Uppdatering ang. Linus

Som ni kanske vet så fick ju Linus diagnosen diskbråck för ca 1 månad sen, häromdagen var vi på sista återbesöket hos veterinären. 2 månader till med smärtstillande och B-vitaminer varje dag så länge han lever. Känns både skönt och skrämmande att han fått en diagnos, jag vill ju inte att han skall gå runt och ha ont, men nu vet vi iaf vad det beror på. Han skriker ibland och då har han ont, då dubblar vi dosen smärtstillande och han får vila mer än vanligt.
Han får gå långa promenader igen, om vi ser och känner att han orkar, viktigt att han har bra med muskelmassa så vi kommer simträna med honom...vilket inte är uppskattat då han avskyr bada. Det får han stå ut med!

Nu får vi jobba på för att hålla Linus i trim, mitt hjärta!

sov gott lilla vän

Varför?
Allt är så orättvist. Vi kommer att sakna dig!

igår var det kräftskiva


Såhär kan man se ut när man äter kräftor, för en gångs skull så körde jag på lockigt hår, lite ovant men tror jag gillar det. Kräftskivan var trevlig, tog det lugnt igår men Dennis mår inte toppen idag så han skippar träningen. Skall snart ta cyklarna och hoja hem till mina föräldrar, skall fortsätta måla mina möbler och sen äta lite middag. Bror och hans sambo kommer också. Ikväll blir det långpromenad med hundarna sen lite slappande framför tv:n med kanske lite naturgodis? Vore inte helt fel, yum!

Hoppas att det blir sista lagret med färg på möblerna idag, vill ta hit dem nu!!

F.ö så har jag och Dennis vart väldigt duktiga med kosten denna vecka, känner mig både piggare och kanske lite lättare? Önsketänkande? Men jag tror nog att det är påväg åt rätt håll nu, nästa vecka blir det spinning, stenhårt! Var ju sjuk denna vecka. Heja på mig!

fredagskväll

Ungefär såhär såg min kväll ut igår: ensam med hundarna och med en kall corona (slurp!). Var iofs ensam till 20-tiden bara men ändå, blev ingen middag, bara en varm smörgås. Som pricken över i:et så tvättade jag också. Slängde in hundarnas fårskinnsfäll i maskinen, helvete vad den ser ut nu. Kommer inte torka på flera decennier, vill inte ha den hängandes inne så det är ute på balkongen nu, haha! Skulle ha tvättat den medan det var varmt ute. Smart!

Vid 21-tiden tog jag och Dennis oss en promenad med dogsen, riktigt kallt ute nu om kvällarna men ändå rätt skönt. Längtar dock inte till minusgraderna, hua. 25+ året runt, tack!

Nu skall jag hem till mina päron och måla mitt pottskåp och en stol som skall hit. Är år och dar sen som jag började renovera dem, jag tar tid på mig ;)

3, badrum


Mina 3 favoriter i badrummet!


När jag gick på gymnasiet hade vi en liten lek i ena ämnet jag läste, man skulle räkna upp 3 favoriter av något. Kom att tänka på den leken förut när jag städade badrummet och ville väcka den till liv igen. Varför inte göra det här i bloggen då liksom? Är perfekt! Så nu skall jag ha "Mina 3 favoriter i hemmet", dvs 3 favoriter i vardera rum (bor i en 2:a så det går nog fort), sen kanske 3 favoriter i samhället jag bor osv. Ni kanske fattar men låter det som en kul grej?



Det blir iaf en egen kategori här i bloggen. Vore kul om någon mer haka på!


Inlägget nedan

Ja, ni kanske undrar varför jag har gjort en inlägg om mig? Det beror på att ni kanske vill veta lite om mig ;)
Haha, nej inte riktigt, men jag har försökt på olika sätt göra en sida som handlar OM MIG men det blir inte riktigt som jag vill och därför får det bli en kategori med ett inlägg OM MIG. Lite konstigt men det får duga tills jag klurat ut något annat.

