Inflyttningspresent

En rååååbot!

Igår var jag på inflyttningsfest hos underbaringarna Jessica och Andreas. Sjukt trevligt även om det blev några glas vin för mycket, eller vad säger fröken Jessica? ;) Men i alla fall så måste man ju ha med sig inflyttningspresent och jag ville ge dem något gemensamt. Andreas gillar robotar och Jessica gillar rådjur (och fåglar). Vad farao köper man då? Köpa blomma känns ju lite B. Varför inte göra en tavla? Jag gillar ju att illustrera även om jag sällan gör det, ringrostig som satan. Därför blev det rådjursrobot. Jag tyckte det var en kul idé och jag är ganska säker på att den uppskattades :) Jag borde faktiskt illustrera mer, har sjukt dålig koll på Illustrator. Förr kunde jag massor, utan och innan. Jag önskar bara att det fanns tid och inspiration.. är fortfarande bitter över att jag inte fortsatte i detta spåret efter gymnasiet, läste grafisk design och foto.

Bästa just nu!

Time can make more rubble out of dreams than anything
In a quiet neighborhood where she's living without wings
There's eyes behind the curtains and there's ears below the floor
Cracks inside the ceiling and there's shadows at the door

The boredom stirs a rage inside her soul
A rage that reaches out and takes control
Baby she's a wild thing

Björkigt värre!


Här får ni en liten smygkik på nya tapeten i hallen, har inte piffat till det som jag vill än. Skall ha ny byrå och sånt så jag får plats med alla mina skor och väskor. Blev väldigt fräscht! Nu är det bara till att rensa ur gamla byrån och bära upp den till vinden, tråkigaste trots att jag redan har slängt allt skräp som låg i den. Skall testa att ställa dit en byrå som står hemma hos mamma och pappa, som dom har fixat redan. Vet inte hur jag skall ha det än, har kollat ut två korgar från Granit också som jag tänkte kika på. Kanske hänga upp på väggen mitt emot, ha till vantar och så. Har en väldigt långsmal hall så man får tänka till lite, är nog på god väg nu att få ordning och reda.

Vad tycks?!

Gomorra!


Hello Paris! ♥

Godmorgon! Hur är läget med alla peeps idag? Här har jag fortfarande inte kommit igång med dagen, vaknade av att telefonen burrade 08:20 (tack kusin :P), traskade upp men ansåg det vara för kallt. Kokade te och kröp ner i sängen igen så nu ligger jag här och kollar på Nyhetsmorgon. Känner att det börjar kurra i magen så kanske är dags för frukost snart? Orkar bara inte gå upp, inte riktigt än.

Igår tapetserade jag om i hallen föresten. Blev inget från Pip Studio, med tanke på att jag bor i hyresrätt och letar ny lägenhet så känns det dumt att smälla upp en dyr tapet. Tapeten innan var ju en dyr historia, den fick sitta uppe i två år. Nu har jag en ljus fin tapet :) bild kommer sen när det torkat och jag har piffat till det, ni som läser min twitter eller är vän med mig på Facebook har redan sett. Ljus och härlig hall = kärlek!

Hallåå... det är ju 25e idag. Money!

Seg. Segare. Segast.


Tja!

Seg, slapp, trögstartad. Det är jag idag. Fattar inte varför jag har så förbannat svårt att somna nu för tiden, tror jag somna runt tre inatt och inte fasen sover jag längre för det? Vaknar nästan alltid 8:30 när jag är ledig. Hallåååå? Jag behöver sova! Blir säkert bättre sen när jag somnar av ren utmattning och har sisådär tusen timmar sömn att ta igen. Urk.

Nu skall jag åka och kolla på tapet med min moder, hon skall köpa skor. Kan bli intressant, för hon är säkert mer kräsen än jag.

Kusin vitamin

Kusin Jenny efter att jag piffat hår och smink.

