Resultatet från gårdagens shopping

Titta så tjusigt det blev på vår lilla vägg! Har en liten, liten vägg vid soffan som vart helt tom sen vi flyttade in, har funderat länge på vad man skall göra med den. Vart inne på att tapetsera men när Mairo-gardinerna kom upp så kändes det too much mad tapeter. Textiltavla kanske, men samma där, blir för mkt mönster tack vare gardinerna. MEN, så kom jag på att jag har ju mina bilder som jag framkallade hos crimson i somras, som ännu inte fått ramar. De skulle ju passa perfa där! Efter att jag lyckats övertala sambon om att vi måste ha bilder på "barnen" framme så for jag och C illa kvickt till IKEA. Dennis ville ju inte följa med :[ han drar jag med mig efter nyår nu för att hitta DVD- och TV-spels-hyllor.

Idag har jag förutom detta, med pappas hjälp (Tack! ♥), så har jag och C pysslat med morgondagens mat och dessert. Handlade allt som vi skall ha och förberedde desserten och köttet som skall ätas kallt. Fick faktiskt pluggat lite idag med, nu skall ju hemtentan snart in, hua!

Längtar tills imorgon, kommer bli nice!!
Vad skall ni andra göra?

impulsivt!

Idag har jag fått pluggat lite mer på hemtentan, det är så jobbigt svårt just nu, har fastnat. Tar nya tag imorgon. Charlotte kom ju hit vid lunch så vi pluggade lite ihop, sen drog vi impulsivt till IKEA och shoppade bl.a. det vi skall ha på nyår (champagne- och dessertglas) och jag fick köpt fotoramar till två foton som jag framkallade i somras på hundarna. Fick köpt mig en tavellist också som pappa skall hjälpa till att få upp :] Kommer att bli riktigt tjusigt! Fick med mig ljus och ljuslyktor också. Bild på färdigt resultat kommer!


Nu skall jag fortsätta att kolla runt på we♥it och samtidigt glo på TV, skönt!


Inget vettigt alls...

Jag har absolut inget vettigt alls att komma med, känner mig lite tom nu när julafton är förbi liksom och snart är det ett nytt år. Vart har 2009 tagit vägen? Konstigt att tänka så, borde sova istället för att ligga vaken sent om nätterna och grubbla.


Jag har föresten varit en sväng på mellandagsrean, fanns inte mycket att ta med hem. Köpte ett långt linne på JC, de som är på bilden och ögonskugga från MUS, glittrigt vid namn Angel och så en primer. Det räckte tydligen för att stilla mitt shoppingbehov. Inte hittade jag något vettigt att ha till kjolen på nyår, det som var de viktigaste! Tack mamma för ditt tålamod när dottern har det lite jobbigt i klädväg :P


Bilden, ja.. den har väl inget med texten o göra mer än att linnet är nytt. Satt och grejade på datorn och så kom Elmer och satte sig mitt framför skärmen så jag var tvungen att fota, men så fort jag fick upp Photo Booth så gömde han sig. Kameraskygg som Linus, förbaskade hundar som inte vill ställa upp på foto.


Nä, hörrni... god natt. Skall upp tidigt imorgon för att ge mig av på äventyr, skall rida på sånna stora djur med fyra ben, häst kallas det va? Jag kommer dö.


Dött

Här var det dött ja, vart har alla tagit vägen? Lika fulla av julmat som jag kanske?
Säger bara en sak: Hej då julmat! Hej gymmet!

Det har varit dåligt med träning nu under juldagarna, F&S har haft stängt och jag har inte motivation till att träna hemma på egen hand. Var föresten på ett spinningpass innan julafton med en dålig Magnus Uggla-imitatör, dock så var det ett hårt och bra pass.

Nya tag nu efter allt gott man stoppat i sig, vågar inte ens ställa mig på vågen.

Snart så kommer Kalle & hans vänner!

Vänta, vänta, vänta... eviga väntan!

Årets julskinka och jag.

GOD JUL!!


Mer jul och så nagellack

Titta så gulligt!!
Föresten så blir vi inte rikare ikväll, uppesittarkvällen gav inte så många kronor. Bara minus i plånkan :P Snart kommer Bert Karlsson att visa sitt nylle på Bingo Lotto, det får man ju absolut inte missa :P Han är rolig.

Har målat naglarna så nu väntar jag på att de skall torka sen ut med hundarna. Sen är det god natt, måste ju sova så det blir julafton snabbt ;) Första julaftonen NÅGONSIN som jag inte kommer att vakna upp hemma hos mina föräldrar och få julklapp i strumpan, det känns lite sorgligt.