om mig


Namn: Mikka (eller mikaela)
Ålder: 23, född 1987
bor: på 62kvm i ett sam-
hälle utanför göteborg.
gör: pluggar på göteborgs
universitet, lärarprogram
tränar: endast spinning för
tillfället.
Övrigt: har två chihuahuas,
är foto- & inredningstokig,
älskar smink och skönhet,
försöker bota min shopping-
noja. är tatuerad och vill
gärna skaffa fler.
föredrar att sitta hemma
med gott sällskap framför
en kväll ute på stan.
levande ljus och god mat
är min melodi.
Namn: Mikka (eller Mikaela)
Ålder: 23, född 1987
Bor: på 62kvm i ett samhälle utanför göteborg.
Gör: pluggar på Göteborgs Universitet, lärarprogram
Tränar: endast spinning för tillfället.
Övrigt: har två chihuahuas, är foto- & inredningstokig, älskar smink och skönhet, försöker bota min shoppingnoja. Är tatuerad och vill gärna skaffa fler.

Jag är en tjej med skinn på näsan som vågar säga vad hon tycker och tänker, vilket kan leda till en hel del missförstånd men jag står för allt jag säger och skriver. Jag är en blandning mellan rock och romantik, en femme fatale som en kompis beskrev mig. Vad det nu innebär är jag inte 100 på?! Jag anser mig inte som den smartaste personen i laget men jag trivs med mig själv och just nu känner jag mig mer självständig än någonsin.

Hoppas ni tycker om bloggen, är det något ni undrar över så släng gärna iväg ett mail (mikka[at]rebelle.se) eller skriv en kommentar.

Grejar för fullt

Ja, ni kanske ser det? Är inte klar än på ett tag så ni får stå ut med hur det ser ut nu. Skall väl bli bra så småningom. Säg gärna till om det ser helt knasigt ut för er, sitter ju på en liten lap top och vissa sidor gör sig inte rättvisa här. Men just mina sidor jag gör blir ju rättvisa eftersom jag gör dem utifrån hur jag ser dem, vilket betyder att dem säkert inte är rättvisa hos er. Så jag uppskattar om ni säger till så jag kan göra så gott jag kan :)

LÖÖVE!

ursäkta röran

ombyggnad pågår!

nu sticker jag!

Nu sticker jag till skolan, föreläsning..tjoho!

Ha en skön dag gott folk!


rösta nu då!


snor och så

Snor i hela hjärnan!! Sitter nedbäddad i soffan, hundarna är lika slöa som jag och har inte ens orkat äta sin första portion med mat. Blir en riktig slappardag idag, måste va tillräckligt pigg så jag kan åka till skolan imon.


Någon som har en mirakelkur så jag kan bli frisk nu på direkten?!


mitt fina tyg, efter mycket om och men

(foto: mobilkamera)

Detta hämtade jag på posten igår, tyget havstulpan från Mairo. Posten som vanligt krånglade till det rejält, fick avin i början av veckan där det stog att paketet skall hämtas ut på Coop, Marstrand. Jaha okej, jo det har väl kommit fel tänkte jag, fick helt enkelt vänta med att hämta ut det bara. Åkte igår när jag kunde låna bil för att hämta tyget, kommer till Coop, näää, där fanns det inget paket till mig. Personalen ringde postsupporten (tusen tack till den hjälpsamma damen på Coop!) och fick svaret att paketet ligger på postutlämningen där jag bor! Nu var jag måttligt irriterad och det var 30 min kvar till stängning vid min postutlämning. Blåste dit som en fartdåre, hamnade bakom söndagskörare (typiskt!), stress, stress och ännu mer stress.
Kom fram 18:59, sprang in, efter mycket om och men kunde jag lösa ut mitt brev, arg som ett bi. Suck... är det bara jag som blir förbannad när posten inte fungerar som den skall?! Skall maila och kräva ersättning för onödig bensinförbrukning.



