Lite mysigt sådär!


peace?

Har just kommit på en ful vana jag har, en ovana! Så fort jag är med på bild så gör jag peace-tecknet. Hur 90-tal är inte det då?! Jag måste sluta upp med det. Och när jag ler sådär töntigt som jag gör på bilden, tungan mellan tänderna, haha! Hjälp! Eller så fortsätter jag som vanligt: gömma mig när kameran kommer fram. Det blir bäst.

Det slog mig också att jag måste ta tag i träning och kost igen. Urk...

en tripp till ikea

Ja, men nu börjar det likna nåt, är påväg att bli människa igen! Jag och kusin drog till IKEA förut nämligen och efter det vart jag helt död! Köpte bland annat muggen på bilden, fyra st sådana och två gigantiska vinglas för mina kommande sofistikerade sommarnätter på balkongen med några flaskor rött. Längtar!

Skall snart sätta mig med lite plugg tänkte jag, inte kul men tja... måste göras. Beställa kurslitteratur sen och det suger enormt!! Dyrt och tråkigt, de pengarna kan man ha roligare för!

Nä... kanske skall ta tag i sig själv nu?
Love!

iFåååånskalet

Här är mitt iPhoneskal som jag fick idag. Kul att man hade det i 30 min innan jag lyckades göra sönder det, en spricka i hörnet så den biten lär trilla av i vilken sekund som helst. BAH! Lyckat Mikka... men visst är de snyggt?

Måndag - igen!

Det gäller att unna sig!

Ja, då var det måndag, igen. Förstår ni hur fort veckorna går eller? Denna helgen var helt lovely, spenderade den med my dear friend Jess. Vi käkade god middag hemma hos henne sen drog vi på konsert, på söndagen hade vi en lååång bakisbrunch på Cicero. Gööörmysigt!

Idag var det tillbaka till verkligheten igen, skoldags, vi har börjat en ny kurs som inte verkar allt för lattjo faktiskt. Får bita ihop och traggla mig igenom den, inte så mycket mer att göra åt de. Något mer som jag gjort idag är att unna mig lite rött vin, köpte en jättegod sort i helgen som jag kan rekommendera! Sen har jag handlat, köpte tulpaner till mig själv :P Ungmö ju! Och så har jag planterat blommor och ställt ut på balkongen, myyyys!

Snart kommer en old friend hit och skall hämta bok (boken på bilden, det är inte jag som är så duktig och läser alltså), som hon skall ha till en kurs i skolan.

Vad gör ni andra om vardagarna?

Pynt! :)

Woho... Jag har påskpyntat! Blev lite fresh faktiskt, inte för att jag är någon som firar påsk men jag gillar färgerna och att det faktiskt är vår när påsken kommer. Imorgon skall jag plantera blommor på balkongen, myyys!

åwh :(

Förut var jag övertrött, så jag började städa, nu är jag trött och har inte städat färdigt. Dessutom så börjar jag få ont i halsen, vill absolut inte bli förkyld!

Idag har jag vart på dagis och jobbat, på en ny avdelning, jääättekuul! :D Det var lite äldre barn där än vad jag är van vid, blev nästan förvånad över hur stor skillnad det är.

Och vet ni... fick inga våfflor idag :(

Tuff natt!

Soffa eller luftmadrass?

Inatt sov jag på en bäddmadrass, en stor en som man blåser upp med kontakt i väggen. Fyfan, va jag sov dåligt, 5 timmar, max! Inte nog med att den prassla som sjutton när man vände på sig, det var grymt kallt med i sovrummet inatt. Fick gå upp för att klä på mig massa kläder och hämta en filt. Undrar om soffan är bättre? Hur som have det var en jobbig natt, hoppas jag har tillräckligt med energi för att plugga bara. Vill bli klar med det som jag skall fixa på min tenta, måste vara klart på måndag nämligen. Stress!

Skall nog ha en liten spa-dag samtidigt. Eller ja... misshandla mitt hår med lite 10v och lite peeling samt ansiktsmask för mitt snustorra face.

Jag är ett typiskt småsyskon.

Småsyskon: Är de som bryter mot traditioner, rebelliska, tar mer risker, konstnärliga.

Hittade en artikel för ett tag sen av Elisabeth Schönbeck, om syskonrelationer. Där beskrev hon roller som man får beroende på vilken rang man har som syskon, jag är lillasyster och har en storebror. Jag känner igen mig som sjuttan och även min bror. Det är lite läskigt.

Jag har alltid haft behov av att testa nya saker, tänja på gränser och göra tvärtom. Enda sen jag var liten har jag varit bestämd och aldrig rädd för att säga vad jag tycker och tänker. Nu kan jag däremot tänka först och tala sen, förr var jag lite väl snabb med mina åsikter, vilket kan ha skadat mer än vad det har gjort nytta.

Redan på dagis fick fröknarna smaka på min bestämdhet och jag har fått höra i efterhand att det var många samtal mellan mina föräldrar och personal. Mina föräldrar berättade om ett tillfälle när det var kalas på dagis och det var något som inte passade Fröken Mikka, då stod jag i hallen och var förbannad, skulle inte alls vara med. Ute på gården på dagis var det jag som alltid var skitigast, klättrade i träd och härjade, medans de flesta andra flickor gungade eller gjorde sandkakor. Jag har alltid trivts bäst med att umgås med killar och kommer bäst överens med dem, visst har jag goa tjejkompisar med men jag kommer alltid närmare killar. Kanske för att jag är rak och ärlig? Inte någon som smusslar bakom ryggen eller snackar skit. Medan de flesta tjejer på högstadiet försökte få bekräftelse och gjorde allt för att få umgås med de "populära" har jag alltid valt egna vägar och skitit i vad folk egentligen tyckt. Jag har egentligen aldrig varit otrygg i mig själv, även om jag kanske kan anses som blyg men det beror på att jag vid vissa tillfällen är en observatör.

Att jag är observatör är något som har kommit på senare år, vilket försvinner mer och mer. Jag tror det beror på händelser och dispyter som jag haft med lärare i tonåren. Ett exempel är när jag gjorde mitt projektarbete sista året på gymnasiet och vad jag än gjorde så blev min handledare aldrig nöjd. Jag gjorde allt som hon bad och allt hon pekade på gjorde jag om och det var aldrig bra nog. Det sänkte mitt självförtroende till nästan botten, vilket jag aldrig hade erkänt då, för när man är som mig vill man gärna prestera hela tiden och göra sitt bästa. Det är sådan jag är, petnoga och ser detaljer. Men jag vågade säga ifrån, det tog emot men jag gjorde det och nu har den händelsen gjort mig starkare och jag tar ingen skit. Konstruktiv kritik tar jag, för det hjälper mig, men skit, nej tack, det klarar man sig utan och det skall man inte behöva ta.

Enda sen jag var liten har jag dessutom varit väldigt pysslig, på dagis kunde jag plocka fram kritor och papper för att sitta och måla i timmar. Samma sak hemma, det har nog varit min trygga punkt i livet och tidigt har jag sett detaljer. På högstadiet när min familj fick den första digitalkameran la jag beslag på den ganska snabbt och började fota och helt naturligt så föll det på plats. Jag såg vilken vinkel jag skulle ta bilden ifrån, hur nära jag behöver gå och vart fokus skulle vara. Så att jag skulle söka in på medieprogrammet på gymnasiet var självklart för mig, där valde jag att inrikta mig på grafisk design och foto. Mina tre år på gymnasiet är de år som jag saknar mest!

Den rebelliska sidan av mig är väl den som mina föräldrar kanske uppskattar minst, antar jag?! Men nu är dem väl rätt vana, mormor var dock inte lika överlycklig när jag vågade visa min första tatuering. Fast hon har väl vant sig med ;) Tatueringar och kroppskonst överlag har jag intresserat mig av enda sen jag var liten, min första kontakt med tatueringar (som jag minns) var på dagis och en praktikant hade en ros på armen och sen dess har jag vetat att jag skall tatuera mig. Däremot har jag valt att vara försiktig med piercingar, har i naveln och ett hål i vardera öra. Men funderar på en tragus, diskret och snygg, även töjningar gillar jag. Man kan ju töja 10mm och sen om man ångrar sig låta de växa igen, är lite nyfiken!

För er som inte vet så använder jag ju mig ofta av namnet Rebelle, som även min hemsida heter (som just nu ligger på is och är till hundarna). Just för att det passar så bra in på mig, jag är den rebelliska flickan, ReBelle. Funderar på att lägga ner hemsidan och ta namnet till bloggen istället.

