TGIF - on a monday

Roligt att inlägget jag skrev igår inte publicerades eller ligger kvar någonstans i arkivet? Ibland blir jag så trött på blogg.se, men har nog ändå bestämt mig för att inte byta portal. Får väl betala för ett domän sedan när jag flyttat hem till Sverige igen. 
 
Nåja, det jag skrev om igår var att jag fått migrän (igen) som gjorde att jag inte kunde jobba igår. Men ikväll skall jag jobba, har fredag idag. Sedan är det tre dagars helg som gäller, med bland annat frisörbesök inbokat. Jag skall nog unna mig lite nya träningskläder också, måste få extra pepp nu när jag bestämt mig för att boka tid med PT. Skall bli riktigt roligt, nu jävlar! Det finns dessutom en affär här som har riktigt fina träningskläder, roliga tryck och härliga färger. Billiga dessutom! Ja menar, titta själva [klick klick!] dock 
 
I lördags blev det brunch på Petit Fours, mitt favoritställe just nu.
Åt Forbidden fruit of the garden of Eden.
Ugnsbakat äpple med russin, hemgjord granola och en klick yoghurt.
Deras lite nyttigare alternativ, mums! ♥ 
 
På onsdag är det jag som blir platina igen.
En månad med ombre, mer än så klarade jag inte.
Typiskt mig. 
 

Portalbyte?

Jag är faktiskt lite sugen på att byta bloggportal. Har tidigare haft wordpress men jag fattar inte så mycket av det, därför jag är här på blogg.se, så enkelt här. Men jag tycker inte om ändringarna dom har gjort.
 
Så om någon vet något bättre så dela gärna med er! Vill gärna kunna flytta med alla gamla inlägg. 
 
Thank you!

Puzzle

Igår hade jag min sista ledig dag, ikväll går jag på det fruktade kvällspasset (varför kan inte min kropp bara anpassa sig?!). Men innan dess blir det lugn och ro, har just ätit frukost och nu surfar jag runt bland bloggar. Har avföljt massa på bloglovin´ också, orkar inte med att alla skall blogga om feminism och annat viktigt. Jag vill läsa om smink, kläder, inredning och annat som får en att fly allt viktigt för ett tag. Det är vad jag har bloggar till för. Lite som alla meningslösa program på MTV, plus Keeping up with the Kardashians, mitt favvoprogram just nu. Så meningslöst men så kul att kolla på alla fina kläder och frisyrer. På tal om det så skall jag ta och bli superblond igen, jag är nöjd med min ombre men det känns inte som jag. Nu har jag testat och behöver aldrig göra om det igen.
 
Men för att återgå till verkligheten så pusslar vi just nu med transporter. Vi har haft två bilar nu ett tag och det har fungerat väldigt bra med tanke på att vi jobbar så olika, men nu är Opeln på verkstan (antagligen något stort fel med växellådan, suck!) och eventuellt har vi sålt Fiaten (skitbil nummer 1!). Såå... nu blir det jobbigt. Om vi får sålt Fiaten så får vi försöka hitta en hyrbil fram tills vi får tillbaka Opeln. Vet ni hur svårt det är att få tag på hyrbil nu när det kryllar av turister i Kapstaden? Åka buss här är uteslutet, har gjort det en gång och lär aldrig göra det igen. Ni får hålla tummarna att vi får tillbaka Opeln från verkstaden så fort som möjligt. 
 
Annars då? Jo träningen går faktiskt bra. Körde morgoncardio på gymmet igår när jag hade släppt av Rickard och Kalle på jobbet. Dagen innan körde jag ett pass på gymmet efter mötet på jobbet. Idag blir det ett pass innan jag börjar jobba. Det känns bra. Nu skall "the soft love" bort. Funderar på att anlita en PT, det är ju så billigt här att jag faktiskt borde passa på. Kosten går helt okej också, fuskade lite igår för vi hade myskväll. Det blev ett glas vitt och sushi, sedan några lakritsbitar ur Rickards gottepåse. Fast sedan höll jag mig till jordgubbarna som jag köpte efter jag vart på Spa´t och vaxat mig. 
 
