♡ fleur

En perfekt liten miniväska att förvara läppglans och annat smått som huserar i storväskan. I love it! Från en av mina favoritbutiker här i SA. Innan jag åker hem till Sverige igen så måste jag inhandla mer accessoarer från Forever New. Frågan är bara hur jag skall få med allt hem? 
 
Har alltid älskat blommigt! 

Bye bye fatso!

Ja men då var årets deff igång, en månad med strikt kost och hård träning. Ungefär lika jobbigt som det låter, men det är roligt med utmaningar så det kommer nog gå bra! Är nu inne på dag 2, har nyss vart och tränat styrketräning. Känner att jag kan öka vikterna på vissa övningar, fast jag är fortfarande väldigt svag i mina axlar. Det har jag nästan alltid vart så det lär ta tid att få upp styrkan där. Samma med ryggen och den vill jag inte pressa för hårt så jag skadar den och får ont igen. Kommer att köra fem konditionspass i veckan och tre styrkepass. Målet är att gå ner minst 5 kg, helst mer eftersom jag gått upp ca 7 kg sen jag flyttade hit.
 
När det kommer till kosten så är det i princip noll kolhydrater, någon gång ibland kan jag t.ex. äta havregrynsgröt. Men bara de dagar jag tränar styrka. Kommer att äta mest protein och grönsaker. För att se till att jag har ett kaloriunderskott under dagen så loggar jag allt jag äter i Lifesum-appen, lägger även till träning. Nog för att jag inte litar på den helt så har jag ändå ett någorlunda hum om hur mycket jag får i mig och hur mycket jag gör av med. 
 
Igår var jag och Rickard på Dis-Chem (ett slags apotek som har allt möjligt), vi handlade allt som vi behöver inför deffen. Rickard kör ju på han också, fast tusen gånger striktare deff än mig eftersom han är ute efter att bygga (ännu) mer muskler. Jag köpte proteinpulver, pwo och tabletter som skall få fettet att smälta bort (får väl se om det fungerar...) samt en Smartshake, nötter och gojibär. Ni anar inte hur dyrt det är med allt sånt här nere, i Sverige är det nästan gratis om man jämför. Inte undra på att 20% av befolkningen här är extremt överviktiga, få som har råd med nyttig mat. En Big Mac-meny kostar nästan ingenting! 
 
 
3 Day Detox är brustabletter, kommer att ta tre tabletter dagligen under tre dagar för att rensa ut allt skit, helt enkelt. Den skall hjälpa kroppen att starta igång viktminskningen. Fat Away är tabletter jag skall ta efter varje måltid, skall binda fett, minska kolhydraterna, öka fettförbränningen, ge minskad hungerkänsla m.m. Låter nästan lite för bra för att vara sant men jag tänker att det är värt ett försök, annars får jag hoppas på placebo. 
 
Nu finns det ingen återvändo, och det är jag glad för! Nu skall de förbannade extrakilona bort innan jag återvänder till Sverige i sommar. Önska mig lycka till och heja gärna! 

Jag har träffat lejon!

Igår var jag med om något utav det häftigaste jag någonsin har gjort! Spenderade ca en timma med två afrikanska lejon, Walk with Lions heter det och det gör man i närheten av Mossel Bay. Lejon är ett av de finaste djuren jag vet, extra roligt då. I början kändes det mest overkligt och lite nervöst, får jag väl erkänna. Fast med oss hade vi en guide och tre skötare samt att lejonen var väldigt snälla. Är ni i Kapstaden så skall ni definitivt göra detta, ligger ca 40 mil bort men vägen dit är otroligt vacker så det är bara trevligt. Vi åkte i lördags och bodde i en lyxsvit över natten, trevligt och hemskt gott med hotellfrukost! Med andra ord så var det en bra helg!
Vi fick träffa två av farmens lejon, de har bara ett vitt lejon och just det var med på våran promenad. Hur glad tror ni inte att jag var över det?! Vita lejon är så vackra! Fast tyvärr väldigt hotade så i framtiden kommer dessa inte att finnas kvar. Lejonen som vi träffade var honor, 2-3 år och inte fullvuxna. Galet med tanke på hur stora de var!
 
Vill göra om det igen! 
 

Dagens lunch

Även idag var jag duktig och tog en morgoncardio, denna gång innan frukost som jag alltid borde göra. Till skillnad från igår så var jag inte så pepp idag, efter 30 min tröttnade jag och bytte från löpbandet till cykel. Så länge jag tränar minst en timma och svettas så är det bra. Förstår inte vart min motivation har tagit vägen? Tror hemlängtan ställer till det, fast jag skall kämpa på. Snacka om att vara hemkär, haha! 
 
