vad är det med vädret?!

Häromdagen låg jag på en gräsmatta och kollade mot himlen medan köttet låg på grillen. Idag sitter jag inne, glor på tv och tvättar, det pissregnar ute, verkligen tråkigt. Orka att vädret växlar så snabbt, må det alltid vara sol! Regna kan de göra när jag ligger och sover (och jobbar helg, he he).


Nu skall jag springa ner till tvättstugan igen, suck. Men ikväll skall jag krypa ner i en renbäddad säng, halleluja!

the past and the future

Jag har insett att jag många gånger är för snäll, för snäll för mitt eget bästa, jag har en förmåga att alltid sätta mig själv i andra hand. Det beror endast på att jag alltid bryr mig om hur andra mår och att andra skall ha det bra. Det är sådan jag är som vän, men när folk på något vis sviker mig, utnyttjar mig eller behandlar mig (eller andra i min närhet) illa så kapar jag oftast direkt. Jag har slutat att ge folk mer än en chans till mitt förtroende, antingen så vårdar man en vänskap eller inte och gör man inte det så mår man oftast väldigt dåligt själv, i grund och botten.

Det finns en del människor som mår så dåligt att de inför andra kan ljuga och spela en roll för att få med personer och trycka ner andra, de får oftast med personer som själva mår dåligt och/eller har dåligt självförtroende. Först försöker de få personers medlidande, finna ömma punkter, scanna läget för att hitta personer de kan ta över, sedan väljer de ut personer som de kan ta över och vilka han/hon kan putta bort från gruppen. Ett hemskt beteende och är man inte en människokännare eller har dåligt självförtroende så är det svårt att genomskåda dessa personer.

Jag vet inte vem jag skall tycka mest synd om, personen som manipulerar eller den som blir manipulerad? Jag vet bara att det är jobbigt att stå bredvid när människor, som är väldigt snälla och goa, blir manipulerade av sådana personer.

Det finns alltid en anledning till varför en del människor inte kommer finnas i min framtid.

purppura

(usch, vilka feta armar jag har, ser ut som jag får börja gymma igen.)

Egentligen så skulle jag med det här inlägget berätta något helt meningslöst för er, dvs att jag skall måla mina naglar lila när jag kommer hem från jobbet. Men när jag satt och fixade ljuset med bilden så insåg jag vilket fint ord lila är och att det är fint på de flesta språken (på de språken jag vet vad lila heter). Så därför skriver jag om det istället. Jag har aldrig vart ett riktigt fan av lila, lila har känts som en dålig rip off på rosa (alla vet väl att jag älskar typ allt som är rosa?!) men nu börjar jag gilla det. Inreder trots allt med plommonlila och äpplegrönt som accentfärg i vardagsrumsdelen i lägenheten, så det är nog en färg som växer på mig. Nu verkar det som att jag t.o.m tycker om att ha lila på naglarna, kan däremot inte lokalisera några lila plagg i mina garderober och byråer, hur mycket jag än letar och funderar. Något borde jag ha.

Visste ni föresten att purppura är lila på finska? Typ det enda finska ordet som är fint (jag är faktiskt lite finne, typ en tredjedel... kanske därför jag alkohol och är så blek?), inte för att jag kan så många mer men. Ja, det är ett fint ord, det var väl ungefär det jag ville säga och att jag numera tycker om lila trots att det ändå är en rip off på rosa.

Nu blir det jobb, som resten av helgen. Så det ska jag ägna mig åt, jobba och sakna Simon (eller föredrar ni namnet Mr S?)

Linnea betyder underbar!

& Nu ↓
Hon är galet söt!

jag har en vägg...

(ursäkta stöket i soffan)

Jag har en vägg som ger mig ständig ångest, inte för att den är en vägg, såklart, utan för att det är en vit vägg. Inget ont om vita väggar, alla väggar i min lägenhet är vita (förutom en liten bit i hallen som är blommig), men denna vita väggen skriker efter att bli uppiffad. Det är en klump (med garderober) som delar av hallen och vardagsrumsdelen i lägenheten, den är kall och tråkig. Jag måste hitta en schysst tapet, men vad för tapet? Svartmönstrad? Är faktiskt lite sugen på brunt med typ turkosa blommor, men jag tror inte de passar in med resten så därför skulle nog en svartgrå tapet med mönster passa in. Eller kanske bara en äggskalsvit med blankt mönster hade vart nåt? Bara för att bryta av.

Vad skall jag ha, någon som har mer eller bättre idéer?

& frågan är ju om jag verkligen vill slänga ut pengar på en hyresrätt (fast man skall ju trivas så länge man bor där).

köpte mig en kokbok

Vart inne på en bokhandlare igår för att köpa mig en pocketbok, eftersom jag skall börja läsa igen, men sen kom jag fram till att jag får väl läsa ut den bok jag håller på med först. 19 minuter heter den, fick låna av min kusin, så därför köpte jag mig en kokbok istället. Eftersom alla, eller ja, de flesta tycker att Leila är så himla bra så blev det denna boken, måste ju se om det stämmer. Om inte annat så är det ju fint att ha kokböcker som dekoration :P iaf om jag får ordning på min matsalsdel i lägenheten.

Igår fick jag ett ryck och börja ändra om lite hemma, men eftersom jag har en svårmöblerad lägenhet så ändrade jag bara om bland dekorationerna, lampor, ljus och blommor fick nya platser. Kom även fram till att jag vill ha vita stringhyllor vid tv-bänken, kan nog bli najs, har hela tiden trott att det inte skulle passa in här men nu har jag ändrat mig. Någon som har en stringhylla över och vill sälja till mig? Måste även ha nytt soffbord, ett vitt med stålben vill jag ha så det passar med min tv-bänk.

Många planer, less money.

& I'm always gonna want to blow your mind

Idag skiner solen, såklart, för jag jobbar ju. Men det är blåsigt så det hurrar vi för, fast lite mindre hurrar vi för då gungar det extra mycket ute till havs, jobbar ju på ett flytande hotell ;) Börjar 11 idag så har lite sovmorgon, huur skönt som helst, hade en del sömn att ta igen efter i lördags när jag var ute och svirade till 4. Jag invigde btw mina höga skor i helgen, blev typ 7-9 cm längre, wohoo! Ingen kortismikka där inte.

& idag så kommer den där Mr S igen som de flesta är vääldigt nyfikna på nu (:


nytt tidsfördriv

Hittade ett nytt tidsfördriv, kika in här. Skitkul :D blev kär i klänningen som jag valde här, men den finns inte kvar att köpa :(

& en lördag i Mollösund

(bilder tagna med iPhone)

I lördags åkte jag och S till Mollösund, som ligger på Orust för att umgås med hans pappa m. familj. Jag och S kom dit en stund innan resten så vi strosa runt lite, gick upp till utsiktsplatsen och hittade en liten dagloppis. Helt idylliskt ställe, det var så lugnt och skönt, ingen stress och jag tror inte att jag kollade på klockan en endaste gång först den var närmare 18.00. Vi åt på ett ställe som heter Emmas, tog fisksoppa som var väldigt god, glömde fota den dock ;) vi glömde ta med kamera dessutom så fick fotat lite med iPhonen, men dumt nog så fotade jag inte när vi gick igenom på de små gatorna och gränderna, älskar sånna ställen. En sommarstuga i Mollösund? Ja tack!

Sen brummade vi hem igen och avslutade kvällen på varsitt håll. Jag och kusin drog till Flamingo och hade en galen kväll, galen och rolig som avslutades med en gratis taxiresa hem. Skönt!
(iPhone, as usual för denna helg)

i fredags ♥

(bilder tagna med iPhone)

I fredags jobbade jag, sen åkte jag hem, duscha, power napa och bara tog det chill. På kvällen åkte jag till S och hade det bra, vi åt indiskt och jag blev mer eller mindre tagen av utsikten, helt fantastiskt! Om jag hade kunnat njuta av en solnedgång från min balkong så hade jag varit hur lycklig som helst.

