och två vita med grisar på, hur fint som helst! Till det fick vi fyra röda ljus, så nu är det faktiskt lite julpyntat här, jag som skulle vänta tills på lördag ;) Kan ta och visa bild på det en annan gång. Det är iaf samma som min kära vän Carin har, fast min är svart.


Längtar ni?


Ljusfatet, ljusen och dekorationskonfettin på bilden har jag köpt på IKEA, jättefint!


Skållat fullkornsbröd

Bjuder på receptet från dagens brödbak :) Har inte hunnit smaka på det än då det ligger och svalnar just nu. Får bli en liten kvällssmörgås sen med en kopp te, mysigt! Först skall jag ut i regnet, hua.. men hundarna måste ju ut.

Åh advent, jag längtar!

Vill ha-faktor! De små burkarna fyndade min mamma till sig själv på vår lilla outlet för ca 40:-, oförskämt billigt! Grisen är egentligen en bricka för julskinkan men jag tycker den skulle funka att ställa glöggrejerna på. Allt finns hos Royal Design.


söndag, igen!

God morgon, god morgon! Har precis ätit lite frukost, den bestod av turkisk yoghurt med frysta blåbär och så ett stort glas med te ♥ Har gett den nya sorten en chans nu och med lite honung i så är den mycket god!


Snart skall jag och sambo ut i regnet med hundarna sen gå till affären för att handla lite smått och gott. Måste ha jäst till brödbaket senare, får väl se hur det går med tanke på att jag inte är en mästare i köket precis. Hmm...

Igår åt vi middag hos mina föräldrar, blev en spännande gryta med fläskfilé och kräftstjärtar. Låter lite skumt kanske men det var faktiskt gott. Mormor var där också så jag passade på att bjuda in henne på adventsfika nästa söndag, nu skall jag bara ta och baka med. Blir nog pepparkaksmuffins och något mer, samt glögg, den får man inte glömma!

personlighetstest


Gör testat du med, klicka här!

up date - lördag

Baka bröd?


Sitter och lyssnar på Disneymusik, finns inget bättre! Just nu är det Phil Collins låtar från Tarzan (kass film, bra musik), sen blir det nog lite Skönheten & Odjuret, nästbästa Disneyfilmen. Bästa är Lilla Sjöjungfrun ♥


Ja just det, har faktiskt pluggat lite på hemtentan som vi har över jul. Skall tydligen har skrivit lite nu innan seminariet på tisdag, rätt skönt att ha börjat iaf. Skall hämta ut mina kursböcker sen, fattar inte varför det tar en sån jäkla tid att skicka böcker?! Har beställt från tre olika ställen till de olika kurserna och det tar alltid sjukt lång tid. Why?! Det är ju ändå lite krisigt med böckerna tycker jag.


Jag funderar f.ö på att baka bröd, men inte idag för snart skall vi till mina föräldrar på middag. Men imorgon, vi fick ju fyra påsar dinkelmjöl, fullkorn och brödkryddmix. Bara att köpa lite jäst imorgon så är det bak som gäller. Mysigt. Nästa helg skall jag göra lite adventsbak tror jag, himla mysigt med julen som tågar in nu.


Vad gör alla goingar idag då?


Mama sushi!

Känns som det har varit en låång dag idag, är hur trött som helst! Vaknade tidigt imorse och trodde klockan skulle ringa snart.. men nej, det var ett tag kvar så jag somnade om och FY så trött jag var sen och har varit hela dagen. Har jagat barn som lekt wrestling, tvååringar liksom, haha!


När jag kom hem så åkte jag och Dennis till stan, han skulle köpa nåt tv-spel som vanligt. Vi köpte med oss sushi (jag tog mama sushi, den för gravida :P) hem från sushihaket som finns i centralstationen här i Götet. Rekommenderas ikke. Inte för att det var något större fel på krubbet men de kunde vart lite mer smak och inte så trökigt ris. Då gillar jag sushin här bättre! What happend to GI? Har faktiskt hört att lite kolhydrater är OK ändå och för att jag skall orka med plugg, arbete osv så måste jag ha lite bränsle till huvudet. Därför kör jag min egna variant lite, som jag tror kommer passa mig utmärkt. Kör inte stenhårt på GI med andra ord eftersom jag faktiskt tränar också.


Skit, är fortfarande hungrig och GRYMT sugen på nybakade kanelbullar eller lussebullar. När vi var på centralstationen fick vi 4 påsar med dinkelmjöl och så brödmixkrydda till det. Himla kul :] Får väl bita mig i kinden och göra lite te, hungrar snart ihjäl...bläää, min mage :(


Slappt

Hua, va trött jag är! Var på dagis från 9-16 idag, många sjuka och många som är hängiga. Känner mig lite sjuk också, antar att jag inbillar mig bara...eller så är det från sprutan? Blev iaf ingen träning idag, tvättar istället. Suck.

