Elmer the julråtta

Bilder från förra julen.

Jag vet inte om det är möjligt, men så fort jag tog ner jullådan från vinden och ställde på golvet i lägenheten så blev Elmer tokig. Han ville inte lämna lådans sida och så fort jag närmade mig lådan blev han helt exalterad. När jag sedan visade hans och Linus små "jultassar" (som julstrumpa fast för hundar, haha) så blev han överlycklig. Inte sjuttan kan han ha vetat att de låg i den lådan?! Eller är han bara mer sugen på jul än sin matte? Knasig råtta.

Och jag undrar vart hundarnas tomteluvor har tagit vägen? Inte för att de kommer till användning, jag menar, har ni någonsin sett en hund som frivilligt har mössa?

Det här med julklappar

Fan vad svårt det är med julklappar. Vad skall jag köpa? Funderar på att rita teckningar till alla jag känner istället. Mycket billigare och mycket lättare. Det funkade ju att ge bort teckningar när man var liten, folk blev glada. Varför skulle de bli mindre glada nu? Studentvänligt!

& förlåt mamma och pappa, jag har inte köpt alkohol till er. Ni kanske vill ha en teckning istället?

Karlstad

Är i Karlstad nu. Skall snart ta och styra mig hem till Göteborg igen. Wish me luck!


Så var vi här igen.


Igår åkte julpyntet ner från vinden. Det känns alldeles för tidigt för det, men det är ju första advent i helgen och då är jag inte hemma. Åker till Karlstad på fredag så pyntet fick åka upp igår, inte allt givetvis, men adventsstjärna och adventsljusstaken osv. Får väl erkänna att det är ganska mysigt ändå.

Passar på att be om ursäkt, i vanlig ordning, för tystnaden här. Började min verksamhetsförlagda utbildning i måndags, är på en ny avdelning på samma förskola som alltid. En resursavdelning så det är lite andra rutiner osv som jag inte riktigt är van vid. Har vart enormt trött när jag kommit hem. Det är otroligt kul och jag gillar verkligen att se hur de arbetar där, sen har jag haft många av barnen där innan på andra avdelningen. Den ena har jag haft sen hon skolades in på förskolan, då var hon 1 år. Shit va tiden flyger!

Nu skall jag klä på mig och börja dra mig.
Ciao!

Hej vad det blommar!


Min orkidéer mår verkligen brutalt bra! Tur är väl det, älskar när de blommar och denna vita är så himla vacker, har tre stycken och två av dem blommar. Den andra som blommar har säkert 10 blommor just nu och fem knoppar som lär slå ut om några dagar. Den tredje har en stängel på utväxt, exciting!

Och jag kan lova er att jag inte gör något speciellt med mina orkidéer, när jag köpte den första när jag flyttade in så var det ett jädra snack om att de skulle stå i vattenbad osv. Jag vattnar en gång i veckan, that's it!

Ditten och datten

Här är lite detaljbilder från min lägenhet :) Enjoy!

Är det något som jag älskar så är det inredning. Jag tycker det är så himla kul att plöja i inredningstidningar för att hitta inspiration. Sedan lyckan när man hittar något alldeles speciellt i någon butik är fantastisk, ännu bättre är det när man får gamla grejer från t.ex. mormor. Har fått en del som min gammelmormor och gammelmorfar hade. Älskar att blanda nytt och gammalt. En annan inspirationskälla jag har är min vän Jessica, är det någon som kan få till mysstämning hemma så är det hon!

Jag hade aldrig klarat av att ha ett vitt hem (även om mitt är hyfsat vitt), jag avskyr chabby chick och det lantligt romantiska. För mig finns det inget mer intetsägande (även om det kanske kan vara mysigt). Nä, jag vill nog ha det mer rejält och smyga in härliga färger och schyssta detaljer, helst udda prylar som får en att haja till.

Visste ni föresten att chabby chick från början inte var vackert, romantiskt, lantligt? Nä, tänkte väl det ;) Det var egentligen vad man idag kallar Trash Deluxe ♥

Coucou!


