Alva Eternel

"Lillan" efter att jag fått leka med smink, plattång och kamera.

Förra vecka hade jag finbesök av denna goa tjej, Alva, 12 år som hade sportlov. Alva bor egentligen i Halmstad, jag har känt henne sen hon var 6 år då jag var tillsammans med hennes storebror. Vi har haft kontakt sen dess, jag och hennes mamma brukar åka på hundutställningar ihop osv. Så det har blivit tradition att hon kommer hit och hälsar på under sitt sportlov samt sommarlov. Sommaren 2o11 åkte vi dock till Paris ihop.

Vi spenderade dagarna här i Göteborg med att fika, shoppa och bara ta det lugnt eftersom jag gör min praktik nu och var borta på dagarna. Hemskt mysigt! ♥

Tack för mysiga och roliga dagar sötaste Alvinen! Kom snart tillbaka :)

Vårvarmt på stan


Idag fick det bli en tur på stan i gott sällskap, lite shopping blev det med och kaffe i solen på Magasinsgatan här i Göteborg. Jag fick köpt mig stearingljus, Lagerhaus hade erbjudande på alla ljus så passade på, fick 10 st för ca 40:-, går att leva med! På Grandpa köpte jag två stycken av dessa underbaringar, I'm in love! Måste köpa fler. Så nu är det slut på shopping för denna månad, måste verkligen lära mig att hålla i pengarna. Så fort pengarna trillar in runt den tjugofemte så får jag något konstigt begär av att göra slut på dem direkt.

Har äntligen besökt frisören också, var där i fredags, färgade och kapade ca 10 cm. Otroligt skönt för det var väldigt slitet, men det positiva är att jag knappt har något kvar av det helblekta, nu är det friskt och starkt hår igen! Då kan jag överleva med att det är lite kortare än vad det var innan, det växer på fint nu ändå så. Min bästaste frisör blandade lite olika blonda slingor, blev fint om än lite ovant.
Nu skall jag krypa ner i sängen och försöka sova. Känns som att jag håller på att dra på mig en förkylning - igen! Kan verkligen inte missa mer på praktiken nu, min sista praktik så vill få ut så mycket jag bara kan. Trivs ju så jäkla gott denna termin och alla barn är så himla underbara. Längtar tills jag börjar jobba på riktigt, dags att söka jobb! :)

Hörs snart igen!

Pretty birds!


Tog mig en liten pluggpaus och gick ner till butiken Anyhow för att se om det kommit in något roligt, då fann jag dessa underbara örhängen för ynka 100:-/paret, kostar 60:-/st annars. Jag kunde varken bestämma mig för om jag skulle ha ett örhänge, eller ett par, eller vilken färg jag i sådana fall skulle ha, bestämde mig då för att köpa ett par och av de två färgerna som tilltalade mig mest. Så galet, galet söta! Kommer att vara jättefina i vår och sommar.

Anyhow får superdupermegatrippelplus i kanten för otroligt trevlig ägare. Är lika nöjd efter varje gång jag har varit inne i butiken, oavsett om jag handlat eller inte. Så har ni vägarna förbi - kika in!

Hagamys är det bästa av alla sorters mys!

Här sitter jag, i Haga (Göteborgs Haga) och klunkar i mig kaffe, egentligen skall jag plugga men har inte börjat. Kom hit 9:30, hehe! Är hundvakt också åt chihuahuan Sune som flyttat hem igen till Jessica. Himla mysig kille det där. Fast som sagt, studierna blir lidande när man istället kan gosa med liten söt råtta.

Jag funderar även lite på framtiden, jag är väldigt sugen på att gå en make up-utbildning, har hittat en här i Göteborg som verkar väldigt intressant. Jag tror att det hade passat mig väldigt bra, tänker dock inte ge upp läraryrket, har ändå kämpat i snart 3,5 år med goda resultat. Får jobba ett tag och känna efter ifall man orkar med en kvällskurs.

Hoppas att ni alla har en fin dag, här i Göteborg regnar det för fullt. Skittråkigt!

Opepp!

Pepp, pepp, pepp! Peppen!

Kan hända att jag har världens mest omotiverade vecka, egentligen skulle vi vart ute på våra praktikplatser och grejat med utvecklingsarbete. Men eftersom det är sportlov så anser inte min skola att vi skall vara ute då det kan vara bortfall av barn och elever, what the...?! På min avdelning är det precis som vanligt. Men nå ja, ibland undrar jag hur de tänker och det skall de bannimej få reda på när jag skriver utvärdering när jag är klar med allt. Så denna vecka har vi hur mycket saker som helst att skriva, jag undrar när vi skulle ha tid för detta om det inte vore för att vi har avbrott i praktiken?! Tröttsamt. Måste peppa mig själv och hoppas att jag får gjort allt som skall göras. Idag börjar jag kl 13 så måste skriva klart det som skall in idag. Försöker peppa mig själv men det är svårt nu när jag är så omotiverad.