GI - it's on!

Dagens middag fick bli detta ovan, ber om ursäkt för bildkvalitén men min kamera dog precis när jag skulle fota. Fick alltså bli en mobilbild. Det var sjukt gott måste jag säga, så kika in hos Alisa för recept! ...dock orkade jag inte gå till affären för att köpa morötterna som jag glömde, så det fick bli utan. Tzatsikin blev sjukt god, massa vitlök i, lööve it! Kommer lukta lagom gott imorgon när jag skall till dagis och jobba, stackars barn!


Nu skall jag ta tag i mig själv igen efter helgens frossande, GI...brin it on!

Och bara för att pusha mig lite mer så gjorde jag peeling och hade ansiktsmask på förut. Man känner sig så mycket fräschare nu utan kolhydrater, dock gör inte min hud det så den skall jag ta tag i igen. En gång för alla! Nu kör vi!


sitter i soffan och myser med en kopp te

Jag och sambo var nyss borta i affären och handlade till middagen, blir gott och smarrigt. Vad får ni se senare :) Men i alla fall så sprang jag på detta téet ↑ (hur sjutton stavar man till det?!) som jag läste om hos Alisa, vet inte riktigt än vad jag tycker faktiskt. Det är helt olikt de smaker som jag brukar dricka, gillar mest chaite och olika exotiska sorter. Jag tror nog att jag kan vänja mig, det är ju inte ett dugg äckligt, men inte så smakrikt och spicey som jag brukar ha. Skall testa att ha lite honung i nästa gång jag dricker det.


Kom just på att jag glömde köpa flytande smör och morötter, skit! Får helt enkelt gå tillbaka, tur att man bor 2 minuters promenad ifrån affären, men det är ändå sjukt irriterande!


Och så måste jag ju berätta att efter 6 månaders tjat och gnäll över vår gamla TV-bänk så har jag äntligen fått köpa en ny! Förstår ni att det är total lycka nu? Fick köpt den snabbt som attan igår när jag och kusin var på IKEA. Tycker jag hade tur som fastnade för en utav de billigaste dessutom, 449:-! Så jag unnade mig själv med att köpa lite blockljus och annat bara för det :) Det finns alltid en ursäkt till shopping.


Nöff nöff

Igår fick vi som inte tillhör någon riskgrupp och som är mellan 18-40 år gamla vaccinera oss, så vi tog oss dit, fick vänta i 2 h. Sen vart de klart. Skönt faktiskt, men jag hade gärna sluppigt huvudvärken idag, armont kan man leva med.


Har ni eller skall ni vaccinera er?


födelsedagshelg

Bilder från 10 dec, 2008. Jag och kusin hade lite julfrukost, lyssnade på julskivor och sen pysslade med cernitlera.


Jag längtar grymt mycket efter julen nu, var hos Carin och J igår, drack glögg och åt pepparkakor. Och nu är det officiellt, dem skall bli föräldrar i April! Snacka om lycka, jag längtar! Eftersom jag sörjer att aldrig kunna bli moster så utser jag mig själv som moster till deras barn, Moster Mikka...mm klingar fint!

Dålig uppdatering i helgen, I know. Dennis fyllde år i lördags så jag ordnade kalas för honom både i fredags och på lördagen. Mycket trevligt, tack till alla som kom ♥ det var jättekul att så många kunde komma :) På fredagen åt vi bara Dennis favorit: almondytårta med daim. På lördagen bjöd jag på tacos och så hallon- och blåbärscheesecake till efterrätt, jättegott! Måste passa på att tacka kusin som hjälpte till med cakesen i fredags, TACK! ...och så blev det alldeles för mycket chips och godis, men är det kalas så är det. Får ta tag i träning och diet i veckan igen.


I eftermiddag skall jag gå till vårdcentralen och se om man kan få sig en liten spruta, om jag känner mig bättre då. Är helt slut i kroppen och i huvudet, vet inte om jag är påväg att bli sjuk? Hoppas INTE. Hursom så blir det ingen träning idag, suger :(


Lite tankar om våra små


Något som vi hundmänniskor har gemensamt är att vi vet hur det är att älska någon villkorslöst, visst man vet hur det är att älska sina barn, sin familj osv. Men just kärleken till sin/sina hund/hundar är verkligen något speciellt och kärleken man får tillbaka, den är ärlig. En hund snackar aldrig skit bakom ens rygg, en hund blir alltid glad när man kommer hem, en hund uppskattar även det minsta lilla och en hunds känslor är alltid äkta. Är hunden förbannad, ja då jäklar får man veta det och är hunden gosesugen och vill bli kliad på mage, nåde den som inte kliar på magen!