En bra fredag :)

Alla goda ting är tre

Idag skall jag få vara med mina tre favoritpersoner, vet ni hur lycklig jag är?! Ibland känner jag mig så lyckligt lottad, att få känna så underbara människor, att jag undrar om jag verkligen förtjänar det. Vad har jag gjort för bra för att få vara runt dessa? Men jag antar att jag har uträttat något bra under mina 23 år i livet :) Jag stormtrivs.

Jag och S skall hem till Jessica (som bl.a. agerar syster, mentor och vän till mig) och hennes underbara dotter Lovisa (min plastdotter).

J a g l ä n g t a r!

fantastiska hus!

Jag är ju en person som plöjer inredningstidningar och favoriten är som jag skrivit om tidigare Hus & Hem, min mamma prenumererar på den tidningen så brukar få några högar lite då och då. Senast så fick jag ett nytt nr och i de fanns detta hus som jag föll som en fura för. Ligger givetvis på västkusten och jag kände bara att där vill jag bo, så dit skall jag flytta... drömma går ju! Inredningen är jag väl inte direkt överförtjust i men huset, ååh, jag är kär. Så häftigt hur de har byggt in kastanjeträdet, så vill jag ha det när jag köper eller bygger hus.

Bilderna lånade jag härifrån.

Lätta & goda muffins!

Häromdagen fick jag röda vinbär av min gulliga mormor, hade egentligen tänkt att göra paj utav det men de hade förmodligen inte gått åt så istället gjorde jag muffins, alltid bra att ha i frysen när det är sommar :)

Jag hittade ett grundrecept som jag tyckte lät bra, ofta tycker jag att muffins blir torra och bara faller isär, men detta lät som ett säkert kort. Jag är faktiskt nöjd, blev gott! Däremot tycker jag att de blev lite torra när de har vart i frysen, kanske inte är optimalt att frysa in bullar och sånt egentligen, men men. Var ändå gott :) Så är ni baksugna så tycker jag att ni skall testa detta receptet, roligast är det att testa sig fram och komma på eget.

Vilken bakmormor jag är, älskar att baka, haha!

C’est toujours un autre coeur qui nous fait sentir le nôtre

Gårdagens middag: lax, röd quinoa, sås & lite grönt

Igår jobbade jag mellan 06:00 & 15:30, kan ju säga att jag var sjuukt trött och att min kropp är helt lam idag, det värker i mina fötter och i min vänsterarm. S kom ju hit igår efter jobbet, han fixade maten medan jag duschade och slappade. Hur gulligt är inte det? ♥ Blev galet gott! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle gilla quinoa, känns som ris och jag har svårt för ris, men det var yummie! Sen låg vi bara och slappade i soffan, youtuba och jag läste i inredningstidningen som vi köpte, extrem mysfaktor.

Idag är jag som sagt ledig, även ledig imorgon, vilket jag hade missat helt, haha! Hur kan jag missa något sådant liksom?! Nog för att jag behöver jobba men nu är de skönt att slippa faktiskt. Är ett PMS-troll denna veckan vilket inte hjälpte för att underlätta gårdagen på jobbet. Jag skall iaf tvätta idag kl 12 och hoppas att solen vågar sig fram så jag kan sola, känns som morgondisen lättar :) Annars har jag en lägenhet som skriker efter lite omvårdnad, behöver städa. Blä!

when i've got nothing to say


Idag är det jag som börjar tidigt, väldigt tidigt, då får jag gå upp 04:00 och det kändes vill jag lova. Nu är det bråttom som sjuttan, måste klä på mig och borsta tänderna. Orka sminka sig, orka borsta håret, orka göra nåt när det känns som man går i sömnen. Sen skall man köra de långa milen till jobbet, tar ca 45 min, anledningen till varför jag går upp i ottan, före ottan.

Btw, jag hade galet mycket besökare igår. Vart kom alla ifrån? Hur hittade ni hit?

& idag kommer S ♥

x2


Ibland hade jag velat klona mig själv, för att kunna göra dubbelt så mycket. Jobba dubbelt så mycket t.ex. för just nu känns det som jag jobbar, jobbar och jobbar men inga pengar rullar in på kontot. Förra månaden fick jag ingen lön vilket resulterade i att jag fick sälja en fond för att kunna betala mina räkningar. Vilket sög balle. Denna månaden får jag en usel lön som kommer precis att räcka till hyran, det betyder att även denna månaden kommer bli en snålmånad, kommer inte kunna unna eller roa mig. Jag kan inte ens lägga undan pengar som jag skulle behöva, typ till hundarnas försäkring och till N.Y. Hade tänkt att unna mig ett halsband som jag kollat på i flera månader nu, kostar bara 500:- men inte ens det har jag råd med. Jag är inte van vid att ha det såhär, vad skall jag göra? Största boven i allt detta är hyran på lägenheten, den är way too high, jag hade tjänat på att köpa lägenhet men vem ger lån till en ynklig student?!

Inneboende funderade jag på, men det är olämpligt i denna lägenheten, en 2a på 62kvm men det är öppen planlösning så vardagsrum, matplats och kök är i samma stora rum. Så det går inte att få någon privacy alls.

Ständiga pengaångest. I hate you!

But I miss you.

Zzzz...

Mikka, trött efter slit på jobbet & Wilmer är trött för, ja, han är en bebis.

Nu är det slut på min lediga söndag, måndag igen och jag skall till jobbet. Börjar kl 9 så det blev lite sovmorgon, tur det för jag har sovit uselt inatt. Igår började jag föresten att rusta upp min hallspegel, den är urgammal, min pappa hade den som ung när han flyttade hemifrån. Sen hade jag den i mitt flickrum och tog med till lägenheten, klädde in i samma tapet som jag har i hallen, nu har den fått sig en mörk betsfärg. Blir asnajs! Köksstolarna skall få samma bets, tänkte börja med det på onsdag :) Är ledig då ;)

Puss! ♥

älskade ♥

Idag skall jag hämta hem mina små busar, äntligen! De får vara på kollo hos mina päron lite då och då nu när jag jobbar så konstigt. Jag vet ju egentligen aldrig när jag slutar, bara när jag börjar, när jag kan åka hem beror på hur mycket det finns att göra. Allt måste ju bli klart innan man får dra sig hem, så därför blir det lite tokigt med hundarna denna sommaren. Jag tror inte att det går någon nöd på dem, snarare så att det går nöd på mig. Saknar ju mina små älskade djur :(

Jag är faktiskt ledig idag och det är så skönt, men jag sov inte länge ändå eftersom S sov här och skulle till jobbet. Men det gör inget, mysigt att gå upp tidigt när man är ledig, kan mysa runt i lägenheten, dricka lite kaffe, äta lite frukost, bläddra i inredningstidningar, surfa på nätet. Ja, det är mycket man kan göra om man har en hel dag framför sig :)

Imorgon blir det jobb igen, är ledig onsdag och sen ledig lördag och söndag. En hel helg! Minns knappt när jag var ledig en hel helg senast?! Vad ska man göra? Vad gör man om helger egentligen? Tror det blir något mysigt på fredag, sen får vi se vart helgen tar vägen, är ju en hel vecka kvar ;)

Frulle?

Nu har det blivit ändring på mina frukostvanor, tack vare Mr S som fixade biffen och gav mig lite inspo. Om jag skall vara ärlig så trodde jag väl inte att det skulle vara något för mig, jag är den ständiga smörgåsälskaren, men detta var lovely! Skitbra! Har t.o.m dumpat kaffe på morgonen, skall skära ner på kaffet, inte mer än en kopp om dagen. Hur skall det gå?!