Igår kom Jenny hem till Göteborg för att hälsa på över helgen, hon pluggar som sagt i Karlstad nu. Så igår kom hon hem till mig, vi köpte vedugnsbakad pizza och åt choklad. Frossa! Så kollade vi på Criminal Minds som hade säsongpremiär, värsta bästa myset! Sååå kul att hon är hemma igen, sjukt tomt när man är van att umgås så mycket till att inte kunna umgås spontant. Hon är däremot på fest nu med sitt gamla fotbollslag, därav fick jag piffa till henne och visst blev hon schnygg? Hade hellre vart ute och surrat också än att sitta här och pilla med bilder i Lightroom och Photoshop. Blä!

Hello iBaby 4s!

Nu är den beställd

När en mening får en annan mening.


Har ni någonsin testat att byta ut ord i meningar för att de skall få en annan mening? Ibland gör jag så för att få någonting gjort. Jag ogillar måsten, att jag måste göra något, får magkatarr av att bara tänka på det ordet. Det får en sån negativ klang och det blir istället att jag skiter i det. Jag brukar istället tänka att jag vill göra något, eller behöver göra det. Som t.ex. "Jag behöver diska.", och för att göra det ännu bättre kan jag tänka "Jag behöver (eller vill) diska för att det är så skönt efteråt när allt är rent.". Visst låter det bättre än "Jag måste diska."? För mig fungerar det för att ändra inställning till jobbiga moment. Det är lite som citatet som jag la in på bilden här ovanför, jag har, förr, vart osäker i nya situationer, gillar inte att slänga mig in i saker som jag inte riktigt har koll på. Vad skall jag vara rädd för, egentligen? Vad är det värsta som kan hända? Genom att ändra mitt sätt att tänka så blir jag lugnare och duktigare på att slänga mig in i något. Visst, vissa situationer kräver ändå att man tänker efter en eller två gånger, men ofta är det bara att göra det. Just do it!

Ekorregos!

Det lilla extra i livet ♥

Coucou

Café Suédois

Nu börjar jag äntligen bli helt hundra efter förkylningen, vaknade dock upp tidigt imorse och fick världens hostattack, höll säkert i sig i någon timma. Extremt jobbigt men nu är jag pigg och känner att jag orkar ta mig ut på riktigt igen. Blir dock ingen träning imorgon. Men vad hände med vädret? Varför kunde det inte vara grått och trist när jag ändå var sjuk? Jag som sett fram emot långa promenader, fika i solen och kanske ta med sig kameran ut på en liten fototur. Så himla typiskt. Får helt enkelt gräva ner mig i mina tråkiga kursböcker. Fick sms om att jag har ett paket att hämta ut, konstigt, har inte beställt något? Nu är jag väldigt nyfiken!

Idag har jag fått mig en ny hårfärg föresten, det var en kompis som är frisör som behövde en hårmodell. De skulle testa någon ny grej för att bli ljusare... eller något? Så nu är jag guldblond, det har jag aldrig varit! Har alltid velat vara åt det vita/gråa hållet men jag måste säga att jag nog gillar det guldblonda bäst, är extremt nöjd! När jag fick håret tvättat fick jag även massage från stolen, snacka om lyx såhär en måndag. Så skall man ha det varje måndag!

Åh, ser på the big bang theory och de pratar om scones. Blev sugen.. mmm!

Wörd!


Duchess säger godmorgon!


Åt middag hemma hos mina föräldrar igår och fick med mig denna lilla sötnos hem. Världens sötaste Duchess, väger inte ens 2 kg så hon är mindre än mina som väger ca 2,2 kg. Nu ligger hon här bredvid och gosar i täcket, sträcker på sig, gäspar lite, lägger sig till rätta och somnar igen. Snarkar lite ♥ snacka om livsnjutare! Undrar hur lycklig hon blir nu när jag skall väcka henne med en liten dusch? Hon har så knasig päls, massa päls som blir fet väldigt fort. Schampo, balsam, föna, borsta. Det skall jag pyssla med nu, sen skall jag nog ta med lite lunch och åka till mina föräldrar. Är jag inte ens snäll dotter så säg!

