Ja tack!

Mamma, pappa, eller någon annan, jag vill ha dessa i julklapp. Endast 2995:- från Acne. Puss!
(Orka att man inte blir rik på lärarlön eller?) 

Exhale.

 
Nu är det snart dags för en ny vecka, denna veckan som var har känts väldigt konstig. Åkte på förkylning och nästan alla barnen på jobbet har vart sjuka, i fredags var 13 av 15 barn sjuka. Har inte kunnat träna något speciellt, körde ett konditionspass i måndags och har haft ofrivillig vila fram tills idag då jag körde ett konditionspass. Gick inte direkt bra men det beror nog på det onda i tjejmagen, sömnbrist och att förkylningen inte läkt ut helt och hållet. Två pass på en vecka istället för fyra-fem känns deppigt faktiskt men jag har räknat kalorier och försökt vara duktig ändå. Eller ja, i fredags var jag hos ett par vänner och deras två barn på middag så blev vin och god mat. Det går inte att alltid räkna men man behöver inte äta mer än vad man behöver även om man är på middag, kalas eller vad det nu kan vara. 
 
Igår skulle jag egentligen vart ute med Carro på konsert osv men det onda i tjejmagen satte stopp för det, fick även huvudvärk som satt i till morgonen idag. Väldigt synd, hade vart rätt roligt att komma ut och umgås med fröken Carro igen. 
 
Nu har föresten advent flyttat in i min lilla lägenhet, mamma var här idag och satte upp gardiner till köket som hon sytt, samt julstjärnor. Det åkte upp en stjärna i "stora rummet" också plus nya gardiner så nu är det lite julstämning här. Fast om jag skall vara helt ärlig så känns julen väldigt avlägsen nu, liksom hela vintern. 
 
Dags att sova kanske? Japp! 

Livet genom Instagram.

Nej, jag har fortfarande inte plockat fram min riktiga kamera, kom på att jag faktiskt har bilder från en tjejhelg uppe i Brastad/Lysekil på minneskortet som jag inte har överfört än. Kass jag är! Bjuder på lite bilder från min instagram så länge. Jobbar och tränar som vanligt, förutom nu när jag åkt på förkylning, inte konstigt med tanke på att 4 st av mina elever var hemma idag pga sjukdom och resten hostar som tusan. Stackarna och stackars deras fröken som har Rudolfröd näsa, har dessutom utvecklingssamtal imorgon. Tack och lov för ipren och te :) Nu hoppas jag att förkylningen försvinner snabbt, har jag inte ont i halsen imorgon tar jag ett lugnt pass på gymmet. För ja, man kan svettas bort förkylning och så länge halsen inte gör ont och man är feberfri så går det bra. 
 
Nu skall jag slänga ihop lite fetaostbiffar, till det blir det ugnsbakade morötter, nam nam nam! 

Kaloridjungeln!

 
Just nu sitter jag och googlar kalorisnål mat, har nämligen börjat räkna kalorier för att inte få i mig för mycket, vill skynda på fettförbränningen nu. Dessutom är det väldigt intressant att se hur mycket kalorier mat innehåller. T.ex. 8 bitar sushi innehåller ca 300 kalorier medan en BigMac-meny ligger på ca 1000 kalorier, helt sjukt! Jag är glad att jag inte är en junkfood lover och glad att jag inte har något sötsug, underlättar jobbet väldigt mycket. Så nu är det bara att lägga ner jobb på att väga mat och räkna ut, tack och lov för appen ShapeUp. Det tar ändå tid tycker jag men i slutändan är det nog värt det. Så nu är det bara att köra på och göra av med mer än vad jag får i mig. Ni nära och kära som kanske är oroliga har absolut inget att oroa er för, jag har koll på läget. Nu hoppas jag på fina resultat! :) Det är minst sagt en djungel! 
 
Jag har glömt att berätta vad som hände när jag var och vaccinerade mig, på tal om "be nice to people". När jag skulle stoppa i mitt kort för att betala parkering så satt där ett VISA-kort, tittade mig omkring men såg ingen där. Tog ut kortet och tittade namnet och sökte upp det på hitta.se, som tur var hade VISA-kortets ägare ett ovanligt namn, fanns bara en i Göteborg som dessutom bodde på gatan bredvid parkeringshuset. Jag hann inte ringa innan jag skulle in och få sprutorna så jag ringde när jag kom ut - fick inget svar. Smsade istället och körde därifrån. När jag nästan kommit hem ringde personen upp och snäll som jag är åkte jag tillbaka och lämnade kortet till honom. Jag tror att han var väldigt tacksam och jag besparade honom en hel del jobb med att spärra kort och skaffa nytt. Är jag inte extremt snäll eller? Det är åtminstone så jag hade velat att någon agerat om jag glömt mitt VISA-kort någonstans. 
 