Jag är så otroligt trött nu för tiden, förstår inte varför? Somnade mitt under fotbollsmatchen igår, typ vid kl 22. Hur skall det gå att jobba ikväll när jag slutar 02?! 
 
Lite tråkiga instagrambilder, som vanligt. 

Saltvattenslockar

Så är man ledig igen, i nästan fyra dagar (förutom att det är möte vid 16 idag på jobbet...). Dagarna går så fort, speciellt när man jobbar dag. Kvällsskiften är däremot inte min favorit, får inte ordning på sömnen så det är svårt att fokusera. Därför tänker jag njuta så mycket det bara går nu fram tills det är dags för kvällsskift igen. Igår var jag, Patrick och Ton (kollegor) på stranden nästan hela dagen, så jädra varmt just nu här i Kapstaden. I helgen var vi nästan uppe i +40, aldrig vart med om sådan värme! 
 
I torsdags fick jag för mig att donera blod för första gången, kändes som en fin grej att göra när man är här. Fast det var helt enkelt inte min grej. Jag blir svimfärdig av att se blod i sådana mängder, speciellt andras blod och nålen som killen mitt emot mig hade i sin arm gick sönder eller nåt och började läcka. BLODBAD! Höll på att spy. Samma kväll blev jag fruktansvärt illamående och kunde knappt sova. Dagen efter mådde jag lika dåligt. Kunde knappt dricka vatten och det enda jag fick i mig var lite bröd. På söndag kväll mådde jag bra igen och igår kunde jag börja äta normalt igen. Aldrig mått så dåligt. Så, jag tänker nog aldrig donera blod igen, är jag rädd för. 
 
Måste berätta... På fredagen stannade jag hemma eftersom jag var så dålig. Rickard kom hem vid 12 eftersom han vart dålig i några dagar också (går magsjuka på jobbet). Jag sov 12 h sammanlagt så vaknade när han kom hem. Han la sig också och vi somnade båda två, vi vaknade vid 13-14 ish av rutor som krossades. När vi kollade ut så brinner det i komplexet mitt emot oss, massa rök välde ut genom rutorna och efter en stund kom det tre brandbilar och polisbilar. Brandbilarna var kvar till sen kväll så det kan inte ha vart lätt att släcka elden. Vi gick ut en stund för att kolla lite och det brann rätt rejält i en lägenhet. Hemskt! 
 
Annars då, hur har ni det hemma i Sverige? Jag måste erkänna att jag längtar till min lägenhet. Vill inreda, köpa tulpaner, gosa ner mig i soffan... ååh! Lägenheten vi har nu är knappt ett hem, bara ett ställe vi sover i, ungefär. Är ingen idé att investera inredning eftersom vi ändå kommer åka hem snart. 
 
Vad säger ni, en kaffe på det? 
 
Solhatt, saltvatten i håret och sand mellan tårna. 
Love it!

The soft love

Idag var jag med om något roligt, eller... roligt och roligt? Det var nyttigt, så kanske man kan beskriva det. Jag fick massage hos en snubbe som huserar på jobbet. Russel the love muscle, så kallas han. Innan han började massera min röv (ja, min röv!) så sa han "I'm gonna kill you, gently"... ehh... tack? Och helvete vilken rumpmassage jag fick idag. Har a l d r i g varit med om något liknande. Han frågade mig vad jag tränade och jag svarade kondition - springa, cykla, power walks. Han förstod ganska snabbt att jag har ont i mina knän, så han sa åt mig att sluta springa på löpbandet. Till slut så förbjöd han mig att springa, helt och hållet. Förbannade knän.
 
Jag trodde att massagen skulle fokusera på mina onda axlar och min onda nacke eftersom jag ofta har spänningar som leder till massiv huvudvärk. Där hade jag fel, väldigt fel. Mesta av tiden gick ut på att massera (förutom röven) mina ben och fötter. Så jag antar att det är där problemet sitter? Jag hoppas att jag får ordning på knäna för jag vill så hemskt gärna springa, mitt mål är att någon gång ta mig igenom ett lopp. För jag tror inte att Lilla Göteborgsvarvet räknas längre? 
 
