ursäkta min frånvaro - summering av veckan

Färska blommor, ett måste! Samt lyktor Tack Lizette och Patrik för fina lyktan!

Jag ber om ursäkt att bloggen inte har uppdaterats på alldeles för länge. Jag blev magsjuk i Tisdags, eller det behöver nödvändigtvis inte vara magsjuka, jag tror det var något som jag ätit. Blev hur som väldigt dålig och fick inte i mig någon mat alls. Första LCHF-veckan gick med andra ord åt skogen, så jag får ta nya tag imorgon måndag. Jag skall klara det! Nu har dessutom bästa Lizette börjat med så vi får inspirera varandra att fortsätta.

På tisdagen så lämnade jag hundarna till mina föräldrar (som också blev sjuka), de har ju tomt där hundarna kan springa fritt. Jag orkade inte gå promenad med dem och jag var mest en tråkig matte, det kändes bäst så. Jag somnade första gången runt 17-tiden, vaknade runt 18 när pappa kom och hämtade hundarna. Somnade om sen och vaknade ett par ggr innan 21:00. Sen sov jag till 9:30 dagen efter.

Onsdagen, förmiddag, spenderades i soffan under en filt. Fick inte i mig något mer än en skål med yoghurt och varmt vatten med honung i. Helt orkeslös och trött, orkade knappt sitta och slösurfa på datorn. Jag tog efter lunch tag i mig själv, skuttade in i duschen, sminkade mig och vid 17-tiden var jag och fixade mina naglar. Kände mig pigg och kry, men hade fortfarande inte fått i mig någon mat.

Torsdag, pluggdag! Jag mådde bra, var och utförde lite intervjuer och sådant med mina kurskompisar på förskolan där jag jobbar och har min verksamhetsförlagda utbildning. Köpte tulpaner, färska blommor piggar alltid upp, både en trött person och ett trött hem. På kvällen åkte jag hem till världens bästa Carro, vi drog ut på stan, käkade på restaurang Ett som ligger här på avenyn. Drack ett glas vin som slog till ganska fort med tanke på hur lite mat jag fått i mig under veckan. Sen tog vi en liten danstur, som vanligt.

Fredag, vaknade upp i Carros datorrum. Gick upp och kröp ner i Carros soffa igen med täcke, fick en supersmarrig smoothie och gott knäckebröd. Vi kollade på Dumma Mig, en helt underbar film, rolig, söt och hysterisk. Den kan jag verkligen rekommendera till er som inte redan har sett den. Sen tog vi en tur ner på stan, hade långfika på SoHo. Allmän mysdag, mycket bra för själen! Tack igen Carro, du är bäst!

På fredagskvällen åkte jag hem till Carin och Johan. Fick god middag och vin. Sen kollade vi på film och tjötade bort X antal timmar, sen var det dags att sova. Carin bäddade i deras bäddsoffa, i deras nya hus, nya finfina hus! Dessutom så hade Johan bakat surdegsbröd innan så det luktade sådär varmt och hemtrevligt, sov som en prinsessa!

På lördagsmorgon vaknade jag av två solskensflickor som sa god morgon, dvs. Carin och hennes dotter Linnea som är 9 månader. Linnea och jag mös och busade lite i bäddsoffan medan Carin var ute med vovven Jack. Efter det åt vi en helt underbar frukost med surdegsbröd, kaffe, kokt ägg, grönsaker, bredvid oss sprakade det i den öppna spisen. Det är vad jag kallar livslyx på brutalt hög nivå! Strax efter lunch begav jag mig hem igen.

Väl hemma hoppade jag in i duschen, packade om min väska och åkte till Sofia och hennes kille Michael. Kom dit och fick middag, vin och lite fördrinkar. Det vankades 25-årsfest hos en vän till Michael. Kanske inte var den roligaste festen men jag hade väldigt kul med Sofia & Co. Tusen tack för att ni bjöd med mig! ♥ Sen bar det av hem till Sofia och Michael igen, sov som en prinsessa på soffan.

Söndag, vaknade väldigt utvilad måste jag säga. Till skillnad från resten... Hihi! Vi tog det extremt lugnt och sen köpte vi lite käk. Efter det åkte jag hem till mina föräldrar, fikade och kollade på Ikeas hemsida och i katalogen. Så imorgon bär det av till ikea.

