Vem fan är Lady Dahmer?

Alltså, den här Lady Dahmer, jag vet inte vem det är eller något men en Facebookvän hade gillat hennes s.k status och då kommer den tydligen upp i min News Feed (som är det sämsta med FB, jag vill inte se vad folk gillar osv). Det gör mig så jävla arg att hon kan uttala sig så, vad fan gör det om folk (jag och många andra) pratar om träning samt kost och vilket resultat det ger? Jag läser många bloggar, följer många instagramkonton som berör just kost och träning för att peppa mig själv och min träning, älskar det! Om det jag skriver/säger ang. dessa ämnen kan hjälpa andra att komma igång för att leva ett mer hälsosamt liv så skulle det göra mig otroligt stolt. Speciellt i dagens samhälle när otroligt många är överviktiga och knappt rör sig under en hel dag. Ätstörd är jag knappast, ätstörd var jag innan när jag misshandlade min kropp genom att dricka massa alkohol och äta onyttigt. Jag tänker Facebooka, blogga och prata om det precis hur mycket jag vill och om den här Lady Dahmer nu känner sig uttömd och våldtagen av det så borde hon söka hjälp. Fast å andra sidan, vad kan man förvänta sig av någon som kallar sig själv för feministfitta? 

Kommentarer
Lady Dahmer // postpatriarkal feministfitta

Vem är jag undrar du? Ja, min bloggpresentation säger: " Fet, ickefjäskande, oförskämd och orakad gaphals. Skamlös feminist och socialist och alldeles alldeles underbar, brevväxlar med seriemördare, kritiserar normer, tjatar om genus och tvättar håret utan shampoo. Jag är en nagel i ögat på könsrollssamhället och en spark i pungen på patriarkatet.

Jag är en fantastisk människa som alla borde träffa!"

Vad gör det? undrar du och jag har ju förklarat vad det gör ganska så pedagogiskt. Hela samhället genomsyras av en hälso- och viktbesatthet som i sin tur leder till ångest och självhat. Var 4'e sjuåring tycker att hon är för tjock, 12'åringar lider av ätstörningar, kvinnor hatar sina kroppar och vi bantar oss överviktiga. (jo!) Jag efterlyser lite ansvarskänsla, lite insikt i att det vi gör i det offentliga rummet faktiskt påverkar andra - på gott och ont.

Du är välkommen att diskutera mer i min blogg om du vill. (Och då får du samtidigt svar på vem fan jag är.

mvh
Natashja / Lady Dahmer

Svar: Hej och hå! Jag förstår att du inte är direkt lycklig, Lady Dahmer. Jag ser även också att du behöver själv komma igång och träna. Det kanske skulle göra dig glad. Är det inte lika ansvarslöst att låta 12-åringar äta hamburgare och bli överviktiga? Förespråka träning och hälsosam kost istället för framtida hjärtbesvär m.m.
vänligen,
Mikaela.
Mickan Karlsson


Blogg: http://ladydahmer.nu/
Carro

Ärligt talat.. Jag ser bara avundsjuka och dåligt självförtroende i texten som skrivits. Visst, det finns dom som har fått en osund syn på det hela med träning & mat, att det går till överdrift. Men det låter snarare som att hon har svårt för att vara glad för någon annans skull. Fel källa att attackera. Attackera media istället som vänder & vrider på det hela. & jobba på ett sunt självförtroende så det inte smittar av sig på barnen..

Malin

Klart det inte är fel källa att attackera för människor som bloggar,skriver ut det på fb bidrar väl minst lika mycket?Sen tror jag säkert som Michaela skriver att man vill peppa/inspirera andra men det är nog ännu fler som har ett alldeles för stort bekräftelsebehov och använder det på fel sätt!

Amanda

Haha, gissar på att du är 16?

Svar: Hej Amanda! Om du hade läst lite noggrannare så står det till höger att jag är född 87, dvs jag fyller 26 år nästa år. Ha en bra kväll och gott nytt år.
Mickan Karlsson

Anonym

Fantastiskt bra kommentar Amanda haha!Du är förmodligen en av dom som lägger ut bilder i skeva vinklar för att få många likes.

Svar: Hej ANONYM! Läs min blogg och avgör, jag skulle knappast säga att det är så. Ganska omoget kommenterat av både dig och Amanda. Önskar er ändå ett gott nytt år!
Mickan Karlsson

Malin

Mikaela,jag tror att Amanda svarade till Malin med sin kommentar att vara 16 år?Och anonym svarade Amanda..Tror jag :)

Svar: Förvirrande det blev nu! Isf ber jag om ursäkt till Amanda om det nu var så :)
Mickan Karlsson

Charlotte

Det går inte att öppna länkarna :/

Svar: Men vad märkligt! :/ Jag har skrivit länkarna knasigt ser jag nu, men här är tabletterna! :) http://fitnessguru.se/shop/heat-02
Mickan Karlsson


Blogg: http://charlottethoren.blogg.se/
Charlotte

Haha! Vilken tjej! Man vill ju bara börja skriva om det ännu mera :D

Svar: Men eller hur!
Mickan Karlsson


Blogg: http://charlottethoren.blogg.se/
Carro

Malin.. nu hänger jag inte riktigt med. Jag syftade till det "Lady Dahmer" har skrivit, inte till Mikaela.

