Flyttplanering

Mitt nya kök.
 
Nu har min lägenhet redo för ny hyresgäst och jag för nytt boende (nästan), igår var min ena hyresvärd här för att se så att allt var okej. Fick inga anmärkningar på besiktningen vilket jag inte hade trott heller, finns inte mycket att klaga på här. Eftersom det är ett lägenhetsbyte så skall jag prata/träffa paret med min blivande lägenhet för att planera flytten osv. Det blir lite knivigt eftersom vi båda flyttar samma dag, men jag skall försöka få undan så mycket som möjligt innan. Har hämtat hem lite flyttlådor så jag kan packa grejer jag inte får plats med, bor stort nu och skall flytta till mindre nämligen. 
 
Det känns aningens vemodigt att lämna min nuvarande lägenhet, älskar den men den är alldeles för dyr och det tar för lång tid till jobbet. Eftersom det är väldigt mycket köer så tar det ungefär en timma till jobbet och lika lång tid hem, det blir väldiga bensinkostnader dessutom. Från nya boendet kommer det inte ens att ta 15 min med bil och jag lär dessutom slippa vägtullarna, kanonbra! 
 
Men det nya boendet är litet, 40 kvm och ingen balkong. Badrummet är litet och mörkt. Å andra sidan så älskar jag området där den ligger, det är nära hem till mina vänner, det tar inte ens 3 minuter att komma till Slottskogen och det är vad jag har velat i många år. Samt att hyran kommer sänkas med tusenlappar. Jag ser mer fördelar med det hela även om det känns vemodigt just nu.
 
Detta kommer att bli mer bra! 
 
Älskar föresten nya blogg.se, speciellt att man kan svara på kommentarer direkt i bloggen. Många tummar upp!

Meow!

 
Eftersom jag tröttnat på mitt rosa skal som jag köpte när jag fick min nya iPhone så tyckte jag att det var dags för något nytt. Valet föll på ett skin istället för skal. Nu behöver jag bara nytt displayskydd och kanske lämna in min lilla pärla eftersom låsknappen fått för sig att krångla. Jobbigt!
 
Vad tycker ni om min lilla mustaschkatt? 

Inte utan mitt kaffe!


Trots att jag är morgonpigg och kan vakna hur tidigt som helst en ledig dag så är jag inte människa utan min mugg med kaffe som rymmer cirka tre koppar. Det är rutin varje morgon och utan den stunden med min kaffemugg så blir hela dagen upp och ned. Jag kan heller inte stressa på morgonen utan väljer istället att gå upp ca två timmar innan jag måste åka till jobbet, det är så skönt att ta det lugnt och hinna vakna innan jag lämnar hemmet. Jag gillar morgnar, det är så mysigt och jag hade aldrig klarat av att gå upp och direkt åka till jobbet.

Lugn och ro på morgonen är min melodi... med en balja kaffe. 

Världens längsta vecka!


Förra lördagen var det som sagt dags för den årliga andra långdagen här i Göteborg, hur mycket firande det blev för oss vet jag inte. Vi skippade nämligen att traska runt på gatan utan istället satt hemma hos Molly och drack cava i gott sällskap. Senare på kvällen gick vi och tog varsitt glas på en pub. Det fick faktiskt räcka. När jag korsade Masthuggstorget så var folk extremt fulla, det var skitigt och det låg glas överallt. Tror vi gjorde ett bra val som stannade inne, vi skulle nog ha vart där tidigare på dagen för att få rätta känslan, det regnade dessutom på kvällen. 

Denna veckan har varit väldigt lång, jag har jobbat och pluggat inför min sista redovisning i skolan (vart bortrest under den examinationen). Måndag-tisdag åkte jag till jobbet tidigt på morgonen och kom hem runt 23-tiden båda dagarna. På onsdagen jobbade jag mellan 08:45-17:00 och direkt efter jobbet hade vi möte med lite föräldrar vars barn skall börja på vår avdelning till hösten, kom hem sent då också. Det tar ca en timma att köra till jobbet och sedan lika lång tid hem, jädra bilköer! På torsdagen jobbade jag samma tid som onsdagen och direkt efter jobbet åkte jag till förskolechefen som bjöd på grillfest. Igår jobbade jag, åkte hem för att sedan åka till min bror på grill- och fotbollskväll. Skit att Sverige förlorade! Så ja, en väldigt lång och intensiv vecka.

Examinationen/redovisningen gick väldigt bra, var nervös inför den eftersom det var ett tag sen som jag gjorde själva projektarbetet men examinatorn var väldigt nöjd och sa att jag "ägde". Antar att det är ett bra betyg? Inga kompletteringar på den förutom att papret skall ha försättsblad och skickas in. Det innebär att jag är helt klar med skolan och slipper tentaångest, föreläsningar, idiotmänniskor osv. YAY! Har knappt hunnit ta in det än men det kommer nog snart. Är otroligt glad och stolt över mig själv som orkade stå ut i 3,5 år. Det är väldigt skönt att ha fått jobb också, trivs mycket bra.

Mina förhoppningar nu är att få besked om lägenheten snart och ha tid för nära och kära igen. Blir väldigt irriterad på "vänner" som hört av sig och varit arga för att jag inte vart tillgänglig. Trodde att man som vänner har förståelse för varandra och att det ibland kommer saker ivägen men att man ändå vet vart man har varandra. Nå ja, jag får se det som att det är de riktiga vännerna som har stannat kvar och stöttat under den intensiva tiden som har varit nu med nytt jobb, C-uppsats och examination. 

NU tar jag tag i dagen :) 

Härlig "cava-outfit" från Miinto.se

Det kliar verkligen i mina shoppingfingrar nu, speciellt efter att ha gått på stan med Molly som shoppade i lördags. Hon har föresten snygga träskorssandaler som jag blivit förtjust i, så i min jakt efter nya sandaler fann jag dessa godingar från Filippa.K, matchas med fördel till denna fina klänning från Cheap Monday. Vips så har man en snygg och enkel dricka-cava-på-stan-i-solen-outfit. Till detta vill jag ha snygga örhängen och solbrillor. Allt kommer från Miinto som enligt mig har ett väldigt bra utbud på kläder, skor och accessoarer i alla prisklasser.

Fredagsmys med fint folk!

Dukat bord för fredagsmys!

I fredags var det mys med Molly, Jessica och Kotte, det var lite för att fira min lärarexamen och lyckat blev det! Sushin var fantastisk, kom från Yamato på första lång och cupcakesen hade Molly gjort, sjukt goda! Efter matkoman så beslöt vi oss för att gå ut en sväng, vi hamnade på Linnégatan men alla fyra var fredagströtta så ett glas fick räcka. Tusen tack tjejer för en mysig fredagskväll, det får vi göra om snart!

Fick dessutom presenter! Två av mina favoritglas och en supersnygg t-shirt med dödskallar på från qed London. Tack, tack, tack!