Vad gör alla godingar i helgen? För min del är det väldigt lugnt, har börjat återhämta mig efter världens förkylning. Har haft feber, snorat, nyst, hostat och rosslat i en hel vecka nu.

Ha en bra lördag!

Host host!


Satt och kollade igenom lite bilder igår när jag satt hemma och hade tråkigt, hittade denna på Wilmer (brorson), så han fick sig en liten ljusredigering. Blev även svartvit. Så söt, så söt! Ibland är det bra att titta igenom gamla bilder, ibland hittar man något som man glömt bort eller inte tyckt om tidigare.

Min förbannade förkylning vill inte ge med sig, eller, jag mår bra men har en förbannad hosta och är galet hes. Har missat två obligatoriska moment i skolan denna vecka så får väl se när jag får ta igen det. Jobbigt!! Hatar att vara sjuk, det är inte min grej, blir uttråkad så fort. Kanske borde ha hållt mig hemma, har ränt på stan ändå trots feber, snuva och hosta.

En lugn helg får det bli, ofrivilligt, men nu skall jag bli av med hostan! Kanske är dags att gå till apoteket?

Längtan!


Det hade inte vart fel att vara i Paris just nu, höst i Paris liksom, hur fantastiskt låter inte det?! Sitta ute på något café, dricka varmt kaffe. Dricka vin och äta gott. Bara vara och strosa runt på gatorna, kika i affärer och njuta av staden. Jag är övertygad om att Paris gör sig mer rättvist nu än vad det gjorde i somras, nog för att jag älskade det då med men höst känns mer Paris, eller vår. Hmm... vill åka nu! Nästa höst, då skall jag dit! Vem följer med?!

Förutom att längta efter Paris så längtar jag efter mina hundar just nu, mina föräldrar har dom eftersom jag är jätteförkyld, skönt att slippa gå ut med dom. Har suttit i soffan och huttrat i två dagar, missade ett obligatoriskt moment i skolan idag men jag vägrar gå dit och snora. Hostar som fasen också, är helt kallsvettig dessutom. Så, för min skull och för kurskompisarnas skull stannar jag hemma. 

Nå ja... hur mår ni andra? Har ni klarat er från förkylningar?

Facebookstatusar...

Finns det något värre än när folk uppdaterar sina statusar på Facebook med sådana klistra-och-klipp-in-meddelanden. Eller som statusen här ovanför. Älskar kommentaren. Gissar på att han hatar det lika mycket som jag. Lite som att ha Carpe Diem-text på väggen i hallen.

Välbehövligt i höst


Vad behövs mer än massa ljus i höstens rusk och mörker? Jag köpte ett fräscht doftljus från Stajl (ligger på Linnégatan i Göteborg), mysigaste affären, fullproppad med saker och ting. Mest asiatiskt men jag tycker det är snyggt att slänga in lite sådana detaljer. Ljuslyktorna bakom doftljuset finns att köpa på Stajl också. Närmare jul tänker jag nog köpa samma doftljus fast med saffransdoft.

Det var väldigt passande att köpa ett doftljus nu eftersom det var en mordbrand i mitt lägenhetshus tidigt på morgonen igår. Luktar lite rök här. Det var någon som tyckte att det var en bra idé att tutta eld på pizzerian som ligger i huset. En jädra tur att huset är nybyggt, annars hade det nog inte vart mycket kvar nu. Obehagligt! Nu känner jag ännu mer att jag vill flytta :P

Pluggfika

Sitter i Haga på Jacob's och dricker en latte. Som sällskap har jag kurslitteratur. Varför gör jag inte det här oftare? Mysigt och jag får något gjort.

Ikväll är det tjejmiddag hemma hos min bästa Carro. Jag och tre norrlänningar, undrar om jag överlever?! Får bli en tur till saftbolaget ;)


Idag ser Apples hemsida ut såhär

RIP Steve Jobs! :(

Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Don't be trapped by dogma - which is living with the results of other people's thinking. Don't let the noise of other's opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.

