Nytt inför 2011

Lagom till 2011 så får ni ta del av min nya hemsida. Domänet har jag haft i många år nu men själva hemsidan har stått still. Innan hade jag en blogg under det domänet, men när jag inte längre fick den hjälp jag behövde så flyttade jag över hit till blogg.se och blev iPink. Nu är jag Rebelle igen, känns otroligt skönt och skönt att vara tillbaka på wordpress! Lite som en nystart på något gammalt :)

Tanken med Rebelle är att jag vill publicera mina bilder där, på ett litet proffsigare sätt än blogg.se. Jag kommer dock att fortsätta blogga här på blogg.se som vanligt :) Nu vet ni, så kika gärna in lite då och då på Rebelle, den kommer inte att uppdateras så ofta, bara när det finns bilder att visa.

För att komma till hemsidan så klicka på bilden! :)
(sidan är under progress)

illustration - CeeJaay

Fick i uppdrag av min fina Jessica att göra en illustration av hennes lillasyster, ännu en julklapp :) Såhär blev resultatet iaf och det var mycket, mycket uppskattat. Vilket var jättekul eftersom jag knappt gör illustrationer längre, dessutom så har jag ingen ritplatta eller mus så kör bara på MacBookens musplatta.

Kika in på hennes blogg vettja :)

Bjuder på en bild

Wilmer 4-5 månader gammal.

I september fick jag i uppdrag av min bror och hans tjej Emma att fota deras Wilmer. Har inte kunnat publicera några eftersom det skulle bli julklappar till släktingar etc. Bilden ovanför är en av mina favoriter på honom, gjorde den svartvit nu alldeles nyss, tyckte det passade den bilden.
Älskar de intensiva ögonen :)

Dan före dopparedan...

Uppesittarkväll hemma hos mina föräldrar. Bingo Lotto suger ju, inga större vinster ikväll, bara en ny lott. BAH! Men visst är mammas gran fin?!

Linnea igen

Lekte lite i Photoshop som tidsfördriv förut. Tycker denna bilden på Linnea blev så rolig. Mosters lilla busflicka! Två små bissingar som syns i underkäken nu. Linnea börjar bli stor ♥

Linnea i svartvitt

Passade sötnosen förut :)

I can see!!

Jag har ju glömt att berätta att jag har fått mina brillor nu, finally! De blev försenade, skulle ha kommit i typ fredags men fick dom i tisdags. Så nu kan jag se igen och jag fattar inte hur jag har kunnat gå "i dimma" (som mamma säger) så länge?! Ser fram emot att slippa koncentrationssvårigheter och huvudvärk på föreläsningarna och seminarierna i skolan. Allt är så skarpt och fint, bra för en fotonörd.

Äntligen har jag köpt klart alla klappar dessutom, jag och mamma sprang på kvällsshopping i Kungälv igår. Hittade ingen klänning, varken på Allum eller i Kungälv. Behöver till juldagen och nyår. Allt är fel. Inget sitter bra. Modellerna är fula. BAH! Inte lite kräsen? Hoppas att jag kan lösa detta idag. Egentligen är jag sugen på nåt från favoriten Twist and Tango, men orkar nog inte trängas i stan idag. Affären som i Kungälv som har det märket tar inte alls in mycket :( Crapola!

Aja, skall lägga på ett kol här...och så söla jag precis kaffe på mig själv. Allt är som vanligt.

resumé

En såndär liten resumé igen över de senaste inläggen :)

Nu blommar hon!

Första knoppen blommade för någon vecka sen - äntligen! Hon har legat och vilat i ca 1,5 år nu. Såå fin! Min lila som samtidigt tappade sin sista blomma har nu fått nya spröt och en ny stängel är på väg. Min rosa-prickiga får också mer spröt. Så himla roligt! :D Orkidétönt-Mikka.

Minijulafton

Idag var jag, min bror, brors fästmö och deras son, samt mormor hemma hos mina päron och firade lite julafton. Minijulafton, det eftersom bror & co skall upp till svägerskans familj över julen. Wilmer, min brorson, som är typ 7 månader fick öppna sina presenter... eller tja, han åt mest papper och snöre. Sen fick även jag en julklapp/födelsedagspresent, högtalarsystemtjofräs med blue-rayspelare och gud vet allt. En himla massa saker och just nu minns jag nog inte ens hälften. Kunde koppla in iPhone/iPod dessutom, vilket är sweet. Tusenmiljonerstack underbara familj ♥

Hårprat

(innan jag slängde i bruna slingor)

Nu är det snart dags att åka till frisören igen känner jag. Är sugen på att slänga i mer mörka slingor. Kanske lite såhär eller såhär. Det här ser ut som det jag har nu fast med mer bruna slingor i än vad jag har. Vad skall jag göra med håret? Mörkare får det faktiskt bli, fram till sommaren åtminstone. Extra sugen är jag på denna färg.

jag måste ha!

Någon av dessa jerseys måste bli min! Jag fastnade för Mona-Lisa när den kom ut, hatkärlek till en fulsnygg tröja. Finaste J köpte Mona-Lisa så jag lånade den när vi skulle på Linnros. Till svarta leggings och en liten svart kofta över. Det var snyyyggt!