Charlotte

Tack! :) Är det Rickard som tipsat?

Svar: Nepp, han tyckte inte att jag egentligen skulle ta dom. Inte utan att kolla läget vad det är för tabletter. Fick lite svar på FB osv så jag körde på :) Tycker du skall testa!
Mickan Karlsson


Blogg: http://charlottethoren.blogg.se/
Lady Dahmer // postpatriarkal feministfitta

Mikaela, jag tränar redan. Flera dagar i veckan. Och lycklig och glad är jag. Men tack för din fejkade ''omtanke''.

Svar: Varsågod!
Mickan Karlsson


Blogg: http://ladydahmer.nu/
Charlotte

Har googlat runt lite, än så länge har jag inte hittat ngt som tyder på att dem ska innehålla dåliga grejer. Men lite skrämd efter att jag åt ett par i våras. Och dem har ju gått ut och varnat mkt för såna saker. Minns inte heller vad det hette som man skulle akta sig för.

Svar: Jag tror att dessa skall vara helt gröna, har inte läst något negativt direkt :) Känner inget konstigt i kroppen heller, förutom igår då när jag råkade överdosera med koffein och blev illamående, haha! Börjar få lite panik nu inför semestern, känner mig inte bikiniredo och det finns knappast något vass i Kapstaden att bada i ;)
Mickan Karlsson


Blogg: http://charlottethoren.blogg.se/
Charlotte

Haha! Jag är definitivt inte bikiniredo nu i januari när vi ska utomlands, men sånt man får leva med.

Svar: Ja, det är väl bara att acceptera? Jag skall köra på som fan nu innan jag åker och hoppas att det blir lite bättre iaf. Jobbigt att jag inte har någon bikini bara som passar, haha! Vi borde träna ihop någon gång föresten.
Mickan Karlsson


Blogg: http://charlottethoren.blogg.se/
Charlotte

Haha ja! Jag vet ju varför det inte hänt nåt det senaste. Tränat noll och knät hindrar mig. Men har nya strategier och planer för 2013! :) Blicka framåt istället för bakåt. Blir nog en ny bikni från Gran Canaria, har bara en hemma. Ja, absolut! Tänkte på det häromdagen, men tyvärr kan jag inte träna i ditt tempo pga knät. Vi kan försöka satsa på att träna ihop till våren, då har mitt knä förhoppningsvis blivit bättre. (med mina övningar som jag kör nu)


Blogg: http://charlottethoren.blogg.se/
Emma

En gång såg jag på en dokumentär på TV om överviktiga människor. De själva förstod inte varför samhället ser på tjocka människor som något negativt och smala människor som något positivt. Det var "fint" att vara tjock. Det kan väl lika gärna vara snyggt på samma sätt som det är att vara smal?

Det de flesta inte är medvetna om är att det handlar inte om att vara snygg eller ful. Jag skiter fullständigt i om människor är snygga eller fula om de är tjocka eller smala sålänge det skulle innebära samma hälsostatus. MEN det gör det inte. Att vara tjock är ohälsosamt. Och av den anledning är detta ett ämne att uppmärksamma. Det är jättetragiskt när det överdrivs och leder till ätstörningar och dylikt hos unga människor, men det är minst lika tragiskt att människor bara blir fetare och fetare och misshandlar sina kroppar med onyttigheter. Även om många påstår att "jag är frisk, mina blodprover ser jättebra ut" så är de flesta inte medvetna om att diabetes typ 2 har hållt på i ungefär 15-20 år när det väl bryter ut i symtom. Det pga att betacellerna i pankreas försöker kompencera insulinresistensen i vävnaderna och procuderar sjukt mycket mer insulin så att en normal insulinnivå kan upprätthållas. Men det fungerar inte så hur länge som helst, betacellerna orkar inte mera och insulinbrist uppstår tillslut och varsågod, du har diabetes typ 2 serverat på ett jävla silverfat.

Då kan du samtidigt välkomna övriga senkomplikationer med diabetes typ 2 för har man inte ändrat livsstil innan så lär det ta emot att göra det efteråt också. Många förstår inte allvarligheten i detta. När det sedan leder till hjärt- och kärlsjukdomar så tänker folk att "varför just jag?" eftersom de inte förstår kopplingen.

Allt pga av att man inte orkar pallra sig ut genom dörren och röra lite på sig. MER folk borde visa träningsbilder och sunda kostprogram på internet. Där kan de nå ut och informera befolkningen.


Blogg: http://www.emmawelin.blogg.se
Jonna - Project Healthy Body

Vafan? Om hon inte vill se bloggar osv. om vikt så behöver hon inte titta på dem...

Svar: Nej men eller hur? Sen tycker jag det är lite knasigt att uppmuntra till att "unna sig" och inte att röra på sig. Känns så fel.
Mickan Karlsson


Blogg: http://projecthealthybody.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback