en dag på balkongen

Idag har jag spenderat hela dagen på balkongen :) Jag och mamma sydde insynsskydd till den igår så vad passade bättre än sol och balkonghäng idag?! Imorgon blir det trädgårdshäng hemma hos A :) mycket mysigt!

Going back to the corner where I first saw you


'Cause if one day you wake up and find that you're missing me
And your heart starts to wonder where on this earth I could be
I'm thinking maybe you'd come back here to the place that we'd meet
And you'd see me waiting for you on the corner of the street
So I'm not moving, I'm not moving

elisa - the waves

Idag delar jag med mig av den här helt underbara låten - lyssna & njut!

%

Dricka för kvällen är kirrat. Nu ska jag fixa mig lite och hitta vad man skall ha på sig? Ska ta ut odjuren med som får stanna hemma ikväll, är ju bara några meter bort så det är nog ingen fara. Tror dessutom att grannens sambo, Lucas (med son), skulle gömma sig här när vi har tjejmiddag. Blir finnemang! Så får vi la se om det blir utgång efteråt...

Lunch & funderingar

I brist på annat så får ni ta er en titt på min lunch, simpelt och gott. Om ni inte ser vad det är så är det keso, tonfisk (konserv, i vatten), kokt ägg, stekt sparris och en halv skiva Frökusbröd med ostskiva. Mätt blev jag med gott samvete, sånt gillas. Nu dricker jag kaffe och skall om en stund åka med granntjejen till systembolaget, måste ha något till kvällen.

Jag funderar på att göra om min hemsida (som hundarna har nu) till en sida där jag lägger upp mina foton, så som jag hade från början (för typ 3 år sen). Fast jag vet inte egentligen varför och vilket syfte sidan skall ha, mer än att det kan vara kul att visa upp det man gör. Men jag tycker det känns som skryt att ha en hemsida med sina bilder, jag anser mig inte vara duktig på det jag gör. Men nu det sista har jag fått mycket beröm för min blogg, både foto- och designmässigt men även hur jag skriver. Vilket är skitkul och får en att känna att man kanske inte är så himla kass ändå? Vad tror ni? Ska jag sumpa gamla hemsidan och göra en fotosida av det?

somebody - that's you


Orkidé!

Är bara tvungen att visa min ena orkidé som börjat leva igen. Den och mina två andra orkidéer dog (halvdog) i julas när granen flyttade in, tydligen kan granar ta dö på andra växter i hushållet. Så nu är jag lite kluven om jag vill ha gran till julen, tåls att fundera på. Men iaf, visst är den fin, min orkidé?! Är helt förvånad över att jag lyckas få liv i den, min andra rosa (med prickar på) har fått knoppar med, men den vita har inte fått några nya spröt :( dumma! Den vita är ju så himla fin när det blommar så funderar på att köpa ny vit.

Har föresten hört att man skall ha orkidéer i sovrummet eftersom det är den enda blomman/växten som andas på natten. Någon som vet om det stämmer?

Minns ni?

Bild från innergården, känns rätt overkligt nu!

Igår efter pluggandet gick vi till Pusterviksbaren och tog jag, Doris och Emelie varsin öl/cider i solen. Det tyckte vi att vi förtjänat då vi alldeles snart är klara med vårt fenomenala arbete, där man egentligen skall vara minst 4 st, de flesta är 5 st. Inte illa att klara det på så få :) men är man bäst så är man ;) Jag höll dock på att få ett frispel på vår handledare, som pratar som Agnes Nicole Winter, så jädra tråkig människa som inte ens kan ha ögonkontakt när man pratar med henne. Då skall man inte jobba med människor, allra minst jobba på det viset som hon gör. Fast hon gav oss mycket bra punkter att jobba vidare med så förhoppningsvis får vi inte så mycket att fixa ordning sen efter opponeringen när vi får annan examinator.

Det känns otroligt bra att våren är här och sommaren är påväg, känns overkligt att det varit så mycket snö som det var ett tag. Det hoppas jag att vi slipper igen här på västkusten, snön skall ligga i norr!

På fredag är det tjejmiddag hos min goa granne :) skall bli jättekul!

morgonprat


God morgon, god morgon gôtt fôlk!
Idag skall jag ta mig till skolan, är trött som zlatan och hade gärna suttit kvar i soffan och smuttat på mitt kaffe ända till lunch. Varför uppskattar man sånt lite extra när man inte kan eller får? I vanliga fall blir jag för rastlös. Kan inte påstå att skoltarmen suger, tvärtom, är inte motiverad alls eftersom det regnar ute. Vart tog solen vägen?! Grått, regnigt och blåsigt ute, men jag antar att allt är i sin vanliga ordning då eftersom det är Göteborg jag pratar om.

