Lugn matplats

Det var längesen som våren fick flytta in i min lägenhet, nästan direkt efter julafton men det är först nu som det verkligen känns som vår på riktigt. Det blommar ju även utomhus nu! Jag gillar hur lugn min matplats är, ljusa färger och växter som blommar, tulpanerna har varit fina nu i snart en vecka! Köpte dem i en liten blomsterbutik som ligger bara några meter bort från min lägenhet. Hon har så mycket fina blommor i den lilla butiken :) För mig som älskar blommor så är det kul att ha en blomsterbutik nära till hands.

Stolarna som står vid matplatsen har tillhört min gammelmormor och gammelmorfar som mormor sparat i sin källare. Tanken är att jag skall måla dem vita så småningom, ett tag tänkte jag mörkbetsa men jag tror inte det blir fint. Dynorna skall kläs om också, har dock inte riktigt bestämt i vad för tyg, nu är de fula och röda :P Tror även jag skall ta hem den ena karmstolen som hör till, tänkte att den kan stå i sovrummet eller i hallen. Tycker det är så kul att ta tillvara på gamla saker och renovera upp, pottskåpet som jag skrev om tidigare tog jag också från gammelmormor och gammelmorfar. Från början var det i en ful träfärg som nästan såg grön ut.

Nu skall jag ta tag i dagen, behöver plugga :)

Det knoppar!

Knoppar från Inreda [länk]

Mitt pottskåp behöver nya knoppar, knoppen som sitter på själva dörren har pajjat så kan knappt öppna det. Otroligt irriterande. Jag har bara beslutsångest över vad jag vill ha. Jag vill ha alla knoppar här ovanför! Älskar rosen och knoppen med nitar på, fast jag älskar alla andra med. Förstår ni hur jobbigt det är? Får nästan magsår. Jag vet inte heller om jag skall ha likasamma knoppar på både lådan och dörren. Vad tror ni?

Jobbigt liv man har som måste sitta och tänka på knappar... kanske borde göra något vettigt istället. Fast, det skall jag, fixa naglarna kl 13 och ikväll skall jag på kurs.


Ibland säger det klick!

Eskimåpuss, haha!

Jag tycker det är häftigt hur lätt det är att klicka med vissa människor. För inte ens ett år sen träffade jag Carro (till vänster på bilden), via min goa vän Lizette och vi klicka direkt. Vi har umgåtts sjukt mycket sen dess, nu i vinter har vi träffats mer eller mindre varje helg. Flera gånger har det hänt att jag suttit med iPhonen i handen för att leta upp Carros nummer så har hon i samma sekund ringt mig. Jag tycker det är skönt att vi kan umgås på så många olika vis, typ shoppar, fikar, äter middag, festar, ser på film... m.m.

En annan tjej jag lärt känna är Sofia. Vi träffades i skolan för knappt ett år sen, där klickade det också. Vi har sjukt kul ihop, samma humor, extremt mycket gemensamt. Ibland när man pratar så känns det som att prata med sig själv. När vi umgås är det sällan tyst :P

Så häromdagen smsade Sofia mig och frågade vad jag skulle göra på lördag, jag hade inget planerat så jag lät henne boka mig. I fredags ringde Carro mig och frågade vad jag skulle göra på lördag, troligen utgång sa jag. Jag la som förslag att vi alla tre skulle umgås och så blev det. Jag åkte hem till Sofia ganska tidigt igår (lördag), vi satt på hennes balkong och drack rosé i solen. Sen sminkade vi oss och piffade upp oss lite. Sofia fixade mat och vid 18-tiden kom Carro dit. Middag, drinkar, vin och massa tjatter. Sen drog vi på hemmafest hos Carros arbetskompis som fyllt år, sa hej och grattis, sen tog vi taxi till avenyn och drog in på Push. Dansa loss i flera timmar, skrattade och lattjade. Lyckat!

Det är efter sådana dagar som man går runt dagarna efter med ett konstant leende! Livet är bäst!

Kär!

Jag är helt kär i Ellie Goulding - Under the sheets [klicka!], ni måste lyssna och se videon! Jag är nog ännu mer kär i videon, snyggt gjord! Me likey likey!