Efter min morgoncardio så åt jag havregrynsgröt och nu åt jag precis bananpannkaka till lunch. Inte för att jag blir direkt mätt på det, men det är ju såå gott! Blir nog en knäckis senare så jag orkar att träna lite styrka kl fyra. 
 
- En mosad banan
- Två ägg
- En nypa salt
°
Jag brukar ha i en liten skvätt mjölk, så det blir lite smetigare.
Har även i lite havregryn så det blir aningens matigare, lättare att steka också. 
°
Idag toppade jag med kanel och kokos.
Annars frysta bär.
°
MUMS!

Läropengar

Herre min... vilken dag. Det har inte hänt mycket men dagen har flugit iväg ändå. Planen var att gå en morgoncardio men mådde inte så bra imorse så därför åt jag frukost och tog det lugnt. Någon timma efter frukost fick jag ett ryck och åkte till gymmet (som ligger i källaren på jobbet). Där är det världens minsta parkering och ibland känns det som att all världens bilar har parkerat där, så jag tänkte att jag lika gärna kan ställa mig utanför området. Lite vid sidan om, så jag inte står i vägen för någon om jag ändå bara skall vara där en timma.
 
Det var dumt, mycket dumt. När jag kom ut från gymmet, efter lite mer än en timma så har en securitygubbe clampat min bil så jag kan inte åka hem. GAH! Bara att ringa numret på noten han lämnat. När han väl kommer så visar det sig att jag måste betala på plats, i kontanter! Hade inte ens plånboken med mig. Efter lite om och men så ringde jag Rickard, jag tänkte inte ens berätta detta för honom, haha! Han fick komma ut (vi jobbar på samma ställe) och låna mig hans VISA-kort så fick securitygubben köra mig till en atm-maskin så jag kunde betala honom. Då har jag testat på att få parkeringsböter både här och i Sverige. Bra mycket enklare i Sverige när man får en bot som betalas online, här kan man inte ens åka hem. Å andra sidan så är böterna här väldigt mycket billigare. 
 
När jag kom hem åt jag lite och sola en stund, sen fick jag huvudvärk och blev illamående. Så nu har jag tvingat mig själv att göra mig ordning för en fest vi skall på ikväll. Svensk fest. Ryktas om sill så jag vill inte missa det. 
 
Men jag är glad ändå!

Tur till Fairview

Då var denna dagen snart slut, efter att Cicci klippt mitt hår så åkte vi till Paarl. Det blev en sen lunch på Fairview, Cicci hade inte vart där och eftersom hennes enda krav denna dag var att turista så fick det bli så. Inte mig emot eftersom jag mer än gärna ville testa restaurangen där (fick mer än godkänt av mig). Vinprovningen är ju, som jag skrivit om innan, helt underbar! Så är även omgivningen.
 
För er hemma i Sverige så såg jag att Systembolaget säljer ett av Fairviews rödviner på låda. Hett tips om ni vill ha ett prisvärt vin till kötträtter! 
 
Ja, men titta... hur vackert är det inte?!
 
Getterna bor i ett fint torn, så söta!
 
Ciccis sprinbok, extremt gott!
 
Jag tog vegetariskt. En riktigt god bulgursallad. 
 
Givetvis fick det bli att köpa lite gotte. Jordgubbssylt till syltälskande sambo.
Vin och ost till mig. MUMS!

Morgoncardio, check!

Nu kan jag inte sitta på mitt arsle och ha ånger för att jag gått upp i vikt sen jag kom hit, nu måste jag ta tag i detta. PÅ RIKTIGT! Vaknade innan klockan åtta idag, så när sambo åkte till jobbet så gick jag ut och tog mig en morgoncardio, dessa funkar bäst för mig när det kommer till förbränning. Så nu sitter jag i sängen och är nyduschad och smuttar på mitt svenska kaffe som Rickards mamma och styvpappa lämnade kvar 
 
Skall strax ta och fixa ordning mig och åka bort till Cicci, hon skall klippa mitt slitna hår och sen skall vi ha utflykt. Vet inte vart än bara. Funderar på att kanske ta mig till optikern och boka tid, behöver nya brills. 
 
Nu blir det lite mer bloggläsning innan jag måste åka.
 
Table Mountain i morgonskrud.
Diset gjorde att det var ett otroligt vackert ljus denna morgon.
What not to love?! 
 