Här är några av mina favoritlack, borde testa några nya skalor snart? Enda utstickaren är väl de turkosa (färgerna stämmer ju inte helt hundra på bilden) från China Glaze, For Audrey heter färgen. Det lack som får pryda naglarna är det lila från Make Up Store som heter Carmen (Dennis som fick välja :P). Skall ge bort ett sådant i julklapp med, hoppas hon blir nöjd :)


Nu är snart Bingo Lotto slut och även mitt spammande här i bloggen, men är man uttråkad så är man.
God jul på er!


Hampa till händerna!

Äntligen så har jag nog funnit kärleken till mina händer! Gjord på hampa och med tanke på bladet på förpackningen så kanske det blir ett beroende? Hmm...


Den köptes på Body Shop, även min mamma köpte en eftersom hennes händer också blir torrisar såhär års. Jag kan inte ens tvätta händerna utan att få sprickor, vilket är g a l e t jobbigt när man diskar för hand och jobbar ibland på dagis. Man är inte direkt snäll mot händerna :(


Förra kärleken var från Grekland som kom hit med Maria, men den är slut sen länge (jag och mamma delade på den :P) och jag har inte hittat någon i samma klass här i Sverige som innehåller olivolja. Kanske lite hampa gör susen? ;)


Julmåsten!

Den här urfina julgruppen fick jag av mormor idag, tusen tack mormor! Så himla fin. Ser ni att det ligger en liten tomte vid ljuslyktan? Där kan han ligga och värma sig när ljuset är tänt :)


Julgrupper tycker jag är måsten till julen, det är fint och kreativt. Tidigare år har jag gjort egna också men inte i år så jag köpte färdiga här i blomsteraffären, pinsamt va? Men de var tjusiga också ;)


Fick en julblomma och tomte av mamma och pappa förut också när de var här på middag, får fota dem imorgon eller senare. Nu kollar jag på Bingo Lottos uppesittarkväll, vi satsar på att bli miljonärer ikväll. Hade vart nåt! Dock blev jag helt själv nu mellan bingo-pauserna, haha! Dennis ligger i sovrummet och spelar tv-spel. Uppesittarkväll är ett måste!

Andra måsten i juletider är levande ljus! Så vackert, men såå farligt! Glömde släcka ett ljus vid första advent innan jag och min kusin gick ut på promenad med hundarna, som tur var hände inget. Mindre tur hade mormors väninna som fick hela sitt kök nedbrunnet. Så GLÖM för sjutton inte att släcka ljusen efter er!
När jag var liten fick jag och min bror alltid små tomtar i lera och att ha tomtefamiljen framme på jul är en självklarhet för mig, den är så söt! Står just nu på vår tv-bänk bredvid Dennis rosa svärburk, brukar hamna några kronor i den när vi spelar tv-spel... speciellt när jag spelar då, hmpf!
Och under granen sitter en läskig tomte, min bror har en likadan också, vi fick dem som små men jag minns faktiskt inte varifrån? Vet bara att jag alltid har tyckt att dem är så himla läskiga. Kolla flinet liksom! Så han får passa julklapparna som måste ligga under granen.


Vad har ni för måsten under juletider?


Är så jävla arg!!

Jag brukar kunna behärska mig och inte skriva så mycket när jag är arg här i bloggen, men nu är jag riktigt arg och ledsen! Så ni som inte vill läsa, sluta läs nu.

Jag är medlem på ett forum för chihuahuas, där jag för längesedan la upp en bild på min första tatuering som jag designat själv och är lite stolt över. Älskar den. Satt och surfade på facebook och såg en person med SAMMA tatuering. Inte trodde jag att någon jävla idiot skulle få för sig att SNO den och tatuera in på samma ställe på kroppen. Hur originell får man vara?! Hur pinsamt är det inte för den personen?! FRUKTANSVÄRT PINSAMT!!!!!!

Borde ta tåget till dig och hyvla bort "DIN" tatuering med en rostig osthyvel. I D I O T !!

Här är min, lite halvdålig bild men ni ser ju... är många år sen som jag gjorde den.
Undrar när idioten fick för sig att göra samma?!

Vår första gemensamma julgran!

Det kanske inte låter speciellt men för mig som älskar julen så är det stort med får första gemensamma gran. Självklart så är den äkta, en oäkta kan faktiskt inte slå det. Älskar doften, barret... ja till och med barren som trillar av och man måste dammsuga tjugotusen gånger om dagen.


