En liten lugn dag

Idag har jag tagit det vääldigt lugnt. Har haft en förkylning som kommit krypandes, som jag trodde jag hade blivit av med, som bröt ut igår. Sov dåligt inatt dessutom, har drömt om obduktioner, bårhus och massa annat, vaknat med panik, sen när jag väl somnat så vaknade Elmer och var orolig. Vaknade halv 10, vilket är väldigt ovanligt för morgonmänniskan Mikka. Verkade vara välbehövligt däremot eftersom jag känner mig bättre idag.

Imorgon börjar skolan igen, jag ser inte fram emot det skall ni veta. Ogillar skolan, är ingen pluggmänniska direkt och nu är jag bara less på lärarutbildningen. Kan ju bli bättre denna termin men det tvivlar jag med tanke på vilka kurser jag skall läsa :P Löser sig. Jag tänker ändå söka andra utbildningar under tiden.

Skall försöka ta tag i allt jag lovat med (förlåt Karolin!), måste det, för det ligger och gnager just nu. Mamma skall även ha hjälp... osv.

Nä nu skall jag in i duschen. Puss!

Fröken Grå

Nu när det faktiskt är höst ute (ja, så jädrans kallt är det!) så har jag tröttnat på mitt solblekta hår och vill gå tillbaka till det gråa igen, så häromdagen började jag lite smått och idag tog i rejält med silverprodukter. Jag närmar mig resultatet! Mitt stackars, stackars hår, tänk så mycket det får stå ut med :P Fast det är ju så gott som dött redan av allt blekmedel. Förr var jag mer för varma färger i håret men jag känner mig inte riktigt hemma i det så därför får det vara grått och kallt :)

& ja, jag är lite orutinerad och kör olika märken på produkterna. Har inte pallat köpa massa nytt innan dessa är slut. Kommer nog endast köra på L'oreals silverprodukter sen, har vart så galet nöjd med balsamet.

Idag efter misshandeln så ser det ut såhär.

Hur det såg ut innan kan ni se på den lilla bilden jag har i headern, då var det nyslingat hos frisören, lite varmare och mindre grått :) Har f.ö börjat ha mittbena igen, tänkte jag skulle variera lite och inte bara köra samma. Hade enbart sidbena förut, i typ 4 år, gaaalet! Mitt hår är ju så jädra tråkigt så jag tror jag behöver variera det lite, så det hålls i form liksom. Intressant läsning va? Hehe, ironi ;)

Såld!

Jag har blivit helt såld, på Oskar Linnros! Hans musik är helt löövli, texterna, ja allt! Trallvänligt och jag blir glad i hela kroppen. Så märkligt, jag trodde aldrig att jag skulle fastna för hans musik faktiskt, men tja, jag har ju gillat annat han gjort. Genom eld!

Så har ni mot all förmodan missat honom så tycker jag att ni skall ta och lyssna på honom. Do it!

Baby folklore

Här kommer den där lilla pluttan igen, i klänningen som hon fick av mig och mina föräldrar när hon föddes :)

Lilla liten

Här är några av de bilder som jag tog på Linnea, tokigt söta tjej, flirtar och busar hela tiden :)

Ledig måndag.

Herr Linus och jag idag :)

Va duktig jag har vart idag! Har fått tvättat, samt bokat ny tvättid på torsdag, diskat lite, plockat lite här hemma, sen kom Carin och Linnea hit. Fotade Linnea och jag blev faktiskt nöjd med en del bilder och jag tror hennes päron blev det med :) Kanske kan visa resultatet någon gång, är lite snål med att lägga upp mina favoriter här, folk snor ju som skator. Sen får ju hennes mor och far godkänna allt först.

Vaknade till den goda nyheten att jag är även ledig imorgon, då skall Carin och lilltösen komma hit igen, fota lite mer. KUUUL! Känns skönt att jag kanske äntligen fått motivationen tillbaka igen.