Summa summarum, dålig start på veckan men grymt slut. Jag måste säga att jag är väldigt lycklig lottad som har så underbar familj och så underbara vänner. Faktiskt så är de allihopa bäst i världen, utan tvekan! Nu sitter jag hemma i min soffa med hundarna och visst känns det lite ensamt när man har spenderat de sista dagarna med massor av människor runt sig. Men det är skönt att kunna rå om sig själv lite ibland och ändå kunna säga att man har världens bästa familj och vänner.

Nu blir det promenad med hundarna innan det är dags att krypa ner i sängen.


Tack Carin & Johan ♥

I Fredags när jag var hos Carin och Johan så fick jag dessa underbara krukor. En favoritserie från C.D, älskar den! Har ännu inte bestämt vad jag skall ha i den lilla krukan, den stora hade så fin plantering :) Måste hitta något som passar till den lilla.

Tack igen mina fina vänner :)

LCHF-"bröd"

Ja och hur smakade det då? Typ som äggstansning. Men med pålägg så smakade det okej, man kan ju ha kryddor i eller så, då blir det nog mycket godare. Helt klart ett alternativ istället för smörgås till kaffet på morgonen. Nästa projekt i "bröd"väg blir att testa baka med mandelmjöl. Om jag kan hitta något ställe som säljer det... Någon som vet om det finns någon butik nära Göteborg som säljer?

Förlåt om det är massa LCHF-snack nu men det får ni stå ut med om ni är trogna läsare ;) Det är ju extra kul om det verkligen fungerar och om man kan inspirera andra till att börja. Jag har dessutom fått en LCHF-coach nu vid namn Solveig :)

dagens frulle

Såhär såg min frukost ut idag, blev snormätt så hade nog inte behövt yoghurten, avokado är ju brutalt mättande! Till avokadon hade jag en röra gjord på creme fraiche och fetaost, mumma. You should try it!

Jag har funderat på det där med att väga sig, jag fick väga mig i lördags när jag köpte skidor (de ställde in allt i butiken nämligen). Först hade jag tänkt att blunda och tjejen som hjälpte mig skrattade :P så beslöt mig för att kolla ändå och det var faktiskt inte extremt farligt. Har lagt på mig 4 kg sen jag slutade träna och det är nästan ett år sen. Dessutom har jag faktiskt Fröken Röd på besök så det kan vara så att några av de 4 kilona är tillfälliga, samlar massa vätska vid den här tiden av månaden. Men till sak nu, jag tänkte nog köpa mig en våg ändå och vara stenhård mot mig själv att inte bli besatt av siffrorna. Vad tror ni som håller på med LCHF, är det värt att väga sig?

Up up & away! Nu skall jag gå ut med hundarna.

varning för PMS-troll!!

Jag vill ha sol, värme, gröna träd, blommor som blommar. Jag vill ha vår!

Alltså, fy, idag hatar jag att vara tjej. Det är fasen inte rättvist att det skall vara såhär, onödig smärta och rubbningar (i huvud och humör m.m). Just nu känns det som att jag skall gå av på mitten så ligger i fosterställning i sängen och skriver. Knaprar ipren och dricker massa vatten. Någon som har huskur som motverkar smärtan så dela med er, snälla!

Konstigt inlägg detta men jag var tvungen att gnälla lite.

våren har flyttat in!

Mina favoritörhängen. Stooora! ♥ Perfekta i vår.

Ja nu fick våren flytta in i bloggen, orkade inte vänta mer och igår hade jag extrema vårkänslor. What's up with that?! Det är ju bara januari! Tror att jag baskimej skall köpa tulpaner idag, äälskar tulpaner. Skall även se om jag hittar en grej till mitt nya soffbord :) Kan inte förklara riktigt så låter bli :P

Blir bara megakort detta, skall in till stan med mamma och pappa för lite shopping. Familjegrej ;)

& om ni ser nåt knasigt med bloggen så hojta. Jag vet att den ser ut som typ alla andras.. men men. Det får duga, den passar mig för tillfället :P

min ena födelsedagspresent

Drömmen om en Kartell FL/Y blev verklighet :P Denna fick jag när jag fyllde år. Tack mamma och pappa ♥

Hej LCHF!