Btw, jag behöver verkligen gå till frisören nu, insåg det när jag hittade denna bilden här ovan, då var håret nyfixat och gött. Ingen hemsk utväxt, finns det något fulare på extremt ljust hår?! Jag får panik av millimetersutväxt, får panik av att se andra blondblekta ha utväxt också. Utväxtfobi? Hehe!

Idag skall jag skriva en to do-list, har en del skolgrejer som måste fixas innan det blir sommarlov. ORKA! Är riktigt less på skiten och det är två jääävla år kvar, hur skall man stå ut?! Någon som har bra knep? Jag försöker tänka på vad jag får ut av utbildningen, alltså en stadig grund och garanti för jobb, men nu funkar inte ens det. Vissa dagar undrar jag varför jag gör detta, men jag vet ju varför och jag vet att om två år så kommer det kännas att det var värt mödan. Men inte nu... idag vill jag hellre pyssla med foto och design, men jag är nog alldeles för dålig för att kunna livnära mig på det. Höga krav på mig själv? JA!

Nu ska jag klä på mig och gå ut med djur. Idag börjar pulverdieten igen btw, -10kg vore inte fel.

rosa blommor




vita blommor



Resultat & annat babbel

Fredag regn, lördag geggit och soligt, söndag geggigt och kallt.

Nu är jag hemma från Skåneland igen, himla skönt faktiskt och det var redigt skönt att sova i sin egen säng. Somna som en stock, vaknade alldeles för tidigt dock, sen somnade jag om i 1h till. Nu skall jag strax ut med djuren och efter det över till grannen på fika i solen. Kan behöva mig lite sol, blek som en albino och fet är jag med. Nu är det dags att ta i med hårdhandskarna igen, träningen har legat på is och jag har säkert gått upp massor i vikt igen, trots att jag fortfarande har samma storlek som i vintras?! Skumt. Men iaf, har bokat in två träningspass denna vecka, kommer avlida men det är bara att görat!

Utställningarna gick bra! På lördagen kom Elmer på 3e plats med certifikatkvalité av 13 st (tror jag) hanar i hans klass. Sen oplacerad i bästa hanhunds-klass, inte konstigt när man går mot massa snygga championhanar och är liten som en speta. Men jag är SÅ stolt och han fick SÅ fin kritik av domaren, som är en chihuahuauppfödare i Japan. Psst... scrollar man ner så finns där en svensk annons, den har jag gjort :P haha! Lite OT bara ;)



Här är Elmers kritik från lördagen: Very nice head & expression, well rounded apple head, big rounded eye. Well marked stop. Good earset, good topline, little high on leg, need more body. Very showy dog.

Söndagen: 2 year 3 month. Good head and expression. Well set eyes and ears. Good angulation. Moved well.

Finns ju faktiskt inget att klaga på alls :) Är sååå galet stolt över min tokpelle som skötte sig så fint på lördagen, på söndagen var han inte lika rolig, inte konstigt iofs för han var så trött och slö. Nu vill jag ställa ut igen :) Linus ställs ju inte ut längre så han var hemma hos mina föräldrar, med mig hade jag även mammas tik Vilda som ställdes ut i juniorklass, hon kom på lördagen som reserv i sin klass och på söndagen blev hon inte placerad. Hon fick också fin kritik och var duktig :) En bra helg!

Tack alla som grattat och speciellt tack till Bella och Samuel för att jag fick köpa "Pelle" ♥
& tack Maria som lät mig åka med i bilen och som fött upp Vilda ♥ Ni är bäst!

Drar till Skeååne


Hej hopp.. nu åker jag snart till Skåne, ska spendera helgen i Hässleholm på hundutställning. Är grymt opepp och inte direkt sugen på det just nu, speciellt när det skall vara fint väder här och de står öl i min kyl och typ ett helt flak utanför kylen. Men jag tror nog att jag får upp suget för utställning när jag väl kommer iväg, är lite för hemmakär nu för tiden. Är så tråkigt bara att allt krockar denna helgen, utställning och familjesaker, så jag tog utställning framför familjen :P snällt va?!

Igår matade jag får och bäbisfår, det är första gången sen jag var skitliten. Finns ju inte jättemycket får här i "centrum" om man säger så. Elmer har nog aldrig sett ett får innan, blev helt ställd, Linus tyckte nog det var spännande. Roligast att springa runt som tokar i gräset, leva lite rövare på landet.

Nej hörrni, nu ska jag åka till affären och köpa sånt som skall med i helgen. Frukostmat och annat bös.