Detta blev ett långt inlägg, orkar ni läsa så skall ni ha en stor eloge! ;) Sätter dock punkt här även om jag skulle kunna fortsätta skriva om mitt liv som rebell i evigheter.

She couldn't care less

Det ekar tomt i mitt kylskåp, jag är fattig och en smula vemodig. Idag flyttar Dennis och jag skall för första gången i hela mitt liv bo ensam! Det kommer bli kul faktiskt, men det var ju inte riktigt det här man hade planerat men just nu känns det bara skönt. Men visst kommer man sakna de bra stunderna också men de sämre har liksom tagit över så man knappt kan komma ihåg de bra.

Nåväl, jag hade tänkt att ta en storstädning idag. Sängen, tv-bänken, två bokhyllor och TVn försvinner idag så man kan ju passa på att städa ordentligt. Undrar hur många studenter det är som bor ensam på 62kvm? Det kommer att bli två fattiga år! Funderade på om man skulle skaffa en inneboende, men jag vettisjuttan om jag står ut med det eftersom det är ett sovrum, hade det vart två så hade de nog gått. Säger då en sak, det är skönt att jag har mina två små pojkar, även om dem kommer få spendera en hel del tid hos mina föräldrar. Jag måste ju vara i skolan liksom :(

Förhoppningsvis så blir jag med tv-bänk idag, mamma och pappa skall svänga förbi en butik och köpa en. En vit i högblankt ♥ men det beror på hur kvalitén är, säljs för halva priset. Det är ingen som har en TV att skänka eller sälja för en billig peng? Känns surt att köpa ny och nu har jag inte råd, hur står man ut? Det är ju för fasen Desperate Housewifes ikväll!

En bra sak är att jag och Jess kanske skall ut på lördag, konsert på Sticky Fingers, det var fan inte igår man var där! Så, Göteborgare, be there! ... skall jag vara ärlig så har jag ingen större koll på bandet men med trevligt sällskap och %-dryck så är nog allt bra! :D

vart på ikea

Idag tog jag och min mamma oss en tur till IKEA för att kolla efter en säng till mig och shoppa loss lite. Hittade lite smått och gott, gick ju på 700.- så något fick jag med mig hem. Värmeljus, bara att jag hade ett oöppnat paket hemma som jag glömt av, kommer kunna elda i ett par år nu ju.

Fick mig ett ryck att städa också, köksbordet var en krigszoon! Eftersom jag fick nya grejer till min cult design-ljusgrej av mamma igår så tänkte jag att bordet kunde få en ny klädsel. Fönstrena fick sig även lite insynsskydd, bor iofs på andra våningen men skönt med lite privacy. Jag längtar tills det blir lite goare ute så jag kan mörkbetsa stolarna, skall även klä om sitsarna. Kan bli nice!
Vårigt!

Hår: check!

Nu är håret i sin ordning igen, utväxt borta, blå färg snart borta. Tjoo, känns lovely! Älskar att vara såhär blond!

Igår blev det en kväll på stan med öl och trevligt sällskap och roligt avslut. Sånt gillas! :) Det får jag sota för idag, är helt slut i skallen och kroppen. Värt de!

Nu blir det äta onyttigt, ligga i sängen och zappa på TVn. Imorgon är det IKEA-time!

Renovering pågår!

Snart skall jag åka till frisören Jennie och snygga upp håret, jag genomgår just nu en renovering. Det kan vara skönt att få göra det, speciellt när man skall ha en nystart! :] Och om ni inte ser det på bilden så försöker jag visa att jag skall klippa mig :P Färga håret också.

Och det är fredag idag! Hur gött är inte det då?! Skall försöka ta mig till stan idag och göra slut på presentkortet på Lush. Behöver lite peeling, vad jag skall handla mer vet jag inte just nu, vi får se!

Jag vill föresten åka iväg någonstans, inte långt men bara komma bort en helg eller så. Förslag? Inte så dyrt helst ;) Något som passar en students plånbok.

Tuffa saker för Mikka

Ser ut som att en viss Mikka behöver åka till Bolagret. Hur tuffa grejer som helst och verkligen i min smak, kanske svårt för folk som inte känt mig så länge att förstå det dock. Jag är en rosa tjej men en rocker in disguise, det kanske var lite tydligare när jag var yngre och nästan bara hade dödskallar på mina tröjor, haha! Nu är jag mer rock-romantiker, jag gillar sköna kontraster ;) Odd Molly och skinnpalt, så kanske man skulle kunna förklara mig.

Har föresten en grym idé till min nästa tatuering (som blir tredje, eller fjärde... beror på hur man räknar), nu måste jag bara jobba ihjäl mig så jag får råd. Otålig! :D Har ju som sagt två-tre sen innan, på armarna, känner att det är dags för en till, har inte tatuerat mig på två år :O

Trött

Jag är redigt trött! Har inget skoj att berätta eller skriva om mer än att jag har jobbat och det gick bra, samt skickat in den förbaskade tentan :P Nu blir det slappa på sofflocket, sen nya tag. Håller på och tvättar :(
HAHA!

just nu...

plugg plugg plugg, kaffe & pjamasbyxor.

Nu börjar jag se slutskedet med tentan, men jag är inte nöjd. Hur fan skall jag kunna bli det när instruktionerna är så jävla luddiga?! BLIR GALEN PÅ DENNA KURSEN!! Vill bara få det överstökat så man kan gå vidare till nästa. Har ju lite annat att tänka på också om man säger så.

Tappat mitt örhänge

Borta

När jag i söndags gick mot tåget, en promenad på 30 sek typ, för att möta upp Lizette så tappade jag ett av mina favoritörhängen :( Så jädrans surt va! Har kunnat ha dom när jag sprungit på stan, vart på dagis och härjat, men gå en promenad på 30 sek gick då inte! Skit också!

Inte för att det är några dyra, köpte dom på 70% rea i butiken där min kusin N jobbar. Det är mest irriterande. Får kika in någon dag och se om jag kan hitta något liknande, dem har ju hur mycket som helst i den butiken!

Nu är min kanna med kaffe klart, skall hälla upp på termos och börja pluggandet. Idag m å s t e min tenta bli klar eftersom jag skall provjobba imorgon (då den skall skickas in).

Hallå hallå!!

Jag vet att jag skulle sluta väga mig, men jag kunde inte låta bli imorse. Och vet ni? Ännu mer minus! Och då hade jag faktiskt ätit frukost också, annars brukar jag väga mig innan. Inte undra på att mina kläder hänger som tält nu, skulle haft en tunika på mig i lördags på vinkvällen, men det såg hemskt ut, hängde som ett lakan. Ikväll blir det att träna, hårt som fan!!

GÖÖÖTT!!

och så var det ju det där...

... med lösögonfransar. Känns som alla använder det, jag har inte riktigt förstått grejen faktiskt. Men jag har ju välsignats med långa naturliga fransar. Men så när jag beställde lite smink från E.L.F så passade jag på att slänga ner lösögonfransar, så jäkla billigt där ju! Fransarna har legat i badrummet och kollat på mig och funderat när dem skall få användas. Så igår, innan vinkvällen, när jag sminkade mig så fick jag ett ryck och satte fast dem. Pilligt utav bara satan, kasst lim som fastnade överallt. Till slut lyckades jag någorlunda, lycka! MEN, åkte av lika fort. Varför?! För jag såg ut som en jäkla transa!! Nej, lösögonfransar är inte min melodi :) Fick inte till jättebra bilder men ni kan ju tänka er mig som en transa, hehe.
Jag föredrar mina naturliga fransar faktiskt. Här nedan har jag inga lösögonfransar, bara äkta vara med grym mascara ;)

god morgon!

Vilda, söt som en docka!

Idag blir det nog en dag med fullt ös, ingen lugn lördag som jag faktiskt hade behövt. Skall dricka upp mitt kaffe nu och sen ta ut Linus och Vilda. Sen borde jag kanske ta och plugga på tentan, rättare sagt jag skall plugga på tentan! Mellan kl 12-17 har jag tvättid så om någon känner sig fikasugen, välkommen hit!

Ikväll blir det vin hos C, hoppas jag orkar bara men det skall nog gå. Jag är helt slut i kropp och huvud efter de senaste veckorna, det har varit rätt omtumlande men nu känns allt egentligen toppen. Jag vill bara kunna starta om här hemma på egen hand och gå vidare. Men det kommer!