Eftersom det inte är så mycket plats egentligen för att ha gran här så fick jag tag på en liten rackare för 50:- och så köpte jag små kulor på Åhlens för 50:-. Så 100:- allt som allt för årets julgran, det är helt ok ;) Fick till och med dit en liten stjärna som jag fick av mamma, det är egentligen sånt pynt man har i julgrupper/blommor.


JA just det! Filmen Avatar var huuur bra som helst! Vi funderar på att gå och se den igen, fast i 3D. Så se den, rekommenderar den varmt. Men dock hade de kunnat vara 15 årsgräns på den, blev ju lite mesiga scener. Kunde vart mer blod ;)

Mer julgodis

Igår gjorde jag brända mandlar, huuur lätt som helst var det! Stekte dem tillsammans med florsocker, tills mandlarna börja knäppa lite. Sen lät dem vila en stund och separerade med mer florsocker. Leila Lindholm hade gjort sånna tydligen men enligt hennes recept skulle man ha onödigt mycket florsocker tycker jag så jag hällde på efter egen smak. Blev sjuuukt gott! Lätt som en plätt, så gör det ni med!


Gjorde en kladdkaka igår med eftersom vi har sista basgruppsträffen för detta år. Gjorde inte efter mitt vanliga recept så vi får väl se hur det blev, ser inte så kladdig ut :( Hoppas den går att äta ändå.


Hur går det för er andra då, har ni fullt upp med julbak/julmat? Eller firar ni inte jul?


snart jul

Ja, nu är det minsann inte långt kvar till julafton! Lite mysigt, men lite panik har jag, har två julklappar kvar att köpa. Den ena vet jag vad jag skall köpa men inte den andra, har lite idéer och jag tror jag kommer ta den enkla men ändå som kommer att uppskattas.


Daisy

Källa


Idag får jag min parfym, som jag köpt utifrån utseendet, snacka om att jag längtar! Hoppas den doftar ljuuuvligt! Minns dock inte vilken av dem som jag beställde, tror det här den här ljusa. Ikväll kommer nämligen min bror och hans sambo hem från Thailand och då beställde jag denna från tax freen. Känner jag dem rätt så är inte någon utav dem solbrända, ligger mest i skuggan och trycker så någon solbränna behöver jag inte bli avis på. F.ö så är jag jättesugen på att sola solarium nu, jag som sa att min panna skulle få vara blek. Men med nya hårfärgen ser jag ännu mer ut som en ryss, eller en tant... ja whatever. Kanske kan sola lite bara? Tåls att tänka på.


Idag är det bio på schemat som gäller och tatueringsdax för Dennis igen. Andra benet som skall plågas denna gång. Kommer bli sjukt snyggt. Han har tatuerat in Cloud från Final Fantasy än så länge, nu är det Sephiroths tur. Tycker att Sephiroth är tuffast, han har en svart vinge och samma hårfärg som mig, haha! Dvs. grått :P


Aja, so long folket! :D


Håret


10-15 cm kortare och ny färg.


Så nu vart man nyklippt och nyfärgad i barret. Mitt stackars hår mår inte bra efter löshåret, tappat massa och en hel del strån har gått av så nu är jag tunnhårig :( Aldrig mer att jag sätter i sånt. Isåfall blir det med clips eller tape, känns lite snällare mot håret.


Färgen kommer väl inte riktigt till sin rätta på bilden, men de är vitt, lite åt de gråa hållet. Gillar det även om det känns väääldigt ovant, imorse när jag vaknade blek och trött så var det inte lika hett, såg ut som en albino.


Idag var det sista dagen i skolan föresten, skall inte dit först nästa år igen ;) Dock måste jag plugga som en dåre ändå, har ju hemtenta över jul, bläh!

Spinning ikväll gott folk, det var längesen!

Lite impulsivt

På med sminket och iväg till Jennie som jobbar här numera.
Nu blir man korthårig igen då...

Kardemummalover!

Nu skall jag berätta ett lite tips för er bantande bullälskare där ute!

Jag som fullkomligt älskar bullar (speciellt med kardemumma i) tycker det är sjukt jobbigt att stå emot suget om vardagarna när jag inte får äta sådant, det liksom kliar i fingrarna på mig, jobbigt! Men, jag har kommit på att om man gör klassikern och häller i lite kardemumma i kaffet så stillar det faktiskt bullbehovet (sa jag att jag älskar kardemumma?!). Det fungerar verkligen, behovet att behöva tugga på något får man meditera bort. Det har jag inte kommit på någon bra "kur" för, just nu är det naglarna som får agera tuggoffer, inte att rekommendera!