Ha de gött!

en liten Torsdag


God morgon gott folk! Idag är det skola som gäller för mig, är redigt trött och seg. Råkade somna om utan att ställa snooze på klockan, redigt stressigt. Måste dock dricka upp mitt kaffe innan jag kan göra något annat. Sån är jag :) När jag kommer hem från skolan blir det att stressa lite till, packa mina väskor och städa lägenheten. Jag skall spendera helgen på annan ort och folk från annan ort skall låna min lägenhet, så kan det gå! :D

Vad gör resten av folket i helgen?

Lite nytt i sminkväskan

Denna beställning från e.l.f tog minsann inte två veckor som det gjorde sist! Kom fort :) Färgerna stämmer dock inte överens med verkligheten, har trixat lite i photoshop. Rougen helt söndrig men, får se om jag orkar maila dem om det. Spelar ingen större roll för mig, färgen var inte riktigt som jag ville och det är ju snorbilligt, inget att tjaffsa om med andra ord. Mest kär blev jag i lip balmet, luktar lovely och ger liten liten ljust rosa ton på läpparna, precis som jag vill ha det. Ska bli skoj att testa bronzern också, blir imorgon :)

the lyrics


Grodan Wilmer

Åh man är ju inte lite stolt :')

hope

Hua.. jag är trött! Somnade lite för sent igår och gick upp lite för tidigt idag, ganska kass kombo faktiskt. Men vad gör det mer än att jag är trött nu, blir tidigt god natt ikväll istället. Är lite snurrig och disträ idag, började flytta om bland orkidéerna förut men ser nu att jag inte gjort klart de, orka. Tänker för mycket idag, oroar mig alldeles för mycket, känner efter och funderar för mycket. Det är mycket mycket nu. Det går över men jag ser fram emot att få sova lite faktiskt, önskar bara att jag kunde få det där samtalet som jag hoppas på. Hoppas. Lär ju inte bli så. Men man kan hoppas.

Vet ni? Det gick faktiskt bra i skolan idag, känner mig lite lugnare faktiskt :)

faster mikka :]

Liten kille i mitt knä, bild tagen med iPhonen.

I fredags blev jag faster till en liten Wilmer :) Igår var jag där och gosade lite med honom, liten söt groda! Inte för att det stillade mitt bebisbegär dock, blev nästan värre faktiskt. Men det är svårt att stilla ett begär när man bara får träffa så söta och gulliga bebisar och barn. Kan någon skicka hit lite djävulsungar?!

Nu måste jag lägga på ett kol, skall faktiskt till skolan idag. Det känns w e i r d!

relator

//mikka

Min lille pöjk


Tror inte att jag har visat denna bilden, eller? Kände att jag var tvungen att lägga upp den i bloggen iaf, tycker Elmer blev så himla söt. Den speglar honom rätt bra, sådär söt, uppe i det blå och lite småkorkad. Men helt helt underbar! Mitt älskade lilla djur :) Nästa helg åker vi till Hässleholm och lattjar på hundutställning, var riktigt längesen nu som vi ställde ut. Har tappat suget lite för de och har inte riktigt haft råd sen jag blev ensam kvar med lägenheten :P Men Chihuahuaspecialen vill man verkligen inte missa, det är tradition och eftersom jag inte kan åka till Österbybruk i vår och ställa ut som jag alltid gör så fick det bli Hässleholm åtminstone.

Elmer ♥

Klämfredag

Uppe med tuppen imorse :) Konstigt nog så känner jag mig väldigt utvilad och gosig, har dock inte kommit igång med dagen än men de gör jag väl snart. Sitter i soffan och dricker mitt kaffe, chillar och har det gött. Kollar på Rivstart, Agnes Nicole Winter skall ju vara gäst så det måste ses, haha! Hon verkar riktigt korkad faktiskt.

Sen blir det plugg för hela slanten idag, jag m å s t e plugga. Har ingen motivation även om ämnet är roligt, går fortfarande i koma eftersom det är så mycket pollen ute. Jag måste skaffa ny medicin, nåt starkare som fungerar. För så här orkar jag inte ha det :( Någon som har bra tips på medicin som man inte blir trött av men som ändå fungerarå?! Jag är desperat nu.

Idag blir det även städning på schemat, som vanligt på fredagar, min städdag. Tycker det är så skönt när det är rent och fint hemma när det är helg, jag är lite weird men sen så är jag även tjejen som viker underkläderna liksom. Fast det kanske Ni andra gör också?

Up, up and away!

Är med och tävlar! :)

Jag är med och tävlar hos Candis om ett iPhoneskal ifrån iPhoneskal.se.

Vår?

Vitsippor på dagisets gård.