Man kan väl säga att mitt livsmotto faktiskt är work hard and be nice to people

Blir tokig!

Det är konstigt det där med träning. Idag kommer jag troligtvis inte träna eftersom jag har vaccinerat mig mot hepatit a+b, stelkramp, polio, kikhosta och något mer som jag inte minns, inför min resa till Sydafrika. Efter sprutorna har jag fått brutalt ont i min arm, kan knappt röra armen och det gör till och med ont nu när jag skriver på datorn. En träningsdag mindre denna veckan kan väl knappast vara avgörande för resultatet men ändå känner jag mig slapp och sladdrig i kroppen, som om två månaders träning skulle vara förstört. Jag har inte ens ätit "full pott" med kalorier idag. Är det någon mer som upplever det såhär? Det är tröttsamt och det klias i hela kroppen efter att få köra konditionspass men min arm har ju så ont.
 
Sen blir jag arg på mig själv för att jag kanske använder det undermedvetet som en ursäkt, att jag visst skulle kunna gå och träna. Jag håller nog på att bli knäpp. Fast jag vill verkligen vara i någorlunda form innan resan i januari. 
 
Träna eller inte träna? 

I ❥ it!

I don't find the time to exercise, I make the time to exercise.

Hello wine!

Och jag drack vin för ovanligheternas skull. 

Igår var jag på 30-årsmiddag på Yaki-Da här i Göteborg, det är min vän Johan som har fyllt gammal ;) så vi var ett gäng som möttes upp och åt god mat. Det blev faktiskt två glas vin på restaurangen också, sen gick vi vidare och jag beställde en öl men den fick jag inte i mig. Knappt att jag fick i mig vinet, märks att jag sällan dricker, vilket känns väldigt bra. Är säkert mycket tack vare träningen. Det var mycket trevligt att käka ute, längesedan som jag gjorde det om man räknar bort luncher osv. 
 
Tänk vad skönt det är egentligen att äta hälsosamt och inte få i sig massa onödiga gifter som t.ex. alkohol? Man blir ju automatiskt snyggare och piggare. 

They say life is a battlefield, I say bring it on!

Lilla brorsonen Wilmer, som inte är så liten längre.
 
Kom över denna bilden när jag kikade i bildarkivet här i bloggen, den tog jag på Wilmer när han var några månader gammal. Är nog min favoritbild på honom, älskar plutläpparna, haha! Det är ganska tråkigt att jag inte har plockat fram min kamera än, den har legat i flera månader (som jag säkert har skrivit om tidigare i bloggen). Någon gång skall jag väl få tillbaka inspirationen, antar att all min energi går åt till jobbet just nu, det är ju fortfarande väldigt mycket nytt. 
 
Det slog mig igår att det har hänt mycket sen jag tog examen i juni. Jag har en helt annan livsstil nu mot vad jag hade som student och jag trivs väldigt bra nu även om det mest blir jobb och träning. Jag saknar att kunna umgås spontant med vänner, men jag är ju så himla trött på kvällen eftersom jag umgås med människor HELA tiden på jobbet. Det är så skönt att träna efter jobbet och sen bara komma hem och sunka. Det kan vara så att jag kommer ha mer energi sen när jag är mer inne i jobbet på ett annat sätt, mycket som är nytt. 
 
Idag på jobbet fick jag väldigt positiv respons av en elevs förälder. Blir alltid lika rörd när föräldrarna tar sig tiden att berätta hur mycket deras barn tycker om mig och att jag gör ett bra jobb. Har inte ens jobbat där i 6 månader och redan så får jag höra från föräldrar att de tycker jag är kompetent och bra med barnen. Heja heja! 

On my wish list - home

Allt från H&M Home.
 
Det är ingen nyhet att jag älskar H&M's Home-avdelning, jag önskar mig allt detta här ovanför. Mamma, pappa...snälla? Hehe! Sängkläderna med fjärilar kan vara aningens för sött men jag tror det kan bli väldigt fränt när jag fått ordning på min sänggavel som är en gammal dörr från biografen Palladium i Göteborg. Jag gillar att blanda nytt, gammalt, sött och det råa i hemmet. Min lägenhet är dessutom perfekt för det till skillnad från min gamla som var nybyggd, den jag bor i nu är byggd någon gång under 30-talet. 
 
Och snart kanske det kommer bilder på lägenheten, måste bara plocka fram min kamera och få ordning på gamla datorn där alla bildprogram ligger. Känner mig inte helt färdig med lägenheten än men en liten tjuvkik kan jag väl bjuda på :)