Nyss så började McGyver på kanal 5, inser att klockan antingen är natt eller tidig morgon, oavsett så betyder det att jag borde sova, and for your information så är det natt.

Night night cupcakes!

Vackert!

(inte bästa kvalitén men det får duga)

Tack mormor ♥

Fick fina blommor av mormor häromdagen, så himla fina, fast just nu kan jag inte minnas namnet på dom. Aj lajk!

Det är då inte svårt att göra mig glad, en blomma eller en bukett kan lysa upp den tråkigaste dagen. Så peeps, ge varandra blommor medan man lever för vilken nytta och glädje har man av dom när man är död?

Hur söt?!

Sötaste bebisen heter Linnea och är idag 4 månader ♥ stolt moster!

kärlek ♥

Tänk att något så litet kan betyda så mycket?
(ser att det är dags för klovård... hmpf)

Planering & sånt

(tajming, fick sms precis när jag fotade)

Planer för hösten har börjat trilla in i min almanacka, bland annat så är det ett dop som väntas i Oktober, det ser jag fram emot. Har aldrig varit på dop, som jag kan minnas, så de skall väl bli kul även om jag normalt inte går i kyrka osv. Skolan börjar också, vilket jag inte ser fram emot. Jajaja...

Idag (en ledig dag!!) har jag hunnit fika två gånger! Först hos Madde och hennes lilla Maximilian, sen kom Carin & co över med sushi, så blev det lite kaffe efter det. Himlans mysigt! Annars har jag bara försökt ta det lugnt, skulle ut på balkongen för att sola och plöja inredningstidningar (som jag gör på alla ledig dagar) men precis när jag satt mig så kom världens moln och tog min sol :( crapola!

Nu tror jag minsann att kudden ropar alldeles strax, imorgon skall jag till Uddevalla och lattja lite :)

orchidea

Jag är nog lite besatt av mina orkidéer, haha! Nu har det iaf kommit massa blommor på dem och more to come, helt sjukt ju! Jag som inte ens sköter dem som man skall, eller som man bör. Vattnar en gång i veckan typ, här badas det inte, orka liksom. Den prickiga har faktiskt fått ett nytt spröt nu på bara några dagar, med knoppar på. KUL!

Såhär såg det ut i Juni.

vilkenjefladag

Okej, ett litet, litet leende kan man väl klämma fram?

Idag var det en fruktansvärd dag på jobbet, jag hatar att folk inte kan göra det dom ska. Man kan säga hur mycket som helst men inget går in, frågar man om x vill ha hjälp så svarar x nej, säger man åt x att fråga om det är nåt så gör inte x det även om x borde fråga, frågar man om x har gjort det eller det så svarar x ja trots att x inte gjort det. Jagblirsåtrött!! Hur svårt kan det vara? Istället så får jag och mina andra kollegor skämmas, jag tar åt mig som fasen och det är inte så skoj för det är bara när något dåligt händer som man får höra något från "bossarna", inte när allt är som det skall. Feed back, YES PLEASE! Det behövs också, för att man skall orka. Annars är ju allt bra, men det är dagar som dessa man kommer att komma ihåg.

Nu skall jag sova och ladda batterierna för ännu en arbetsdag, nu återstår det bara tre dagar av min sju-dagars-period på jobbet. Sen ledig i två hela dagar, smhi säger regn men jag hoppas på sol. Måste få sol, måste sola, annars blir det fanimej solarium!

4h

Laga mat är kul, men laga mat själv är fasen tråkigt, då är spotify och msn bra sällskap ;)

Inatt sov jag bara 4h, somnade i hyffsad tid men vaknade av åskknall och låg klarvaken, klockan ringde 4, somna om i 10 min typ. Bara att dra sig upp ur sängen, slå på kaffebryggaren och klä på sig. Fyfan, ösregna gjorde det med, väldigt opepp på att jobba idag vill jag lovar er. Vi hade litet möte på jobbet, gick igenom rutiner osv så nu hoppas jag att allt skall flyta på.