Icke hundmänniskor har svårt att förstå hur man kan känna så för sina små eller stora hundar och det kan jag bli riktigt upprörd över. Som om hundarna "bara" är ett djur, men inget djur förstår sina ägare så som en hund gör. Det är för intet som den kallas för människans bästa vän. Det är svårt att sätta ord på känslorna, allt jag vet är att vi älskar dem villkorslöst oavsett om det inte finns någon som kan få oss att bli såå arga och irriterade när de kommer och tuggat sönder våra skor. Det värsta som finns är när ens bästa vän går bort, att aldrig mer kunna få krama om, aldrig mer se de där blöta ögonen tigga efter mat eller få en kall och blöt nos buffandes på kinden på morgonen när det är dags att gå ut. Att inte bli mött i dörren av en lycklig svans som viftar när man kommer hem, om man så varit borta i 5 min eller 4 timmar, inga mer pussar i näsan eller i örat och ingen som alltid går där vid sin sida. Det är så overkligt att man någon gång skall behöva leva utan dem... jag kan inte ens tänka på det utan att bli tårögd.

Ikväll tänker vi extra mycket på Elmers faster, Fröken Svår, som avled efter att ha blivit påkörd av en bil. Det är så overkligt och så hemskt, det får inte vara sant! Vissa hundar får en speciell plats i hjärtat och trots att jag inte träffat Fröken många gånger så har hon en plats där. Många kramar till Frökens matte och husse!

Och ikväll kramar jag om mina två små terrorister lite extra. Bättre vänner kan man inte få ♥

Cafémysigt hemma

Fick ett sånt gå-på-café-sug förut, dricka en chailatte eller kaffe latte och äta någon smaskig bulle eller smörgås. Bara sitta och prata med en vän, och njuuuta. Det är lyxigt! Men, bor man i en liten by utan café och inte orkar ta sig till storstan får man fixa café hemma. Därför bjuder jag på chailatterecept, inte för att jag är så hurtig att jag gör det själv...men någon annan kanske gör det ;)


Är ni inte hurtiga så funkar det kanon med färdigblandat chaité, skummad mjölk och lite honung.
Det är gott det med ;)


Varför?!


Hur sjutton kunde jag ha missat att boka dagens spinningpass i Söndags när jag ändå bokade Måndagens pass för mig och mamma?! Jag bokar ju ALLTID Onsdagen samtidigt, har lärt mig det nu eftersom detta pass alltid blir fullt. Jag som hade min slappardag igår kan inte slappa idag! MÅSTE få en plats på passet, får hålla utkik under dagen. Annars kanske jag kan lura med mig kusin till gymmet, så dumt att mitt kort bara fungerar till just spinningpassen. Får bita i det sura äpplet och betala 35:- och leka en stund med cross trainern, om jag inte får en plats på spinningen. Hatar gym :⎞

Nu är jag irriterad på mig själv. Skit!
Får väl glädja mig åt de ca -2 kg som jag gått ner på 1,5 vecka.

på en föreläsning

Idag var det föreläsning på schemat, handlade om Familj & Kamrater. Var väl ganska intressant men inte så mycket att anteckna och då blir jag uttråkad (måste skriva, skriva, skriva för att lära mig). Vad kan man göra om man blir uttråkad på föreläsning? Jo, varför inte leka med mobilkameran och åstadkomma med bilder som dessa ↑ har dock redigerat ljuset och färgen i PS och texten om ni inte kunde klura ut det.


Just nu ligger jag i sängen, sambo har ockuperat TVn i vardagsrummet till att spela Xbox och jag måste ju se de desperata husfruarna :] ...för tv i sovrummet är ju faktiskt ett måste. Hade tänkt att slopa det först, men ja, bekvämt skall det va. Eller hur?


Nåväl, nu är visst reklamen slut. DH igen :)

3 favoriter - pojkar

Nu kommer äntligen ett inlägg om 3 favoriter igen :P tog ju ett bra tag, haha. Denna gång fick det bli mina 3 favoritpojkar, ganska självklart iofs, men ändå. Här är dem! ♥


lite hemmanytt

-Nya gardiner med tyg från Mairo som jag och mamma satt och sydde en söndag :) Älskar dem!

-Nytt gräs med svart kruka som jag fick av mamma idag, så himla fint! Tack mami! ♥


lite ego kanske

Ber så mycket om ursäkt att ni får stå ut med fler ego-bilder men det är ju trots allt min blogg, eller hur? :P Jag har så himla tråkigt just nu bara. Dennis är och tränar nu och jag vet inte riktigt när han kommer hem, längtar gör jag i alla fall.