Om han "killed me gently"? Not really. Jag är tuffare än så, vilket Russel the love muscle säkert märkte eftersom han efter ett tag började ge mig äktenskapsrådgivning och husmorstips istället för att hota mig till livet. 
 
När massagesessionen var slut så gav han mig även lite träningstips, då han förbjudit mig att springa. Så hädanefter blir det hoppa hopprep, power walks, cykla och ro. Absolut inte squats eller lunges eftersom det bara kommer förstärka det jag vill förminska - dvs lår och rumpa. Han frågade direkt om jag åkt mycket skridskor och skidor. Och ja, jag är gammal konståkerska som åker skidor... det förklarar alltså mina fula lår och breda rumpa (eller "soft love", som Russel the love muscle kallar det). Men efter lite hopprep och rodd så skall väl även dessa lår kunna svarvas?! Jag har hopp!
 
När jag skulle gå så tog han mig i handen, såg mig allvarligt i ögonen och sa "And remember, your are NOT fat. Look at your ankles and wrists. You are NOT fat, you are not even close.". Nja, jag är väl inte det, jag har ju ändå gått ner cirkus 18 kg. Men fasen vad jag stör mig på "the soft love", som verkar ta en evighet att träna bort. 
 
Inte mina lår - men snart? 

Fragrance Boutique

Vilken helg! Jag vaknade kl 12 på lördagen (hade jobbat till 02), efter frukosten kom huvudvärken smygandes och den blev bara värre och värre. Satt i fram till sen kväll. Jag skulle ha jobbat men beslutade mig för att stanna hemma, är ingen idé att sitta vid en dator och försöka ens. Eftersom jag inte fick gjort något vettigt på lördagen så hade jag och Rickard planerat att åka till en galleria i Claremont, som vi inte besökt än. Men, igår var det Rickards tur att vara dålig så det blev ytterligare en dag hemma i sängen (okej, jag hade väl kunnat göra något men var seg så orkade inte). 
 
Jag har iallafall hittat en himla smart parfymaffär - Fragrance Boutique. Där kan man lämna in sina parfymflaskor och få dem påfyllda, för nästan ingenting! 50 ml kostar R250 och 30 ml R180. Eller så köper man i deras egna flaskor, till samma pris. Jag skall lämna in min Marc Jacobs - Daisy så fort den är helt slut. De har givetvis inte alla dofter men ändå väldigt många, och de vanligaste. Köpte 30 ml Hugo Boss - Femme, underbar! Skall nog köpa Miss Dior också, fast den flaskan är så fin så kanske vill köpa riktiga flaskan istället. 
 
Alltså, hur bra koncept är det inte?! Finns det något liknande i Sverige? 
 
Perfekt storlek att ha i väskan! 

Att komma in i rutinerna

Något som jag tycker har vart svårt sen jag flyttade hit är att komma in i träningsrutinerna igen. Det beror nog mest på att jag jobbar så konstiga tider och dagar (jobbigt för en som gillar rutiner), så därför har jag bestämt mig för att göra träningsschema månad för månad. Har sammanställt ett schema för februari, enbart cardio eftersom jag vill bränna fettet jag lagt på mig sen jag kom hit. Förjävligt att bo i ett land med otroligt god mat, haha! 
 
Så igår började jag dagen med en morgoncardio längst stranden. Kan inte släppa hur fint det är där vi bor, med utsikt in mot stan och Table Mountain. Älskar det! 
 
Idag blir det cardio på gymmet, har dock inte bestämt mig om det blir cykel eller crosstrainer. Är alltid så smockat på jobbets gym, är inte så förtjust i det stället för får alltid slåss om maskinerna. Hade vart lättare om jag bara lyfte vikter. Nåväl, det är gratis och i samma byggnad som jobbet. Smidigt. 
 
