Visste Ni detta om mig?

Jag heter Mikaela men kallas för Mikka, Mickan, Mika, Bela.
Jag är för tillfället väldigt trött och seg trots mängder av koffein.
Jag är duktig på vara tankspridd och snurrig.
Jag tycker inte om att gå barfota.
Jag är jättedålig på att komma ihåg saker.
Jag läser inte böcker bara bloggar, twitter och tidningar.
Jag gillar livet!
Jag sjunger för kung och fosterland, men bara i bilen.
Jag älskar min rosa Kartellampa och min kamera.
Jag önskar att jag var sinnessjukt rik.
Jag är inte speciellt bra på att få tummen ur.
Jag pratar om allt och inget och alldeles för mycket.
Jag tycker om materiella ting, min familj och mina vänner.
Jag är beroende av att få komma ut och härja.
Jag har på mig en alldeles för stor t-shirt och trosor med ugglor på.
Jag dricker mängder av rosé och kaffe.
Jag lyssnar på en hel del men just nu Jamie Woon.
Jag blir arg när jag tänker på allt jag vill ha men inte kan få.
Jag är rädd för döden och fåglar.
Jag kan inte förstå hur man kan gilla varm banan.
Jag är pinsamt dålig på geografi.
Jag är uppväxt i Ytterby, Göteborg.
Jag har snart en 3,5 år lång utbildning på universitetsnivå och är sjukt stolt över det.

Snodd av Alisa [blogg!]

Segast i stan

Åh, jag längtar tillbaka!

I torsdags efter att ha spenderat dagen på Freeport tillsammans med Lovisa, mamma, mormor och kusin Jenny så åkte jag hem till Carro [blogg!] och vi tog oss till Magnus & Magnus innergård [klick!]. Satt där och tjatade bort några timmar, sen begav vi oss hem till Carro och sov. På fredagsmorgonen bestämde vi oss för att åka iväg och vi rattade in oss på Halmstad, jag älskar Halmstad! Väl framme i Halmstad parkerade vi oss en stund på The Bulls och sen Espresso House, åh jag älskar den passagen som Espresso House ligger i. Underbart och välbehövligt att komma bort. Jag kommer på mig själv att hela tiden längta tillbaka till Paris och bort från Göteborg, bara för en liten stund :)

Nä, jag skall börja klä på mig och åka till jobbet nu så måste skynda ut med hundarna. Ville bara berätta att jag överlevt barnpassning och allt annat som vart de senaste dagarna. Hoppas allt är bra med er och att ni förhoppningsvis får njuta av solen, som tycks vilja stanna åtminstone i Göteborg :)

Låt mig presentera...


Iittala - Korento!
(Vet inte vad som hände med färgerna men de är mycket skrikare IRL.)

Efter många år så kan jag nu ha hittat mitt porslin, vardagsporslin it is. Från iittala (vad annars?!) och serien heter korento, det betyder dagslända på finska. Är den inte vacker så säg?! Tänkte matcha med den turkosa färgen som finns i mönstret. Jag blev kär i denna serie idag när vi var på Freeport och deras iittala outlet. VILL HA!

För att se färgerna lite bättre så klicka här [klick!]

& om ni undrar över tystnaden så är jag barnvakt, passar på att uppdatera nu när det är Bolibompa ;)

Till Carro

Den här är till dig Carro, för att du är världens bästa vän!

När blir man vuxen?

Jag har funderat lite över min ålder, jag fyllde ju 24 år nu i Januari och nästa Januari så fyller jag 25 år. Herregud - 25 år?! Är jag så gammal? Jag känner mig fortfarande som en 18-åring, i vissa fall. Ett vuxet barn som ibland bara är jättevuxen. Hur går det ihop? Kanske är som Lisa i Bullerbyn säger, att det kanske är då man är alldeles lagom gammal? Jag kör på det och kommer att tänka hela livet ut att jag är precis lagom gammal.

Hur känner Ni andra angående Er ålder? Äldre, yngre eller lagom?

Nu tar jag helg.


Nu tar denna dam lite helg, blev ledig både lördag och söndag istället för bara söndag, mindre dollars på kontot men skall bli skönt att få sova ut imorgon. Är huuur trött som helst, som ni kanske ser på bilden, även om påsarna under ögonen blev extrema när jag fixade ljus och färg, haha! Har inte sminkat mig på flera dagar, galet skönt, även om mina ögonbryn ser aningens bleka och ledsna ut.

