Kärlek!


Jag hittade den här underbara (och gamla) bilden på min hund Linus och mina föräldrars hund Isis. Isis är den en av dem första hundarna som Linus lärde känna och hans allra största kärlek. Jag blir så himla glad och blödig när jag ser denna bilden, så himla fin och jag minns när jag tog den. Det var en varm vårdag och hundarna låg ute i föräldrarnas uterum och solade, Linus som aldrig ligger nära en annan hund låg tätt intill Isis och gosade. Det var fint ♥

Nu skall jag skutta in i duschen och förbereda mig för något nervöst. Huvva! Önska mig lycka till så kanske ni kan få ta del av vad det är senare...

Hej och hå!

...but I'm shaving it for later.

Jag har hört att det är viktigt att bjuda på sig själv, så varsågoda för ful bild! ↑ Den är från i lördags när jag och Carro firade hennes vän Fredriks (på bilden) födelsedag. Vi visste inte alls vad vi skulle köpa i present så det blev lösmustascher, haha! Vilket blev succé, tror vi höll på med dem hela kvällen/natten/morgonen. Givetvis så fastnade vi på vimmelbild, haha! Kul hade vi och det blev vääldigt sent, tror vi kom i säng kl 6 på morgonen. Då hade jag varit vaken i ett dygn, för att sova fram till typ 11. Ni kan ju själva lista ut vem som var dödens trött igår kväll.

Fjällen var föresten bra, åkte hem redan på kvällen i fredags (skulle åkt tidigt på lördagen egentligen), vilket var väldigt skönt faktiskt. Det blev inte jättemycket skidåkning som jag hade hoppats på, var ganska varmt vilket resulterade i tung och blöt snö i backarna. Nå ja, det var otroligt skönt att komma iväg en vecka. Glömde däremot kameran hemma så det blev inga bilder, mer än de jag tog med iPhonen då.

Nu skall jag skutta in i duschen och bädda rent i sängen.
Tjipp tjipp!

Hej då Göteborg!

Från förra årets skidsemester.

Här sitter jag och bloggar när jag egentligen borde packa och städa lägenheten för imorgon åker jag med familjen till fjällen. Det blir jag, mamma, pappa, min bror och hans son på snart 2 år. En lugn semester med andra ord, vilket skall bli väldigt skönt. Få komma upp och andas härlig fjällsluft och åka skidor då, såklart. Det är lite tråkigt dock att jag måste ta med mig pluggeriet, vore skönt att slippa tänka på skolan för en gångs skull.

Jag har beställt en massa sol till skidresan eftersom vi har en bra stuga där solen står på hela dagen (om det är sol då). Då vet jag en som tänker pressa!

Myshelg!


Hux flux så fick jag ett barn! Åtminstone i lördags. Plockade med mig "plastdotter" Lovisa hem från min vän Jessica efter att ha ätit sconesfrukost. Värsta bästa myset! Vi åkte direkt hem till mina föräldrar där min bror+familj var, Lovisa härjade runt med brorsonen Wilmer (snart 2 år gammal) och så åt vi god mat. Sen bäddade vi ner oss i soffan och kollade på Melodifestivalen tills det var läggdags för 5-åringen. Resten såg vi klart inne i mitt sovrum (hurra för tv i sovrummet!), eller ja, Lovisa somnade snabbt med huvudet på min mage. Sötaste!

Vi vaknade runt kl 7 på söndagen och tog en lååång morgon med frukost, film, pyssel och så målade vi. Kl 17:00 var vi på plats i Haga igen och fick våffelmiddag. En väldigt mysig och fin helg.

Hur har ni haft det i helgen?

*dansar soldans*

Den sötaste flickan Duchess, förra året på en liten ö.

Jag har hört rykten om att det skall komma värme till helgen, igen, värmen kom och gick ungefär lika fort så jag klagar inte om den vill smyga sig tillbaka igen. Har sedan två veckor tillbaka blommat i trädgårdar runt om här på västkusten och det knoppar på träden. Underbart! Jag är redo för vår, är ni?

Det påminner mig om att det även är dags för att preppa med allergimedicin. Tänk att jag kan älska våren så mycket trots vad den gör med mig? Blir trött av allergin och av medicinen. Thank God för att solen och värmen gör mig glad och piggar upp mig!

-------

Och tusen tack för era fina kommentarer till inlägget innan detta, det är en del som har frågat om soffbordet. Det kommer alltså från IKEA och heter Imfors. Det säljs inte längre, jag hade turen som hann knipa ett när de såldes ut för något år sedan. Ni kan säkert googla och hitta någon som säljer sitt. Annars har IKEA ett som liknar mitt fast på hjul.

Lycka till!

I min lilla soffa


Jag har insett att när jag är hemma så spenderar jag mesta tiden i soffan, speciellt när jag är ensam här hemma. Ser på tv, äter mat, pluggar, bloggar, twittrar osv. Då sitter jag här. Kan bero på att jag inte har något skrivbord förvisso och att sitta vid matbordet och äta när jag är ensam hemma känns ju bara väldigt konstigt. Då har jag TVn som sällskap, haha! Det låter ganska tragiskt? Fast jag trivs bra som det är. Börjar dessutom att få det mysigt här hemma, det tar tid men det går åt rätt håll. Sockerlådan plockade jag hem för någon vecka sen, snygg detalj. Den har legat i förrådet på pappas jobb och i den låg det massa gamla verktyg som min gammelmorfar har haft, så himla fina grejer!

Fick inte grejat något med den gamla dörren igår, farmor och farfar kom hem till mamma och pappa så det blev till att vara social. Jättemysigt! Fick middag och amaronevin, aldrig fel! Kanske orkar tvätta av dörren idag efter att jag vart och köpt skidjacka (om jag hittar någon bra...).
Just nu sitter jag och kollar på Vasaloppet och dricker kaffe, får mig att längta ännu mer till fjällen, bara två veckor kvar! Kommer att bli så himla skönt att komma iväg och ta det lugnt. Eller ja, brorsonen på snart 2 år skall åka med så får väl se hur det blir med lugnet...

Nu skall jag fräscha till mig och dra iväg!

Såhär i influensatider...


Lite gott limevatten kan man väl få i sig såhär i influensatider? Jag brukar pressa i limesaft i bubbelvatten och sen snygga till det med en limeskiva i glaset. Fräscht och väldigt nyttigt! Lime innehåller nämligen höga halter av C-vitamin och antioxidanter, gott och nyttigt! Jag tycker dessutom att det är extra gott med bubblande vatten när det klias i halsen. Win win!

Nackdelen med att jobba på förskola är att man är så utsatt för sjukdomar, barnen går runt och snorar och hostar. Läste någonstans att det är sjukt många som har influensa nu? Inte undra på att jag är tung i huvudet och trött. Inatt sov jag ca 11 h, somnade runt 21:30, sen vaknade jag vid 01:00 och trodde det var morgon, haha! Somnade som tur var om. Fast huvudet känns ändå grötigt så jag väntar just nu på att koffeinet skall slå till, kanske en promenad och dusch får igång det. Skall nämligen renovera en gammal dörr idag från år 1919, original. Kan visa bild sen. Tanken är att den skall bli sänggavel, kan bli snyggt!

Nu skall jag ta tag i dagen. Har ni fler nyttighetstips i dessa influensatider så skriv gärna en kommentar :)