You left your blood stain on the floor
You set your sights on him
You left a hand print on the door,
Like all the boys before, like all the boys before

This is our luck, baby, running out
Her clothes were never off
We still have hours to run about
To scale the map, scale the map, to get us back on track
I’ve seen you in a fight you lost, Ive seen you in a fight

Were under the sheets and you’re killing me
In our house made of paper, your words all over me
Were under the sheets and you’re killin’ me

Like all the boys before, like all the boys, boys, boys



Älskade/hatade frukost

Jag är en riktig morgonmänniska så för mig är frukost ett självklart mål, men jag vet att det är tvärtom för många. Jag tycker frukost är det bästa målet på hela dagen, kanske för att det är det enda målet jag har rutin på :P Nä, men det är mysigt att koka kaffet, pyssla ihop något ätbart, slå sig ner i soffan med gosigaste filten, slå på Nyhetsmorgon och slösurfa på MacBooken. Hur kan man inte gilla?! :)

Det bästa jag vet just nu är frukost hemma hos min kompis Carro. Hon kokar kaffe i perkulatorn och skär upp olika grönsaker att lägga på smörgåsen. Hacka grönsaker på morgonen är något jag aldrig gör! Kanske man skall anamma? Skall nog börja med att köpa färska grönsaker istället för frysta grönsaker :P Tänk att lägga en fryst blomkål på smörgåsen liksom.

Hur ställer Ni andra er till frukost? Bäst eller pest? Jag fungerar inte riktigt om jag inte får mitt kaffe och något ätbart i magen. Tjurig Mikka De Luxe, speciellt utan koffeinet.

Btw, nu har de börjat sopa rent gatorna! Vårtecken!

Tänkte blogga...

...men jag glömde vad jag skulle blogga om. Fail. Har sovit för lite.

Hemfärd imorn.

Sol och mer sol, massa skidåkning, öl och annat gott. Tack för denna gång!

åka åka åka

Det bästa med mina skidor är nog mönsterpassningen och att de glittrar. Pjäxorna matchar, stavarna likaså, dessutom matchar hela utrustningen med min ena tatuering. Fjantig? Jag? Lite! ;)

Fint väder är det här i fjällen och jag har fått lite solfräknar :D Gilla!

Nu tar jag mig en öl och fortsätter njuta av semestern.

Semester!

Just nu sitter jag i en stuga, i Dalarna, närmare sagt Idre Fjäll. Är på härlig skidsemester och vädret har lovat sol, sol, sol! Jag håller tummarna för det :) Igår när vi kom fram var det blå himmel och strålande sol, idag är det lite mulet med solen spricker igenom lite då och då. Backarna är underbara och jag har nya skidor+pjäxor. Livet leker!

Ikväll skall det bowlas, men jag kommer stå bredvid och heja på. Passar brorsonen istället då långa naglar och bowlingklot inte går ihop :) det fick jag bekräftat förra gången.


Det kommer inte att uppdateras så bra här, men följ gärna min twitter [fleur_rebelle] som uppdateras mer än sällan ;)

Det här med avundsjuka...

Har ni någonsin varit utsatta för avundsjuka? Hur vet man att folk är avundsjuka och vad innebär den s.k svenska avundsjukan? Det sista så har avundsjuka vart hot topic bland mig och mina vänner, jag har även läst om det i bloggvärlden. Det har varit allt från att folk slängt ut sig elaka saker om personer eller ifrågasatt hur en viss person har råd att leva som den gör.

Visst är det lustigt att folk så väldigt gärna vill lägga sig i hur folk lever? Ta ett exempel som min vän Sofia tog upp, vi lever ett gott liv, vi roar oss, vi unnar oss och vi mår bra. Det ger folk flera anledningar till att vara avundsjuka Men varför skall man vara avundsjuk? Jag är inte avundsjuk på Sofia och hon är inte avundsjuk på mig, vi unnar varandra den lyckan. Tänk om alla kunde tänka sig? Det är inte så att vi sitter hemma och väntar på att allt skall komma till oss, vi ger oss ut och tar för oss av vad livet har att erbjuda. Vilket de flesta av mina vänner gör och de flesta säger sig ha varit utsatta för avundsjuka.

Jag vet inte om jag personligen har varit utsatt för det, men för ca ett år sen var det ett några tjejer i skolan som dummade sig. Varför? Jag har ingen aning. Är det för att jag har ett bra liv, för att jag är ambitiös, för att jag är ödmjuk eller för att jag har det bra rent materiellt? Är det för att dessa tjejer behöver hävda sig för att själva framstå som "lyckade"? Jag blir inte klok! Jag bryr mig inte nämnvärt om det, vad folk tycker och tänker är jag inte intresserad av, så länge jag vet vart jag står i livet och att jag lever det fullt ut. Jag önskar bara att alla kunde göra det och som sagt, framförallt unna varandra att må bra och vara lyckliga!

Avundsjuka är något som jag aldrig riktigt kommer att förstå mig på.

Man blir så glad!

Idag fick jag en kommentar här i bloggen av en tjej som heter Petra, automatiskt så klickade jag in på hennes sida och möter detta! Snacka om att en så regnig torsdag ändå kan kännas solig :) Tusen tack Petra!

Något jag insåg när jag läste hennes text är att av mina två hundar så är det faktiskt bara en som syns i bloggen, nåja, syns lite mer än den andra. Så därför lägger jag ut en bild på den rätt så anonyma pälsängeln, Linus. Bilden togs igår med iPhonen, han tänkte extraknäcka i vår som påskhare (nej, öronen ser inte ut så normalt :P).

Linus snart 5 år får lite publicitet.

Skinnjacka och EE

Har man tråkigt så får man hitta på något kul, då kan man t.ex. fota med lånat objektiv och då kan det typ bli såhär som bilderna ovan. Ännu ett tecken på att jag längtar efter våren, som faktiskt känns vara på G? Har iaf smygstartat med skinnjacka och min EE-sjal, det är vår för mig. Skorna får dock stå ett tag till tror jag, även om det faktiskt var snö sist jag hade dom, haha! Det var på en Timbuktukonsert i vintras för hotell- och restaurangfolk, jag hade verkligen inga andra skor till valda outfiten så tog dessa. Snorkallt!

Annars flyter allt på, pluggar på B-uppsatsen i vanlig ordning och på lördag åker jag till fjällen. Har beställt massa sol så jag kan sitta och få lite färg på min kropp :) Innan dess blir det städa, träna, plugga, packa... phew! Framförallt städa då min kusin skall bo i min lägenhet och passa pälsänglarna, då är det gött om det är städat, för henne alltså.

Nu ner till tvättstugan...

Hej solig lördag!

Äntligen så är det sol ute! Dessutom så är det lördag, soliga lördagar är fasiken lycka x1000. Spritter i hela kroppen och jag kan knappt vänta på att få komma ut från lägenheten. Sitter här med mitt kaffe som jag måste dricka innan dagen kan börja för mig, sen blir det dusch och kanske en tur till saftbolaget och köpa röd saft (om jag hinner). Lovade att komma förbi på fika hos päronen, sen tänkte jag fjäska till mig att ha bilen tills imorgon. Så kan man kanske hitta på något. Dock är jag inte sugen på att dricka, förra helgen jobbade jag och sen på söndagen var jag, Carro och Lizze på Spritluckan (park lane) så känns onödigt att festa igen. Speciellt nu när man kommit igång med träningen igen, behöver inte förstöra veckans träning på en gång ;)

På tal om träning så har jag ju som sagt kommit igång igen, efter ett allt för långt uppehåll, med spinningen. Har hittills bara kunnat köra ett pass i veckan, men nästa vecka skall jag köra två. Mitt mål är att köra minst två i veckan. Grejen är att den tiden jag vill träna funkar inte, jag kan inte träna för sent på kvällen för då somnar jag aldrig sen :P så de passen jag har hittat än så länge är på onsdagar och torsdagar. Kan köra ett sent pass om jag inte skall upp dagen efter, inte annars. Fånigt :P

Det löser sig som kvinnan sa.
Ha en skön lördag nu peeps!

En bra dag

Hittade den här bilden förut på min friend Jessica. Det är från förra våren när vi strosade i Slottskogen med hennes då 3-åriga dotter Lovisa (som jag är plastmamma till :P). Det var en bra dag! Vitsippor i varenda backe, påskliljor överallt och glada människor som hade med sig picknickkorgar.

Och ja, jag längtar efter vår. Tjat-Mikka! :)
Längtar ni?

Vad sägs om lite vår?

Jag längtar efter våren! Tänk när det börjar blomma i trädgårdarna och knopparna brister, tänk så skönt det känns i hela kroppen när man känner de första värmande strålarna. Det är lycka de luxe! Jag längtar efter att få sitta på min balkong och dricka kaffe :) Jag måste däremot köpa nya möbler dit, eller ja, möbler överhuvudtaget eftersom de som står där nu inte tillhör mig. Vill mysa till det på min tråkiga balkong, plantera blommor och odla örter. Hoppas verkligen att det kan bli lite dollars över till det detta året, förra året var ju inte jättekul. Jag skulle vilja ha en skön soffa som man kan lägga massa gosiga kuddar i och ett bra bord till det. Min balkong är väldigt stor så får plats med en hel del :)

It's bubbly!

Min sodastreamer har inte blivit använd på typ ett år eftersom den där bubbeltuben har vart slut och jag har inte orkat köpa. Men nu i februari när jag hade kalas hemma så fixade min gulliga mamma ny sådan tub. Här bubblas det för fullt vill jag lova och jag har återupptäckt min gamla favvo igen, limevatten! MUMS!! Lever på det typ, otroligt gott och fräscht! Liten piff på vardagen :)

Har ni några roliga och goda tips på hur man kan piffa upp vatten eller andra drycker? Gimme, gimme, gimme!