Savon De Marseille


Detta är troligen den bästaste tvålen någonsin, åtminstone så doftar den ljuvligt! Finns i flera olika sorter och de jag tycker bäst om är denna ovanför som heter VERVEINE. En annan som jag diggar också, som alltid finns hemma hos min kompis Jessica, är OLIVE LAVANDE. Inte den billigaste tvålen direkt men är värd varje krona. Priset ligger på ca 140:- för 0,3 liter. Så om ni undrar vad jag önskar mig om exakt tre månader när jag fyller år så köp en refill till denna, ca 195:- för 1 liter. Perfekt ju! Shit, vilka krav jag ställer på er alla nu, önskar mig hur mycket som helst!

Men, i alla fall, hett tips från mig till er som vill liva upp det lite och ha annat än det vanliga.

Morgonstund är gosstund

Kan hända att jag har världens gosigaste hund...

Godmorgon, godmorgon! Nu skall jag strax skutta in i duschen och sen ta tag i pluggeriverkstaden. Inte pepp. Är verkligen trött på skolan och dess onödiga uppgifter, som i mitt tycke, inte motsvarar förväntningarna på kursen. Läser specialpedagogik och examinatorerna vill att vi skall plocka fram material från kommuner som rör budgetfrågor (bland annat). Whyyyy?! Känns ovärt. Jag älskar att lära mig nya saker och att få tänka lite extra men nu är jag helt slö och får inget gjort eftersom det är så ointressant. Trist när jag hade sett fram emot kursen.
Men men, bara att härda ut.

Nej men duscha var det ja.
Ha en bra dag peeps!

Nu är det ös!

Nu har jag hämtat Lovisa på dagis, fullt ös! Just nu sitter vi och kollar på Teletubbies (snacka om barnprogram som får en knäpp i skallen!). Vi tog en kanelbulle innan vi gick hem, kanelbullens dag tydligen :) Mums! Jordgubbsfestis till Lovisa och en espresso till mig. Snacka om tisdagslyx!

Efter helgen kommer det en ny vecka.

Här har jag parkerat idag...

Nu är helgen slut och det är dags för en ny vecka, eller ja, igår var det faktiskt måndag men då var jag "ledig". Var på Ullared med mamma och mormor, samt en jädra massa annat folk. Gemensamma nämnaren för Ullaredsfolk måste vara mjukisbyxor. Tydligen accepterat att gå runt i mjukisar där. Nåväl, det är en annan diskussion. Jag fick köpt mig (läs: mamma köpte till mig) en osthyvel och lite annat.

Idag blir det plugg och barn- och hundvaktande. Skall hämta Lovisa på dagis lite senare så vi får väl hitta på något bus. Köpte pruttlera till henne på Ullared, snacka om nostalgi! Visste inte att det fanns längre.

Och ja, vad gjorde jag i helgen nu då? Jag åkte till Karstad för att hälsa på min kära kusin som flyttade dit för en månad sen för att studera. Riktigt roligt! Synd att jag bara stannade en natt dock, hade gärna vart kvar längre. Kom fram vid lunch på lördagen, då åkte vi direkt in till centrum för lite lunch och shopping. Sedan tillbaka till campus där jag sov en stund, sen duschade och svidade om till festligare kläder. Hinkade i oss en flaska med roséchampagne, lite öl och drinkar. Till slut hamnade vi på ett ställe som heter Tempel(?). Dansade i många, många timmar tills det stängde. Lyckat!

(Ber om ursäkt att det mest blir instagrambilder nu för tiden...)

På äventyr!

Nu är det banne mig höst!

Sitter här med mitt morgonkaffe, måste ha koffein för att vakna, somnade alldeles för sent igår med tanke på att alarmet på iPhonen ringde kl 7. Jag skall nämligen packa in mig i bilen snart och styra den norrut - ut på äventyr! Skulle egentligen ha åkt nu men tidsoptimist som jag är så blir det nog om 30 minuter. Måste. ha. koffein.

Vad pysslar ni andra med för mys i helgen?