Februari -13 på Lion's Head

Att köpa bh

I fredags efter jobbet åkte jag till gallerian för att få tag på ny bh, vilket i sig är ett mission för mig (stor byst och liten omkrets). Dels för att jag inte har någon aning om vilken storlek jag har (inte EUR-size här) och dels för att jag hatar att ha bh på mig. Brukar köra på sådana i spets, utan vadd eller bygel. Men det är nice att få en go push ibland. Så jag tog mig till La Senza och tänkte att det blir nog lätt. Pfft... shopping är då inte enkelt just nu. I 45 minuter försökte butiksbiträderna (ja, alla som jobba just då) att hitta en bh som passa. Det fanns en, en dyr sådan dessutom. 
 
Att bo i Sydafrika innebär ofta att allt nytt man gör blir ett uppdrag, som tar tid. 
 
Nåväl, nu är jag en bh rikare och 500 rand fattigare. 
 
Ni bör spana in La Senzas hemsida (här), för de har riktigt fina underkläder! 
 

En sådan dag...

Igår låg jag och var döende, hela kvällen (ev. hela dagen), eftersom jag hade sån shoppingabstinens. Blir lätt så för mig. Därför bestämde jag shoppingdejt med Ludovica idag eftersom jag var ledig och hon skulle börja jobba vid 19. Ni vet den där peppen man känner inför en shoppingrunda när bankkontot står på plus plus? Den peppen kände jag imorse. 
 
Framme i gallerian, tar sikte på favoritbutiken, roffar åt mig fin jeansklänning med spets och en t-shirt i härlig korallfärg. In i provrummet, tjoff tjoff, på med klänningen. Så ser jag supergravid ut i den. RÖV! På med t-shirten, så är den alldeles för tight över brösten. FAN! 
 
Prio var sandaler, eftersom mina fötter luktar dött efter en hel dag i ballerina i låtsasmocka. Tror ni det fanns några sandaler? NEJ! För afrikaner tycker visst att det är dags att ta in VINTERSKOR. Vem fan vill ha vinterskor i 30-graders värme? Såg dessutom dunjackor. What the fuuu?! 
 
Ni vet den där peppen när bankkontot står på plus plus? Den försvann redan efter första butiken. Istället tröstshoppade jag strumpor, sängkläder och duschtvål från Body Shop. Sedan tröståt vi frozen yoghurt och italenska förrätter. 
 
Det blev ingen klänning, inga skor, inget läppglans, ingen väska, ingen..... suck. 
 
Men trevligt sällskap, det hade jag. 
 

Hektiskt!

Shit vilken vecka, det har vart sjukt mycket att göra. Har vart ensam på jobbet så dagarna har gått i ett, inte ens pallat gå på rast. Jag är ju sån, vill jobba undan allt och inte lämna för mycket, så får skylla mig själv. Fast det har ändå vart roligt, jag gillar ansvaret. Det är väl ungefär så jobbveckan har sett ut, som avslutades på Ludovicas balkong med vin, ost och carbonara. Vi hade 30 grader kl 10:30 och jag såg tre stjärnfall, underbar kväll.
 
För en gångs skull så har jag och Rickard haft samma arbetstider och haft helgen ledigt ihop, mycket mysigt. 
Så, därför överraskade jag med sconesfrukost och därefter pedikyr på Century Spa. Ni anar inte hur skönt det var, peeling, massage, filning och jag fick naglarna målade. Rickard somnade, haha! Mycket mysigt. Sedan åkte vi hem och vilade, gjorde oss ordning för på kvällen vankades det fotboll. Det är någon afrikansk cup som avslutades igår så vi och några till såg brons- och finalmatchen, usla matcher (alltså afrikaner borde väl ändå vara bättre på fotboll än så?!) men stämningen var riktigt skön. Sådan stämning lär aldrig upplevas i Sverige. Finalmatchen avgjordes med straffar så Libyen vann. När vi väl kom hem så moffade vi McNuggets och pommes, nyttigt värre. 
 
Just nu sitter jag och surfar runt på inredning, är så himla frustrerad över att inte ha ett riktigt hem att pyssla med. Det är nog en av de jobbigaste sakerna med att vara här. Så därför drömmer jag om sådant jag kan köpa när jag kommer hem till min lägenhet i Göteborg igen. 
 
Ludovica, utsikt från hennes balkong, fotboll,
sconesfrukost, selfie plus hjärtat (haha) och jag.