Igår var jag på musikal, på Artisten här i Göteborg, det var elever på den skolan som går första året som hade satt ihop en modern version av En spelman på taket. Väldans bra och de var jätteduktiga! Jag som älskar musikaler borde verkligen oftare gå på sådant. Har hört att Chess skall spelas på Operan, den vill jag se!
Nu: plugga!

Way Out West

Prince på Way Out West 2o11. Man fick inte fota egentligen, men vi var busiga.
Var så fint med månen som lyste ovanför scenen.

Inatt har det snöat massor, jag som blev så glad när det regnade inne i stan igår på eftermiddagen och en del snö försvann. När jag kom hem till mig så började det snöa och nu är det helt plötsligt massa snö ute (nja, vitt är det iaf). Samtidigt så sitter jag och längtar till sommaren, jag hoppas på en lika fin sommar som förra året och att Way Out West blir lika fantastiskt även i år, kan gärna få bli ännu mer fantastiskt också. Allt var så rätt, sällskapet, vädret, artisterna, stämningen. Ryser av tanken!

Nu sitter jag mest och väntar på nya artistsläpp. Kan det bli Sigur Rós?!

Våren 2012!

Nog för att vintern är vacker men...

...det finns få årstider som slår våren!

En liten höstbild, hummerfiske som blev krabbfiske.

Jag antar att det inte bara är jag som har brutala cravings efter vår? Längtar efter att få snöra på mig mina converse, ha tunn jacka eller bara en tröja när jag vistas utomhus. Kanske kommer jag att damma av mina chinos och leta rätt på min jeansjacka. Jag tycker våren slår resten av årstiderna, det är så sjukt härligt när värmen kommer och knopparna brister. Aven om allergin drar igång och jag mest är som en zombie så är det underbart. Energikick!

Det bästa med våren 2012 är att jag kommer vara (förhoppningsvis) färdigutbildad på universitetet. Äntligen börjar det riktiga livet! Så till hösten hoppas jag att jag kommer att känna mig någorlunda bekväm med min nya arbetsroll och kan slappna av lite. Det jag är mest rädd för är att hamna på en arbetsplats med motsträvig personal som inte är öppna för förändring.

Nå ja, allmänt babbel bara. Nu skall jag skutta i säng så jag orkar en ny dag på praktiken. Så förbannat kul!

Emmas* örhängeshängare


Idag fick jag ett mms från min kusin Jenny, det innehöll bilden ovanför. Det skall alltså föreställa en örhängeshängare, gjord av någon slags ståltråd (ser även ut som en galge?), för att hänga örhängena så har Emma tagit en bit spetstyg som hon fäst på ståltråden. Väldigt fiffigt! Jag måste säga att det är ett väldigt stilfullt sätt att förvara sina örhängen på, tänk så lätt det blir innan en utekväll när man slipper rota i lådor efter just de örhängena man vill ha. För just de man vill ha ligger alltid där de inte skall, det är väl alla tjejers problem?

Ett budgettips (om man inte har råd med ståltråden/galgen) så kan man hänga upp örhängena i gardinen istället.





*Emma är korridorskompis med min kusin Jenny

(Detta inlägg kostar en öl, bara så ni vet. Jag är lättköpt.)

Sjuklingen!

Min bästa tvål
Savon de Marseille, kan köpas t.ex. här. Känns lyxigt och jag älskar förpackningarna.

Idag är det sjukstuga här hemma, började känna mig lite krasslig i lördags efter trolldiscot för Lovisa och hennes vänner. Sen på kvällen när jag kom hem slog det ut. Igår kändes det hyfsat lugnt så följde med mamma och min svägerska på shoppingtur och efter det var det söndagsmiddag hos mormor. Sen när jag kom hem var det sängläge direkt och imorse när klockan ringde så klev jag upp, duschade, kokade te och la mig igen. Var ingen idé att ens försöka ta mig till praktiken som skulle ha börjat idag. Som f.ö är min allra sista praktik under denna utbildning, såå skönt!

Annars har helgen varit ganska lugn, sov hemma hos Jessica i lördags. Hon slängde ihop pizza och sen drack vi rödvin och åt ost, tillsammans med Frida. Blev lite sällskapsspel på det och eld i kakelugnen, en perfekt fredagskväll med andra ord.

Grattis underbara trollunge!


Idag fyller allra goaste ungen Lovisa 5 år. Lovisa dyker ju upp i bloggen titt som tätt, det är min "plastdotter", det är min fina vän Jessicas dotter som jag passar då och då. Underbara trollunge! Tiden går så himla fort! På lördag skall Lovisa ha trolldisco hemma i Haga, så blir till att plocka fram trolloutfit och ruffsa håret. Skall bli riktigt roligt!

Grattis världens bästa Lovisa, det finns ingen annan unge som du! ♥