Huvudsaken är att jag har mitt fina tyg nu, som f.ö skall bli gardiner och kuddar till vardagsrummet.


en liten sjukling

Igår åt vi räkor (ja, de känns som de inte alls var längesen som vi åt de), det är ju såå gott! Det är riktig mysmat i mitt tycke, man sitter och pillar bort skalet, man hinner prata och dricka. Igår blev det bara vatten till maten, dels för att jag skulle köra till Marstrand efter maten och dels för att jag knaprat Ipren. Har nämligen gått och blivit sjuk :(

 

Idag har jag, mamma, Jenny, Elmer och Vilda varit på hundutställning i Partille. Både Elmer och Vilda kom 2a med HP (hederspris) i sina klasser. Kul, även om det var inofficiellt. Efter det så åkte jag och mamma till colorama för att köpa färg till mina möbler som jag skall måla vita. Hann lägga grund på både pottskåpet och stolen, så imorgon skall jag nog måla första lagret med den riktiga färgen, dvs om jag orkar. Mår inte ett dugg bra just nu, sitter ihopkrupen i soffan med en filt virad runt mig, bredvid mig står en mugg med té och hundarna värmer mina frusna ben.

Kärlek från dem jag älskar mest får mig att må riktigt bra!

 

 

Återigen så stör jag mig på att man inte kan välja mer än EN kategori här på blogg.se!!!


dagens middag

Slängde ihop av de ingredienser som fanns hemma och jösses så gott det blev! Ibland kan till och med jag förvåna mig själv, känns riktigt kul när man lyckas med något, faktiskt.

Åter så ber jag om ursäkt för tystnaden här i bloggen, denna vecka har nämligen gått otroligt fort och försvunnit på ett kick. Har spenderat 3 arbetsdagar på dagis igen, trivs galet bra även om det är mycket på en gång. Är inte riktigt van men jag tror att jag arbetar bäst när det händer något hela tiden, därför passar jag nog på dagis. Hinner inte slappa till sig :)

Idag firar jag och Dennis ett år! Kan ni tänka er att det redan har gått ett år? Men ändå känns det som att vi känt varann mycket längre. Så grattis till oss! Är glad att vi träffades och att vi för ett år sen skakade hand på att det var vi. Fick en jättesöt blomma i rosa kruka med en rosa flamingo i, dessutom fick jag en vinstlös trisslott.

Nu måste jag städa, min basgrupp från skolan kommer hit för att arbeta med lite skolsaker. Vi skulle ha varit hos Charlotte men hennes sambo har blivit sjuk så därför blir det här hos mig. Panikstädning blir det då jag inte gjort så mycket mer än städat toaletterna denna vecka, suck.. tvätten hänger här bredvid mig också och väntar på att få komma till garderoberna. Någon vänlig själ som kan städa åt mig? Är inte ett dugg sugen.

Ha de gott kära vänner!

tävling och fest :)

Här är jag och Elmer, på golvet :P

Bråttom bråttom!! Skall med bussen snart, skall möta Jonas på systembolaget, sen skall vi se på när Dennis tävlar. NERVÖST! Efter det skall jag och Dennis på födelsedagsfest, skall bli skoj faktiskt. Jobbigt bara när man inte hinner hem först för att göra sig iordning, därför är jag lite extra piffig nu ;)
Hundarna skall hem till min föräldrar :)
Ha en bra lördag!

Tack Gizmo och Leelo!

Lite sent men här är vinsten som vi vann hos Gizmo och Leelo. Tyckte att den passade bäst på vår lilla skitunge Elmer, så den fick han. Linus är ju lite mer feminim och trivs bäst i sin lila fleecetröja med hjärtan ;)