Godmorgon! Helt underbart väder idag, igen, kan ni tänka er att Göteborg bjuder på sol två dagar i rad? När hände det sist liksom. Idag är det egentligen föreläsningar i skolan men jag känner att jag behöver läsa ikapp lite i litteraturen, fick alla böcker igår. Förbannade Adlibris! Har redan börjat läsa i en som heter Prins Annorlunda, som Sören Olsson (han som skrev bl.a. Sune) och hans fru har skrivit. De har ju en son som har Downs Syndrom, otroligt gripande! Den tycker jag att alla kan läsa.

När jag var sjuk så missade jag som sagt en del moment i skolan som var obligatoriska, har avklarat två stycken nu så har bara ett kvar. Hade redovisning igår och det gick bara fint, förstår inte varför man stressar upp sig för något som ännu inte har hänt? Känns bra att börja komma ikapp.

Nu skall jag gräva ner mig i böcker och dricka upp mitt kaffe :)

Hi junkie!

Nej, krysset skall inte vara där egentligen men folk är klåfingriga.

Jag håller på att samlar ihop lite foton och illustrationer till min framtida fotovägg. Denna bilden ovanför pillade jag ihop för någon vecka sen ungefär. Frasen I'll be your junkie kommer ifrån en av mina favoritlåtar, Santigold - you'll find a way. Blir nog rätt ball i en prålig silver- eller guldram. Är däremot osäker på om jag skall ha kvar frasen under Hi-et. Får helt enkelt se hur det blir i ramen sen, måste bara hitta bra ram. Om någon där ute skulle råka ha lite udda ramar liggandes så hojta, jag tar gärna emot! :)

hello monday!

Jag och Elmer idag ;)

Ny vecka - nya tag, så brukar man ju säga men jag vettifan om det stämmer på mig idag. Sitter fortfarande i myskläder, har vart ute och gått en sväng förvisso men annars är det inte mycket aktivitet på bygget. Borde gå igenom en skoluppgift som släpar efter som jag skall få redovisa imorgon, efter det har jag bara en grej kvar som måste bli gjord. Känns väldigt bra att beta av dem. Är det något som gör mig stressad så är det att han något som hänger över mig, speciellt skolgrejer, en av anledningarna till att jag hatar att plugga. Är rätt B också att jag inte har fått mina kursböcker från Adlibris än, måste vara det företaget med längst leveranstid. Helt sjukt att det skall ta så lång tid. När man dessutom betalar extra för snabb leverans. Dåligt!

Har haft en himla fin helg, lugn och skön, precis vad som behövs. Har tröttnat lite på kroglivet, känns trevligare att ta ett (eller fler) glas vin i gott sällskap. Då kan man både höra och prata med varandra. Slippa skrika och ändå inte få fram det man vill ha sagt känns inte överdrivet socialt. Börjar jag bli gammal? Är mindre än två månader tills jag fyller 25 år.

Undrar föresten när första snön kommer? Är galet kallt ute nu.

t.g.i.f

Bare Escentuals & Edblad = favoriter veckan lång.

Godmorgon där ute! Så var det fredag, igen, helt sjukt hur fort veckorna flyger. Snart har vi även klarat av år 2011, började väl alldeles nyss? Galet. Denna vecka har vart otroligt slapp, kan säga att det vart helg veckan lång. Hade skola i måndags och sedan hemmastudier tis-tors, skola idag, sen helg igen. Hemmastudier ja, har inte kunnat plugga något eftersom kurslitteraturen inte har kommit än. Känns väldigt ovärt att gå på ett litteraturseminarium idag utan att ha läst något. Bra. Ibland blir man trött, varför kunde ingen kursledare skickat ut mail för någon vecka sen med litteraturlista, eller åtminstone rekommenderat oss att köpa denna veckas bok i tid. Aja, onödigt pladder från mig.

Skall ta och sminka och klä på mig nu. Det är sjukt bekvämt med mineralpudret från bare escentuals, färdig på ett kick, på med lite solpuder och rouge så är man klar. Känns lätt på hyn och håller sig hela dagen, så har ni ännu inte testat er på mineralsmink så gör det, jag rekommenderar det verkligen.