Idag är det även dag 4 på kuren, värsta dagen hittills. Jag som trodde att det värsta var över eftersom coachen sa att dag 3 är värst. Nåväl, härdar ut och häver i mig massa vatten i hopp om att magen skall sluta kurra. Har inte ätit mat på fyra dagar nu och det känns idag, men det går över. KÄMPA MIKKA, KÄMPA!

Har ni hört om Norge föresten? Helt sjukt. Blir så jävla arg, så jävla förbannad! Tänker inte ens skriva vad jag tycker och tänker här.

Inför kursstart och gamla minnen


Förra veckan så fick jag mina papper för kurserna som jag skall läsa i höst, fick lite ångest och ont i magen. Jag vill inte börja plugga igen, vill vara färdig och klar så jag kan börja jobba på riktigt. Timlön och vikariat på förskola känns inte bra i längden, jag vill ha en riktig inkomst och ett heltidsjobb. Skall läsa, vad jag tror kommer att bli, tunga kurser. Den ena heter Specialpedagogik i förskola, skola och samhälle den andra heter Hinder för lärande och pedagogiska konsekvenser. Hualigen! Men jag tror det passar mig, gillar att arbeta och få tänka till lite extra.

Historien bakom ugglan som är på bild här ovanför är faktiskt gullig, det är ett halsband som jag köpte på en marknad i Paris. Alva fick ett likadant av mig :) Men men, historien lyder som så att när jag gick på lågstadiet så var det på en mycket liten skola med bara tre klasser, en etta, en tvåa och en trea. En av fröknarna som jobbade där hade sin mamma i grannhuset så när min klass fröken, Gunilla, var sjuk så hoppade gamla tanten in. Hon berättade alltid om sina ugglor, hon samlade på ugglor i alla dess former, små stenfigurer osv. Vi kallade henne för Ugglefröken. Jag minns också att vi vid ett tillfälle fick komma hem till henne för att kolla på alla hennes ugglefigurer och hur fascinerade vi var. Hon hade även en tjock Golden Retriever som hette Kompis, en genomgo hund som hon promenerade med nästan hela dagarna. Då hade även jag en Golden Retriever, men en väldigt tanig sådan som hette Rocky. Saknad! ♥

Så när jag såg halsbandet på marknaden så kom jag att tänka på Ugglefröken. Var tvungen att köpa det och eftersom jag själv utbildar mig till "fröken" så känns det speciellt. Dessvärre är det nog ingen vidare kvalité på halsbandet så får vara rädd om det ;)

Lite kuriosa...

Dag två med vlcd-produkter


Som jag skrev igår så har jag börjat på en kur och nu är jag inne på dag 2. Det känns nästan lite för lätt? Nog för att kvällen igår var ett helvete när det knöt sig i magen av hunger, men det handlar om att ställa om i huvudet och ändra vanor. Det här skall jag klara av för det är mitt eget fel att jag är där jag är. Så nu är det dags för mig att göra mig själv en tjänst.

Pulvret som man löser upp i vatten (klassikern!) är förvånansvärt gott, har testat apelsin, vanilj, cappuccino, kyckling och grönsak. Alla smakar bra, vilket förvånar mig. Kyckling och grönsak körde jag varma och åt med sked, blev som soppa, så många plus för det.

Men enligt coachen så skall dag 3 vara värst så får se vad som väntar imorgon?! Känns lite pirrigt men ändå kul, ser fram emot varje dag och att förhoppningsvis det blir resultat av det hela. Kunde inte låta bli att väga mig imorse och det saknades 0,5 kg på vågen. Inte mycket men det är åt rätt håll och som det står i broschyren efter dag 1 - Framgång består av en serie dagliga små segrar! Erkänn tjusigt?!

Felet med mig är inte att jag äter för mycket och onyttigt utan att jag knappt äter alls så när jag väl äter så kalasar kroppen lite för mycket på det den får. För att inte tala om all alkohol som man hinkat i sig det senaste året, jag gillar ju festlivet och då blir det alltid en del, inte på en kväll men i det stora hela. Nu blir det inget på typ 3 veckor, sedan kan jag säkert unna mig ett glas rött i veckan när jag kör kombinerat. Jag får inte köra all in mer än 3-4 veckor, sen kombinerar jag med en vanlig måltid om dagen.