Jag tror att detta kommer bli alldeles sprillans utmärkt, har dessutom gått ner 4 kg sen jag började på mitt jobb i juni. Grymt. Men inte konstigt då man inte sitter ner i en sekund, springer i trappor, ränner runt och svettas som en gris. Gött!

Nu skall jag försöka hålla fast i nya frukostvanan, känns knasigt utan smörgås.

Abstinens!

Jag är så shoppingsugen att det klias i mina fingrar och gör ont i min kropp. Det hjälpte inte direkt av att kika på Miss Selfridge, älskar nästan alla kläder där. Har faktiskt aldrig beställt något därifrån, men de har faktiskt väldigt bra priser så någon gång när jag känner att det finns lite riksdaler över så skall jag beställa. Mmmmm... come to me!

smile


I've noticed that being with you, I smile more often

Ledig! Åh, va de är skönt! Fram tills på fredag och det är helt underbart, som en liten minisemester, kommer ta tillvara på alla dagar nu fram tills det blir jobb igen. Skall vila, må bra, ta det lugnt, ingen stress, inga måsten etc. Inte ens sysslorna idag är måsten utan något som jag behöver och vill göra, tvätta och städa. Sen får vi väl se om jag hinner sola något, det är lite molnigt men några UV-strålar borde väl kunna ta sig igenom molnen? Hoppas på det. All min färg är snart borta, det lilla jag hade alltså, blir inte speciellt brun.

Nu skall jag ta tag i mig själv, har suttit här för länge nu. Gick upp 7 när Mr. S gick upp för att åka till jobbet, sen har jag inte kommit längre än till soffan. Har ätit frukost, facebookat, läst bloggar och nyheter, riktigt slapp men de gör inget efter tre galna dagar på jobbet. Snacka om att det är bra träning att jobba där, springer som en dåre och svettas som en gris, har ju inte vart direkt kallt ute heller. Bra nu när det inte är några spinningpass på F&S ;)

& en sak till.
Idag fyller brorsans sambo år så vi säger grattis till Emma som blir 24 år :) Grattis!

But we can love, oh yes we can love

Den här dagen var ännu värre än gårdagen. Fy, jag har stressat som en dåre på jobbet och försökt hålla mig sansad, men det är inte lätt alla gånger. Jag hoppas verkligen att vi fick ordning på allt till slut för min energi tog slut. Svettades som en gris och sprang runt som en tok, satt inte ner i två sekunder ens idag, mellan 7 och 15, mina fötter såg ut som en gravid kvinnas svullna fötter. Sen var det bara att brumma hem, få i sig något ätbart, duscha, sminka sig, fixa hår och sen åka på kalas hos min lillkusin som fyllt 18 år. Kan säga att jag stupade i sängen efter duschen, somnade, vaknade, låg där helt näck och undrade hur jag skulle orka med kvällen. Det gick bra och det var väldigt mysigt på kalaset :)

Imorgon är det sista rycket på jobbet innan det är ledigt i några dagar, är kluven om det skall bli skönt eller inte, behöver ju massa pengar. Det löser väl sig, just nu behöver jag vila bara :) vill ha hem mina små pojkar med, de får vara på kollo nu ju eftersom jag inte vet hur många timmar jag arbetar. Saknar ♥

Nu är det faktiskt dags för mig att sova. & just det, jag renoverade håret igår :)

God natt & puss

sweet dreams

(nedersta bilden, foto: Berne Karlsson)

Oj, oj, från fullt hus till att vara ensam! Alva har bott här sen i måndags och idag åkte hon hem, så nu är det helt tomt här. Hundarna är hos mina föräldrar eftersom jag skall jobba imorgon och på söndag. Igår var dessutom S här och höll oss sällskap, massa mys :) Käkade pizza, kollade på film, spelade kort och rundade av med kuddkrig :P Så nu känns det helt knasigt att vara helt ensam hemma, tomt.