 

zara.com

Allt från Zara
 

Tredje inlägget för idag, hjälp! Men vad skall jag göra? Sitter inne och är sjuk, nyser och snyter ut min hjärna. Här är iallafall några godingar från Zara som jag inte hade tackat nej till. Har fått upp ögonen för Zara sen jag flyttade hit till Kapstaden. Zara-butikerna i Göteborg är tyvärr alldeles för röriga och spelar för hög musik för att jag skall vilja ens ge mig på att gå in där. Butiken som finns här i Waterfront känns lyxig och volymen är låg och det är ingen hetsig musik. Nu har jag förvisso inte vart inne på Zara i Göteborg på väldigt länge, har det ändrats? Jag hoppas det. 
 
Väskan ovan, jag MÅSTE ha den. Finns den i Sverige nu? Jag kommer nämligen inte åt svenska webbshoppen och såg den inte i butik sist. Även halsbandet är lovely, tänk till grå eller blåvit-randig t-shirt. 
 
Kikade in bland barnkläderna också, hjälp vad mycket fint Zara har till barn! Varför shoppar inte fler föräldrar kläder till sina kids där? Såg en jeansjacka med prickar på som hade vart så himla fin på brorsdottern Ella. Hint hint till svägerskan Emma! 

Majorna ÄR hemma!

Hittade gamla bilder, från en mysfrukost hemma i min lägenhet i Majorna. Som jag älskar den lägenheten! Konstigt eftersom den inte var alls vad jag var ute efter när jag la ut min nybyggda öppna-planlösning-tvåa-med-enorm-balkong på lägenhetsbyte. Skulle inte ha en etta, ville absolut ha balkong och ett rymligt badrum. Men när paret som hade lägenheten i Majorna innan mig skickade förslag på byte så ville jag åtminstone se lägenheten. Jag behövde dessutom komma närmare jobbet. Föll pladask för lägenheten och några månader senare flyttade jag in. Trots att det är en etta, utan balkong och minimalt badrum (knappt ståplats). Men golvet lutar och knarrar och det är ett härligt ljus i lägenheten som gör att jag känner mig hemma. Köksfönstret vetter mot ett berg med liten skog, där springer det ofta rådjur, bara det liksom!
 
Det är nog så att jag saknar att ha ett riktigt hem. Där jag och Rickard bor nu känns inte som ett hem. Det är bara någonstans vi sover. Men det är billigt, väldigt billigt med tanke på läget och att alla lägenheter här är sjukt dyra, och vi har utsikt mot havet och stranden. Det är dessutom inte ett permanent boende. Så det får funka, även om jag saknar min lägenhet och så saknar jag Majorna väldigt mycket. 
 
Fram tills jag flyttar hem så tar min kusin hand om lägenheten. 
 
Mysfrukost ❥

442 Pétillante

Förra helgen när vi var på shoppingtur så köpte jag mig ett nytt läppglans från Dior. Älskar Diors läppglans, absolut bäst då läpparna blir mjuka och färgen sitter länge. Ett läppglans som är värd varenda krona. Köpte det som är med i vårkollektionen, tror mitt andra är från förra årets vårkollektion. Extra roligt för de är lite mer unika. Egentligen hade jag tänkt att testa nytt märke denna gång, har vart sugen på YSL men det blev ett från Dior igen. Har man sina favoriter så har man! 
 
Rekommenderar alla läppglansfantaster att testa Dior, om ni inte redan har gjort det. 
 
 

black & white

Och här är zebran jag köpte. Lite turistgrejer måste jag ta med mig hem.
Bäst av allt är att pengarna går till någon som verkligen behöver alla slantar han kan få.
 
 
 
 

Bay Harbour Market

Efter några dagar med tråkigt väder så verkar det ha vänt igen. Igår var det runt 30 grader hela dagen, hur skönt som helst. Vi var fem stycken som packade in oss i bilen (äntligen har vi fått tillbaka Opeln från verkstan!) och åkte till Hout Bay, där det är marknad varje helg. Väldigt trevligt men jag är sjuk så var lite tufft, feber i 30 grader värme och massa människor är inte att rekommendera. Idag har jag ingen feber men är vrålförkyld. 
 
Marknaden var rolig, fanns allt från handgjorda väskor till silversmycken. Jag köpte mig en handgjord zebra i trä. 
 
Off we go!
 
Mumsig glass innan vi lämnade Hout Bay.
 
På vägen hem stannade vi och tittade på utsikten. Love it!
 
Rickard.
 
Min kollega Patrick.
 
Sista stoppet blev i Camps Bay. Tog ett tag att ta sig fram, nästan alltid köer där.