Åh, sista dagen på dagis idag för denna gång :( Trist! Tycker det är så himla kul att vara där, denna gång har jag haft ett litet projekt med en grupp 3-åringar. Projektet var o återvinning och alla var riktigt duktiga :) Extra kul då och när de tycker att det är roligt.

Imorgon kommer plastdottern hit igen, ska bli sååå kul! Hoppas det inte är spöregn så man kan vara ute, så skönt att gå långpromenad med vagnen efter lunchen. Så hon får vila och jag röra på mig :) Jag kommer bli världens bästa mamma när-jag-blir-stor. Tur att man får öva på trotsiga 3-åringar nu ;) Inte avskräckt än.

Men hörrni, vart är det fina vårvädret?! Grått, trist och dessutom skall det komma massa regn nu?! Wtf!

Det känns som söndag...

Oj, oj, här har det då vart snålt med uppdateringar som vanligt. Jag har passat Lovisa nästan hela veckan så har mest ränt runt på lekplatser eller på andra ställen :) Roligast har det nog, enligt henne, varit att handla. Behöver tydligen mycket mer än vad jag visste om :) "Vi måste ha knäckebröö, åkkei?", gullunge! Sen har hon fått två nya kompisar här som är i samma ålder, himlans käckt! Så nu tycker jag att Lovisa borde flytta hit, Jessica, det är ok eller? ;)

Och häromdagen fick jag nya grannar mittemot, så var där igår och kollade på film och diskutera appar på iPhone, mucho trevligt! Lagom fredagssyssla faktiskt, speciellt nu när man är såhär riktigt pank. Alltid trevligt när det flyttar in trevliga människor! :D

Idag är det värre med aktivitet här, har uuurtråkigt verkligen. Det är pissväder så man blir helt depp och allergin tar kol på mig, känns som jag går i ständig koma. Måste skaffa starkare medicin nu, funkar inte att ha det såhär. Jag må älska våren men detta är ju löjligt :(

I helgen passar jag mina föräldrars ena chihuahuatik, Vilda heter hon och är nyss 1 år fyllda. Tänk att det är över 1 år sen nu som jag åkte ner till Halmstad för att vara med på valpningen. Tiden går fort! Vilda är iaf en väääldigt mysig tjej som älskar att busa. Elmer är nöjd nu iaf när hon är här och leker med honom :) Dem var ju bästa polare när Elmer och Linus bodde hos mina föräldrar.

Nu skall jag slänga mig på soffan och avlida en liten stund, har huvudvärk from hell. Blir kaffe, ipren och allergimedicin nu, har dessutom brillorna på mig så jag hoppas värken försvinner snart.


i miss u...

Min lilla plastdotter


för att summera dagen med bilder

Idag har det inte blivit många knop, har värk i rygg och mage idag samt helt schleten p.g.a. allergin. Så har mest suttit i soffan eller ute på balkongen, fick spontant kaffebesök också :) Så att summera dagen i bilder var inte jättesvårt faktiskt. Nu skall jag ta och käka lite mat, magen skriker efter min goda gryta med räkor i, fick receptet av Jess. Fotade f.ö henne och Lovisa (hennes dotter) igår när vi var i Slottsskogen, skall se om de finns nåt att visa senare :)

DNA


För ett tag sen så testade jag denna mascaran från Smashbox och blev kär. Den är GRYM! Gör precis det jag vill att den skall göra, alltså, göra fransarna tjockare och lite längre. Nu har jag dock rätt långa fransar naturligt, men ni vet, storhetsvansinne ;) Däremot hörde jag att den inte fungerar riktigt bra om man har korta fransar, att den kan bli för tung eller något? Men på mig gör den ett utmärkt jobb!

Jag är sån som kan köpa samma mascara två ggr på rad så vi får väl se vad det blir nästa gång :) Sen går jag tillbaka till den gamla igen. Men denna är jag sjukt nöjd med, eleven har dessutom nu så man kan få den i den här fina förpackningen ;P Gööörsnygg!

inte som alla andra...

Hysteriska bilder, I know... men vafan, haha! Fattar inte hur fula de kan bli på bild? Mina små råttor :) "Inte som alla andra barn..", lite så kan man förklara mina odågor, och deras matte?! Ha!

Ja, men va händer ikväll då? På något vis så tyckte vädret att de skulle vara bra idag och inte igår när vi skulle ha suttit på en uteservering och gottat oss med några öl. Men idag när jag ska ta de lugnt så är de bannimej görskönt nu på kvällen! Jag ska inte rör mig ur fläcken tänkte jag, slänga mig på sofflocket efter jag vart ute med hundarna, kolla på 500 days of summer och ta lite Ben & Jerry's. Inte helt fel.

Chill out.... mmm, inte fel! ;)