När jag kom hem så blev det matlagning, kycklinggryta. Förjäkla gott! Det var sjukt längesen som jag lagade mat på riktigt här hemma, orkar ju aldrig efter jobbet så blir nåt litet typ en konservburk med tonfisk och ett ägg :p hehe, så kasst av mig.... fast jag brukar sno mat hos mina föräldrar med ;) så här hemma när jag jobbar blir det typ bara min kesofrulle. Får bli bättring när det är skola igen, fyfan va jag inte längtar, måste få ihop ansökan till den nya utbildningen, ansökan går ju ut den 16/8.

Snart kommer Liz!

kärleksmat

Häromdagen åt jag sushi, mama sushi, så jefla gott va! Jag tror jag hade kunnat leva på sushi, frukost, lunch, middag och kanske t.o.m som mellanmål. Det är inte bara gott utan väldigt tjusigt med, tjusig mat gillar jag. Gillar ni sushi?

Satt och funderade på om det skulle bli sushi till middag imorgon kanske, men kom på att jag skall vara duktig att laga mat imorgon, en kycklingrätt som jag fick hemma hos bästaste Jess förra veckan, sjukt gott! Verkar lätt att laga också så jag tror nog att jag kommer lyckas :)

Vet ni vad som är mysigt? Det är att ligga i sängen och höra hur regnet smattrar, det gör det just nu ♥

Och vill ni veta en sak till? Jag skall söka en ny utbildning, kommer kanske inte in nu men jag skall söka tills jag kommer in.

i måndags

(iPhonebilder)

Har ju glömt att berätta att jag i måndags var barnvakt åt min lille plastdotter, världens sötaste tjej Lovisa. Elmer var helt överlycklig när hans bästis kom på besök igen :) Han älskar verkligen henne och Lo älskar honom ♥

En onsdagskväll

Här är det lite dött av olika anledningar. Jag jobbar nu fram till tisdag och min rygg är redan död - hur skall det gå?! Min lille kusin har dock lovat mig massage, så jag hoppas att det gör susen :)

En sak som snurrar just nu i mitt huvud är framtid, jag menar, vad skall jag göra? En viss person (nämner inga namn) har fått mig att börja fundera lite, val hit och val dit. Äh, blir snurrig, borde ta tag i mig själv och fundera över vad jag egentligen vill.

Tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk tänk

watch out!


[...]


Jag skall anamma detta!

“There comes a point in your life when you realize who matters, who never did, who won’t anymore, and who always will. So don’t worry about people from your past, there’s a reason why they didn’t make it to your future.”

En lista från Alisa

(lista från Alisa)

Du heter? Mikaela (används typ aldrig)

Smeknamn: Mikka, Mika

Låt som när du är ledsen sörjer till? Kelly Clarkson - Cry Haha, det är nästan pinsamt att erkänna :P

Beroende av? Oj, min iPhone, min dator, choklad, kaffe, söta och gulliga saker, musik, shopping... lång lista!

Vad tror folk om dig? Oj, jag vet faktiskt inte, vad tror ni egentligen? Kan ju vara kul (eller inte kul?) att veta

Vad får du oftast komplimanger för? Ögonen och har alltid fått, ärligt så förstår jag nog inte varför? Vanliga ögon :) Sen typ att jag är söt, haha! Och har fått en del komplimanger det sista från journalister, fotografer etc som läst min blogg, kul!

Hur imponerar man på dig? Humor! Och nördiga egenheter :P Sen tycker jag det är sjukt imponerande när folk verkligen brinner för något (typ sitt jobb), då blir jag avundsjuk och imponerad.

Brukar du skratta för dig själv? Allt för ofta :P

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Ja kolla upp! Jag kan kolla med Amanda med, annars finns det som sagt golvet i vardagsrummet och en soffa. Det löser sig, men hade varit smidigt om man kan fixa tält." My lovely Jess om kräftskivebestyr.