Ja, då har jag börjat med LCHF. Skall bli skinny, tjohej! LCHF innebär i sin korthet att man tar bort kolhydrater och äter fullfeta produkter, lightprodukter is a big no no! En viss mängd kolhydrater om dagen är okej, fick även rådet av en kompis att inte sluta helt och hållet med kolhydrater som hon har gjort. Så därför ansåg jag att det var okej med All Bran på yoghurten :P Det kommer att bli svårt att avvänja sig vid smörgås till frukosten, det är så lätt och gott. Kaffe och smörgås på morgonen ♥ Men jag skall klara det! För vet ni vad? Jag skall till Paris i juli och då skall jag vara i form!

Till lunch idag kommer jag att göra en sådan här äggröra, den är smarrig som tusan! Eventuellt steker jag bacon och stör över. Det är så himla lätt att slänga ihop, går på bara några minuter och jag tycker att man håller sig mätt. Man blir inte heller sådär dåsig efteråt som jag tycker man kan bli annars. Jag antar att det är kolhydraterna som gör att man känner den där matkoman.

& till middag kommer jag äta korvstroganoff som jag tillagade igår (har ingen bild), till det kokade jag grönsaker. Än så länge känns det relativt lätt, tänket är ju inte svårt: Bort med kolhydrater och kör på feta produkter. Frukt skall man inte äta i överflöd, kanske en om dagen, som efterrätt.

Jag kommer inte att väga mig, äger inte ens en våg. LCHF är ju en metod som gör att man, om man behöver, når sin idealvikt och om man redan har sin idealvikt kommer man att stanna på den. Så varför skall jag behöva väga mig? Kommer ändå märka på kläderna och hur jag mår hur resultatet blir. Många har blivit av med problem så som, magproblem, trötthet försvinner, hörde även av en vän att en bekant till hennes familj blev av med svår acne. Jag blir mer och mer övertygad om att detta är en bra metod!

Tjusiga hundhalsband!

Ååh, dessa halsband hade varit extreeeemt snygga på mina små råttor! Linus passar snuskigt bra i vitt och med de blå stenarna till så hade det vart ännu snyggare. Elmer passar grymt bra i grönt, hans första "finhalsband" var faktiskt i ungefär samma gröna färg och såg nästan ut som detta halsband. Vill ha! Elmer fyller dessutom snart år, 3 år. Present kanske? Linus kanske kan få sympatipresent? Sugen!

vem sa att studenter är fria?

Ronjaskogen i Sunne/Gårdsjö

Vet ni vad det värsta är med att vara student och leva som jag gör? Att man är så förbannat fattig! Men liksom, det var ju inte riktigt meningen att jag själv skulle sitta inne på en lägenhet som kostar närmar 6k i månaden på ett studielån på lite mer än 7k. Nu jobbar jag förvisso i mellan åt men det känns ju som att man är låst. Det är en jädra tur att jag stormtrivs i min underbara lägenhet, känns verkligen att jag är hemma, men det är aldrig kul när inbetalningen till hyran dimper ner i brevlådan.

Jag önskar att jag kunde göra lite mer saker än att bara betala hyra och räkningar, t.ex. ut och resa lite, min dröm är ju Paris och någonstans i Italien. Jag hade inte tackat nej till N.Y. Antar att det får vänta tills man är klar med skolan och har jobb, men då... ja då skall man ju jobba? Äh.. jag blir tokig på detta!

make up store

Shit alltså vad smink jag har samlat på mig, detta ovan är inte allt utan bara ögonskuggor, läppstift, rouge och mascara. Mascaran är by the way en nygammal favorit som heter Max Lashes, jag körde på den innan jag fann Smashboxes som heter Lash DNA. Make Up Stores är nu uppdaterad och ännu bättre, dessutom billigare än den från Smashbox. Gilla!!

Här ovan är alla mina microshadows från Make Up Store. Har för mig att det skall finnas fler, har ingen ordning bland sminket så något har säkert försvunnit. Det som svider är att här ovanför ligger det ögonskuggor för ca 1800.-, helt  galet! Tänk hur mycket pengar man då slängt ut på allt smink genom tiderna?!