Något jag upplevde idag på jobbet är att jag har orkat och inte blir trött efter bara några timmar. Jag tror det beror på att jag verkligen får i mig all näring som jag behöver, vilket jag inte fick förut eftersom jag knappt åt något. Att ha energi och orka känns otroligt stort för mig för det har jag inte haft på väldigt länge, idag blev det dessutom nästan 2h övertid på jobbet och ändå inte trött! Vilken personlig vinst!
Nu vet ni vad jag pysslar med! ;)

Byta stad, PMS, kur och converse


Just nu måste jag ha någon slags personlighetskris. Har kommit på mig själv med att vilja byta stad, by, ort, kommun, del av Sverige... eller whatever. Vad är grejen med det? Jag älskar Göteborg. Kanske måste jag bara testa på något nytt? Jag tror att det är tack vare kusinen Jenny som skall flytta till Karlstad för att plugga i 2 år. Jag kanske borde testa något nytt när jag väl pluggat färdigt? Eller vara bekväm och bo kvar? Gaah... blir tokig! Får ni någonsin känslan av att vilja flytta fast ändå inte? Jag menar, hur många skor har jag inte slitit ut här i Göteborg? Ja ni ser ju bilden ovanför, förutom nr 3 som inhandlades i Paris. Någon annan stad kanske borde få äras med min närvaro ;) Frågan är vart? Inget slår västkusten nämligen.

Jag undrar om det kan bero på PMS eller att jag har börjat på kur nu? Jag skulle tro det. Kuren är alltså en kur som skall skynda på det lite för mig att gå ner i vikt, har blivit så trött på mig själv nu. Jag hinner inte gå och träna, eller ha orken till det, nu när jag sommarjobbar. Dessutom hinner jag inte äta heller och kuren består av pulver som blandas med vatten och tre påsar ger mig allt jag behöver för en dag, och som plus i kanten går man ner i vikt. Perfekt! Coachen sa att normalt är att gå ner ca 3 kg i veckan och eftersom jag går all in och kör endast pulver så kommer jag under minst 3 veckor ha gått ner ca 9 kg. Det vore rena rama drömmen, men för bra för att vara sant? Jag hoppas inte det. Nu jävlar skall det gå!

Trots allt så får jag faktiskt skylla mig själv som har vart ute så mycket det senaste året, öl är inte bra för vikten och inte heller snabbmat på natten. Nu är det bara jag som kan ändra på mina vanor och det skall jag göra, jag skall klara det! Jag hoppas att ni hejar på mig.

Partyväska från Paris

När vi vandrade från Café Suédois gick vi förbi världens sötaste butik som heter Lollipops, kan nästan jämföras med Accessorize. Där inne hittade jag hur mycket fina saker som helst, otroligt mycket väskor och fina skor. Fastnade för denna partyväska som det dessutom var rea på, slog till och är så nöjd! Det är kul att ha något som inte finns i Sverige. Egentligen är den mörkare rosa än vad den ser ut att vara på bilderna. Det bästa är att jag får plats med allt som jag behöver ute i nattlivet, ena sidan har fack för kort, så får med mig visa-kort, leg och VIP-kortet till taxin och lite där till. iPhonen får plats utan problem, får även ner läppstift, läppglans eller whatever. Små väskor med mycket plats får tusen plus i kanten av mig. KÄRLEK!

Paris - Café suédois


En av dagarna så tog vi oss till det svenska institutet i Paris, där de har ett svenskt café. Maria ville visa oss institutet eftersom hon och hennes man, Mats, under en tid bodde där. Otrolig innegård där cafét låg men det fanns en ännu mer fantastisk innegård med massa grönt där serveringen borde ha legat istället. Cafét i sig var en besvikelse faktiskt, visserligen utlovar de "svensk fika", dvs. bryggkaffe, kanelbulle och sju sorters kakor. Men bryggkaffe?! Hallå... det har gått ur tiden för längesedan i Sverige, när jag är på café köper jag aldrig vanligt bryggkaffe och har nog aldrig gjort under min "fikatid" i livet.

Hursom så var det skönt att sitta ner på innergården, lugnt och solen värmde skönt. Så om ni har vägarna förbi där så kika in och om inte annat sponsra cafét med att köpa en kaffe och bulle.

Tror också att detta är de sista bilderna jag har att visa från Paris, sen är det bara bilder från hundutställningen men de tänker jag inte publicera här. Hoppas att ni har tyckt om att få ta del av min lilla tripp till Paris :)

Lite kvällsbabbel

Mina finaste ljusstakar, från gammelmormor & gammelmorfar

Vet att jag redan har bloggat om dessa ljusstakar innan men jag verkligen ääälskar dom! Min gammelmormor och gammelmorfar hade dom hemma hos sig när de levde så det är extra kul att ha dem. Snart dags att putsas dock, det sämsta med silver. Mysigt att tända ljus om somrarna när vädret är kasst.