en liten hundlista

1. Vad är det för ras på din hund?
Chihuahua lång- och korthårig 
2. Är det en tik eller en hanhund?
Två hanhundar
3. Vad kallar du den?
Linus kallas för grisen, tokfrans och lusen. Elmer för Elmo, tokpelle och skitungen. Samlingsnamn för båda är råtta.
4. Har den något kennelnamn?
Little Ninja's Lightning Linus (Linus) och Small is Beautiful's Face Off (Elmer)
5. När är hunden född och hur gammal är den i nuläget?
Linus är född 060602 och Elmer 080212 och är alltså 3 och respektive 2 år.
6. Har du den för sällskap eller någonting annat (jakt, avel, utställning, vakt, etc)?
Linus är numera så gott som pensionerad från utställning och Elmer ställs ut men har en liten paus nu för att bygga på sig lite och utvecklas. Skall dock på en liten inoffutställning nästa helg. Främst är dem båda såklart till sällskap. Linus skall ej gå i avel men blir Elmer bra så hoppas vi på smått efter honom, men det är ju bara en bonus för oss.
7. Har ni gått/ska ni gå några kurser ihop?
Linus och jag har gått valpkurs ihop men kände att det inte gav oss något då jag är uppväxt med hund. Elmer skulle dock behöva gå lite vardagslydnad då han är lite svårlärd, vet inte hur jag skall få honom att fatta. 
8. Är det din första hund eller har du haft hund förut?
Är född i hundfamilj så första hunden var en new foundland och andra golden retriever. Har alltså sänkt ribban lite när det gäller mankhöjd ;)
9. Har ni besökt veterinären någon gång?
Ohja, Linus har haft väldig otur, analsäcksinflammation, öroninflammation och nu senast fick han diagnosen diskbråck. Elmer har vi inte behövt åka in med *peppar peppar*
10. Det roligaste din hund vet?
GOSA! Busa, springa, promenader, utställningar, pussas...ja allt! 
11. Det tråkigaste din hund vet?
Vääänta och duscha. 
12. Har din hund några vanor/ovanor?
Skälla, vakta lite too much. Sen har de ovanan att matstrejka lite för ofta. Kommer det hundar hem till oss eller om vi åker hem till en hundfamilj så är det tydligen VÄLDIGT roligt att markera inomhus, sjukt irriterande!
Sen har de för vana att lära in sig ovanor väldigt lätt, hade vart skönt om det var tvärtom ;) 

Sist men inte minst, posta gärna en bild på din älskling!

Linus t.v och Elmer t.h, mina älsklingar <3

höstligt ute, sommar i bloggen

Nu är det lite dött och tyst här igen...

Kanske dags att ändra bilderna i headern, till något mer höstligt. Å andra sidan så vill jag suga lite mer på sommaren... bara l i i t e till.

Tror nog att sommaren får stanna i bloggen ett tag till.

Lite blandat från sommarens härligheter.


tävling!

Vi är med och tävlar hos Posh Pooches om TIGI-produkter för hundar.
HÅLLER TUMMARNA!!

svart vs ljus


Jack & Linus


Carin och hennes sambo Johan, och hunden Jack var ju över i söndags på lunchmiddag. Vi har känt varann sen 2006 då vi köpte hund ur samma kull, tyvärr avled Carin och Johans lilla Max avled efter några dagar i nya hemmet i fading puppy syndrome, kan jämföras med plötslig spädbarnsdöd. För att komma vidare så fort som möjligt efter Max död bestämde de sig för att köpa ny valp, fort gick det och svarta faran (som jag kallar honom) flyttade in. Jack heter han och är en vecka yngre än Linus, nya brorsan. Den svarta och den lilla ljusa blev snabbt bästisar och oskiljaktiga, fram tills de blev könsmogna då ;) Sen har det vart mest irriterat mellan de två hundarna. Men nu äntligen när båda är 3 år så börjar det gå bra igen, leker inte som förr men kan umgås i samma rum och vara nära varandra. Så himla roligt att se bröderna tillsammans igen v Den svarta och den ljusa.



Fotade massor men jag orkar inte lägga ut så mycket just nu, kanske kommer senare.


jag har köpt ett träd

Ovanför sängen, för tillfället iaf.


städat

Idag kommer Carin, Johan och vovven Jack hit på "middagslunch", är verkligen alltid lika trevligt att ha dem över, och vara hos dem med.
Goare människor får man leta efter :)

Gårdagen spenderades med dammsugare och torktrasan i högsta hugg, det vankades storstädning! Och oj, så tjusigt det är här nu ;) Blev av med lite kartonger och så som skulle upp på vinden. Hör och häpna men nu har vi endast 3-4 flyttkartonger kvar här nere. Tyvärr kan vi inte ställa upp dem än eftersom det är nödvändigheter i som vi inte hittat plats för än eftersom vi inte har köpt tv-bänk. På onsdag kommer hantverkarna ÄNTLIGEN och fixar till fula borrhålen i väggarna som förra hyresgästen fixat. Men tv-bänken får lysa med sin frånvaro ett tag till då det blev andra utgifter nu (bl.a. veterinärsbesök och en tandoperation för Dennis). Sånt man får leva med.