Och vet ni vad? Kavajen som jag köpte är storlek 38. Vet ni vilken storlek jag hade när jag väl insåg att det var dags att gå ner i vikt? Storlek 44-46!! Det är faktiskt väldigt duktigt gjort och jag känner mig nöjd. Nu är det som sagt se sista kilona som jag vill bli av med, som sitter som berget! 10 kg innan sommaren måste jag klara! Nästan alla säger till mig att jag inte behöver gå ner i vikt men det behöver jag, dels för hälsan men också för att jag fortfarande känner mig väldigt obekväm med mig själv, lite för mycket volanger.

Nu skall jag dricka upp kaffet, kolla på lite påskpyssel och sedan gå ut i solen med hundarna.
Ha en underbar morgon!

Nytt bland läppglansen

Är lite av en läppglanstönt så när jag var inne på Make Up Store så slank detta med. Jag gillar! Inte riktigt den färg som jag var ute efter men ja, man kan inte få allt ;)

Dagens mat

Dagens mat!

Dagens mat blev sparris, stekt kyckling (blev lite bränd :P) och vitlöksås. Riktigt smaskens! Som vanligt tog jag för mycket sås, äter inte upp så får slänga. Onödigt. Har föresten fått höra att kisset luktar konstigt efter man ätit sparris, inget jag tänkt på, nu skall jag se om det faktiskt stämmer. To be continued.

Idag var jag på intervju för ett jobb på hotell, jag skall dit på onsdag och provjobba! Känns det bra skall vi skriva papper och jag kan få börja jobba helger redan nu. Det vore verkligen toppen så håll tummarna lite till! :) Enligt Jonas (best friend) så var det kavajen som gjorde att jag får komma och provjobba, haha! Så snäll. Men det känns riktigt gött och jag är peppad till max! Tack för allt stöd, alla tummhållningar och era lycka till som jag fått, TACK!

Kanske 2010 vänder och blir ett bra år trots allt?!

hairligt!

Önskar att mitt hår kunde se ut såhär varje dag, eller att jag skulle orka fixa håret varje dag. Det hade vart bra. Nu kanske inte ni tycker det var snyggt, men de tycker jag. Inget avancerat, men tillräckligt för att man skall orka fixa varje morgon :P Jag är så himla kass på hårstyling dessutom så det blir mest plattat, tråkigt. Behöver dessutom färga det, skall nog bleka det en gång innan sommaren, sen blir det nog jordgubbsblont.

Och ni ser rätt, jag har kavaj på bilden! Borde kanske sadla om och bli business woman?

Nytt

Fick ändra designen eftersom den såg lite skum ut för vissa. Kom inte på nåt bättre så det får se ut såhär ett tag :D

Cross your fingers, please!

Har ju inte berättat för er att jag skall på arbetsintervju i veckan! De som har mig på facebook har säkert redan sett det. Det är alltså för ett sommarjobb, jag HOPPAS verkligen att jag får det! Vore sååå himla, himla bra!

Vill inte berätta mer nu, berättar när jag får reda på mer. Men SNÄLLA håll era tummar, jag känner att jag behöver det. Kanske ÄNTLIGEN så går något åt rätt håll... kanske... kanske.

äpplepaj - recept

Obs! Om frukten eller bären har varit frysta innan så kan det vara bra att hälla lite potatismjöl över innan man lägger på smuldegen. Om man vill så kan man även sockra frukten/bären, det beror helt på tyckte och smak. Jag sockrar alltid lite, på rabarber sockrar jag galet mycket :P

En liten lördag ♥

Har precis smällt i mig fika, behövde lite laddning för att komma igång med tentaplugget igen.
Fikat bestod utav mormors hemmagjorda vinbärssaft ♥ absolut godaste saften som finns, ni som har smakat den håller med, det vet jag ;) och så vart de kaffe, såklart, och min äpplepaj som blev galet god idag. Lägger upp recept i ett eget inlägg om en liten stund.

Idag vaknade jag vid 7, pigg som en mört! Tog ut hundarna, har en liten extra dam här eftersom mina föräldrar är i fjällen. Sen var det frukost som Dennis serverade, tänka sig! Är det så att pojkvänner blir snällare när dem är f.d pojkvänner?! Nää, skojar bara, han serverade allt frukost innan vi gjorde slut också.