Idag vart det jobb som sagt, började 7 och kl 10 började min kusin Jenny. Hon har hela dagen tjatat om hur sugen hon är på godis och undrat om det är okej att äta det när det är final i fotbolls-VM (damernas om ni missat). Så därför beslöt jag mig för att bjuda henne på tacogratäng, godiset fick hon ta med själv :P Dessvärre så vann Japan, jag hade hoppats på USA så det var lite synd, börjar bli van vid att mitt lag aldrig vinner, samma visa i alla sporter. De få jag följer alltså.

Nu säger hela min kropp att det är dags att sova, försöka sova ut imorgon. Skall åka till ikea med Jenny för jobbets räkning, alltid kul! Jag och mamma skall in till "ministan" för att handla lite grejs också.

Över och ut!

Paris - andra dagen, tour eiffel

Under andra dagen i Paris så tog vi oss till Eiffeltornet. Det är väl ändå ett måste första gången man är där? Jag hade först tänkt att inte åka upp men sen gjorde jag det ändå och det ångrar jag inte. Dock var det otroligt mycket folk så stod mest i kö och sen var det svårt att se utsikten pga allt folk. Men lite fick man se!

Alva hade med sig en fjäder från Steninge, Halmstad.
Snygg frilla hon har va? Jag som gjort min "paradfläta", inbakad från ena sidan till andra ;)

Fjädern släppte hon ner från Eiffeltornet. Var kul att se den ringla iväg, flög riktigt långt!

Trött tjej!

Igår körde jag på lockigt hår och mittbena!

Vet att jag lovade er fler bilder från Paris men jag har helt enkelt inte orkat. Jag har vart med Carro [blogg!] och hennes bror, Matte, som är här på besök från Ö-vik, sen upp imorse för att jobba, jobbar imorgon med sen är jag ledig på måndag och tisdag. Himla skönt!

Nu skall jag skutta in i duschen, somnade på balkongen förut så känner mig lite halvt nasty.

Tack till Carro och Matte för roliga dagar!

Paris - första dagen

När vi väl hade landat och tagit oss till hotellet efter att ha irrat i tre timmar så gav vi oss ut på turisttur. Första stoppet blev Sacré-Cœur, en fantastiskt fin kyrka och inredningen var verkligen vacker. Fick tyvärr inte fota där inne. I samband med detta så fick vi uppleva Montmartre (Martyrernas berg).
Sacré-Cœur

Fina Alva med utsikten ifrån Sacré-Cœur bakom sig.


Jag blev helt kär i alla vackra hus och byggnader!


Nästan alla terasser och balkonger är täckta med växter.



En gammal pojkskola.





Underbara målningar och affischer!


Givetvis så var jag tvungen att se Moulin Rouge i verkliga livet. Älskar ju filmen Moulin Rouge!


& givetvis testa macarons. Jag tyckte det var äckligt och sött :P



På gatan utanför hotellet ligger som sagt den stora stationen Gare du Nord. Det var livat dygnet runt, som tur var så var det bra fönster som stängde ute allt oväsen och vi sov som stenar.

Det som förvånade mig mest med Paris var hur smutsigt det var, gatorna städades på morgonen men ändå var det unken luft och skräp på gatorna. Speciellt i området där vi bodde, var en del uteliggare, alkoholister och drogberoende där så gå ut där ensam vågade jag aldrig. På andra ställen var det renare och finare. Det som fascinerade mig mest var att bilden med fransmän som springer runt med baguetter verkligen stämmer! Så lustigt, haha! Men f.ö så störde det mig inte alls att en del fransmän inte kan engelska och har en tendens till att bli aningens otrevliga. Jag gillar atmosfären och att strosa fram på gatorna, åka metron och RER. Det finns en viss charm över det hela.

Skall visa resten av bilderna imorgon tänkte jag :) Blev så mycket nu och jag är trött från gårdagens utgång med världens bästa Carro och hennes söta brorsa. Hamnade på Park Lane här i Göteborg, där det såklart var en fransk DJ, vad är oddsen för det?! Idag tog vi oss en tur till Freeport i Kungsbacka, fanns huuur mycket som helst men jag är aningens fattig efter Parisresan. Suck!

