Gör det jag är bäst på, shoppa!

Hej hej bloggen! 
 
Nyårsoutfit är inköpt. Hade min första lediga dag så åkte till gallerian med min italienska vän Ludovica, riktigt trevligt! Lunchade, handla mat och bokade ny nageltid (verkligen behövligt). Köpte alkohol till ikväll, förstår ni hur billigt det är här? Köpte 6 st öl till Rickard för 47 rand, vilket är ca 30 svenska kronor, helt absurt!
 
Så ikväll blir det paljettjacka, svart linne, pärlörhängen, jeans och high heels. Tror jag lockar håret och kör rätt diskret sminkning, blir nog fint. 
 
 
De fina diamantörhängena i mitten fick jag i julklapp av Rickard. 
Älskar dem ♥ han är galen!
 
 
 
 

Fördelen med att börja jobba 6 pm

Vet ni vad som är lyx för mig? Att få starta dagen med en promenad på stranden, sedan gå in och ta en dusch medan kaffet kokar så att hela lägenheten doftar nybryggt kaffe när jag kommer ut ur duschen. Sedan hälla upp en skål med all bran och mjölk (eller yoghurt), krypa ner i sängen igen och avnjuta frukosten samtidigt som TVn står på som sällskap och jag läser bloggar. 
 
Jag älskar långa morgnar. 
 
Stranden precis nedanför vår lägenhet.

Let's do it!

Jag undrar lite vart min träningsmotivation har tagit vägen. Jag gissar att all min energi har gått åt till att ta in och anpassa mig till det nya landet och nya staden. Vet ni hur trött jag var de första veckorna på jobbet? När man går i träningen är allt på engelska, även om vi i sverige överlag är bra på engelska så är vi inte så bra som vi tror, för vi pratar det allt för lite. Koncentration deluxe, men väldigt väldigt nyttigt, är glad att jag gör detta, 
 
Men för att komma till sak, träningen. Det har blivit alldeles för lite av den varan, har inte kommit igång även om jag vart till gymmet och sprungit x antal gånger och kört styrka en gång. Idag skall jag ge mig ut på morgoncardio här i Blouberg tillsammans med Audrey, sen skall vi till gallerian en sväng. 
 
Jag har vart vaken sen kl 7, är i våran lägenhet (i Blouberg som sagt) och här får man inte ha mörka gardiner och de vita vi har dämpar inte ljuset för fem öre. Det är väldigt jobbigt. Fattar inte hur det skall gå nu när jag kommer jobba 18-02, kommer vakna tidigt och sen vara skittrött när jag är på jobbet. 
 
Föresten, jag vet att ni är många som läser, hade vart kul om ni kunde lämna en liten kommentar :) 
 
 

Pillpill

Tröttnade på min gamla design så laddade ner en gratis, ändrade bilderna i headern osv. Synd att jag är för lat för att koda själv, känner att jag knappt minns hur man gör.
 
Annars har jag inte kommit så långt med dagen sen senaste inlägget, kanske får ta tag i dagen? Kanske klättra in på poolområdet (har inte fått mitt access card än, sjukt långsamma människor på HR!).
 
Puss puss! 

Ditten och datten

Ja jösses, dagarna springer iväg och snart är det självaste julafton, jag som inte ens har julkänslor. Hade tänkt att baka lussekatter idag men på något vänster har jag gått och blivit fattig, haha! Tur att lönen kommer på torsdag, så jag får väl vänta tills dess. Hade vart skönt att ha bakat idag när jag ändå är ledig. Det är väldigt tråkigt att mina lediga dagar inte bara infaller på helgen, aldrig ledig tillsammans med Rickard typ, och ingen av mina vänner från jobbet är ledig samtidigt som jag. Då är det tufft att vara ny i en stad (och i ett nytt land). Önskar jag kunde skeppa hit hela min släkt, samt vänner. 
 
Gårdagen var mysig, vi var på Groot Constantia och provade vin och choklad, efter det åkte vi till Kirstenbosch och gick i den botaniska trädgården (since 1913). Så jäkla stort, en av världens största botaniska trädgårdar. Såg faktiskt en svensk kille där, han gick runt med en sån blå IKEA-kasse, haha! Där inne hade vi picknick och gick en sväng, egentligen skulle vi kollat på en utomhuskonsert men den började så sent. Rickard och hans föräldrar gick nämligen upp tidigt inatt för att ta flyget till Johannesburg, för att sedan köra vidare till Kruger Park. En annan får stanna hemma och jobba, det är så himla surt. Inte kan jag shoppa heller för att pigga upp mig. Frågan är om jag skall nalla lite på mina pengar på svenska banken? Så jag åtminstone kan baka lussekatter och snickerskaka. Behöver köpa julklappar till Rickard och hans päron, ni där hemma får klara er utan. Kanske att det kommer med något när Jenny & co vart här och hälsat på. Snart kommer dom, äntligen! 
 
