Bo-Kaap

Förraförra helgen åkte vi till ett område som heter Bo-Kaap, har bara åkt igenom förut, så det var kul att strosa runt. Förutom att jag var sjuk, var även sjuk helgen som var. Så jäkla typiskt att jag skall vara sjuk när jag väl är ledig en vanlig helg. Har bytt skift med en kollega så jag får ledigt denna helgen också, så jag får göra massa skoj. För vet ni vad? Snart flyttar vi hem till Sverige! Jag längtar jättemycket, även om det börjar kännas lite vemodigt att lämna Sydafrika. Jag längtar så himla mycket efter mina hundar! 
 
Här kommer iallafall bilder från Bo-Kaap. Det är ett muslimskt område och husen är ju såå jäkla fina! Jag hade lätt kunnat bo i ett av de rosa, behöver inte ens säga vilket jag hade velat ha va? 
 
Och så hittade jag brorsdotterns egna gata här i Kapstaden!

Hot pink!

Linne & Halsband // Hatt & Skor
 
Att rosa är min färg, är väl ingen nyhet? Allt ovan MÅSTE jag ha. Halsbandet är sååå fint, linnet är väldigt Mickan. Detta tillsammans med skorna, hatten och ett par loose fit jeansshorts är något jag skulle vilja ha i sommar. Okej, jag vet att det är "vinter" här nu men alla hemma pratar om sommar, så jag hänger på i det pratet. Det är lika bra!
 
Nu gäller det bara att vara i form innan juli. Enligt Rickard har jag gått ner i vikt (eller snarare tappat fett), så det är ju inte helt omöjligt. Även om jag inte ser det själv. Å andra sidan köpte jag mig ett par jeans i storlek mindre häromdagen eftersom de paren jag använt är antingen för stora eller för slitna. Har inte provat jeansen jag hade på mig när jag kom hit, det gör jag 1 juni.
 
Jag är grym! 

Vardagligt prat

Fy sjutton vad dagarna bara flyger iväg! Har jobbat tre dagar dagtid, ett nattskift och skall jobba ikväll igen. Min kropp säger neeeej. Redan igår kände jag att jag började bli snuvig och svag. Det är några på jobbet som är förkylda, åker säkert på samma skräp. Min vanliga otur. Å andra sidan skall jag väl inte klaga, när jag jobbade på förskolan var jag förkyld cirka tusen gånger på en termin. Jag tutar och kör tills det säger stopp, för det är sån jag är. På gott och ont. 
 
Otroligt skönt att jag är ledig fredag till söndag denna veckan, innebär att jag och Rickard är lediga ihop och som sagt, det är väldigt ovanligt. Åtminstone en hel helg, utan att jag tar ledigt som jag gjorde när vi åkte till Mossel Bay. En riktig helg, förstår ni hur skönt?
 
Lille hjulet i Waterfront, förra helgen. Nu börjar det bli mörkt, och kallt.
 
Igår fyllde min brorson fyra år. Hänger knappt med, FYRA ÅR?! Hur gick det till? Det känns faktiskt väldigt tungt att inte vara hemma då, han är ju trots allt min minstaste bästa kompis. Världens bästa unge. Missar så mycket när man inte bor i samma land och det är inte så lätt att bara åka hem när det är så långt avstånd. Tar runt ett dygn att ta sig från Kapstaden till Göteborg. Den resan är hemsk! Får fira extra mycket när jag är hemma i Sverige igen, mycket att ta igen. 
 
Massa massa grattiskramar till Wilmer från faster i Sydafrika. Saknar dig (och din lillasyster, såklart!). PUSS! 
 

Nya glasögon och deff

Instalately.
Nya glasögon från Ray-Ban och fat free cappuccino.
 
Och deffen då? Den går bra. Det känns väldigt bra utan kolhydrater, min kropp mår verkligen mycket bättre utan det. Kroppen känns mindre svullen och jag har hyfsat mycket energi, har blivit ganska sent några nätter så igårkväll slocknade jag innan 23 och sov som en stock. Däremot så har det inte blivit något träning idag men det tar jag igen imorgon. Annars är jag såå mycket positivare nu och gladare, även om jag fortfarande är besviken på mig själv som gått upp i vikt. Nu skall ALLT bort! 
 
Innan flytten. 
Snart är jag tillbaka i den kroppen!
 
Imorgon är jag och Rickard lediga tillsammans, mycket mysigt! Så efter träning och lunch skall vi in till stan för herrn i hushållet behöver nya jeans. Själv så har jag köpstopp och skulle egentligen inte handla något plagg innan deffen är slut men var i akut behov av nya jeans, så råååkade köpa nya. 
 
Nu skall jag kolla på Animal Cops - South Africa på Animal Planet och sen sova så jag orkar träna imorgonbitti. 

Well hello darlings!

En regnig och kall dag som denna, vad passar då bättre än att drömma sig bort bland skor man vill ha? Dessa ovanför, yes please! Från Zara. 

Mini me

En gång i tiden var man ju rätt söt ändå! Undrar vad som hände? Haha!
 
 

Det här med mat

Det första jag fick höra när jag kom till gymmet idag var "wow, I can already see results!", av ena killen som jobbar där. Mycket roligt att höra, och väldigt kul att se nyckelben och andra ben på axlarna igen. Så visst går det att få snabba resultat, allt annat är skitsnack. Det svåra är sen, när kroppen skall underhållas för att inte gå upp i vikt igen. Min kropp mår mycket bättre utan kolhydrater, det går utmärkt att träna utan det för mig. Fast jag är ju inte helt utan kolhydrater eftersom jag äter banan. Äter banan till frukost eftersom kroppen hanterar kolhydrater bäst tidigt på dagen. 
 
För att få igång förbränningen så äter jag mat som kräver mycket energi för att brytas ned, t.ex. fågel och fisk. Selleri är jättebra att äta, mycket fibrer så man känner sig mätt snabbare och längre. Grapefrukt är riktigt bra för förbränningen och ger bäst resultat om man äter det till frukost efter en morgoncardio. Jag klarar dock inte av att äta grape tidigt på morgonen så jag spar den till mellanmål. 
 
Igår till middag åt vi fisksoppa, utan vitt vin eller grädde. Lite tråkigt men det gick väldigt bra! Soppa ger dessutom mer mättnadskänsla eftersom det är mycket vätska som fyller ut magen. 
 
Detta fungerar väldigt bra för mig och min kropp.
 
Min frukost: fettfri keso, frysta hallon, mosad banan.
Toppat med gojibär och pecannötter.