Igår var vi ju som sagt på The Zone, hur kul som helst! Speciellt när en kille bröt armen och när en annan kickade en kille från Litauen i skallen så att han tuppa av. I know, jag är lite weird men det är så sjukt kul att se och man får sån kick av det. Min grabbiga sida som ni får läsa om nu ;) Jag kan passa på att berätta att Dennis köpte ett nytt spel till Xboxet som jag lagt vantarna på, dragon age heter det och är ett "rollspel", man skall typ rädda världen. I like! Då vet ni lite mer om den grabbiga Mikka :P

Idag har jag och min kusin varit på Allum och shoppat lite, behövde hårgrejer och smink (tjejsidan :P). Kom över mössan som jag har på mig på bilderna här, jag gillar! På barnavdelningen på H&M, tur att man har ett litet huvud ;)

Vad har ni gjort i helgen?

good bajs!

Not the most charming pics, men skit samma. Ser ut som jag har en asstor arm på bilden till vänster :P

Nu skall vi sticka och lämna hundarna hos mina föräldrar, sen skall vi till stan och kolla på The Zone. Skall bli skitkul!

x-mas!

Igår var det julpyssel på agendan och här är resultatet. Tyvärr fick jag aldrig fotat min kusins verk, dock gjorde hon inget julpyssel den tråkmånsen ;) Nu längtar jag grymt mycket efter julen! ♥

god natt!

Ligger i sängen och kollar på Grey's Anatomy. Så jag säger god natt nu och skall snart få en välförtjänt natt med god sömn, mer än värd det! Imorse tränade jag ett medel spinningpass och nu ikväll ett baspass på spinningen. Är slut som människa för tillfället :P Inga kolhydrater idag, mycket duktigt av mig. Och såklart av kusin som jag lurade med på två pass ;)

god (inte) morgon


...eller inte! Har vaknat på fel sida och känner mig väldigt irriterad. Tror nog jag sov dåligt inatt, väldigt dumt att dricka kaffe så sent som jag gjorde igår. Tog sista koppen vid 19-tiden ungefär. Aldrig igen!

Nu skall jag strax iväg på spinning med kusin, duktigt av oss att träna så tidigt på dagen. Förhoppningsvis så skall jag väl orka med ett pass ikväll också. Vad tror ni?

Ja ja, vi hörs sen om jag blivit på bättre humör.

Ny kategori: träning

Nu är det slut på det goda livet. Jag skall komma i form nu! Har tränat regelbundet i snart 4 veckor och det har inte hänt mycket med vikten (bara -1 kg). Dennis och alla andra säger att jag måste ha tålamod och att det snart kommer hända grejer med kroppen och det hoppas jag verkligen! Börjar bli otålig. Från och med igår har jag slutat med kolhydrater, för ett tag iaf, så att det skall skyndas på lite. Jag måste ha världens sämsta tålamod och det är väl kanske därför som jag inte tagit tag i träningen innan? När jag vill ha något eller bestämt mig för något så måste jag ha det direkt och så lätt är det ju inte när man skall komma i form och gå ner i vikt. Därför har jag inte orkat.


Men nu jäklar, nu är jag taggad! Dennis är min inspirationskälla, han gick ner typ 15 kg på kort tid genom att äta rätt och träna. Då skall väl jag klara det med?!


Ni får heja på mig så jag når mitt första mål, -10 kg!


Jag drömmer om...

(bilder lånade från Noa Noa)


Jag kan inte få nog av Noa Noas kläder! Hur söta är dem inte på en skala? Jag skulle trivas mycket bra av att bara gå klädd som på bilderna ovan. Tror nog att jag får gå till Noa Noa nåndag och drömma lite, för nu har man verkligen inte råd med något därifrån. Hatar att vara student! Ge mig ett jobb istället.


Mamma, pappa, släkt och vänner... ni vet väl att det snart är jul och min födelsedag? *blink blink*


lite mer piratbilder

Ursäkta inläggsbombningen idag, men jag måste visa lite mer bilder från igår. Eftersom jag vet med mig att det alltid är jag som fotar, dvs inga bilder på mig, så var jag tvungen att fota mig själv lite innan partajet drog igång. Så dessa tog jag med webcamen under tiden som jag sminkade mig :P

Jag borde få vara pirat på heltid ♥


tävlar! :)

Jag är med hos Furnish och tävlar om lampan Josephine från Koziol i olivgrönt. Sponsor är Favoritsaker.se och vinstens värde är 999 kronor.


Skulle passa sunkigt bra över vårat matbord!


kaizoku*

Hade en trevlig kväll igår med god mat, god dryck och massa singstar. Dvs att min röst inte är var den borde vara idag.

På agendan idag: Sy gardiner!


*kaizoku betyder pirat på japanska :]