Hemma i Götet igen.

Gare du Nord - utanför vårt hotellrum

Hej hej alla! Nu är jag hemma i Sverige igen och känner mig inte alls redo för det, jag hade gärna haft fler dagar i Paris. Kunnat strosa på fler gator, se mer och göra mer. Fast Paris finns kvar och jag kommer absolut att åka dit igen. Är såå glad att jag trots att sa att jag ville följa med Maria och hennes dotter Alva. Vi har haft det toppen och har hunnit se väldigt mycket på få dagar, intensiva dagar så har sovit väldigt gott om nätterna :)

Orkar inte riktigt uppdatera just nu, är trött och borde lägga mig, skall upp och jobba imorgon för att sedan på kvällen äntligen få träffa världens bästa Carro.

Bisou!

I Paris!

Går inte så bra att uppdatera bloggen härifrån så vi får höras när jag är hemma i Götet igen :)

Hej då Götet!


Hej då älskade Göteborg, för några dagar åtminstone. Idag åker jag till Halmstad för att sedan tidigt imorgon ta mig till Köpenhamn, från Köpenhamn till Paris. Jag har inte kommit så långt med packningen, har packat väskan full med kläder så måste ta bort lite för att få plats med allt annat som skall med :P Får absolut inte glömma kameran, laddare till den och batteri till blixten. Absolut inte glömma laddare till iPhonen, det vore KATASTROF, på riktigt, ni som känner mig vet att jag inte kan leva utan min iPhone.

Vad mer måste jag packa ner? Smink, hårgrejer och solskyddskräm. Pass och pengar är väl en bra grej också? Hehe. Märker ni hur nervös jag är?
Nä nu får jag fortsätta med städningen här, skönt att komma hem till en clean lägenhet sen :)

Puss på er!

Vuxet barn

Här sitter jag och suger, he he!

Har ni något som ni aldrig växer ifrån, något som har följt er sen barnsben? Jag kommer nog aldrig att växa ifrån sugrör. Det piggar upp i glaset liksom och gör det roligare att dricka, oavsett dryck alltså. Nu ikväll har jag fun light i mitt vinlas med ett par skivor lime, mumma! Har bytt ut vinet för nu skall här bli ordning på tant, för mycket onyttigt i vin och skall man gå ner i vikt så är det NO NO NO.

Idag vart det jobb som sagt. Jobba imorn också sen är det VIVA LA SIESTA!
Hej semester och hej frankrike.

Wörkahållick!


Shit pommesfrites va jag är trött! Ni anar inte hur jobbigt jobb jag har när det är såhär varmt, i vanliga fall också. En sak som är säker är att hela arbetsdagen är ett enda träningspass och det är ju bra. Men sen när man kommer hem så kan det bli som idag, när man egentligen skall duscha men skall bara sträcka sig efter tv-kontrollen i soffan och somnar som en stock. Vaknar 1h senare. Kliver in i duschen (zombieläge). Klär på sig och åker hem till föräldrarna och snyltar mat. Efter det är det att köra hem och inta soffläget som sedan efter några timmars slappande övergår till sängläge. Men men, jag måste härda i två dagar till, sen åker jag på semester!

F.ö så har jag träningsvärk i armarna. Det är gött som satan!

Wörk wörk!

Kolla på axeln, fick lite färg igår!

Hej vardag! Idag har jag jobbat, gick faktiskt väldigt väldigt bra. Jag hade en föreställning i mitt huvud hur jobbig denna dag skulle bli, resten av helgen lär bli jobbig så tur det vart lugnt idag. Annars har det varit en väldigt händelselös dag, förutom att jag glömde tanka innan jag åkte till jobbet och nästan fick soppatorsk. Nu har jag tankat och jag var snäll mot naturen denna gång och tankade med etanol (E85), dessutom så är det billigare (snål!).

För er som undra ang. Paris så är det minisemester som gäller, skall även på hundutställning (inte jag som ställer dock), men det är på lördag och söndag. Annars är det att se sig runt som gäller och såklart shoppa. Jag längtar så mycket att jag nästan spricker! Så skönt att komma iväg och speciellt komma utanför Sveriges gränser. Undrar om man har råd med någon mer resa, restresa kanske?

Av bakgrunden på bilden här ovanför att döma så blir det till att städa nu om en liten stund. Skall skriva min lilla packlista också, har ingen aning om vad jag skall ta med mig?