Vingård / Shopping / Promenad hem från jobb
 
 
 
 
 
 

Wish list of December ☆

c r a v i n g s ! 

En såndär ledig måndag

Vet ni vad det bästa med mitt jobb är, nu när jag börjat på skift? Att jag jobbar 5 dagar och är ledig 3! Sämst är väl att ledigheten inte alltid infaller på helgerna, suger eftersom Rickard bara är ledig lörd-sönd. Nåväl, det innebär att jag är ledig idag också, alltid skönt att slippa måndagen efter en helg. Har långfrukost nu, äntligen kan jag dricka kaffe hemma. I min lägenhet har jag ingen kaffekokare men min bättre hälft köpte en kaffepress igår. Mycket mycket bra! 
 
Helgen flög förbi, som vanligt. Vi hann sola, shoppa, kolla fotboll, säga hej då till en svensk tjej som flyttar hem till Sverige igen, dricka drinkar på sköna Pakalolo. Jag fixade även mina naglar och hann med en vaxning. Ni vet, allt som har med skönhet här är väldigt billigt. Vaxningen kostade R200 (ca 125 sek) och naglarna R390 (ca 250 sek), då tog jag ändå inte den billiga varianten. Jag köpte ny ögonbrynspenna också eftersom min älskade från Anatastasia är slut. Köpte en från NYX men färgen är HEEELT fel, kunde inte kolla hur den såg ut i verkligheten eftersom den var tejpad och färgen på locket stämmer inte med färgen på pennan. Skit! Tror inte jag orkar gå till Canal Walk idag igen. 
 
Har föresten hittat en urgullig affär som heter Typo. Dom har så jäkla mycket roliga grejer, allt från tavlor till ear phones. Köpte julkort där som skall skickas hem till Sverige, en väggalmanacka med My Little Pony-motiv (Rickard blev arg, hehe!) och en termosmugg med klassiskt Bambimotiv. Tror inte den butiken finns i Sverige, det är väldigt synd för hade velat köpa massor av saker där. Blir åtminstone X antal besök där. 
 
Nu skall jag göra det som är tråkigt med lediga dagar - städa och tvätta. Fast tror min städerska kommer idag.. hmmm.
 
 
 
 

Vindstilla

Idag och igår har det vart helt vindstilla här, vilket är väldigt ovanligt. Det blåser alltid grymt mycket här i Kapstaden, det sämsta med det här stället. Vart helt underbart om kvällarna, dagarna märker jag inte så mycket av eftersom jag jobbar 10-18 just nu och tränar efter jobbet. Men promenaderna till och från jobbet har vart väldigt härliga. 
 
Nu är min träningsperiod över, med träningsgruppen åtminstone. Kan säga att det är lite träning fast i mitt team då med de andra som är från Sverige. Känns som att det går bättre och bättre dag för dag, och tydligen var jag en av de bättre i träningsgruppen också, topp 3. Roligt! 
 
Annars går dagarna här, hinner inte göra så mycket roligt än så länge. Hade velat göra lite utflykter men våran bil har inte fungerat, många turer till och från verkstaden. Nu verkar den dock fungera helt, peppar peppar! Fast vi hann med shopping i Waterfront i lördags tillsammans med min italienska vän och Rickards sydafrikanska kompis. På kvällen såg vi Mandela - Long Walk to Freedom på bio, den var verkligen bra, se den! Baserad på Nelson Mandelas självbiografi. Väldigt gripande, svårt att hålla tillbaka tårarna för man blir så rörd och förbannad. I söndags tog vi det lugnt vid poolen och shoppade mat på Woolworths (bästa matbutiken här, och dyrast...). Fattar inte hur nyttig mat kan vara så dyr?! En burk med nötter kostar R100. GALET! Chips och allt annat kostar nästan inget. Inte undra på att en del är smällfeta här, nästan som i USA. 
 
Snart kommer Rickards mamma med kille hit på besök, i hela tre veckor så de kommer att stanna över jul. Skall bli riktigt mysigt och roligt. Då lär det bli lite utflykter. Längtar efter att besöka vingård igen. Det har inte blivit av än, å andra sidan så har vi ju inte bråttom, åker inte hem till Sverige än på länge.
 
Trött, tröttare, tröttast... får bli tidigt i säng ikväll. Förstår verkligen inte hur jag kan vara såhär trött? Trodde jag skulle vara piggare nu än när jag jobbade med barn. Datorer tröttar ut mig. PUH! 
 
Hoppas ni har det bra hemma i Sverige alla och njut av riktig jul, för här känns det inte som jul. Värme och juldekorationer går inte ihop.