Idag har det vart en helt galen dag på jobbet, började lugnt och skönt, gjorde allt i vanlig ordning. Hade dessutom lite kändisspotting på hotellet då SVT lånade vår bastubåt för att spela in Stjärnorna på slottet. Lite spännande! Sen när jag och den andra tjejen var klara med det vi skulle göra så blev vi inkastade till disken, helt okunniga och hade ingen aning om var saker och ting skulle stå, kändes inte som vi gjorde någon nytta direkt. Fast jag tror vi gjorde det, servitriserna på restaurangen hade aldrig hunnit utan vår hjälp. Tycker en del borde visa lite mer uppskattning när man hoppar in sådär...

Imorgon blir det jobb igen och på söndag med. Må lördagen och söndagens jobb gå undan, för på söndag efter jobbet skall jag och S till hans pappa på middag :)

Nu är det dags att slå igen de blå och sova. Natti! ♥

3h

Liten pojke på 5 veckor som somna i min hand :) (iPhonebild)

Dum natt, fick väl sovit i ca 3h, är inte trött nu men jag kommer att vara det sen. Låg och vred mig innan jag somna, när jag väl somna så vaknade jag och trodde att jag försovit mig. Det är de värsta när man skall vara först på plats, får liksom inte försova sig och komma försent. Illa.

Igår pussade jag på valpar, 9 st och alla var ca 5 veckor, denna lilla svarta har varit min favorit från början och är fortfarande, han och en vit hane. Valptokig! Man hade ju kunnat ha hur många som helst om man hade tid, plats och pengar för det, är ju jättesvåra att motstå. Små bebisarna :)

Nu ska jag åka till jobbet... wooh!

underbart!

Igår fick jag middagsbesök av S, vi lagade och grillade mat ihop, drack rosé och rödvin på min balkong långt in på natten. Det är livslyx skall ni veta, helt underbart trevligt! Idag sov vi länge, till typ 11, väldigt länge för att vara mig (som brukar vakna runt 8 en ledig dag). Därför fick det bli en liten brunch idag som bestod av det ni kan se på bilden här ovan, sjuukt smarrigt! Sen till middag blev det ihopkast av det som blev kvar av middag och brunch, innan det åt vi jordgubbar som var väldigt goda.

Förutom allt gott vi åt och drack så blev det väldigt nostalgiskt, det var 6 år sen som vi sågs senast. Det får de bli ändring på :) ♥

Imorgon är jag ledig, då bär mina vägar till Halmstad för att pussa på valpar och hämta Alva som skall bo här i några dagar, passar på när jag har lite ledigt. Skall bli såå roligt och jag har funderat ut ett litet schema över vad vi skall göra, dock får det vara öppet beroende på vädret. Men två saker skall bli av iaf och det är Slottskogen och så skall S laga lasagne till oss på Torsdag :)

klippte av mig håret





...nä det gjorde jag inte, har håret uppsatt så har det uppklippta trillat ur toffsen. Erkänn snygg tisha? (ironi) Jobbtröjan.

I can do it!

Uff, är det lagligt att vara såhär trött? Jobbar, jobbar och jobbar. Inte för att det har varit långa dagar nu men det har varit tidiga morgnar och en del tempo. Det är ju så förbaskat varmt att jobba nu när det är så gött ute, men det är bra träning ;) Får se det så. Nu ska vi få nya tröjor att jobba i med, mörkblå istället för de röda som är urtvättade och fula. Jäj!

Igår gick allt väldigt fort, så jag och kusin (som jag jobbar med) gick till badplatsen. Köpte med oss jordgubbar, festis och ballerinakex, så där låg vi en stund och gottade oss, badade med och det var redigt kallt! Är la +17 i havet nu? Huhu... fast när vi tog första doppet i början av juni var det typ +10.
Lite tossiga ;)

Funderar oxå på hur jag ska göra med håret. Skall jag ha det så ljust som på bilden eller mörka ner de lite? Help!