Nu skall jag skutta in i duschen.

Syns vem som har varit i farten va?


första dagen i skolan

Japp, idag är det första dagen i skolan för mig. Skulle vart där i tisdags, men det blev ju som sagt veterinärsbesök istället med Linus och igår var vi lediga. Skön start eller? I think so. Men, faktiskt, så skall det bli rätt kul att komma tillbaka till skolan, fick reda på igår att jag kom i samma klass som två sköningar jag gick med förra året. KUL! Fast kommer sakna min Milla :( Hon skall ju plugga till lärare för de lite äldre barnen, själv skall man ju ha hand om 1-3 åringarna. Vi får helt enkelt umgås utanför skolan mer.

Har en vodoodoll som skall ge tur i kärlek, och det har jag just nu känner jag. Lustigt nog så fann jag kärleken ett par månader efter att jag fick den av Maria och hennes familj. Hade kanske behövt en för att bli med ambitiös i skolan?

Jag och Venus :P



the hills

Okej, jag kanske är lite sent ute men idag fick jag för mig att kolla på The Hills, har sett lite innan när man slözappat i soffan och vad fasen är dealen med The Hills?! Har säkert inte kollat på flera månader och Heide och Spencer bråkar fortfarande.. det är ungefär som Days of our Lifes. Skitkasst och superbooooring! Så kan någon snälla förklara för mig varför det är sån hysteri runt dessa bittra och trökiga människor?

MADtv

tröttsamt

Nu är det inte bara Linus som har ont i sin lilla rygg, jag har med fått det. Typ runt skuldran så jag knappt kan röra min arm, skitjobbigt. Blir så trött på det! :( Får se hur det går på yogan imon om jag kan göra alla rörelser, får göra så gott jag kan helt enkelt :)

Idag är föresten min lilla gris piggare, stackarn var ju helt slut efter allt som hände hos veterinären. Undrar om vi kommer märka någon skillnad med den kemiska kastreringen? Kan ju hoppas för isåfall fortsätter vi nog att ge honom sprutor, då är det dock bye bye till utställningarna för hans del eftersom man inte får ställa ut då.

Jaja, viktigast är att han mår bra igen! v


varsågoda

Speciellt för dig Emma :P


min lilla älskling har ont

För två dagar sen började min Linus bete sig så konstigt, han liksom kröp ihop, kutade med ryggen och skrek hysteriskt, efter "anfallen" blev han väldigt trött och dåsig... han har inte varit sig själv under dessa dagar. Misstankarna fanns ju att något inte stämde men hoppades ändå på att det var en sträckning eller så från långpromenaden för två dagar sen, precis innan första "anfallet". Men imorse fick han ytterligare ett, så det var bara att ringa smådjursakuten och åka in. Där undersöktes han noggrant av världens gulligaste veterinär, tog blodprov och röntgades, han var så duktig min lilla skit, veterinärerna var imponerade av honom :) Inte många chis som kommer dit som är så duktiga, hihi... stolt matte! Efter några timmar så fick vi svar på proverna och plåtarna från röntgen, jag var stensäker på att det skulle vara en hemsk tumör eller gallsten, men som tur var så var det inte de. Diskbråck och förstorad prostata fick han som diagnos, jaha tänkte jag, vad innebär det? Kommer han opereras? Rehab? Medicin livet ut? Men tydligen var inte diskbråcket så farligt, men är obehagligt för honom och gör väldigt ont. Medicin och b-vitamin blir det. Skall medicinera honom hemma i en vecka, sen återbesök, kan bli medicin i en månad. Simträning skall vara bra också tydligen, han som älskar det (not!). Och för prostatan blev det en kemisk kastrering, blir det bättre av de så tror jag att jag låter veterinären knipsa bort bollarna helt och hållet så slipper det vara till mer besvär.

Suck, jag blir så matt och ledsen när mina små inte mår bra :( Nu blir det inga långpromenader, lek med andra hundar eller gå i trappor på minst en vecka så min lilla Elmer får bo hos mina föräldrar och deras chihuahuas tills Linus fått vila upp sig. Vet ju att ingen utav dem kan låta bli att leka :P

Blev ingen skola för mig idag alltså.