Slutligen så har vi min favoritkombination. Det är Lizette som fått mig att gilla denna kombinationen, underbar, lätt och användbar. Till vardags så tar jag lite ljusare toner utav dessa, till fest kan jag fläska på lite mer. Grymt bra!!

solig slappardag

Här har jag parkerat mig själv idag.

Idag är första dagen på evigheter som jag inte har något att göra och jag känner ingen stress heller att jag behöver göra något. Däremot tänkte jag ta tag i lägenheten sen när jag ändå skall tvätta vid 17-tiden. Behöver diska, damma och skura golv, tar inte så lång tid så det kan jag göra. Det är så himla skönt att inte behöva känna press, vilket jag har gjort de senaste veckorna. Har nämligen pluggat som en liten dåre inför en tenta vi hade igår i matematik, får väl se om den blev godkänd, vill nog mycket till som ni kanske förstår ifall ni läst inlägget här nedanför.

Därför anser jag mig att förtjäna en dag att bara ta det lugnt, twittrar, kollar facebook, lekt med kameran, chattar på msn, busar med hundarna, gått igenom alla mina ögonskuggor (kan komma ett inlägg med dem sen), smsar, pratar i telefonen... tja, ni ser, jag har det bra idag :) För mig är detta en sådan dag som behövs någon gång mellan varven.

Hur gör ni för att koppla av?

Frustrerande!

En extremt gammal bild, från 2003 eller så.

Just nu i skolan så läser jag en mattekurs, som vi måste ha med oss i lärarutbildningen, och den gör mig extremt frustrerad! Inte av den anledning att jag tycker det är svårt utan det får mig att inse hur kasst det är att jag inte fick hjälp med mina matematiksvårigheter redan i lågstadiet eller mellanstadiet. Jag minns att jag och mina föräldrar bad om det, men jag fick ingen hjälp. Förstår man inte och inte heller lär sig så slutar man att bry sig. På högstadiet fick jag till slut gå med några andra i klassen till en speciallärare, men jag kan inte minnas att jag lärt mig något därifrån. Minns att vi spelade kort och pratade bort tiden. På gymnasiet minns jag inte när jag fick hjälpen, men jag tror det var sista terminen för att få godkänt i matte A. Den läraren var bra, men skadan var ju redan gjord, jag lärde mig matten utantill och fick godkänt. Men inte fan fastnade något, jag hade ju inga grunder att stå på. Nu sitter jag här, frustrerad och orolig över hur sjutton mattetentan skall gå på måndag. Jag förstår ju verkligen ingenting, även om jag lärt mig vad ordet algoritm betyder. Vafan skall jag kunna det för?!

Dessutom har jag en känsla av att jag inte är ensam om denna erfarenheten. Fy för lärare och skolor som inte fångar upp och hjälper elever som behöver det. En sådan lärare kommer jag aldrig att bli!! Tro mig...

2+2 som blev 2+3

Odd Molly, Tant Greta, Bengan och Tage

Skulle pluggat hos Paula istället men hennes tik fick för sig att valpa. Jag fick förlösa 4 valpar :) 2 tikar och 2 hanar. Allt gick jättebra och nu är man helt i extas! Sååå häftigt! För er som undrar så är det rasen papillion :)

UPDATE: 2h efter att fjärde valpen föddes så föddes ytterligare en tik. Som mina kurskompisar döpte till Mikka :D

Ren/hjort.. whatever!

Insåg att det inte är renar, utan hjortar.. men tja, hjort är hjort... höhö.. Ge mig någon utav dem, en discohjort hade vart fint, eller en silver att hänga smycken på? GIMME GIMME GIMME!

Alla är ifrån inreda.com :)

Mål istället för löften


Blir 24 idag :b


Hej och hå!

Första dagen ute i backarna och jag lever! Men det var extremt ringrostigt första åket, benen är ju inte lika vältränade nu som sist för då åkte jag ju konståkning och hade muskelben :P fem år sen sist jag var här uppe och åkte. Idag tog jag dessutom steget och köpte mig en hjälm :) nya skidglasögon och stavar också.

Får se om man vågar åka lite tuffare backar imorgon än de jag åkt idag :P håll tummarna för mig, haha!

Semester!

Är iväg på skidsemester :) Men har nät och allt så kan hända att det blir någon liten uppdatering här ändå :)