Var bor du? Strax norr om Göteborg, men vill in till västra centrum i Götet :)

Trivs du där? Ja, jag trivs väldigt bra och älskar min lägenhet, dock känner jag att det är för dyrt och att jag hade trivts bättre i stan där jag har mer kompisar.

Har du haft sex idag? Haha! Nej.

Hur svarar du i mobilen? Ja hallå, Tjenare, Hej det är mikka (mikaela), Hallå hallå, Ööh, Mmm....

Vem ringde du senast? Sajmon

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Oj, allra senaste vet jag inte men vi pratade om idag när vi skall till Uddevalla.

Brukar du komma i tid: Yes! Jag hatar att vara sen, är hellre liiite för tidig.

Hur känner du dig nu: Ont i magen, stressad, ont i ryggen... jag har ont överallt känns det som.

Vanligaste färg på dina kläder: Blått, rosa, svart... typ :)

Vad tycker du om fötter: Välvårdade fötter är ok, men äckliga fötter är verkligen jävligt äckligt.

Vad saknar du: Lugnet och att slippa stress och ångest som jag har när det kommer till pengar.

Hade du en bra kväll igår: Den var lovely, var hemma hos Jess och Lo, käkade middag, tjötade, sen kom Amanda som jag inte sett på flera år.

Favorit dryck på morgonen: Kaffe, te, juice

När brukar du oftast gå och lägga dig: När jag jobbar lägger jag mig vid 23 (ultimata tiden!) annars allt mellan 23-02.

Är du blyg?: Inte blyg, men observerande, är inte framfusig bland nytt folk.

Sysslar du med någon idrott: Nej, inte längre men har sysslat med konståkning. Spinning räknas väl inte till idrott?

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nä, alltså livet är för komplicerat för det, det är så mycket annat som skall stämma än ett ögonblick. Kär blir man i en person, inte i ett utseende.

Har du spytt offentligt: Haha! Om jag har det så har jag förmodligen vart så full och inte minns det och det händer aldrig att jag är så full så säger nej.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Klätt mig i snygg killkläder och gått runt med skäggstubb.

Är du nöjd med ditt liv: Jag tror jag är där, snart.

Är du bortskämd: Lätt, jag har helt underbara föräldrar! & vänner!

Vad gör du i morgon: Jobbar, vad annars?!

Vad är det värsta du vet? Folk som inte gör det dem skall och skolan.

Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har börjat sålla bland vännerna, funderat på vilka jag kan lita på och vilka som inte ens förtjänar en del i mitt liv. Men de vännerna jag kan anförtro mig till är bäst!

Vad är det finaste du fått? Livet?

En speciell dag du minns: Kan faktiskt inte komma på just nu.

Du samlar på: Undermedvetet så samlar jag på smink skulle jag tro, annars vettisjuttan?

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Oj, det skulle nog vara stackars Jess som får lyssna på mitt ältande :D

När grät du senast: Ääääh...

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa lägenhet!

Vill du gifta dig? Jaaa!

Vill du ha barn? Verkligen, ett eller två.

Är du musikalisk? Najj!

Vad dricker du helst när du är törstig: Bubbelvatten eller öl ;P

Bor dina föräldrar tillsammans: Yes, gifta and still going strong!

Har du någon gång gråtit dej till sömns: När jag var liten, men kan inte minnas om jag gjort det på de senaste?

Biter du på naglarna: När jag är stressad, men nu försöker jag låta bli.


I [heart] iFånen

i ♥ being addicted

c-o-n-f-u-s-e-d

Är ni förvirrade? Jag är!

out shopping

Idag skall jag vara en snäll dotter och låta mina föräldrar äras av mitt sällskap - vi skall shoppa! Har inga som helst baktankar med att åka och shoppa med päronen, inte alls... he he! ;)

Shopping måste vara det bästa sättet att fördriva tiden på, ska ju få träffa Simon sen! Inte sett varann sen i typ torsdags, han har festivalsvirat på någon ö. Sött!