Sen satte jag mig en stund och skrev lite på hemtentan, nu skall jag bara diskutera och analysera lite. Behöver läsa lite böcker för det, så de kommer jag göra om en liten stund. Skall sätta mig på min nystädade balkong och läsa, fick gå och köpa en sopkvast så jag kunde sopa bort barr från julgranen (som jag klippte ner och slängde igår... tog några månader). Det är underbart väder! Har inte ni också vårkänslor?! Wiih!

So long for now, nu skall jag läsa så jag kan börja analysera lite.
PUSS!!

I need and want

Allt detta ovan från IKEA skulle jag just nu kunna döda för att få till vardagsrummet. Den som har några slantar över får gääärna skänka till mig. Fast gardiner har jag redan assnygga men gillade dessa lila, funderar på att sy panelgardiner i den färgen och hänga bakom mina från Mairo.

Ikväll kommer det hit ca 20 killar, hmm... hur låter inte det då? Det är Dennis (ja, han bor fortf. kvar) som har bjudit hit folk från Norge och Sverige för att träna i MMA eller vad det var. Men iaf så skall alla käka tacos här sen. Så vart de med min lugna fredagskväll, suck. Skall börja hacka grönsaker nu, f*n va snäll jag är då!

Min fender

Måste nog vara det sötaste plektrumet ever?!


Och sötaste gitarren! ♥

Min egna ängel!

Alla kan vi behöva en egen skyddsängel och när jag fyllde år så fick jag en från mina föräldrar. Den hänger runt min hals nästan varje dag och jag älskar den! Det är en silversmed som finns här i Bohuslän som gjort den, visst är den underbar?! Och det finns bara EN av henne, eftersom hon är handgjord. Finns även som pojkänglar.

Perfekt att ge bort som födelsedagspresent, eller varför inte doppresent?

På tal om dop, som får mig att tänka på bebisar, så föddes det en liten Svante idag :) Grattis gulliga Sigrid med familj! Hoppas vi ses snart :)

Äta äpple!


Åh, jag är så lycklig! Jag har inte kunnat äta färska äpplen sen jag var liten, kanske var 7 år när jag för första gången spydde efter att ha ätit det. Min mage var nog lite känslig. Sen efter det har jag provat lite då och då och har mått illa direkt, tills nu! Jag testade för ett tag sen att blanda ner lite färska äpplen i en fruktsallad, jag kände inget illamående! Igår testade jag att äta ett HELT äpple och jag mådde INTE illa! Tänkte att det kunde vara en one time-händelse så var tvungen att testa idag igen och det GICK! Tjohooo! Jag älskar ju äpple och har hittills bara kunnat äta tillagade äpplen (typ äpplepaj... och juice för den delen), förstår ni min lycka?

Frågan är om det är just den gröna sorten ovan som går bra eller om det är alla? Vet att jag bara klarar av päron som är lika gröna som äpplet ovan. Undrar varför och det kanske är likadant med äpplen? Grönt är skönt ;)

Onödigt vetande kanske ;)

Tack för att ni bryr er!

Mina fina tulpaner som jag fick av Carin.

Idag kom jag äntligen iväg till träningen och det kändes sååå skönt att vara där igen, att komma dit är alltid segt men när man väl är där, då är det gött! Innan dess var jag på föreläsning om språkutveckling med förskolan, riktigt intressant faktiskt och roligt. Kan nog ta nytta av mina anteckning för framtiden som pedagog. Föreläsningen slutade vid 12 så då åkte jag till min brors sambo, Emma, som hjälpte mig att skriva CV. Nu skall det bannimej sökas extrajobb. Känner att jag måste ha något för att klara hyran. Tips på extrajobb mottages väldigt gärna! :)

Jag är lite trött på mig själv just nu men jag försöker vifta bort alla negativa tankar, lite svårt ibland bara. Blir liksom trött av att läsa bloggar där folk är lyckliga. Jag är bara konstig, jag önskar verkligen de flesta all lycka i livet men just nu är det som de är. Huvudsaken är att jag mår bra, och det gör jag. Så oroa er inte, det är bara jobbigt ibland. Tur att jag har underbara vänner som bryr sig och hela tiden frågar hur jag mår osv. Puss på er ♥

Nu är det nattinatt :)