Även om ni tillhör den lyckliga gruppen som faktiskt kan/får äta bullar om vardagarna så tycker jag att ni, om ni inte redan har, skall testa kardemumma i kaffet. Lite festligare än vanligt kaffe. Man kan hälla i kardemumman när kaffet är klart men jag föredrar att lägga det i pulvret innan jag börjar koka kaffet.

Hett mystips!

Avatar



På fredag skall jag och Dennis gå på premiären av Avatar, skall bli sjuuukt kul! Den verkar hur grym som helst, en film i min smak. Var längesen som vi var på bio nu så bara det i sig är ju roligt! Fast skall jag vara ärlig så känner jag inte igen namnet på någon utav skådespelarna, lite konstigt men jag kanske känner igen dem sen på film.

Regissören James Cameron (regisserat bl.a. terminator, alien och titanic) skrev utkastet till Avatar 1994 med inspiration från science fiction-böcker. Och SF är ju inte riktigt min starka sida om man säger så, barnsligt liksom, men Avatar blir nog en hit hos mig. Den har åtminstone fått bra betyg av kritikerna så vi kan ju hoppas att det stämmer.

Någon mer som skall se den på bio?

Bläh!

Har en del att ändra på, headern är ful så den kommer inte stanna så länge. Den är bara så-länge-tills-jag-kommer-på-nåt-bättre, så det så. Sen vart de någon som sa att bakgrunden inte täcker allt? Weird, för jag har alltid haft samma storlek och det har sett bra ut på alla webbläsare jag kikat in med. Får la se vad som händer med de :D
Nu skall jag klä på mig och sen ta bilen ner till Halmstad för att julpyssla med Maria ♥ och pussa på valparna, speciellt min Rose-Marie skall få tusen pussar. Kommer hem imorgon igen.
Ha en skön helg!

Hrm...

Ber om ursäkt, håller på och ändrar om här lite. Därför det är så fult nu -_-

Update:
Så nu är väl det mesta fixat, väldans rosa blev det! Orkar inte mer nu, behöver luft så jag, sambo och hundarna skall gå till PREEM och hämta ut mitt paket från H&M :D

En slapp förmiddag


Har spelat Wii




Busat och gosat med Elmer. (Lilla Linus har slappat på sofflocket hela förmiddagen)



Och det tråkigaste, plugga :( Skrev massa på hemtentan igår, wihoo!


Förkylningen håller i sig även om det är lite bättre faktiskt, blir ingen träning ändå :( Skit! Får ta i extra mycket nästa vecka istället. Skall snart ut och rasta Linus, Elmer och Dennis :P Sen kommer kusin hit och dricker glögg med moi.

Vilket nedslag.

Har gått och blivit förkyld :( låg och frossade hela natten och gjorde när klockan ringde imorse kl 6. Bara att stänga av och fortsätta sova. Vaknade vid 9-9:30 igen och kände mig lite krasslig men ändå helt okej.
Pratade med C på msn, sa att jag var sugen på att åka till Göksäter (en billig affär som ligger på Orust) och hon lyckades övertala mig att åka redan idag. Sagt och gjort, en timma senare hämtade C mig med sin lilla röda bil. Tog min starbucksmugg med kaffe och hoppade in i bilen, tog med några lussekatter också :)

Vi gick runt och kikade i några timmar, hittade lite smått och gott, inget jättelattjo men nödvändigheter. Hundarna fick minismå tennisbollar och godis. Köpte gråa leggings för 50:-, obekväma men söta. Spray till köket, fiberdukar och så lite knappnålar och juletiketter till mamma.

Det är ju inte som Ullared precis, finns ju lite kläder. Men mest är det tyger och nödvändigheter faktiskt, kanske får åka dit efter jul och hitta tyg till mina Mairo-kuddar och till köksstolarna?

Nu blev jag sugen på en tripp till Ullared för det... hmm... Mamma och svägerska-Emma, efter jul?