Det är fredag idag!

Alltså, den där snöstormen... did not happen! Här har det varit strålande sol. Nere i Halland är det tydligen kaos så jag kunde inte åka till Halmstad idag, såå besviken :( sett fram emot det hur länge som helst nu. Förhoppningsvis så kan jag åka ner i veckan. Håll tummarna!

Idag är det som sagt en vecka kvar till julafton och jag har köpt en endaste julklapp, typ. Eller... två stycken är det nog. Men ändå, jag hoppas att pengarna trillar in snart. Har 40.- på kontot. Dumma studentliv.

I helgen blir det kalas, både lördag och söndag. Ser jag fram emot! :) Vad skall ni göra?

a lot going on

Jag har en rätt dålig egenskap och det är att jag aldrig kan sitta och koncentrera mig på enbart en sak. Jag måste hela tiden ha massa saker att göra, gör jag bara en sak åt gången så blir jag istället tankspridd och det är då jag kan verka disträ. Häromdagen när jag satt med designen så körde jag multitasking de luxe, som ni ser här ovanför, så såg det ut när jag skrev koder och pillade i Photoshop. Samtidigt satt jag och pratade på skype med en kompis för expertishjälp. Ni skall veta att detta är ovanligt få fönster öppna samtidigt, det brukar vara en hel del mer än vad det är på bilden.

Inte undra på att jag är en stressad människa som ibland får magkatarr :b dags att luta sig tillbaka och ta det lugnt kanske?

By the way, Helene Sjöholm tolkar Billy Idol, översatt till svenska? Hur fel känns inte det?

Vinterland!

För ett tag sen tog jag dessa bilder, det är från min innegård. Det var efter att all snö hade kommit, massor med snö. Träden var vackert vita, kylan var extremt frisk och kändes mest härlig än jobbig. Nu har det varit lite varmt ett tag så de vita träden är bruna och tråkiga igen, det talas däremot om en eventuell snöstorm imorgon. Kan inte låta bli att hoppas att det blir det. Jag tror att jag har börjat tycka om snö, märkligt! Jag verkligen hoppas att det är snö på julafton!

Grattis kära kusin!

Idag fyller min käraste kusin år, hela 21 (??) år. Din present ligger här och väntar på att få överlämnas på lördag ;) Nyfiken?! Eftersom det är 15 December idag så innebär det även att jag har haft körkort i exakt 5 år, grattis till mig med. Har bara fått blåsa några gånger och nästan fått böter eftersom jag hade glömt körkortet hemma. Men anyway, skriv grattis till Jenny så blir hon glad! :b

Star Wars på svenska

Detta är ju såå hysteriskt kul. Min humor måste vara bäst, speciellt när jag är övertrött. Underbart!
SE KLIPPET!

En gång till!


the winner is...

Phil

Jag har gått emot er redan från början, de flesta röstade på nr 3. Då tog jag bort det paret. Sedan ville ni ha nr 2. Jag ville ha nr 1 i slutändan (körde omröstning här och på facebook). Anledningen är mer praktisk, eftersom Phil inte är lika tjock på sidorna som John-John, vilket jag inte gillade på mina gamla bågar, kollar man åt sidan så ser man bara en båge och får vrida hela huvudet. Störande när man kör bil.

...ursäkta mongobilden :b

1 eller 2?

Av de tre bågarna så återstår nu dessa två från Attling. Jag är väldigt förtjust i #1 men #2 är snygga på sidan med silverdetaljer. Svårt val. Vilka skall jag välja?! #1 känns lite tuffare.

Jobbigt.

Hjälp mig att välja båge!


En helt sann händelse... typ.

Jag minns ett tillfälle i mitt liv, ett mycket märkligt sådant. Jag och en gammal bekant satt och pratade, helt plötsligt så tappade jag hörseln. Den bekanta såg att något var fel och slutade att prata, hon frågade vad som stod på. Då kom hörseln tillbaka, givetvis så blev jag orolig och uppsökte genast en läkare.

-Jo, det är så att jag och en bekant satt och pratade. Då försvann min hörsel men den kom tillbaka efter en stund, förklarade jag.
-Oj, vad konstigt! Sa läkaren och började undersöka mina öron.

Efter en stund så sa läkaren att han inte kunde hitta vad som skulle kunna vara fel på hörseln. Han satt och klurade och tänkte, en liten stund senare så frågade han mig vad vi pratade om.

-Tja, du vet, det vanliga... intressen och sånt, svarade jag.
-Vad för intressen har din kompis? Frågade läkaren.
-Hästar, otroligt ointressant, svarade jag.
-Ja, där har vi svaret. Du "lider" av selektiv hörsel. Det är helt ofarligt och högst användbart i olika situationer där man utsetts för hemska samtalsämnen, så som hästar och vad kollegans unge fick för betyg på senaste svenskaprovet, förklarade läkaren för mig.

Han la sedan till att jag inte kommer att få några men av händelsen utan att jag istället borde glädjas åt att "lida" av åkomman selektiv hörsel. Efteråt var jag konstigt nog sugen på hamburgare.

(Tja, läs med en nypa salt. Hästar är rätt roliga, jag menar, kolla in denna klassikern. Klicka!)