F.ö så tycker jag att ni har blivit väldigt dåliga på att kommentera, jag ser ju att ni är inne och kikar, kom igen nu! Nu får ni peppa mig lite, har börjat tröttna på bloggen. Något speciellt ni vill se mer ifrån? Måste plocka fram min kamera igen, fotar bara med min iBaby 4S, sjukt bra dock. Bilderna ovan är fotade med den.

Nu blir det att gräva i garderoberna. Ciao!

De senaste dagarna genom min iPhone...

...myst med pojkarna.


...fikat med fina vänner.


...lånat Jessicas t-shirt och dotter. Samt besök på Universeum.


...och bara myst hemma.


Zzzmååndag.

Hittade Lovisas öronmuffar i bilen, vart tvungen att prova :P

Fy satan säger jag, vilken trött dag det har varit idag. Fattade absolut inget när alarmet ringde imorse, inte heller när det ringde andra gången. Fick dra mig själv upp från den goa sängen, åla in i duschen och frösöka vakna till liv. Funkade inte. Kokade en balja med kaffe. Funkade inte. Sminkade mig, fortfarande trött. Så har jag hållt på hela dagen så jag är glad att föreläsningen idag mer var en repetition från en tidigare kurs på universitetet. Satt mest och viskade med Julia, spelade Wordfeud och doodlade i mitt anteckningsblock.

Nu har jag precis sovit en stund på soffan så dricker lite kaffe och zappar TV. Måste beställa kurslitteratur. Det är så förbannat konstigt att de lägger ett litteraturseminarium en vecka efter kursstart. Hur snablars skall vi hinna få hem böcker OCH läsa dem på på mindre än en vecka? Blir så trött. Ge oss information tidigare så vi får en ärlig chans åtminstone.

Är det föresten bara jag som vägrar vrida på elementen? Tänker INTE ge med mig än. Så nu sitter jag här och huttrar under en filt med 20 tända värmeljus.

Söndag


Monchichiapan

Liten valpis ♥

Hittade denna underbara bild på Duchess [klick!] i början av min blogg, har ni sett något gulligare? Så himla rolig bild! Hon hade vart ute och lekt i regnet en sommar. Hon är så kär i mig den lilla tjejen, skall alltid vara nära, sitter och stirrar på mig tills jag kollar tillbaka. Då vill hon pussas.

Hon har haft en kull med enormt söta valpar [klick!] varav ena blev junior världsvinnare i Paris i somras. Heja heja!

Underbara små hundar! ♥

Är för trött för att hitta på en bra rubrik.

Kaffe och plugg på Jacob's.

Idag mötte jag upp min kurskompis Malin för lite tentaplugg, vi tjingsade på Järntorget och gick till Jacob's Café i Haga. Där är det bra att sitta och plugga, speciellt om man går dit när det öppnar. Lugnt och skönt, så hinner man göra en hel del innan lunch och det strömmar in hungrigt folk. Känns som att jag börjat greppa tentan lite, tog bara X antal dagar, imorgon skall jag börja peta på sista och jobbigaste delen. Wish me luck!

Efter pluggeriverkstaden så gick jag hem till Jessica, där vart det halloweendisco för en hel drös med kids från Lovisas förskola. Riktigt roligt och jag tror att Lojsan var otroligt nöjd med sitt första disco. Det var musik, dans, korv med bröd, cupcakes, spökmaränger, chokladbollar, fiskedamm och en massa lek.

Nu är fröken här väldigt trött och skall sova. Har föresten glömt att berätta att jag i fredags fick min iBaby 4s och jag älskar den, såklart, jag älskar ju nästan alla appleprodukter. Kameran är awesome, kolla på bilden i början av inlägget liksom, och den är ändå fotad med instagram (en fotoapp för er som inte vet). Sen är den vit och fin. Snabbare än en get och har bra ljud. Bäst av allt är nog att jag äntligen kan multitaska (hade ju en gammal iPhone 3G förut utan den funktionen)! Äntligen kan jag smsa och lyssna på musik samtidigt, den döh!

Ja just det, sova.