Ja nu svävade jag från ämnet, nedslag ja. Tack vare förkylningen så fick jag avboka dagens träningspass och det lär ju inte bli något på onsdag heller, det är ju jäkla skit när man väl börjar komma igång?! Ingen middag blev det heller eftersom Dennis var och tatuerade sig idag och åt med en kompis efter det. Jag hatar att laga mat till mig själv och eftersom jag är krasslig orkade jag inte heller. Därför åt jag ännu en lussebulle, himla bra, eller inte! Nu kommer jag få ångest, och kommer inte kunna träna bort det.

Skit, skit, skit!!


Nu skall jag dra mig ut för att rasta hundarna.

I'm awesome!

Denna fina award fick jag av Alisa, tack gulliga du! Tillsammans med awarden följde en liten utmaning: Berätta 10 saker om dig själv! Sagt och gjort, här är 10 saker om mig.

Jag i min tur utmanar och ger awarden till:
Tant Jenny
Karolin
Carin
Emma W
Maria
Anna

busy girl

Hej hopp där ute och trevlig andra advent!

Här har det vart fullt ös i några dagar, skola, julpyssel, två sing star-kvällar och lite annat. Bloggen har jag inte haft tid med alltså.

I fredags efter skolan gick jag och tjejerna i min basgrupp till Panduro för att inhandla lite material till kvällens julpyssel. Jag lyckades komma undan billigt för en gångs skull! Var hur mycket folk som helst inne på Panduro, får lite lätt panik när det är så, därför orkade jag inte kolla efter så mycket. Fick köpt apelsiner och nejlikor också, det luktar ju så gott med nejlikobeklädda apelsiner.
Mitt julpyssel blev ganska simpelt, köpte en hel hög med tändsticksaskar och klädde om. Det var faktiskt jättekul och fint blev det, om jag får säga det själv :P Sparar en liten och en stor till mig och Dennis. Har gett bort två till mina föräldrar, skall väl ge bort några andra också. Mormor blir säkert glad om hon får också.

Pysselkvällen var hur trevlig som helst, vi drack glögg, vin och grogg så det slutade med sing star. C's sambo och min sambo anslöt sig till sällskapet lite senare på kvällen. Lyckat med andra ord!

Lördagen tillbringade vi först hos Dennis pappa på Tjörn, blev bjudna på restaurang, thaimat...yummie! Sen åkte vi tillbaka och fikade pepparkaksmuffins som jag hade tagit med. Spelade spel med hans lillebror på snart 5 år. Jag vann några gånger iaf :P Tjörnbron skulle stängas av vid 19-tiden för något underhåll så vi åkte vid 17-tiden.

När vi kom hem var det bara att göra sig ordning för att dra vidare till en gemensam vän. Där blev det sing star igen. Kom hem vid halv två inatt, är sjukt glad att jag inte drack alkohol igår så vi kunde låna bil av mina föräldrar. Är lite meck att ta sig från honom hem till oss så sent på natten.

Snart kommer mina föräldrar med hundarna som fick vara hos dem. Saknar mina små terrorister! :)

work work

Klädd för träning!

Fick sån ångest igår eftersom jag skippade träningen, var dock krasslig och slut i kroppen efter dåligt med sömn (fullmånens fel... grr!) natten till igår. Så när sambo Dennis gick till gymmet så följde jag med, jag är nog världens sämsta gymmare men jag gjorde det och de är strong av mig. Kan ju vara bra att variera sin träning lite och inte bara köra på spinningen. Nu är det gjort och jag mår mycket bättre igen, bye bye ångesten.

Idag har jag jagat ungar på dagis, de ringde igår och frågade om jag kunde komma in och jobba. Sagt och gjort så fick jag ihop 7,5 h på dagis. Så himla kul när man kommer dit och barnen blir superglada. En kille försökte få mig att cykla med honom på en sån liten trehjuling ni vet, men ja... cyklarna är SMÅ, så jag fick springa bredvid.

Skulle natta en liten kille också men så låg han och kollade bara så jag sa åt honom att det var dags att sova
-Ja, svarade han.
Men han blundade aldrig utan fortsatte kolla runt omkring sig i vagnen. Efter en stund:
-Jag måste nog blunda nu.
Sagt och gjort, han blundade och somna som en liten gris. Sötunge! :)

Just det, vinsten på cult design var en ljusstake, längtar tills den kommer!!

JAG VANN!

Jag vann en tävling hos Cult Design, jättekul! Jag som aldrig brukar vinna något!
Längtar tills vinsten kommer hem ♥

Min adventsljusstake

En från cult design som jag fick av mamma :) Duken fick jag av mormor, som hon broderat själv! Passar fint ihop, lite klassisk jul-touch. I likey :D