natti på er!

Med dessa tre bilder så säger jag god natt. Har krypit ner i en renbäddad säng, finns det något bättre? Denna gång fick det bli att vi sover med dödskallarna, åwh! Passar väl himla bra nu till halloween?


Imorgon blir det temafest hos Charlotte och jag skall ju vara tjejen i Pirates.
Skall bli riktigt skoj!


Säg hej!

Alla som läser skriver hej!
Är faktiskt lite trött på att ha massa läsare, men ingen som säger hej.
Vill ju kunna kika in hos er med om ni har blogg ;)

Kanske får flytta till Uppsala?

I våras var jag och min familj i Österbybruk för att hälsa på min svägerskas familj och ställa ut hundarna på hundutställning. Vi var där lite längre än en helg för en gångs skull och passade på att få en guidad tur i Uppsala av svägerskans familj. Vi besökte någon kyrka (kyrkor är inte min grej), kollade på deras universitet m.m. Så klart fick jag dra med mig folket till affärsgatorna, till slut så gav de med sig! Där blev jag guidad till en helt underbar liten butik, som jag längtar till ofta! Mamsell K heter butiken, en liten prylbutik med sånt som jag älskar. Ångrar mig djupt att jag inte la handskarna på hattaskarna som fanns där inne, hade faktiskt kunnat få med mig en hel del prylar!
Men, anledningen till varför jag skriver om detta är för att jag upptäckt att Mamsell K har en internetshop! Inte lika roligt som att gå in i den fysiska butiken, men vad gör man inte när man bor X antal mil ifrån Uppsala?

Och!
På vägen hem svängde vi förbi en annan butik som jag nästan blev ännu mer förälskad i, som jag dessutom fick åka tillbaka till ännu en gång dagen efter (eller var det samma dag?). Där fanns verkligen allt! Precis i min smak. Där fick jag faktiskt köpt ljuslyktor, pillerask och diskmedelspump från cult design. Butiken heter Fullerö Handel. Den har däremot ingen internetshop :(

LYLLOS alla er som bor i eller nära Uppsala!
→ Länk till Mamsell K
→ Länk till Fullerö

...bara de två butikerna skulle kunna få mig att flytta närmare Uppsala.
& såklart för att Karolin bor där.

Hehe...

Ja, tröttnade igen på designen :P
...fortsätter pilla senare ikväll eller imorgon.
--------
Update: Nu börjar det likna nåt va?!

this weekend

En stressig helg men ändå inte. Vet inte hur man skall förklara den? Skulle ju ha vart på partaj i lördags men mådde inge vidare på grund av PMS (kul!) så jag bjöd in min kusin (på bild, längst upp till vänster) så vi åt massa godis och kollade på Little miss Sunshine. Otroligt mysig film som man blev go och glad av :)


I söndags (ja, jag kom ihåg att ändra klockan!) steg jag upp 04:45, åkte hemifrån 06:15, målet var Halmstad. Fy va jag saknar de stället, så mysigt! :) Men men... vi var där på hundutställning iaf, jag och mamma. Efter utställningen hälsade vi på Maria och pussade på hennes hundar.


Om 2 h skall jag till Friskis & Svettis för att träna bort helgens onyttigheter, nu får det f*n va slut på sånt!!


nu är det på plats!

Mycket nöjd! Älskar de!

Skåpet är alltså ett pottskåp som jag började renovera för lääängesen, det är min gammelmorfar och gammelmormor som har haft det, men då var det brungröntaktigt. Har bild på hårddisken hur det såg ut innan, skall se om jag kan leta reda på det någon dag :) Skall även fota stolen jag målade om.

Vad tycks?!


I wont be your winter

Idag är jag riktigt trött! Vet inte hur jag skall orka kalasa ikväll. Det blir ingen lång natt för mig, skall åka till Halmstad tidigt imorgon bitti eftersom jag och mamma skall på en hunduställning där och sen hälsa på Maria. Äntligen skall man få pussa på lite valpar igen! Skall bli så kul och mysigt!


Ikväll är det som sagt party hemma hos Lizette som jag nyligen lärt känna. Vi var ute en sväng förra helgen men jag var rätt kass och förkyld så det blev ingen sen natt då heller. Spelade lite biljard och drack bärs, väldigt kvinnligt :P


Skall ta tag i mig själv och hundarna nu (som fortfarande sover!) och se till att här händer något, behöver skura golv...lagom kul!


Vad gör ni i helgen?


En dag på dagis

Första händelsen mellan två pojkar ∼2,5 år:
-Skall vi kramas?
-NEJ! Krama henne!! (pojken pekar på mig och jag får kram..av båda! Gulligt!)


Andra händelsen när jag klär på en flicka:

-Dansa lilla nallebjörn, hopp hopp hopp! (jag sjunger på en barnlåt som fastnat på hjärnan)
-NEJ! Tyst!!
-Varför det?
-Det låter fult!
-Meh, så kan du ju inte säga. Det är ju elakt!
-Du är elak.
-Varför är jag elak?
-Jag är arg.
-Varför är du arg?
-För jag vill vara det.


Ja vad skall man säga? Haha.. så otroligt gulliga och roliga barn, verkligen från det ena till det andra och så ärliga. Gör man något "fel" eller avvikande så får man veta det :P snabba som sjutton är dem på att kommentera de också och inte går det att smyga med nåt. Kanske inte låter så kul när man återberättar det såhär, men jag tycker fortfarande att båda händelserna är väldigt roliga :D

nu har fleecetröjorna & jackorna kommit fram

(Schysst att man upptäcker stavfel ↓ efter man lagt upp bilder... jaja)

Min lilla älskling Elmer är så himla frusen nu under höst- och vinterhalvåret, tyvärr! Han tycker inte att det är speciellt roligt på promenaderna och så fort man stannar skakar han som ett asplöv. Det var bara att plocka fram fleecetröjor och jackor till de små, Linus klarar sig på dagen men på morgon och kväll behöver han något som värmer honom. Små sötingarna! ♥ Men vad gör man inte för sina små?


Säg vad ni vill angående hundkläder men jag vet att det är de som mina behöver nu när rusket och kylan har kommit. Och för att någon säkert kommer kommentera det så, nej, Elmer har inte luvan på sig. Var bara tvungen att ta på honom den och fota, han var inte riktigt nöjd, men ack så söt!


en inte jättebra bild på kostymen

Here it is, aj lööve it!

Inspiration (bilder hittade på google):

Det blir alltså Keira á la pirate, en blandning av dessa två bilder från filmerna. Ni kanske inte vet det men jag har alltid varit sjörövar/pirat-fantast, ja ända sen jag var liten. Har massa dödskallesaker osv. En go' blandning med allt det rosa och Hello Kitty ;)


no calories

När min mamma köper vin så kollar hon aldrig efter smak eller så utan hon går på flaskans utseende och jag har insett att jag är lite sådan också. Börjar dessutom att fundera på om Dennis är sån med. Cola-burken här ovanför köpte han för ett tag sen när vi åt pizza, han tyckte att den var så fin, inte för att han ville ha cola light (det dricker han inte), utan för burkens utseende. Jag som sällan köper cola light drack den för burken var så söt. Är man lite knäpp eller bara lättpåverkad? Jag önskar dock att alla burkar var såhär gulliga, piggar upp :)

Påverkar flaskors/burkars utseende vad ni köper?

 

Det blev föresten inte så mycket mer med min förkylning, mådde piss i fredags och i lördags satt det bara på halsen men jag var hur pigg som helst. Orkade gå på stan med Lizette, fick köpa nya skor då dragkedjan på mina stövlar paja (grrr!!!) och så köpte jag en skitsnygg dress till Halloween! Min kurskompis skall ha fest med kändistema och jag har tolkat det på mitt egna sätt ;) Kan inte avslöja än vad jag skall vara..kanske ikväll när jag hämtat mina saker hos Liz.

abc...du är mina tankar

När jag klev av tåget förut så snöade det här, kan ni fatta, snö, i oktober, här i Göteborg! Men det blev inte så mycket mer för det var ju snöblandatregn. Det tackar vi för, jag lever ju kvar med mina sinnen i augusti. Älskar sommaren!


Jag köpte bokstavskex häromdagen och har helt glömt av att ta fram dem, stått i skåpet över kylen alldeles för länge, med andra ord. Iofs så visste jag redan hur dem smaka, sånt man får äta när man är på dagis.

Elmer och Linus fick smaka på varsitt kex, Linus försökte gräva ner sitt i mattan, men Elmer blev helt tokig och skulle ha mer! Verkligen poppis!!


Här har ni honom, bokstavs-Elmer! Passar bra då han säkert har någon slags bokstavskombination ;)


Säger ni kex eller chex föresten? Jag säger chäx, som man skall ;)


hej igen, förkylningen

Är säker på att jag är påväg att bli förkyld igen, skit! Var ju nyss förkyld liksom, plus att jag skall till dagis nästa vecka så då lär jag dra på mig lite till av förkylningsbakterierna. Kul, verkligen kul! Kände mig hängig redan igår och frös, men trodde att det berodde på att jag gick upp 06:00 och att det är superkallt ute liksom, inga konstigheter, men när jag klev upp nu för en timma sen så kändes det som att jag svalt grovt sandpapper!

Är det någon vänlig som kan dela med sig av lite hur-man-får-bort-förkylningen-tips?
Jag som vart så duktig denna vecka med träning och långa promenader :(

ledigt idag

Orkar inte skriva eller komma på nåt att skriva om idag så ni får bara en liten update.

Är ledig idag så skall snart ut och gå en långpromenad med grabbarna, i kylan. Jättekallt verkligen! Igår när vi gick hem från mina parents så var det 3 grader ute.


Ikväll är det spinning som gäller! :D


ännu en dag

Off to school - hörs later!
allra helst hade jag krypit ner under täcket igen...
Publicerat:
Mikaela      
Design: sannasrum.se


ny bild på moi

Igår, när jag ändå var ordning i hår och fäjs, så passade jag på att ta ny bild att ha här bredvid i menyn. Då insåg jag att det faktiskt är dags att städa igen här hemma, känns inte som man gör annat än det?!

Ja ni ser väl kanske själva, dock är det inte allt som syns där. Tvätt som hänger i hela lägenheten, hundhår på golvet, damm..ja, u name it :)

Publicerat:
Mikaela      
Design: sannasrum.se


stress :(

Elmer och Qila, tigger lite kanske?

Vart en ganska jobbig dag idag men man skall ju inte klaga, men min stressiga mage klagar! Först pluggade jag och basgruppen hos Charlotte, blev uppskjutet pga. tågtrafiken krångla så dem fick ta buss istället. Bråttom iväg efter det på kalas hos Mattias. Sen bråttom hem till hundarna. S T R E S S !

Nåväl. Måste berätta att jag igår skaffade Spotify, är ju faktiskt ballt! Bara man kommer på vilka låtar man skall söka på ;) Har börjat på min alldeles egna playlist.
Publicerat:
Mikaela      
Design: sannasrum.se


Tentat

Nu har jag tentat färdigt. Äntligen! Det kändes inte speciellt bra faktiskt, missuppfattade instruktionerna vilket sög lite men får hoppas att dem som rättar bortser från mitt lilla mistake. Aja.. får hålla tummarna för ett litet G iaf :)


Skall strax bädda rent i sängen och krypa ner, är helt ensam till typ midnatt, inte skoj :(
Vad skall ni hitta på i helgen gott folk?
Publicerat:
Mikaela      
Design: sannasrum.se


renovering-igen!

Ja, som ni ser så händer det grejer här igen(!!) (för er som har hängt med). Blev inte riktigt nöjd med förra, kändes FÖR sommar och vårig. Fick äntligen användning av bilder jag tog för ett tag sen (dem i headern).

Det är inte färdigrenoverat här än, måste bara fortsätta med pluggeriet samt att Elmers fästmö och hennes goa matte kommer hit om en stund :]
Publicerat:
Mikaela      
Design: sannasrum.se


tyst

Ja, här är det väldigt tyst. Om ni bara visste hur mycket jag har att göra nu. Har tenta i veckan som kommer, säkert, att gå åt skogen. Känns INTE bra! Så mesta tiden nu går åt till att plugga, plugga och plugga lite till. Samt att jag ikväll skall hem till Elmers fästmö och hennes trevliga matte, Lizette.

Jag kommer att återkomma så småningom med lite updates.
Publicerat:
Mikaela      
Design: sannasrum.se


1 OKTOBER!

En liten bild på Vilda som börjar bli stora tjejen, lite mer än 5 månader gammal och börjar få päls :)

Ja idag är det 1 oktober, hur sjukt är inte det? Igår var det frost när jag åkte till skolan! Mamma berättade att hon skrapat rutor på bilen 2 dagar i rad. Hallå, är det inte sommar? Vart tog sommaren vägen? Jag vill ha sommar!

Positiva med att det börjar bli kallt och ruggigt ute är att man kan krypa ner i soffan med filt, en stor balja med te, levande ljus och allt detta utan att ha dåligt samvete över att man bara sitter inne och ugglar. Aj lajk it!

Fast nu skall vi ut med hundarna innan vi kryper ner i sängen..brr! Mössan på!
Hade föresten vinterskopremiär idag, stövlarna på!

Puss v
Publicerat:
Mikaela      
Design: sannasrum.se